Nova 3Play

Τώρα κατάλαβα μάλιστα. Εκεί κάπου το έχασα με το christmas pack, να σαι καλά.
πολύ καλή μόντα αυτή για όσους είχαν το christmas.
παίζεις σε διπλό ταμπλό βάζεις όλα τα αθλητικά να βλέπεις την ομάδα σου σε όλες τις διοργανώσεις και έχεις και κάποιες ταινίες για όταν έχεις όρεξη να αράξεις,
εγώ θέλω να βάλω τα αθλητικά, αλλά ζηλεύω όσους είχαν christmas και θα χουν και το nc1

Το συγκεκριμένο πακέτο είχε το novasport 1 μόνο,όχι το novacinema 1.

Last edited by a moderator:
Κατι λιγο of topic αλλα χρησιμο tip:
Οσοι τελικα θα αποκτησετε με τo συμβολαιο και το router technicolor TD5010, το οποιο ειναι παρα πολυ καλο, θα εχετε πιθανως ενα θεματακι. Εχει σχετικα αδυναμο σημα στο wifi.

Δυστυχως, μεσα στα μενου του web interface δεν εχει καποια επιλογη που να ρυθμιζει την ισχυ εκπομπης του wifi.
Φυσικα αυτο ειναι εφικτο μεσω εντολων telnet. (δυστυχως, δεν γνωριζω για το συγκεκριμενο μοντελο την αντιστοιχη εντολη να σας την πω)

Φιλος ομως που ειχε προβλημα στο εσωτερικο του σπιτιου του, τηλεφωνησε στο τεχνικο τμημα της nova και πολυ απλα εστειλαν αυτοι στο router την εντολη αυξησης ισχυος wifi. Προφανως εξ'ορισμου δεν ειναι στο maximum γιατι τον ρωτησαν αν θελει να του το βαλουν στο τερμα ( μαλλον 100 mw) ή σε καποια αλλη διαβαθμιση ισχυος.

Ετσι λοιπον το προβλημα του λυθηκε και το ρουτερ του βαραει δυνατα τοσο, που το πιανει ακομα κι εκτος του σπιτιου του. (ενω πριν οχι)

Οσοι το αποκτησετε λοιπον και χρειαζεστε πιο δυνατο σημα στο wifi του, καντε ενα τηλεφωνακι στη Nova για να σας το δυναμωσει μεσα σε λιγα λεπτα.

Ζητω συγνωμη για το off topic.

Re: Απάντηση: Nova 3Play

Οσοι τελικα θα αποκτησετε με τo συμβολαιο και το router technicolor TD5010, το οποιο ειναι παρα πολυ καλο, θα εχετε πιθανως ενα θεματακι. Εχει σχετικα αδυναμο σημα στο wifi.
Μια μικρή διόρθωση στο παραπάνω. Η Forthnet δίνει το Technicolor TD5130 και όχι TD5010 όπως γράφτηκε, πιθανότατα εκ παραδρομής. Άλλωστε, αν κάποιος κοιτάξει και στο επίσημο site της Technicolor δεν υπάρχει καν μοντέλο με την ονομασία TD5010.

Κατά τ' άλλα, πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η πληροφορία σου και συγγνώμη που συνέχισα κι εγώ το off topic.

Nαι συγνωμη μιλουσα για το μοντελο TD5130.
Κατα λαθος εγραψα το μοντελο για κατι αλλο ασχετο που διαβαζα εκεινη τη στιγμη. :bird:

Οσοι το αποκτησετε λοιπον και χρειαζεστε πιο δυνατο σημα στο wifi του, καντε ενα τηλεφωνακι στη Nova για να σας το δυναμωσει μεσα σε λιγα λεπτα.

Να αναθεωρησω ως προς το παραπανω, μιας και φαινεται οτι ΔΕΝ ισχυει.

Επικοινωνησα με τη forthnet/nova και ζητησα να μου δυναμωσουν και εμενα την ισχυ. Τους φανηκε πρωτακουστο και μου ειπαν οτι ακομη κι αν το router δεχεται εντολες μεσω telnet, αυτοι ουτε το κανουν, ουτε γνωριζουν καν αν το td5130 εχει αυτη τη δυνατοτητα. Τους εδωσα τα στοιχεια/τηλεφωνο του φιλου που του ειπαν οτι του το εκαναν και ο τεχνικος (προφανως κοιταξε καποια logs που ισως κρατανε) μου ειπε οτι αυτο που του εκαναν ηταν να του αλλαξουν καναλι στο wifi.

