Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ευχαριστούμε πολύ Βίκτορα.Πέρασα και εγώ το καινούργιο firmware,αλλά θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως σε ταξιδι που θα κάνω.Αν κατορθώσω να τραβήξω σε παραπλήσιους χρόνους θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Νυχτερινή βόλτα με την Z6.
Επίσης το καινούργιο firmware, μου δίνει την εντύπωση οτι εχει βελτιώσει αισθητά το Eye-AF όπως και το object tracking.

Την ιδια αίσθηση έχω και εγω

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Έβγαλε μια ωρα βίντεο ο Jared για το καινούργιο firmware αλλα εδω εχει αρκετα ενδιαφέροντα δείγματα.
Σίγουρα η Sony δεν πιάνεται στο AF αλλα με καθε update γινεται καλύτερη η Nikon.

Λοιπόν δοκίμασα την μηχανη στο χερι με τα εξης τεχνικα στοιχεια:50mm, ISO 8000, f/10, time 1/8 και το δειγμα που πηρα ειναι αυτο:
xv8v5oX.jpg

Μια χαρά το βλέπω το δείγμα σου Γιώργο, (όσο μπορω βέβαια λόγω εγγενούς ανάλυσης του φορουμ), ο θόρυβος είναι σε αποδεκτά για εμένα επίπεδα ειδικά για ISO8000 και το θέμα σου έχει γράψει σωστά από άκρη σε άκρη.

Αν θα διορθωνα κάτι είναι τη γεωμετρία του φακού, μιναρέδες αλλά Πίζα δεν έχουν στην Πόλη :flipout:(ο αριστερός έχει ξεφύγει σε μη αποδεκτά όρια από την κάθετο)

Μια χαρά το βλέπω το δείγμα σου Γιώργο, (όσο μπορω βέβαια λόγω εγγενούς ανάλυσης του φορουμ), ο θόρυβος είναι σε αποδεκτά για εμένα επίπεδα ειδικά για ISO8000 και το θέμα σου έχει γράψει σωστά από άκρη σε άκρη.

Κωστα καλο μεσημερι.
Ετρεμα γιατι εχω την μηχανη σχεδον εξαμηνο και δεν την εχω πολυχρησιμοποιησει.Την θεωρουσα βαρια για χρηση στην πολη και με χαρα διαπιστωσα οτι ηταν λανθασμενη αυτη η εντυπωση.Ενω ειχα και την Fujixt3 στην μεση μου,η Ζ6 δεν με κουραζε και ηταν πραγματικη απολαυση η εμπειρια μαζι της.Μου αρεσαν και τα αρχεια της,οποτε σπανιως χρησιμοποιησα την χτ3.

Πες μας Γιώργο και για τι επεξεργασία έκανες
Αν δεν έχεις κάνει κάποια αποθορυβοποίηση το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό όπως επισήμανε και ο Κώστας
Γιατί όμως ο 50άρης έβγαλε τέτοια παραμόρφωση αριστερά;

Πες μας Γιώργο και για τι επεξεργασία έκανες
Αν δεν έχεις κάνει κάποια αποθορυβοποίηση το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό όπως επισήμανε και ο Κώστας
Γιατί όμως ο 50άρης έβγαλε τέτοια παραμόρφωση αριστερά;

Συγνωμη που δεν ημουν 100% σωστος στην τοποθετηση μου.Εναι ο κιτ φακος 24-70mm/f4.Η μονη επεξεργασια που εκανα ηταν να πατησω το auto στο LightRoom και να την ανεβασω εδω.

και εδω μια αλλη,παλι με τον κιτ φακο 24-70mm/f4.στα 10000 ISO,24mm,f/10,time 1/6 παρακαλω.
1o7lPzP.jpg

Πολύ καλή συμπεριφορά, όχι μόνο ως προς τον θόρυβο και την δυναμική περιοχή αλλά και στο χρώμα. Εντυπωσιακή θα έλεγα!

