Nitecore

Re: NITECORE

Παρέλαβα σήμερα από την NITECORE τον EC2, από το σέρβις.
Μόνο θετικά έχω να γράψω για αυτήν την εμπειρία.
-Καταρχήν τους τα είπα σχετικά με τα κατασκευαστικά λάθη. Φαίνεται πως ακούν.
-Παρόλο που θα μπορούσαν να μου ζητήσουν χρήματα ή να μη μου τον επισκευάσουν(είχα επέμβει με αλλαγή λεντ), μου έστειλαν καινούργιο.
-Μου έστειλαν ολόκληρο πακέτο/πλήρες σετ, παρόλο που έστειλα μόνο φακό.
-Το έστειλαν συστημένο πίσω
- Έβαλαν μεγαλύτερη στρογγυλή πλακέτα στον + πόλο, και πλαστικό προστατευτικό για το υπόλοιπο κύκλωμα, ώστε να μην είναι εκτεθειμένο! Μάλλον είναι κάποιο κρυφό revision2, που το διόρθωσαν!Μπράβο nitecore!

Δε μπορώ παρά να δηλώσω ευχαριστημένος από αυτούς για την υποστήριξη. Δείχνει σοβαρή εταιρεία!

Απάντηση: NITECORE

Μπράβο ρε ergotelis
Μήπως είχε και άλλο (νεο) LED ή είναι στο XΡ-G R5 ακόμα?

Ωραία , ευτυχώς έχουν καλή εξυπηρέτηση.

Όλη η σειρα explorer ειναι πανεμορφη, λιγο τα προβληματα να κοιταξουν γιατι ουτε την Κίνα έχουμε κοντά ούτε κάποιον dealer να μας τον αντικαταστήσει.

Καλησπερα!
Ο φορτιστης nitecore i4 ειναι
ιδιος με το i2 και η διαφορα τους ειναι μονο ο αριθμος των μπατσριων?

Καλησπερα!
Ο φορτιστης nitecore i4 ειναι
ιδιος με το i2 και η διαφορα τους ειναι μονο ο αριθμος των μπατσριων?

Απ' ότι ξέρω ναι. Έχω εδώ και 2 περίπου μήνες τον i4 και είμαι πολύ ικανοποιημένος...

Iσως ο Ι2 να ειναι και καλυτερος ειδικα για τις ΑΑΑ μπαταριες μιας και φορτιζει με 500μαω αντι 700 του Ι4, που μπορει να βλαψει τις ΑΑΑ (λογω μικρης τους χωρητικοτητος σε μαω) αν δεν τις βαλεις ζευγαρι στα slot 1-3 η 2-4.
Για τα υπολοιπα ειναι ο ιδιος με τον Ι4 και ειναι πιο αργος στην φορτιση λογω του ανωτερω. Αν εχεις πολλες μπαταριες ισως ο Ι2 να σου ειναι λιγος.

Οχι δεν εχω πολλες. Τιν θελω μονο για 18650 για ενα φιλο να τις φορτιζει για το φακο του.
Απ'οτι βλεπω εχει 2 επιλογες στην ταχυτητα φορτισης.Γενικα ποση ωρα θα χρειαστει να φορτισει 2 panasonic 3400mah?

την χωρητικοτητα δια του ρυθμου φορτισης...Συν κατι παραπανω γιατι στο τελος εχει ελλατουμενη καμπυλη ρευματος

Καινουργιο αβαταρ βλεπω ...old time classic!

Μαλιστα! Μαλλον θα παω παλι στο πακετο xtar sp2 μαζι με τις 2 xtar 3100mah μπαταριες που δινει. Παρελαβα σημερα το δικο μου ιδιο πακετο και το εβαλα αμεσως στην πριζα. Τις φορτισε σε 3 ωρες περιπου στην επιλογη 1mah.
Αρκετα ποιοτικο πακετο μου φαινεται. Θα δειξει στην πορεια...
Ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια!

Βρήκα χθες χρόνο, και μόνταρα ξανά τον EC2 με xp-g2. Τι το θελα... Χάλασε και το δεύτερο!
Τον ανοίγω, βγάζω το pcb μουφα που έχει(άσε που είναι χωρίς προστασία το Pcb, Λίγο να το γδάρει ο μεταλλικός ανακλαστήρας που ακουμπά πάνω του βραχυκυκλώνει τις επαφές!!!!) και βάζω ένα μονταρισμένο χαλκού. Τα πακετάρω τα συνδέω, όλα καλά. Ε, μετά από μερικές ώρες χρήσης, αισθάνομαι να καίει ο φακός και κάτι να μυρίζει καμμένο. βγάζω μπαταρία, ανοίγω, και βλέπω βραχυκύκλωμα,ένα ολοκληρωμένο κάηκε, , πάει ο φακός! Το βραχυκύκλωμα δεν ήτανε εξαρχής. Τώρα ψάχνω να δω γιατί προκλήθηκε, μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη. Όλα τα έκανα σωστά, μέχρι και προστασία έβαλα στο pcb να μην ακουμπά ο μεταλλικός ανακλαστήρας. Πάει ο φακός.

