Nitecore

Re: NITECORE

diffuser ειναι, τι μπορει να μην ειναι καλο? η εφαρμογη?
Παντως oποιοδηποτε diffuser ειναι καλυτερο απο τα λεντακια που εχει μεσα ο παραπανω nitecore.

ξέρω κι εγώ ο καθένας λέει ότι θέλει έτσι κι αλλιώς. Δεν έδωσα σημασία να πω την αλήθεια.

Αχα, τώρα το είδα. Νόμιζα ότι το βασικό λέντ αλάζει χρώματα. Φιου, το γυτώσαμε το κατόμπαλο.

Κατα πάσα πιθανότητα θα είναι "ψόφια" τα χρωματιστά αλλά θα δούμε από τα πρώτα reviews. Για την ώρα άντε να παραλάβω τίποτα επιτέλους να "παίξω".

Και αυτη ειναι η ιδεα. Χαμηλος βοηθητικος φωτισμος σε χρωμα για βοηθητικες εργασιες (πχ διαβασμα χαρτη). Δειτε την λογικη των Surefire Aviator & Kroma

Στο στρατό είχα ένα φακό τύπου Γ με κάτι φίλτρα που έμπαινε στην εξάρτιση. Αν θυμάμαι καλά το κόκκινο φίλτρο το χρησιμοποιούσαμε για να κατευθύνουμε τα φουσκωτά για να αποβιβάσουν και το πράσινο για ανάγνωση χάρτη.

Παρέλαβα σήμερ τον ΕΑ4 με το XM-L2 αλλά δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα η Eneloop οπότε του έβαλα κάτι GP 2700mah που έχω ξεσκίσει βέβαι και είναι 4ετίας και κακοποιημένες με 15min charger.

Τέλος πάντων δουλεύει και δείχνει τάση στα 3.8V. Γενικά από την αίσθηση μέχρι τις λειτουργίες μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση και μου αρέσει πολύ και το beam του και το tint του.

Όταν είμαι στο daily mode όμως παραδόξως και ενώ το manual λέει για 4 modes εγώ έχω μόνο 3. Δηλαδή ξεκινά από low (ή ultra low δεν ξέρω) και έχει άλλές δυο επιλογές μέχρι mid να υποθέσω ή high? Κάποια πηδάει. Το ίδιο και στο Turbo (αν μπαίνει turbo) όπου δεν κάνει cycle μεταξύ high και Turbo.

Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι μπαταριες?

ναι...σιγουρα για το turbo...το βλεπει κανεις σε πολλους φακους που το turbo πεφτει τοσοσ που ειναι κοντα στο medium

Κατάλαβα τι γίνεται τότε. Έχει πέσει και το High στο Daily mode (το οποίο πατιέται μεν αλλά δεν κάνει διαφορά) και φαινεται σαν medium. Ενώ στο Search/Turbo mode πάλι δεν γίνεται cycle (πατιέται το mode) γιατί οι μπαταρίες δεν τραβάναι!

Εντάξει είναι σούπα οι μπαταρίες το ξέρω και δεν έχω παραλάβει ακόμα τις Eneloop ΧΧΧ. Θα τις φορτίσω "turbo charge" να δω. Στο μεταξύ έχω ένα σκασμό ΑΑ επαναφορτιζόμενες και είναι όλες σε παιχνίδια των παιδιών. Βέβαια για σοβαρές εφαρμογές δεν κάνουν και από εδώ και στο εξής για τα δικά μου παιχνίδια και μετά από πειραμάτα με καμιά 30αρια κινεζιές μόνο Eneloop από ΑΑ/ΑΑΑ.

Ετσι την πατησα κι εγω με τον SC52 όπου με ψόφιες μπαταρίες το high και το turbo ήταν το ίδιο και το αυτο και νόμισα ότι κάτι έπαθε ο φακός. Άλλαξα μπαταρίες και όλα Οκ!

Το απίστευτο είναι ότι και οι 4 GP Power 4ετίας και ξεσκισμένες τελικά φόρτισαν με παράδοξη μέθοδο μεν αλλά έφτασαν (και κρατάν) τα 5.7 Volt στον ΕΑ4 δε. Τις φόρτισα με ανεμιστήρα να φυσά πάνω τους ανά ζεύγος στον iCharger και οι δεύτερες πήραν (μαζί με θερμική ενέργεια) 7.5000 mah γιατι με πήρε ο ύπνος και τις είδα το πρωϊ! Ε λέω αποκλείεται να δουλεύουν τις μετράω 1.5V! Τις βάζω στον ΕΑ4 και Turbo! Περίμενα να ψοφήσουν αμέσως αλλά ακόμα δουλεύουν και ξεχωρίζω τα modes (εντάξει δεν έχει δουλέψει και σοβαρά ο φακός). Ανπιστευταμπλ!

Άντε να δω με τις Eneloop XXX τι θα κάνει.

χαιρετω την παρεα!!πρωτη φορα γραφω αλλα διαβαζω αρκετο καιρο!

μετα λοιπον απο πολυ διαβασμα στο φορουμ κατεληξα και παραγγειλα απο fastech δυο ΕΑ4.εναν για εμενα και τον αλλον για δωρο.
ο λογος που γραφω ειναι οτι εκτος του οτι ειναι απαιχτος φακος κτλ,κτλ...θα ηθελα να αναφερθω και για το fastech...