Τελικά βλέπω την ευχαριστήθηκες την ζετούλα!!! Πολύ καλη συμπεριφορά , αναμενόμενο :)

Τελικά βλέπω την ευχαριστήθηκες την ζετούλα!!! Πολύ καλη συμπεριφορά , αναμενόμενο :)

Δημητρη πραγματι την ευχαριστηθηκα και τωρα μενει να την χειριζομαι σωστα.Με βλεπω να πουλαω ολα τα fuji που εχω και να αγοραζω φακους για το Z mount

Την καλύτερη δουλειά θα κανεις, ένα συστηματάκι οργανωμένο μεθοδικά σε αυτά που σου αρέσουν να φωτογραφίζεις. Το χτίζεις χωρίς βιασϋνη μιας και ακόμη δεν εχεις απειρες επιλογές.

Την καλύτερη δουλειά θα κανεις, ένα συστηματάκι οργανωμένο μεθοδικά σε αυτά που σου αρέσουν να φωτογραφίζεις. Το χτίζεις χωρίς βιασϋνη μιας και ακόμη δεν εχεις απειρες επιλογές.

Κωστα το σκεφτομαι πλεον πολυ σοβαρα,γιατι με ενα συστημα 2 σωματων με διαφορετικους φακους ειναι πολυ δυσκολο να χασεις καρε.Τωρα με Ζ6 και την Fuji X-t3 στην μεση,εχανα το μπουσουλα πολλες φορες.Βασικα την X-t3 την πηρα μαζι λογω του 10-24mm/f4.
Με την πρωτη ευκαιρια θα παρω ενα ευρυγωνιο ζουμ για ΝΙΚΟΝ.

Αν μπορούσες και ήθελες φυσικά κάνε μας στο ανάλογο νήμα μία σύγκριση των δύο αυτών μηχανών.Στην ταχυτητα εστιασης,γενικα ανταπόκριση σε χαμηλό φωτισμό και γενικά κάτι που σε εντυπωσιάζει...

Αν μπορούσες και ήθελες φυσικά κάνε μας στο ανάλογο νήμα μία σύγκριση των δύο αυτών μηχανών.Στην ταχυτητα εστιασης,γενικα ανταπόκριση σε χαμηλό φωτισμό και γενικά κάτι που σε εντυπωσιάζει...

Στην ταχυτητα εστιασης και οι δυο μηχανες ειναι ταχυτατες,δεν μπορω να πω με σιγουρια ποια ειναι καλυτερη.Δεν μπηκα ποτε στον κοπο να κανω συγκριση.Την Ζ6 την εχω απο τον Ιουλιο(δεν την ειχα σε χρηση-λογω βαρους).Την xt3 χρησιμοποιουσα,αλλα σε ταξιδι που εκανα προσφατα ειδα οτι πρεπει να ομοιογενοποίησω το συστημα μου και κατεληξα να κρατησω την ΝΙΚΟΝ και να δωσω την x-t3

Δώσε την x-t3 πριν πάνε χώμα οι τιμές με την έλευση της x-t4 και τον 10-24. Έχε το νου σου για προσφορές στον 14-30/F4 και αν δεν τον έχεις ήδη πάρε και τον 50άρη 1.8.
Αν σε ενδιαφέρουν τα περιφερειακά αυτό το eyecup είναι καλύτερο του μαμίσιου και εξέχει και περισσότερο.https://www.ebay.co.uk/itm/KIWIFOTO...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Επίσης τα καλύμματα της easycover είναι καλά https://www.skroutz.gr/s/17953523/EasyCover-camera-case-για-Nikon-Z6-Z7-Black.html?from=drop

Δώσε την x-t3 πριν πάνε χώμα οι τιμές με την έλευση της x-t4 και τον 10-24. Έχε το νου σου για προσφορές στον 14-30/F4 και αν δεν τον έχεις ήδη πάρε και τον 50άρη 1.8.
Αν σε ενδιαφέρουν τα περιφερειακά αυτό το eyecup είναι καλύτερο του μαμίσιου και εξέχει και περισσότερο.https://www.ebay.co.uk/itm/KIWIFOTO...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Επίσης τα καλύμματα της easycover είναι καλά https://www.skroutz.gr/s/17953523/EasyCover-camera-case-για-Nikon-Z6-Z7-Black.html?from=drop

Μα εκει κοιταζω να παω.Τα πουλαω για να παρω τον 14-30 και τον 24 1.8.Απο φακους Ζ mount εχω ηδη τους 35 1.8 και 50 1.8
Υ.Γ.Ευχαριστω για τις πληροφοριες.