Nitecore

Re: NITECORE

thanks εγω καταλαβ οτι δεν προκειται να πανε πουθενα εξελικτικα

Αναφερομουν αποκλειστικα στην αγορα φακων. Θα δειτε οτι ολο και περισσοτερα μοντελα θα βγαινουν με ΝιΜΗ.
Εχω μια αισθηση οτι οι λιθιου στους φακους δεν πουλανε αρκετα εκτος της (πολυ) μικρης αγορας αυτων που γνωριζουν.

Αυτοι που δεν γνωριζουν και αγοραζουν φακους λιθιου, ξαναγυρνανε οι περισσοτεροι στις ΝιΜΗ, οταν συνειδητοποιησουν οτι οι μπαταριες λιθιου δεν ειναι τοσο απλο πραμα οσο αρχικα νομιζαν.

thanks εγω καταλαβ οτι δεν προκειται να πανε πουθενα εξελικτικα

Οσο και να εξελιξεις ενα 'πυρομαχικο', παντα θα παραμενει εν δυναμει επικινδυνο. Tα συστατικα ειναι το θεμα και οχι το πως τα αμπαλαρεις :))

καμμια σχεση με το σχολιο μου..οντως η χημεια Λιθιου-Κοβαλτιου ειναι μισο-προβληματικη αλλα η εξελιξη κινειται απο την ζητηση της αγορας. Οσο εχουμε νεες ακομα και πιο αδηφαγες στην ενεργεια συσκευες που γινονται ολο και μικροτερες τοσο θα χρησιμοποιειται και θα εξελισεται η χημεια αυτη, ασχετως μειονεκτηματων.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα οι πανασονικ 18650. Μεχρι να βγει καμμια νεα τεχνολογια αυτες θα ειναι οι μπαατριες που θα συμπυκνωνουν την περισσοτερη ενεργεια ανα ογκο.

Δεν διαφωνώ όπως είπα και παραπάνω έχω φίλο άσχετο που πήρε φακό με 18650 της πλάκας χωρίς protection και φορτιστή επίσης της κακιάς ώρας. Του εξήγησα βέβαια και κατάλαβε......................ότι πρέπει να πετάξει μπαταρία και φορτιστή και να πάρει της προκοπής.

Και οι NiMH όμως εκτός της ασφάλειας που δεν έχουν θέμα έχουν τα δικά τους προβλήματα και κυρίως αυτό της φόρτισης το οποίο είναι μεγάλη ιστορία και γι'αυτό και πήρα τον MAHA. Έκαναν κακό όνομα λόγω τελείως απάραδεκτων φορτιστών (ειδικά αυτοί των 15 λεπτών - έχω) αλλά και των μέτριων μπαταριών πλην των ENELOOP και ελαχίστων ακόμη. Ξέρω πολύ κόσμος που ακούει επαναφορτιζόμενη και λέει "έλα μωρέ ποιος ασχολείται με τέτοια, άσε που δεν αξίζουν και είναι ακριβές".

Τέλος πάντων, κακά τα ψέμματα αν δεν ασχοληθείς λίγο ποιο σοβαρά με κάτι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το σωστό. Τα ίδια έπαθα και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπου ναι μεν έχω να βάλω κανονικό 2 χρόνια στο στόμα μου και το σιχαίνομαι, αλλά έχω ένα ντουλάπι πράγματα και έχω ξοδέψει τα ίδια ή περισσότερα απ'ότι σε τσιγάρα. Το καλό είναι ότι νιώθω άλλος άνθρωπος. Στην τελείως εμπορική του μορφή όμως είχε σοβαρά προβλήματα ενώ για να λάμψει θέλει κι αυτό σοβαρές μπαταρίες λιθίου με ότι αυτό συνεπάγεται. Άντε τώρα να το συγκρίνεις με τη λύση περίπτερο σε ευκολια.

