Επικοινωνησα με τη forthnet/nova και ζητησα να μου δυναμωσουν και εμενα την ισχυ. Τους φανηκε πρωτακουστο και μου ειπαν οτι ακομη κι αν το router δεχεται εντολες μεσω telnet, αυτοι ουτε το κανουν, ουτε γνωριζουν καν αν το td5130 εχει αυτη τη δυνατοτητα. Τους εδωσα τα στοιχεια/τηλεφωνο του φιλου που του ειπαν οτι του το εκαναν και ο τεχνικος (προφανως κοιταξε καποια logs που ισως κρατανε) μου ειπε οτι αυτο που του εκαναν ηταν να του αλλαξουν καναλι στο wifi.
Φυσικα 100% ξεκαθαρη απαντηση, δεν ειχε να μου δωσει εαν το router εστω και απο την πλευρα χρηστη με telnet μπορει να αλλαξει την ισχυ του.
Εψαξα και βρηκα τις telnet εντολες του router και δεν φαινεται πουθενα να υποστηριζει τετοια εντολη.
http://npr.me.uk/telnet.html
Αναθεωρω λοιπον αυτο που ειχα πει πιο πανω και το αναφερω (αν και offtopic) γιατι απο οσο ειδα, το διαβασαν και σε σχετικο forum και ψαχνονται. Οποτε να επαναλαβω οτι σιγουρα οι τεχνικοι ΔΕΝ μπορουν να του ανεβασουν την ισχυ, και με επιφυλαξη λεω οτι ισως ουτε ο χρηστης μεσω εντολων telnet μπορει να κανει κατι. (εκτος κι αν μου ξεφυγε καποια εντολη που δεν ειδα στο παραπανω link)