Φυσικα 100% ξεκαθαρη απαντηση, δεν ειχε να μου δωσει εαν το router εστω και απο την πλευρα χρηστη με telnet μπορει να αλλαξει την ισχυ του.
Εψαξα και βρηκα τις telnet εντολες του router και δεν φαινεται πουθενα να υποστηριζει τετοια εντολη.

http://npr.me.uk/telnet.html

Αναθεωρω λοιπον αυτο που ειχα πει πιο πανω και το αναφερω (αν και offtopic) γιατι απο οσο ειδα, το διαβασαν και σε σχετικο forum και ψαχνονται. Οποτε να επαναλαβω οτι σιγουρα οι τεχνικοι ΔΕΝ μπορουν να του ανεβασουν την ισχυ, και με επιφυλαξη λεω οτι ισως ουτε ο χρηστης μεσω εντολων telnet μπορει να κανει κατι. (εκτος κι αν μου ξεφυγε καποια εντολη που δεν ειδα στο παραπανω link)

Συγνωμη για το offtopic, αλλα μιας και η ειδηση διαδοθηκε, να βαλω τα πραγματα λιγο στη θεση τους.
Ζητω την κατανοηση σας για το λαθος μου. (επρεπε να σιγουρευτω πρωτα για την πληροφορια)

Re: Απάντηση: Nova 3Play

ρώτησα για το 3play και όταν τους έδωσα τον αριθμό του πατρικού μου, μου είπε η κοπέλα της εξυπ. πελ. ότι δεν καλύπτεται η περιοχή μου. στον έλεγχο της forthnet μου βγάζει ότι με καλύπτει. άλλωστε και παλιότερα forthnet είχα. τί γίνεται;

Με ποιο δικαίωμα οι τεχνικοί της Forthnet έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο router που σου δίνουν; Γι' αυτό δε χρησιμοποποιώ ποτέ τα router των isps. bridge mode και pppoe σε δικό μου linux router.

Με το διακαίωμα να μπορούν να σε βοηθήσουν οταν κάτι δεν δουλεύει... δεν βρίσκω κάτι παράξενο σε αυτό!:Banane0:

Last edited by a moderator:
Ρώτησαν κανέναν αν επιτρέπουν το δικαίωμα να έχει ο οποιοσδήποτε τεχνικός της Forthnet πρόσβαση στο δίκτυο του πελάτη; Γιατί καταλαβαίνεις πως αν έχουν πρόσβαση στο router, έχουν και πιο μέσα αν το επιθυμούν.

καταλαβαίνω τι εννοείς! Αλλα δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω! τωρα αν κάποιος ξέρει κάτι ας μας πει!

4 Ερωτήσεις:

1) Αυτή τη στιγμή έχω HOL DP χωρίς δέσμευση. Για να πάρω το πακέτο, πάω σε κατάστημα Forthnet κρατώντας τι; Ταυτότητα και κανένα λογαριασμό από HOL;
2) Μπορεί κάποιος να μου πει τι τελικά παίρνει κάποιος με το πακέτο των 29,99 και πληρωμή με πιστωτική κάρτα; Τα βασικά τα ξέρω απλά έχω λίγο χαθεί όσο αφορά τα "δώρα" (HD, adult, εγκατάσταση κτλ...)...
3) Αν δεν κάνω λάθος, αυτό που τελικά πληρώνεις (εκτός τα του λογαριασμού) είναι τα 34,9 της ενεργοποίησης, σωστά; Αποκωδικοποιητής, εγκατάσταση κτλ. είναι free;
4) Μπορώ να βάλω το βασικό πακέτο των 29,99 και να προσθέσω το πακέτο των αθλητικών με 10 ευρώ το Σεπτέμβριο ή υποχρεωτικά πάω κατευθείαν στα 39,99 τώρα;

1) ταυτοτητα και λογαριασμο προσφατο
2) με πιστωτικη παιρνεις δωρο τα hd κανα 3μηνο τα adult
3) ναι πληρωνεισ τα 34,90 αν δεν πας στα 39,90 τον δεκτη τον πληρωνεις 49ευρω. αμα πας στα 39,90 και πιστωτικη παιρνεις δωρεαν τον 831 η με 49 ευρω τον 865. η εγκατασταση ειναι δωρεαν και το πιατο.
4) οχι λογικα μεχρι 30/6 ισχυει...

Να σαι καλά!

