Nitecore

Re: NITECORE

Φορτωνει η Νitecore !

...ομως γιατι οχι XP-G2 R5 για τον ΕC2 ? το περιμενω πως και πως !

Σήμερα έφτασε ο αντικαταστάτης του outdoor φακού μου bc40 που πούλησα, ο nitecore EA4. Τον φακό τον επέλεξα μετά από αρκετό ψάξιμο για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι παίρνει μπαταριές ΑΑ, που τις βρίσκεις ακόμα και στο παντοπωλείο του πιο απομακρυσμένου νησιού του Αιγαίου σε περίπτωση που οι επαναφορτιζόμενες πεθάνουν. Την ευκολία αυτή την εκτιμάς ιδιαίτερα αν κάνεις τουλάχιστον 15 μέρες ελεύθερο κάμπινγκ το καλοκαίρι σε σημεία που η πλησιέστερη πρίζα είναι 10 ευρώ ταξί μακριά, και ενιοτε μισή ώρα με το ψαροκάικο της «γραμμής»…!!! Και ο δεύτερος γιατί με βολεύει το κουμπί να είναι από πάνω και όχι στο πίσω μέρος του φακού.

Σε γενικές γραμμές δείχνει στιβαρός και γερός ( θα το δούμε στην πράξη αυτό…).
Το μενού του το έμαθα αμέσως, το beacon mode είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας ή σε περιπτώσεις εντοπισμού.
Η αίσθηση του κουμπιού του είναι πολύ καλή ακόμα και με χειμερινό γάντι.
Το μπλε φωτάκι που ανάβει όταν είναι σε αναμονή είναι λίγο χαμηλό για να το εντοπίσεις.
Οι σκάλες του είναι καλά ταξινομημένες (αν και θα ήθελα το low του να ήταν περίπου 10-20 λουμενσ).
Το μέγεθος του ιδανικό για την παλάμη και για τις πλαϊνές θήκες του σακιδίου.
Είναι λίγο πιο δυνατός από τον bc40 και λίγο πιο thrower.
:a0210:
DSCF7817.jpg

Καλοριζικος, ειναι απιθανος φακος ο ΕΑ4!
Το μονο αρνητικο του ειναι οτι οντως το locator μπλε led ειναι πολυ λιγο/ισχνο. Για το χαμηλοτερο low mode, μην ξεχναμε οτι ειναι φακος τυπου 'search light'. Παιρνεις μαζι σου και εναν μικροτερο στο κατω κατω και σαν back up.

Συμφωνω απολυτως με το σκεπτικο σου. Οτιδηποτε φακο παιρνεις μαζι σου οπουδηποτε μακρυα, ειτε EDC ειτε αλλον, καλυτερα να ειναι ΑΑ για αρκετους λογους που εχουμε πει κατα καιρους. Αν πας και εξωτερικο ισως να εχεις προβλημα με λιθιου.
Και πλεον υπαρχουν θαυμασιοι ΑΑ φακοι για ολα τα γουστα και δουλειες.

Thanks Χιώτη, ο φακός είναι πολύ καλός και λειτουργικός. Το πιο χαμηλό low θα μου χρειαζόταν κάποιες φορές για μέσα στην σκηνή. Δεν είμαι γκρινιάρης όμως, το φακουδάκι με καλύπτει πλήρως. Έξαλλου, σήμερα ήρθε και ο edc που περίμενα να αντικαταστήσει τον bc10 μου, ο olight s20 !:2thumb22sup:

Mπραβο! ο olight S20 περαν απο αξιοπιστος και ομορφος φακος εχει και πραγματικα low lows, οπως καθε αξιοπρεπης EDC!!
Πολυ καλες επιλογες και οι δυο!

Χρησιμη περιληψη των λειτουργιων του Nitecore EA4 που βρηκα.

8460388996_425865016d_h.jpg

3o πεσιμο σημερα ο ec2 ! αντεχει :)

χτες τον χρησιμοποιησα για την ...εξοδο μου σε ενα φιλικο σπιτι...

εντυπωσεις ...

το μεγεθος ειναι σωστο,φοριεται διακριτικα και στην ζωνη... το throw σωστο,π.χ να ελεγξεις απο μακρια το αμαξι σου...
θελω λιγη περισσοτερη ισχυ :)

με το κοκκινο led ανεβηκα στα σκοταδια ανετα σκαλες,και ανοιξα και την πορτα...τελειως stealth καταστασεις :)

καλη εντυπωση και στον κολλητο μου,που με δουλευει για τους φακους μου...

Σε δουλευει για τους φακους? Δηλαδη εχει Δουλεια!!! χεχεχε γιατι ολοι μας σε λιγο θα μεινουμε ανεργοι.

