Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Ναθ εγώ μίλησα για την Διαμαντοπούλου που ανέφερε το άρθρο αρχικά, η οποία ούτε κατά της ιδιωτικής πρωτουβουλίας δηλώνει ούτε τίποτα. Η κατηγορία είχε να κάνει με το ότι επειδή έγινε πριν απο μερικούς μήνες υπουργός παιδείας είναι ανήθικο να πάει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο καινα θέλει να σπουδάσει στο εξωτερικό.
Ηλιθιότητες κατα την ταπεινή μου άποψη, που δυστηχώς είναι τυπικές της σύγχησης περι πολιτικής που επικρατεί στο μυαλό του Έλληνα τα τελευταία χρόνια...

Αλλά το ίδιο πράγμα μπορεί να επεκταθεί και στην Αλέκα και στον Αλέκο (που τον κατηγορούν συνεχώς οτι είναι πλούσιος... ) και γενικά σε όλους.

Τώρα απο Ιατρική κάλυψη των ιδιωτικών, δεν μπορω να μιλήσω για όλα ή για εξειδικευμένες ανάγκες, αλλά απο την προσωπική μου εμπειρία (Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος) και απο φίλους αν δεν υπάρχει γιατρός εντός του σχολείου υπάρχει άμεσα διαθέσιμος για πρώτες βοήθειες, και ταχεία διακομιδή σε νοσοκομείο αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το Κολλέγιο Αθηνών έχει την δυνατότητα και για πιο εξειδικευμένη φροντίδα, αλλα λεπτομέρειες δεν ξέρω να σου πώ. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να μάθω.

Re: Απάντηση: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Ειναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού σε αυτό πού ζητά οιοδήποτε μέλος προς ένα άλλο και δεν ειναι θέμα κανονισμού.
Τέλος.

Σεβασμος να υπαρχει και στις εμμεσες απαντησεις οχι μονο στις αμεσες......

Δημοσιο φορουμ ειναι εδω και μπαινουμε για να μιλαμε . Αν καποιος δεν θελει να απαντωνται τα γραπτα του μπορει να μην γραφει.

Αλλά το ίδιο πράγμα μπορεί να επεκταθεί και στην Αλέκα και στον Αλέκο (που τον κατηγορούν συνεχώς οτι είναι πλούσιος... ) και γενικά σε όλους.

Για τον Αλέκο, επειδή είμαστε απο το ίδιο νησί, επέτρεψέ μου να σου πώ οτι όντως τα έχει μπόλικα! Αυτό είναι δεν είναι μεν κατηγορία ή ψόγος, είναι όμως γεγονός ...

Το Κολλέγιο Αθηνών έχει την δυνατότητα και για πιο εξειδικευμένη φροντίδα, αλλα λεπτομέρειες δεν ξέρω να σου πώ. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να μάθω.

Χτυπα ξυλο ρε......δεν εχω αναγκη τετοια.

Απλα πρωτη φορα το ακουσα οτι παρεχονται εξειδικευμενες ιατρικες παροχες σε σχολεια.

Παλιοτερα ειχα ασχοληθει με του Κωστα Γειτονα στην Βαρη (πανε 10 χρονια ομως..) και δεν ειχα ακουσει κατι τετοιο.

Και σε δημόσιο φορουμ ισχύει το ίδιο.Οταν το ζητά ένα μέλος ειναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού,το επαναλαμβάνω.
Οι ερμηνείες περί εμμέσων ή αμέσων απαντήσεων καλό θάταν να αποφεύγονται γιατί ´στό σπίτι τού κρεμασμένου δέν μιλάνε για σκοινί´.
Η Συνύπαρξη σε ένα δημόσιο φορουμ ειναι διαφορετικό θέμα απο τά ανεπιθύμητα κουότ.
Θεωρώ δεδομένο οτι η απαίτησή μου θα γίνει σεβαστή.

Last edited:

Η Συνύπαρξη σε ένα δημόσιο φορουμ ειναι διαφορετικό θέμα απο τά ανεπιθύμητα κουότ.
Θεωρώ δεδομένο οτι η απαίτησή μου θα γίνει σεβαστή.

Η θεση μου στα δημοσια φορουμ ειναι δεδομενη.

Απαντω σε ολους και σε ολα στο επιπεδο που μου επιτρεπεται και δεν εξαιρω κανεναν οσο και αν το επιθυμει .