Και αλλές 2 ερωτήσεις:

Τα hd τα παίρνεις δώρο για πόσο καιρό;
Αξίζει να δώσεις τα 49 ευρώ για τον 865; Ποια η διαφορά του σε σχέση με τον 831;

hd για 12

προσωπικα εχοντας και τους 2 σου προτεινω τον 865. εχει σκληρο δισκο για εγραφες. αλλα γενικα ειναι πιο σταθερος απο τον απλο 831

Δώρο τα HD, τα παίρνεις στις παρακάτω περιπτώσεις, όπως γράφει στην αίτηση της Nova:

Δώρο 2 μήνες για συνδρομητές 3Play (29,90)
Δώρο 12 μήνες για συνδρομητές 3Play Full (79,90)
Δώρο 12 μήνες για συνδρομητές 3Play + Novacinema ή Novasports και εξόφληση μέσω πιστωτικής (39,90)

Με ποιο δικαίωμα οι τεχνικοί της Forthnet έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο router που σου δίνουν; Γι' αυτό δε χρησιμοποποιώ ποτέ τα router των isps. bridge mode και pppoe σε δικό μου linux router.
Ρώτησαν κανέναν αν επιτρέπουν το δικαίωμα να έχει ο οποιοσδήποτε τεχνικός της Forthnet πρόσβαση στο δίκτυο του πελάτη; Γιατί καταλαβαίνεις πως αν έχουν πρόσβαση στο router, έχουν και πιο μέσα αν το επιθυμούν.
Απόλυτο δίκιο έχεις και στα δύο σχόλιά σου, αλλά πού να το βρεις;
Η απομακρυσμένη πρόσβαση υπάρχει, γιατί απλούστατα ο μέσος χρήστης (που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία), είναι άσχετος ακόμα και για τα βασικά (όπως συβαίνει και με τα δορυφορικά), οπότε καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο για ψύλλου πήδημα κι έτσι οι τεχνικοί είναι πιο εύκολο να δίνουν άμεση λύση σε απλά ζητήματα, παρά να προσπαθούν με τις ώρες να βγάλουν άκρη με τον ανίδεο πελάτη που δεν μπορεί να εκτελέσει ακόμα και τις πιο απλές εντολές που του λένε από το τηλ.

Από εκεί και πέρα όμως, έχεις απόλυτο δίκιο ότι θα έπρεπε κατά την υπογραφή του συμβολαίου να ερωτάται ο πελάτης αν επιθυμεί να υπάρχει εκ των προτέρων ενεργοποιημένη πρόσβαση στο router του από το τεχνικό τμήμα ή όχι, γιατί υπάρχουμε και οι υπόλοιποι που γνωρίζουμε 5 πράγματα παραπάνω που δεν το έχουμε ανάγκη και δεν θέλουμε "ρουφιάνους" στη γραμμή και το δίκτυό μας. Οπότε, όπως έγραψες κι εσύ, σ' αυτή την περίπτωση η λύση είναι router του εμπορίου και ξενοιάζεις.

Πάντως, πάλι καλά να λες με τη forthnet, που τουλάχιστον δίνει πολύ παραμετροποιήσιμα routers (ίσως μόνο την πρόσβαση μέσω telnet να έχει κλειδωμένη σε κάποια μοντέλα, που κι αυτό τις περισσότερες φορές διορθώνεται), γιατί υπάρχουν και πολύ χειρότερα, όπως π.χ. τα router της cyta που είναι υπερβολικά κλειδωμένα και φακελωμένα!

Sorry για το offtopic, αλλά πήρα την αφορμή από τα παραπάνω posts.

Απάντηση: Re: Nova 3Play

4 Ερωτήσεις:

1) Αυτή τη στιγμή έχω HOL DP χωρίς δέσμευση. Για να πάρω το πακέτο, πάω σε κατάστημα Forthnet κρατώντας τι; Ταυτότητα και κανένα λογαριασμό από HOL;
2) Μπορεί κάποιος να μου πει τι τελικά παίρνει κάποιος με το πακέτο των 29,99 και πληρωμή με πιστωτική κάρτα; Τα βασικά τα ξέρω απλά έχω λίγο χαθεί όσο αφορά τα "δώρα" (HD, adult, εγκατάσταση κτλ...)...
3) Αν δεν κάνω λάθος, αυτό που τελικά πληρώνεις (εκτός τα του λογαριασμού) είναι τα 34,9 της ενεργοποίησης, σωστά; Αποκωδικοποιητής, εγκατάσταση κτλ. είναι free;
4) Μπορώ να βάλω το βασικό πακέτο των 29,99 και να προσθέσω το πακέτο των αθλητικών με 10 ευρώ το Σεπτέμβριο ή υποχρεωτικά πάω κατευθείαν στα 39,99 τώρα;

2. η πιστωτική δεν βοηθάει περισσότερο στην προσφορά των 29,90 γιατί σου δίνουν έτσι κι αλλιώς τα HD για 2 μήνες δωρεάν και τα adult για 1 μήνα (Προσοχή, πρέπει να διακοπούν πριν από τη λήξη της προθεσμίας για να μην χρεωθείς και επόμενο μήνα). Αυτό τουλάχιστον μου είπαν όταν τους πρότεινα να χρησιμοποιήσω την πιστωτική.
Επίσης, να είσαι προετοιμασμένος στο τι θα επιλέξεις για το λογαριασμό σου.