Σε γενικες γραμμες ειναι καλος φακος αλλα τα ηλεκτρονικα του καποια στιγμη με πτωση θα σε αφησουν.

Για την πτωση, θα ελεγα οτι ολοι οι φακοι μπορει να πεσουν, και να πεσουν 'στραβα', και να σε αφησουν.
Δεν πιστευω οτι ειναι προνομιο μονο των explorer, o τραυματισμος απο πτωση, οσο και εκτεθειμενα να ειναι τα κυκλωματα του.
Και ο δικος μου ο EA1 εχει φαει αρκετες επειδη τον χρησιμοποιω περισσοτερο απ ολους, αλλα μεχρι στιγμης αντεχει.

Για να το πω και διαφορετικα, αν μου αρεσει πολυ, πχ ενα επωνυμο κινητο, δεν θα κατσω να σκεφτω τι θα γινει αν μου πεσει, η αν ενα Μοτορολα ειναι πιο ανθεκτικο στις πτωσεις.

Ο νομος του Murphy ισχυει για ολους και για ολα :)

εδω διαφωνω.

ο ενας απο τους 3 surefire που εχω, και ο μοναδικος που χρησιμοποιω τα τελευταια 3 χρονια εχει πεσει απειρες φορες κατω και απο μεγαλο υψος.

Τα ηλεκτρονικα του οπως ο φακος και το λεντ δεν εχουν παθει τιποτα.

Ο φακος ειναι φτιαγμενος για να αντεχει και απο εκρηξη σε αποσταση 10 μετρων. Τι να λεμε τωρα.

Εγω αγαπω την nitecore. Αλλα εκανε τεραστιο σχεδιαστικο λαθος. Οταν το πηραν γραμμη το διορθωσαν σε επομενα μοντελα.

Απαρακετο να ειναι στο ιδιο υψος τα ηλετρονικα με τον θετικο πολο της μπαταριας.

Eγώ πάλι, προσπαθώ να κρίνω ένα φακό όχι με μεμονομένα περιστατικά αλλά στο σύνολό τους, και φαίνεται πως οι ΝΙΤΕCORE explorer series έχουν αρκετά υψηλό ποσοστό βλαβών που ίσως θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί. Kαι κακά τα ψέματα, ο φακός χρησιμοποιείται σε φάση που θα τον έχεις ανάγκη, δεν είναι π.χ. ένα Mp3 player που χάλασε και εντάξει απλά δεν ακούς μουσική! Οπότε οφείλει να είναι όσο το δυνατόν πρώτα από όλα, αξιόπιστος. Άσε που μπορεί να την πάθεις από τις μπαταρίες(να τελειώσουν/να μην ήτανε καλά φορτισμένες κτλ) να την πάθεις καμιά κρίσιμη στιγμή και από τον ίδιο το φακό? Από τότε που είδα τι παίζει με δαυτούς σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ καθημερινά, και τσουυυυπππ μετά από λίγες μέρες χάλασε(!!!).
Τον έστειλα πίσω, σε πρώτη φάση το σέρβις τους φάνηκε πολύ συζητήσιμο και με διάθεση να με εξυπηρετήσουν παρά τα θέματα που είχα(αγορασμένο από μέλος του cpf/άγνωστος dealer δλδ και μονταρισμένος φακός), οπότε δεν έχω παρά να τους συγχαρώ, αρχικά, για τη στάση που τηρούν προς τους πελάτες τους.

Aμα ητανε μονταρισμενος φακος δεν σε προβληματιζει μηπως εφταιγε αυτος που στον πουλησε και οχι ο φακος?

Αυτός ο ΕΑ4 L2 είναι σίγουρα επίσημος από τη NITECORE ή είναι καμία καστομιά του καταστήματος; Ρωτάω γιατί στο επίσημο site της εταιρείας δεν έχω βρει κάποια σχετική πληροφορία.

Απάντηση: Re: NITECORE

Αυτός ο ΕΑ4 L2 είναι σίγουρα επίσημος από τη NITECORE ή είναι καμία καστομιά του καταστήματος; Ρωτάω γιατί στο επίσημο site της εταιρείας δεν έχω βρει κάποια σχετική πληροφορία.

Illumination Supply Exclusive!
Μπορεί και το 2ο...

παρομοιa προσφορα με τα exclusive xeno του EDC+ (αυτοι οι 2 συνεργαζονται),τα οποια μας εδειξε προχτες.

Last edited:

ευκολα ανοιγει αλλα το PCB δεν ειναι οπως τα κοινα που εχουμε,μαλλον θα πρεπει να βγαλεις το led μονο του,δυσκολη δουλεια.

γιατι? αν εχεις το ιδιο υψος με το αρχικο ενα των 20 χιλιοστων θα χωραει