Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Δημητρη, 8000 ειναι η πρωτη, η τελευταια στα 4000 (και η μεσαια στα 1000)

Δεν σε καταλαβαινω :-)

ΠΟλύ απλά στις ακάθρεφτες απλώς έχεις να αντιμετωπίσεις το κλείσιμο του κλείστρου. Στην 750 θα είχες και το σήκωμα του καθρέφτη που δημιουργεί κραδασμό από μόνος του. Άρα ακόμη και στοο auto iso να το είχες η μηχανή θα επέλεγε υψηλότερο iso για να αντισταθμίσει τον κραδασμό από το σήκωμα του καθέφτη .

Χάλια, χάλια, χάλια .
Πουλα την. *
Θα σου βρω εγώ αγοραστή ;)

Υ.Γ.: *Αφού το λυσσας, το λυσσαω κι εγώ.
Για μηδαμινή επεξεργασία και 8000 ISO είναι πολύ καλά !!!
Η D750, χωρίς πείραγμα στο RAW, έφτανε μέχρι 6400 το πολύ, για να εμφανίσει τόσο θόρυβο.
Η μηχανή από IQ δείχνει τούμπανο.

@Βλαση: δεν νομίζω ότι η D750 είχε πρόβλεψη στον αλγόριθμο της για shutter shock compensation...
Ο ίδιος ο χρήστης έπρεπε να το σκεφτεί και να πράξει αναλογως.

Χάλια, χάλια, χάλια .
Πουλα την. *
Θα σου βρω εγώ αγοραστή ;)

Υ.Γ.: *Αφού το λυσσας, το λυσσαω κι εγώ.
Για μηδαμινή επεξεργασία και 8000 ISO είναι πολύ καλά !!!
Η D750, χωρίς πείραγμα στο RAW, έφτανε μέχρι 6400 το πολύ, για να εμφανίσει τόσο θόρυβο.
Η μηχανή από IQ δείχνει τούμπανο.

@Βλαση: δεν νομίζω ότι η D750 είχε πρόβλεψη στον αλγόριθμο της για shutter shock compensation...
Ο ίδιος ο χρήστης έπρεπε να το σκεφτεί και να πράξει αναλογως.

Έχω διαφορετική άποψη Ηλία καθώς όταν ανεβάσεις χειροκίνητα τον καθρέφτη, το auto iso σταματά σε μικρότερα νούμερα, άρα υπολογίζει και πιο χαμηλά την αποδεκτή ταχύτητα κλείστρου. Πάντως τα 8000 iso κρατούν εξαιρετικά χρώματα και λεπτομέρεια με τίμημα τον χρωματικό θόρυβο. Σημειώνω πάντως ότι η Πράγα έχει φωτορρύπανση και αρκετή ομίχλη .

Δεν την έχω πια για να επιβεβαιώσω κανέναν από τους 2 μας.
Δέχομαι αυτό που λες, καθώς εγώ δεν είχα προσέξει για κάτι τέτοιο κατά τη χρήση της.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Η πρώτη είναι στα 8000 τραβηγμένη με autoiso όπως λέτε και σε εστιακή 70mm με ταχύτητα 1/80 δηλ. περίπου 1/FL, δηλ. όσος ήταν ο all time classic κανόνας χωρίς σταθεροποίηση με καθρέπτη έτσι δεν είναι? αρα συμφωνώ γενικά με τον Ηλία εκτός και αν η Νικον είχε επιλέξει στις DSLR να δίνει μεγαλύτερη ακόμη αβάντα για τυχόν SS κάτι που ο ΒΛΑΣΗΣ θεωρώ θα το έχει ψάξει για να το λέει.

Ντϊνο με τον φακό που έχει λογικά κάποια στοιχειώδη σταθεροποίηση (1-2 στοπ) θα μπορούσες να μειώσεις χειροκίνητα το ISO από το 8000 για να μην φαίνεται και χρωματικός θόρυβος. Κατά αλλά μια χαρά βλέπω τα δείγματα και εγώ , ειδικά αυτή σε ευρυγώνια λήψη δείχνει τον φακό αρκετά καλό στην εστιακή αυτή.

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Η πρώτη είναι στα 8000 τραβηγμένη με autoiso όπως λέτε και σε εστιακή 70mm με ταχύτητα 1/80 δηλ. περίπου 1/FL, δηλ. όσος ήταν ο all time classic κανόνας χωρίς σταθεροποίηση με καθρέπτη έτσι δεν είναι? αρα συμφωνώ γενικά με τον Ηλία εκτός και αν η Νικον είχε επιλέξει στις DSLR να δίνει μεγαλύτερη ακόμη αβάντα για τυχόν SS κάτι που ο ΒΛΑΣΗΣ θεωρώ θα το έχει ψάξει για να το λέει.

Ντϊνο με τον φακό που έχει λογικά κάποια στοιχειώδη σταθεροποίηση (1-2 στοπ) θα μπορούσες να μειώσεις χειροκίνητα το ISO από το 8000 για να μην φαίνεται και χρωματικός θόρυβος. Κατά αλλά μια χαρά βλέπω τα δείγματα και εγώ , ειδικά αυτή σε ευρυγώνια λήψη δείχνει τον φακό αρκετά καλό στην εστιακή αυτή.

είμαι heavy user του MLU (mirror lock up). Θυμίζω ότι ο καθρέφτης στις FF δεν έχει καμιά σχέση με τις 4/3 ούτε με τις apsc.

Τέλος πάντων, εγώ καθώς γνωρίζω τα μέρη και τα μνημεία και βλέποντας τα αποτελέσματα στο χέρι, τα κρίνω μια χαρά. Αν θέλει ο Ντίνος να πάρει καλύτερα, μπορεί.

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

κατέβασε whites να μην έχεις Hot spots στις ταράτσες και ανέβασε highlights & shadows
συνθετικά crop out απο κάτω τον προβολέα και το περίπτερο ή φωτοσόπησε το.

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

κατέβασε whites να μην έχεις Hot spots στις ταράτσες και ανέβασε highlights & shadows
συνθετικά crop out απο κάτω τον προβολέα και το περίπτερο ή φωτοσόπησε το.

Ευχαριστω, ασχοληθηκα μονο μισο λεπτο, οσο να την ανεβασω δλδ στο LR, να πατησω το auto, και λιγο sharpening, ειναι για test purposes only :-)

DSC_1436-2 by Ντίνος, on Flickr

Attachments

• kk.JPG
    kk.JPG
    37.9 KB · Views: 297
Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

...τώρα έχασε κοντραστ το πέτρινο στο πύργο... Θέλει και λίγο τα μαύρα να κατέβουν για να σκοτεινιάσει ο ουρανός. Το 0,36 ev δε νομίζω οτι χρειάζεται. Ανέβασε raw να παίξουμε.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

η μελλοντική προσθήκη εγγραφής Prores RAW video σε εξωτερικό εγγραφέα (ATOMOS Ninja V) θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική κίνηση.