Nitecore

Re: NITECORE

πιαστον πρωτα ομως στο χερι σου...μου εστειλαν εναν για επισκευη, και δεν ηθελα να τον δωσω πισω

Aπο μερα σε μερα αναμενεται και ο Nitecore Explorer EA8 Caveman (8xAA) !

8405146299_72e5c1a3f6.jpg

:afro:ααα...γιατι τον εψαξα και δεν τον βρηκα πουθενα!!! οκ!
παντως δεν βγαζει πολλα lum σε σχεση με τον μικρο ΕΑ4

Οχι δεν βγαζει πολλα σε σχεση με τα 860 του EA4. Ο ΕΑ8 βγαζει, λεει, 900 λουμενς.
Αλλα εχει σχεδον διπλασιο throw που ειναι κοντα στα 500 μετρα αν θυμαμαι καλα.

Νομιζω οτι η Nitecore με τον EA8 θα δυσκολευτει πολυ διοτι εχει απεναντι του τον ωραιο και αξιοπιστο Fenix ΤΚ41 (8χΑΑ).

Εκτος και αν μας εκπληξει με την τιμη του, διοτι ο ΤΚ41 ειναι ακριβος.

και φυσικα τα αντιστοιχα Λεντ σε W εχυν λιγο μικροτερη φωτεινοτητα

ηρθε η ωρα αγορας ενος φακου.

Φυσικα μεχρι στιγμης απο ολο το σκηνικο η nitecore παλι με εχει κερδισει.

Παμε λοιπον σε αυτα που εχω καταληξει.

1) P25 SMILODON
2) EC25 COBRA

Ειναι φακοι που μπορω να πω οτι υπαρχει περιπτωση να ειναι και συλλεκτικοί αργοτερα.

Ειδα και FENIX αλλα δεν μου εκανε εντυπωση κατι. Ειδα και απο αλλες οπως JETbeam αλλα και παλι δεν εντυπωσιαστηκα.

το θεμα τωρα ειναι να παρω τον ενα απο τους δυο....ή και τους δυο.

Ξερω θα μου πειτε να τους παρω και τους δυο. Αυτο που με κανει να παω μονο στον EC 25 Cobra ειναι οτι το protection στον θετικο πολο τελικα ειναι πολυ καλυτερο απο οτι στον P25.

Δεν νομιζω οτι εχουν κατι αλλο εκτος του οτι θα ηθελα ο EC25 να εχει tail push button.

Λετε να περιμενω μηπως βγαλει καποιος αλλος κατι καλυτερο? Εχω να δω καιρο τα Λεντ και δεν ξερω τι ετοιμαζει η CREE.

Νομιζω οτι το U2 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη.

Απάντηση: NITECORE

Ο Χιώτης έχει και τα δύο μοντέλα - εχει ήδη δώσει σχόλια...
Εγώ, απο τα δύο μοντέλα, θα έπαιρνα τον EC25W - ειναι και σε καλή τιμή (κοντά στα $55)

O P25 μου φαίνεται αρκετά ογκώδης (+ 3cm., +50gram) και δεν μου χρειάζεται (τουλάχιστον τώρα) η δυνατότητα φόρτισης πάνω στο φακό...

Σε LED, υπάρχει και U3, και XM-L2 αλλα αν αρχίσεις να "κυνηγάς" το νεότερο, δεν θα "ψωνίσεις" ποτέ...

Last edited:

εχω διαβασει πολλα reviews αλλα ολα ειναι πανω κατω το ιδιο οσο αναφορα τον ενα και τον αλλο φακο.

ο EC25w ειναι οντως το ιδανικοτερο αποτελεσμα. Δεν με ενδιαφερει το LED να ειναι το νεοτερο αλλα αν ηταν τοσο καλυτερα.

μου αρεσει και ο P25 αλλα και μενα με χαλαει περισσοτερο το spring που εχει στον θετικο πολο και ειναι κακως σχεδιασμενο παλι.

Αν παρατηρησετε στον EC25 η σχεδιαση του θετικου πολου ειναι σαφως πολυ καλυτερη.

Το μονο που μπορω να βρω αρνητικο για τον καταπληκτικο (και φτηνo) EC25w ειναι οτι το κεντρο βαρους ειναι αρκετα μπροστα, λογω του οτι ειναι κοντος και η κεφαλη μεγαλη, και το κρατημα δεν ειναι ιδανικο οπως του μεγαλυτερου Smilodon.

Αναφορικα με τα καινουρια led, θα σας πω πληροφοριακα και υπευθυνα οτι επειδη μου εστειλαν προσφατα τον TN31 XM-L2 και ειχα τον προηγουμενο ΧΜ-L U2, η διαφορα με γυμνο ματι ειναι πραγματικα ανυπαρκτη!
Η μονη διαφορα που καταλαβαινω οτι ισως κανει διαφορα ειναι οτι τα καινουρια led ειναι πιο efficient.
Δηλαδη καλυτερη εκμεταλλευση μπαταριας/διαχειριση ενεργειας. Εκει που μια μπαταρια κραταει τα 800 λουμενς για μια ωρα, στα νεα led κραταει παραπανω 15-20%, απ'οτι λεει η cree.

ευχαριστω Χιωτη.

λογικα θα παω για τον EC25W αλλα πρεπει να βρω τωρα απο που θα τον παρω. Δεν θελω να τον παραγγειλω απο Αμερικη.

Τωρα ψαχνω καπου απο Ευρωπη.

οχι απλα δεν ξερω αν μπορω κατευθειαν με την καρτα VISA. δεν θελω να χρησιμοποιησω Paypal.

Ξερω ενα site στην Europe αλλα ειναι ακριβο.

Θα κοιταξω παλι. Ευχαριστω παντως. Επισης δεν ξερω απο Αμερικη πως κανουν το shipping. USPS? ή με FEDEX?

Εχουμε βγει εκτος θεματος. Παντως ευχαριστω και παλι.

Οντως το fasttech εχει μονο paypal option. Απο την Αμερικη νομιζω οτι αναγραφεται με τι θα στο στειλουν, αν θες τους ρωτας.
Αν ανησυχεις για το τελωνειο, η εμπειρια μου μου λεει οτι συνηθως μονο μεγαλα/βαρια πακετα μπορει να ελεγχθουν. Εχω παραλαβει πολλα δεματα με USPS και λιγα με Fedex χωρις προβλημα.
Το πακετο του Nitecore EC25 ειναι πολυ μικρο.