Ακριβως...σε ολα παιζει ρολο η ενημερωση και η ..δουλεια.
Για να μην τρομαζουμε τον κοσμο και με φθηνες (αλλα οχι φθηνιαρικες) μπαταριες και φορτιστες μπορεις να βγαλεις δουλεια. καποτε μονο με trustfire και ultrafire μπλε και γκρι την βγαζαμε, και διαλεγαμε μοντελο και προμηθευτη.
Απλα υπαρχουν τα σημαδια που πρεπει να μπορεις να τα ερμηνευσεις. Αν απο την πρωτη φορτιση αρχιζουν και ζεσταινεονται πολυ οι μπαταριες τοτε εχεις μαπα υλικα.
Με τις AW και προσφατα τις Panasonik αντικαταστησαμε την επιμελεια με ανεση

έβλεπα ένα βίντεο με τον Nitecore EA4 PIONEER, αυτό το μπλε φωτάκι δεν τρώει την μπαταρία εν καιρό;
εχει επιλογή να βγει εκτός;
ο διακόπτης τόσο εύκολα πατιέται; μπορεί να ανάψει δλδ και τυχαία;

Eπειδή ειμαι και εγώ στο τσακ να τον παραγγειλω ειδα που εχει φτιάξει καποιος ένα πινακα με τις λειτουργίες των modes https://skydrive.live.com/?cid=330e3650cf591eba&id=330E3650CF591EBA!142&authkey=!AHMAljjsE8agDZc

Αυτο που με προβληματίζει καπως για την αγορά απο αυτά που έχω διαβάσει ειναι η όχι τοσο καλή αισθηση του κουμπιού on/off
και καποιοι λένε ότι τους έχει χαλάσει. Αυτο βέβαια μπορει να ειναι σχετικο και να εξαρτάται και απο το πώς συμπεριφέρεται κάποιος στο φακό.
Επισης σε μια αναφορά καποιος ελεγε ότι καταναλώνε τις μπαταρίες πολύ γρήγορα ενω τον ειχε κλειστο μέσα στην τσάντα του.
Οσοι τον έχετε εχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?

Σίγουρα όταν ο διακόπτης ανάβει για πλάκα, κάπου θα πατηθεί και δεν θα τον πάρουμε χαμπάρι. Επίσης το μπλε φωτάκι που αναβοσβήνει είναι βέβαιο ότι καταναλώνει ρεύμα, δεν είναι να τον έχεις για πολύ καιρό σε αναμονή. Εγώ πάτησα τυχαία μια αρκετά χαμηλή τιμή, πιο πολύ για να δω πως δουλεύουν οι προσφορές στο e-bay και την δέχτηκε ο πωλητής. Αλλά μάλλον θα ρισκάρω μια αρνητική αξιολόγηση παρά να πάρω έναν φακό τον οποίο δεν θα μπορώ να κακομεταχειρίζομαι και να τον παρατάω όπως και όπου να ναι χωρίς φόβο να χαλάσει.

Παιδες, μην παιρνετε τοις μετρητοις καθε παπαρια που αναγραφεται στο διαδικτυο.
Υπαρχουν σχολια κακοβουλα, σχολια ασχετων, σχολια ηλιθιων αλλα σιγουρα και σχολια ανθρωπων που γνωριζουν. Ο διαχωρισμος δεν ειναι παντα ευκολος.
Ο ΕΑ4 τον οποιο εχω καποιους μηνες δεν μου εχει παρουσιασει κανενα προβλημα ουτε με τον διακοπτη ουτε με την καταναλωση μπαταριας, oυτε με το μπλε λαμπακι, ουτε με τιποτα.

Για τα θεματα που θιξατε, το μπλε λαμπακι ειναι πολυ χρησιμο για να εντοπιζεις τον φακο. Αν δεν το θες, οταν ειναι αναμμενος ο φακος τον πιεζεις για 1+ δευτερολεπτο. Ετσι σβηνει και λοκαρει ταυτοχρονα ο φακος.
Για να ξανα αναψει πατας το κουμπακια για 1+ δευτερολεπτο. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Το μπλε λεντακι δεν καταναλωνει τιποτα ουσιωδες, θα το τεσταρα αλλα θα μου επαιρνε κανα χρονο για να τελειωσουν οι μπαταριες, ισως παραπανω...