στην αρχη ειχα παραγγειλει 2 ΕΑ2 αλλα διαβασα κατι για προβληματα μετα απο πτωσεις κλπ και την ιδια μερα ακυρωσα την παραγγελια..
ειχα αγχωθει για τα χρηματα φοβουμενος οτι τα εχασα αλλα σε 2μερες μου ειχαν ξαναεπιστρεψει τα χρηματα στην paypal!!!

ετσι μετα εγινε η παραγγελια των ΕΑ4 και περιπου σε 10 μερες ειχα τους φακους!

απλα η fastech καταλαβα οτι ειναι εγγυηση!!!!!

εμπειρια απο επωνυμους φακους δεν εχω.γενικα ομως φακους χρησιμοποιω αρκετα χρονια λογω της δουλειας μου.

ξεχασα..εβαλα απο μπαταριες τις sanyo Ni-MH 2500 HR-3U(επαναφορτιζομενες)..μου τις προτειναν σαν καλυτερες απο τις eneloop.τι λετε??

και να τελειωσω με ενα ευχαριστω για τη βοηθεια!!!επομενη αγορα καποια στιγμη ενας μικροτερος τσεπης..

τι πινει αυτος που σου το ειπε αυτο?

μαι προχειρη ερευνα δεν εβγαλε καλα πραγματα..Ειναι συγγενεις των energizer 2500 που ειναι οι χειροτερες ποτε μπαταριες.
χωρια που 1. εχει πολλες μαιμου 2. ειναι μπαταρια τεχνολογιας του 2006...οταν ερθουν τσεκαρισε την ημερομηνια κατασκευης τους.

Μόλις παρέλαβα τον ΕΑ4. Ρε παιδιά, τι μπιζουδάκι είναι αυτό;
Βέβαια το έχει το βάρος του, 300 γραμμάρια με την θήκη και τις μπαταρίες. Επίσης η θήκη του θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Το βέλκρο πίσω δεν είναι εμπιστοσύνης για να αναρτήσεις την θήκη στην ζώνη και η βάση κάνει μια άσχημη σούρα. Θετικό το D-ring της θήκης. Ούτε το λουράκι του μοιάζει ανθεκτικό στην πολύ χρήση.
Το φακουδάκι όμως είναι κουκλί και φαίνεται ποιοτική κατασκευή. Το βράδυ θα το ξεσκίσω στις περιπολίες.

Να βάλω και μια φώτο από τον EA4 με το XM-L2 και μόλις παραλάβω τις Eneloop XX θα βάλω κανένα beamshot. Με το XM-L2 είναι φωτεινότερος από τον Eagletac από τα σχόλια χρήστη που έχει πάρει και τους δυο. Βέβαια σκέφτομαι σοβαρά και τον Eagletac αλλά αν τον πάρω θα είναι στο Natural White version.

IMG_5364_resize.JPG

τις μπαταριες(4 τεμαχια) τις πηρα απο καταστημα γερμανος.ηταν μαζι με φορτιστη στα 19 ευρω!

το κακο ειναι οτι και ο φορτιστης τις φορτιζει ανα ζευγος,οχι μια μια...!!

τι εννοεις δεν εβγαλε καλα πραγματα?απο θεμα διαρκειας?

Καλως τον!

Για αρχη μια χαρα ειναι. Ουτως η αλλως το ποσο που εδωσες δεν ειναι και μεγαλο.
Απλα υπαρχουν και καλυτερες μπαταριες και καλυτεροι φορτιστες καθως η τεχνολογια προχωρα.

Η ενσταση του μελους παραπανω αφορουσε τη γνωμη καποιου που σου ειπε οτι οι συγκεκριμενες μπαταριες που αγορασες ειναι καλυτερες απο τις ενελουπ.
Πραγμα που ειναι εντελως λανθασμενο καθως οι ενελουπ ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει απο μπαταριες ΝιΜΗ σημερα.

Αναφορικα με την ερωτηση σου, θα σου πω οτι εχω ενελουπ ΑΑ σε φακο στο αυτοκινητο σχεδον 2 χρονια και τον οποιο χρησιμοποιω περιστασιακα και δεν τις εχω αλλαξει ακομα.
Εχω και αλλες μπαταριες επαναφορτιζομενες, επωνυμες, παλαιοτερης τεχνολογιας ομως, που μετα απο 6 μηνες μεσα σε φακο με μικρη χρηση εχουν αδειασει.

Καλοριζικος και ο ΕΑ4, πολυ χρησιμο, λειτουργικο και ομορφο φακουδακι.

ναι οντως το ποσο φιλε χιωτη δεν ειναι και μεγαλο.απλα θεωρησα οτι επειδη ειναι και ιδια μαρκα δεν θα εχουν και μεγαλη διαφορα..

οσον αφορα τις eneloop συμφωνω απολυτα!τις ειχα παρει πριν καποια χρονια για φωτογραφικη μηχανη και μου ειχαν κανει τρομερη εντυπωση στη διαρκεια!!

thanks..