Αν θελει καποιος περιορισμενες απαντησεις στα γραπτα του να ανοιξει δικο του φορουμ.

Ε απλά θα το εξαιρέσεις απο την στιγμή πού δέν σού απευθύνει τον λόγο πουθενά και έχει ζητηθεί απο παλιά κάτι τέτοιο.
Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά πώς ειναι θέμα σεβασμού στην επιθυμία τού άλλου,ειδικά οταν ο άλλος δεν απευθύνει πουθενά τον λόγο..

Ε απλά θα το εξαιρέσεις απο την στιγμή πού δέν σού απευθύνει τον λόγο πουθενά.

Λαθος κανεις.

Δεν ειναι σε κανεναν κανονισμο. Αν θελετε να υπαρξει τετοια εξαιρεση μπορειτε να κανετε μια τετοια τροποποιηση κανονισμου.

Τοτε φυσικα θα ειναι δεκτον .

Για τον Αλέκο, επειδή είμαστε απο το ίδιο νησί, επέτρεψέ μου να σου πώ οτι όντως τα έχει μπόλικα! Αυτό είναι δεν είναι μεν κατηγορία ή ψόγος, είναι όμως γεγονός ...

δεν αμφισβήτησα το οτι τα έχει. Μου είναι αδιάφορο προσωπικά. Μίλησα για κατηγορία που του απευθύνουν. Είναι η ενέργεια και είναι ανεξάρτητη του αν υφίσταται ή όχι.

δεν αμφισβήτησα το οτι τα έχει. Μου είναι αδιάφορο προσωπικά. Μίλησα για κατηγορία που του απευθύνουν. Είναι η ενέργεια και είναι ανεξάρτητη του αν υφίσταται ή όχι.

Mου θυμίζει τις γνωστές κατηγορίες συνήθως σε χωριά ότι ο Δήμαρχος τα τρώει επειδή είναι χοντρός... :D:D:D

Θα παρακαλούσα το μέλος Kosh , να σεβαστεί την επιθυμία του μέλους Σπύρου Σούρλα ( και επίτηδες δεν αναφέρομαι στην ιδιότητα του τελευταίου η οποία ουδεμία βαρύνουσα σημασία έχει εν προκειμένω ) και να μην προβαίνει σε quote των γραπτών του . Για να καταστεί δυνατή η συνύπαρξη όλων μας εδώ μέσα έστω και κατά το φαινόμενο θα πρέπει να σεβόμαστε τις επιθυμίες των άλλων. Ακόμη περισσότερο οι προτροπές περί εθελοντικής φίμωσης του μέλους Σπύρου Σούρλα όχι μόνον είναι ανεδαφικές και παράλογες , αλλά καθίστανται και αστείες . Παρακαλώ να τελειώσει το θέμα εδώ.

Επειδή εγώ έγραψα (απλά ανέφερα) ότι το παιδί της Παπαρήγα πήγε στο Deree θα ήθελα να γράψω και την γνώμη μου

- Λοιπόν δε γνωρίζω αν το παιδί της κας Παπαρήγα έχει πρόβλημα υγείας ή όχι . Ελπίζω να μην έχει. Πάντως αυτά που η ίδια απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση, είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Το έστειλε σε ιδιωτικό γιατί δεν είχε που να το αφήσει και μετά σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο γιατί δεν μπήκε στο δημόσιο.....
http://www.youtube.com/watch?v=XyHjwegi6QQ

- Εγώ στην Γκράβα τελείωσα το λύκειο (21ο Κυψέλης), σε δημόσιο πανεπιστήμιο φοίτησα και όλα αυτά χωρίς να είναι επιλογή μου. Απλά αδυναμία των γονιών μου να με στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο ή ξένο πανεπιστήμιο.
Είναι τουλάχιστον όμως περίεργο αυτοί που δεν γίνεται να περιμένουν την επανάσταση, να κάνουν "επανάσταση" στα δημόσια πανεπιστήμια -συχνότατα με χαρακτηριστικές μειοψηφίες- και να τα κλείνουν. Αδιαφορώντας πως οι δικοί μας γονείς μας υποστηρίζουν οικονομικά για να σπουδάσουμε...
- Ναι τα παιδιά των πολιτικών (όλων) δεν είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τις απόψεις των γονιών τους, οι γονείς τους όμως θα πρέπει να μην έχουν άλλες απόψεις για τα δικά τους παιδιά και άλλες για τα παιδιά των άλλων. Εκεί είναι η ανηθικότητα.
Για τα παιδιά των πληβείων τα γνωστά πανεπιστήμια - που οι ίδιοι με χίλιους τρόπους διέλυσαν - για τα δικά τους, τα "καλά". Γιατί? Επειδή απλά μπορούν!