Οσο για την αισθηση του κουμπιου ειναι πολυ καλη και τα κολπα που μπορεις να κανεις με το κουμπακι πολλα και χρησιμοτατα. Πολυ εξυπνο και τρομερα ευχρηστο UI εχει αυτος ο φακος.
Θα μπορουσε το πλαστικο του καλυμα να ηταν καλυτερο, σαν αυτο του αδερφου του, του Νιtecore Cobra. Next time.

Για το κουμπακι, ναι θα μπορουσε να πατηθει κατα λαθος. Ειναι καπως ευαισθητο γιατι εχει συγκεκριμενο λογο (και λειτουργιες).
Προσωπικα μου αρεσει και με βολευει. Οταν τον βαζω στη θηκη τον κλεινω με lock out για να μην αναψει κατα λαθος. Τον σβηνω δηλαδη με διαρκες πατημα του κουμπιου.

Για να γλυτώσεις το αρνητικο σχόλιο πες του οτι έκανες λάθος και να σου κάνει μια ακύρωση.
Αν δε γινει ακύρωση εχω την εντύπωση οτι o πωλητής θα πληρώσει το ποσοστο της αγοράς στο paypal.
Πιστευω ότι θα το δεχτει, αν ναι τοτε θα σου έρθει μυνημα απο ebay που θα σου λέει αν συμφωνείς με την ακύρωση. Πατας ναι και ολα καλά. Μου έχει τυχει και εμένα
μην αγχώνεσαι απλώς στειλτου μυν ζητώντας συγνώμη και ότι επροκειτο για λάθος. Να ξέρεις αν μαζεψεις μερικά αρνητικά σχολια μερικοι πωλητές μετα δε θα δεχονται συναλλαγές απο εσένα.

Τωρα με το φωτάκι δε νομίζω να καίει και πολύ αν απενεργοποιείται όμως ακομα καλύτερα

edit: χιώτης γράφαμε ταυτοχρονα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Last edited:

Σίγουρα όταν ο διακόπτης ανάβει για πλάκα, κάπου θα πατηθεί και δεν θα τον πάρουμε χαμπάρι. Επίσης το μπλε φωτάκι που αναβοσβήνει είναι βέβαιο ότι καταναλώνει ρεύμα, δεν είναι να τον έχεις για πολύ καιρό σε αναμονή. Εγώ πάτησα τυχαία μια αρκετά χαμηλή τιμή, πιο πολύ για να δω πως δουλεύουν οι προσφορές στο e-bay και την δέχτηκε ο πωλητής. Αλλά μάλλον θα ρισκάρω μια αρνητική αξιολόγηση παρά να πάρω έναν φακό τον οποίο δεν θα μπορώ να κακομεταχειρίζομαι και να τον παρατάω όπως και όπου να ναι χωρίς φόβο να χαλάσει.

Δώσε πωλητή και τιμή που δέχτηκε για να ξέρουμε και εμείς...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ψήθηκα!:operator:

Και εγώ τον παράγγειλα, αφού ήθελα πειράματα και τον χτυπήσα, 43 ευρώ τελική τιμή, το fasttech τον έχει 37, δεν βαριέσαι 6 ευρώ διαφορά.

Έχει βάλει το λινκ του πωλητή ο xouan στο ποστ 534.

Καλός ο φακός αλλά με χαλάνε τα 65 Lumens που έχει για την μικρότερη σκάλα, θα ήθελα λιγότερα και ένα moonlight mode.

Απο FastTech ειναι καλυτερα οχι μονο επειδη ειναι φτηνοτερα αλλα διοτι εχει και tracking. Με κουπονακι BLF σου ερχεται 36 ευρουδακια, o cool white.

43 απο δω, 21 απο κει για 2 τετράδες μπαταρίες, να δω πότε θα ξοφλήσουμε την κάρτα

Και μια ερώτηση, γιατί στο e-bay αναφέρετα ως PIONEER ενώ στο fasttech όχι, είνα ιάλλο τύπος;