Κάηκε αυτό με το πράσινο κύκλο. Ξέρει κανείς να με βοηθήσει να βρω το ίδιο ή τι είναι αυτό για να δω τι μπορώ να κάνω; Η φωτό δεν είναι δικιά μου, αν βγάλω το κύκλωμα θα σας δείξω τη μαυρίλα σε εκείνο το πράσινο κύκλο!

Attachments

• Untitled345.jpg
    Untitled345.jpg
    46.9 KB · Views: 128
Last edited:

Λοιπόν, επειδή ο φακός έτσι και αλλιώς δεν μπορούσα ποτέ να τον χαρακτηρίσω αξιόπιστο ώστε να τον έχω πάντα μαζί μου, μιας και χάλασε, για τη τιμή των όπλων, θα γίνει ένας ωραίος twisty φακός χωρίς κόκκινο λαμπάκι,πλαϊνούς διακόπτες κτλ...!

Και πάνω που ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τις διαφορές μεταξύ P25 και ΕΑ4 ειδικά στο beam.

Ο EA4 βγήκε και με XM-L2 στα 960 Lumens αλλά τον έχει μόνο ένα μαγαζί για την ώρα (δεν θυμάμαι ποιο) αλλά σε λίγο θα υπάρχει κι αλλού και φαντάζομαι θα αλλάξουν και τα άλλα μοντέλα σιγά σιγά.

Θέλω κάτι για EDC αλλά προτιμώ με 18650 από τη μία γιατί έχω πολλές και από την άλλη γιατί βαριέμαι ελέεινά τη φόρτιση των AA. Αν βέβαι δεν βρω κάτι ανάλογο του ΕΑ4 θα τον πάρω μαζί με 4 Eneloop XXX.

εργοτελις...δεν του περνας εκεινη την πλακετα με ρυθμιζομενη ενταση απο το intl-outdoor?

γιωργο μαλλον ειναι smd τρανζιστορ (Surface Mount Transistor).
το δικο σου γραφει τον ιδιο κωδικο; η δεν φαινεται;

Μολις παρελαβα τον EA4 , ειμαι πολυ ευχαριστημενος , αν και πανω κατω ηξερα τι θα μου ερθει μιας και εγω διαβασει αρκετα για τον φακο αυτο .Βασικο μου κριτηριο ηταν οι ΑΑ που παιρνει , ξερω οτι πολυ δεν τις γουσταρουν , αλλα πιστευω οτι ειναι μια ευκολια για εναν τετοιο φακο.

Είστε κακή παρέα! Ζήλεψα και παρήγγειλα τον EA4 950 Lumens XML-L2 version γιατί μιας και πήρα και τον φορτιστή τον MAHA ε αν μην κάθεται! LOL αυτά τα χόμπι είναι καταστροφή!.

Να πω την αλήθεια ξαφνικά ο Ultrafire των $13 και των κινεζικών 1300 Lumens (χαχαχα) που έχω για καθημερινή χρήση έχει τα θεματάκια το στο πως φωτίζει και χρειάζομαι κάτι μικρό και καλό.

Ναι, τα κινεζικα λουμενς, η ονομαστικη τους αξια τουλαχιστον, ειναι μια απολαυση να τα διαβαζεις. :))

Για να πουμε την αληθεια ομως, λιγοι, ελαχιστοι φακοι δινουν τα πραγματικα λουμενς. Ολοι βαζουν το κατι τις παραπανω.

Νομιζω οτι η Fenix και οι Olight ειναι φωτεινες εξαιρεσεις σε αυτον στον κανονα των υπερεκτιμημενων λουμενς.

Αυτοί πάνε βάσει "ρευμάτων" και τιμών που δινεί η Cree χωρίς οι περισσότεροι να έχουν τρόπο να μετρήσουν με σωστά όργανα.Τα εργαστηριακά όργανα (σφαίρα) κοστίζουν πολυ αλλά και με εραστιτεχνικά να μετρούσαν άλλο απόκλιση κι άλλο να πιάνουν μερικοί φακοί το 20% από αυτό που λένε :flipout:. Τέλος πάντων ο Ultrafire C8 μου έχει 1300 Lumens! Oh YES! :twoguns:

Ο Blackshadow Terminator που έχω τον ξεφτυλίζει στην κυριολεξία τελικά ακόμα και στο Low Mode των 400 περίπου Lumens. Να δω και τον EA4.

Είστε κακή παρέα! Ζήλεψα και παρήγγειλα τον EA4 950 Lumens XML-L2 version γιατί μιας και πήρα και τον φορτιστή τον MAHA ε αν μην κάθεται! LOL αυτά τα χόμπι είναι καταστροφή!.

Να πω την αλήθεια ξαφνικά ο Ultrafire των $13 και των κινεζικών 1300 Lumens (χαχαχα) που έχω για καθημερινή χρήση έχει τα θεματάκια το στο πως φωτίζει και χρειάζομαι κάτι μικρό και καλό.

Από που και πόσο;

Μην ξεχνατε οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ των λουμενς στο LED και στην εξοδο (Out-front)...Οι απωλειες του κατοπτρου και του τζαμιου ειναι εκει γυρω στο 15-20%