http://www.aua.gr/gr/synd/eedip/Nea/2007/Pan_eleyth_07-01-14_Siouti.pdf

- Η μεγαλύτερη ανηθικότητα όλων είναι ότι όλοι μα όλοι οι πολιτικοί μας τελικά τα βρίσκουν μεταξύ τους σε θέματα που για εμάς κρατάνε τις πολιτικές τους.
Είναι όλοι τους συνένοχοι σε αυτό. Αρκεί να δεις πόσα ψηφίζουν νύχτα, όταν αφορά τις αυξήσεις τους, τις απαλλαγές τους κλπ. Αν υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξει το πολιτικό τους ήθος, είναι να τους "ξεβρακώνουμε" σε κάθε ολίσθημα που κάνουν. Χωρίς να υπολογίζουμε αν κάποιος πολιτικός προέρχεται από τον "χώρο" μας ή όχι.

Last edited:
οπως και τα 5000 για υπολογιστες ειναι ανηθικο sorry για το offtopic....

Ακόμη περισσότερο οι προτροπές περί εθελοντικής φίμωσης του μέλους Σπύρου Σούρλα όχι μόνον είναι ανεδαφικές και παράλογες , αλλά καθίστανται και αστείες . .

Αυτο απο που το καταλαβαινει κανεις ?

Θα παρακαλούσα το μέλος Kosh , να σεβαστεί την επιθυμία του μέλους Σπύρου Σούρλα ( και επίτηδες δεν αναφέρομαι στην ιδιότητα του τελευταίου η οποία ουδεμία βαρύνουσα σημασία έχει εν προκειμένω ) και να μην προβαίνει σε quote των γραπτών του .

Επαναλαμβανω για μια ακομα φορα οτι εφοσον δεν προβαινω σε επιθεση σε μελος και συνομιλω θεωρω ανεδαφικο να μου ζητειται κατι τετοιο.

Δημοσιο φορουμ ειμαστε ετσι δεν ειναι ? Αν δεν μιλαμε στα πλαισια του επιτρεπτου οπως αυτο οριζεται απο τον κανονισμο λειτουργιας τοτε ποιος ο λογος υπαρξης ?

Δεν νομιζω να ζητειται να αποχωρησει κανεις οικιοθελως επειδη το επιθυμει ισως καποιος αλος ?

Για να καταστεί δυνατή η συνύπαρξη όλων μας εδώ μέσα έστω και κατά το φαινόμενο θα πρέπει να σεβόμαστε τις επιθυμίες των άλλων.

Εφοσον λειτουργουμε στα πλαισια του κανονισμου φυσικα. Αν οι επιθυμιες του αλλου ειναι εκτος κανονισμων δεν βλεπω τον λογο .

Πχ αν εγω στο νημα της Formula 1 ζητω να μην μου απαντουν ακομα και σε κοσμιο υφος οταν εκθειαζω τον Σουμαχερ τοτε μαλλον εχω εγω αδικο ετσι ??

Παρακαλώ να τελειώσει το θέμα εδώ.

Τελος και απο εμενα .:ernaehrung004: και σορρυ για το off topic.

Το τι είναι ανήθικο και τι όχι, δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί και με ποιά κριτήρια θα το καθορίσουν.Ξέρετε πολλές φορές οι ιδιαιτερότητες που μπορεί να κουβαλά ο κάθε ένας, πιθανόν σε εμάς να είναι παντελώς άγνωστες,που όμως είναι καθοριστικότατες στον χαρακτηρισμό.
Σε ότι αφορά τώρα την παράκληση του Σπύρου,προσωπικά θα την σεβόμουν απο το οποιοδήποτε μέλος εδω μέσα, εαν μου ζητούσε κάτι αντίστοιχο και μάλιτσα επέμενε σε αυτό.Μπορεί κάτι τέτοιο να μην υπάρχει στους γραμμένους κανόνες, όμως οι άγραφοι είναι εκείνοι που αρκετές φορές έχουν μεγαλύτερη σημασία.