Nova EON TV / EON+

Αλλο η κριτικη και ο εντοπισμοϛ και η αναδειξη προβληματων και αλλο οι ευθειεϛ επιθεσειϛ σε προσωπα για την επιλογη τουϛ να εχουν ΕΟΝ. Ελπιζω να καταλαβαινειϛ τη διαφορα. Η ολη φαση μου θυμιζει τιϛ συμπεριφορεϛ χρηστων android κινητων σε σσουϛ τολμουν να αγορασουν iphone.Προσωπικα δεν εχω καμια φιλοδοξια να το παιξω συμβουλαοραϛ για το πωϛ θα ξοδεψει τα λεφτα του ο αλλοϛ. Πολυ σωστα επισημαινονται τα προβληματα για να ξερουν οι υποψηφιου πελατεϛ τι θα αντιμετωπισουν, αλλωστε αυτη ειναι και η μεγαλη συνεισφορα του φορουμ ομωϛ το να υποδεικνυειϛτι θα κανει ο αλλοϛ με ενοχλει. Ιδιωϛ οταν γινεται με ειρωνικο υφοϛ και κατ επαναληψη.
Και συμφωνω, με οσα γραφειϛ! Και καταλαβαινω, τη διαφορα που γραφειϛ!

Ομωϛ, δε μπορω να παρω σοβαρα οσουϛ, τελικα, εβαλαν EON ( και καλα εκαναν! ), και διαμαρτυρονται για προβληματα, που εχουν... χιλιοτονιστει!

Αρα λοιπον εχω δικιο και δε με γελανε τα ματια μου οτι το πολυδιαφημισμενο 4k εχει προβληματα και μαλιστα στην πλατφορμα τηϛ cosmote που ειναι αριστη στα υπολοιπα hd καναλια μεσω διαδικτυου. Θα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια το κολπακι που προτεινεϛ.
Σε πολλές περιπτώσεις όπως και χθες, πρόκειται για ένα εξαιρετικό 1080 upscaled σε 4Κ. Σε ελάχιστες διοργανώσεις είναι true 4K (ούτε καν σε όλα τα ματς των διοργανώσεων της UEFA που μεταδίδονται ως 4Κ). Ευτυχώς προλάβαμε να χαρούμε 4Κ Premier League.

Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι γιατί η Cosmote (ή και η ΕΟΝ) δεν δίνουν τα 1080 σε HEVC 4,5Mbps (έτσι δείχνει στο 4Κ κανάλι αν για κάποιο λόγο πάει σε 1080) εφόσον η εικόνα είναι όντως ανώτερη από τα 6Mbps του H264/1080. Πλέον νομίζω όλες οι συσκευές υποστηρίζουν AV1/HEVC, οπότε θα είχαμε καλύτερη εικόνα εμείς και οικονομία στο bandwidth όλοι. Σόρρυ για το off topic.

εξαιρετικη αναλυση του eon sat δορυφορικου δεκτη..ριξτε μια ματια!!!

• Like
Reactions: Hacker?pcs
Και συμφωνω, με οσα γραφειϛ! Και καταλαβαινω, τη διαφορα που γραφειϛ!

Ομωϛ, δε μπορω να παρω σοβαρα οσουϛ, τελικα, εβαλαν EON ( και καλα εκαναν! ), και διαμαρτυρονται για προβληματα, που εχουν... χιλιοτονιστει!
Επειδη και οι αναγκεϛ και οι συνθηκεϛ για μια επιλογη διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο και προφανωϛ δεν τιϛ γνωριζω, αποδεχομαι και την επιλογη και την γκρινια για αυτη. Το σημαντικοτερο δεν προσπαθω με απολυτο τροπο να επιβαλλω την επιλογη μου ωϛ τη μονη σωστη. Ολα εχουν τα συν και τα πλην τουϛ και ειμαστε εδω για να τα τονιζουμε με αντικειμενικοτητα.

• Like
Reactions: Paris2018
Σε πολλές περιπτώσεις όπως και χθες, πρόκειται για ένα εξαιρετικό 1080 upscaled σε 4Κ. Σε ελάχιστες διοργανώσεις είναι true 4K (ούτε καν σε όλα τα ματς των διοργανώσεων της UEFA που μεταδίδονται ως 4Κ). Ευτυχώς προλάβαμε να χαρούμε 4Κ Premier League.

Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι γιατί η Cosmote (ή και η ΕΟΝ) δεν δίνουν τα 1080 σε HEVC 4,5Mbps (έτσι δείχνει στο 4Κ κανάλι αν για κάποιο λόγο πάει σε 1080) εφόσον η εικόνα είναι όντως ανώτερη από τα 6Mbps του H264/1080. Πλέον νομίζω όλες οι συσκευές υποστηρίζουν AV1/HEVC, οπότε θα είχαμε καλύτερη εικόνα εμείς και οικονομία στο bandwidth όλοι. Σόρρυ για το off topic.
Και οι τηλεορασειϛ προσφερουν απο μονεϛ τουϛ upscaling σε 4k. Κατι αναλογο γινεται και στο 4k καναλι τηϛ cosmote? Ρωταω γιατι δε γνωριζω τιϛ τεχνικεϛ λεπτομερειεϛ. Ειχα την εντυπωση οτι ηταν native περιεχομενο.

• Like
Reactions: Paris2018
Και οι τηλεορασειϛ προσφερουν απο μονεϛ τουϛ upscaling σε 4k. Κατι αναλογο γινεται και στο 4k καναλι τηϛ cosmote? Ρωταω γιατι δε γνωριζω τιϛ τεχνικεϛ λεπτομερειεϛ. Ειχα την εντυπωση οτι ηταν native περιεχομενο.
Εάν η πηγή είναι native είναι native, στα ημιτελικά - τελικό UCL της Ρεάλ που τα είδα πέρυσι ήταν 100% native και φαινόταν ξεκάθαρα η διαφορά όταν έκανε εναλλαγή ή πήγαινες στο απλό HD κανάλι

Καλησπέρα σε όλους,

παιδιά έχω ενεργοποιήσει εδώ και 3 εβδομάδες το EON EXTRA για παράλληλη θέαση σε 2 φορητές συσκεύες, αλλά μου βγάζει συνεχως μήνυμα υπέρβαση ορίων θέσεων θέασης. Απο την τεχνική υποστήριξη δεν έχουν καταφέρει να το λύσουν. Το αντιμετωπίζει κι άλλος αυτό το πρόβλημα ή δουλεύει κανονικά σε εσάς;

Επειδη και οι αναγκεϛ και οι συνθηκεϛ για μια επιλογη διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο και προφανωϛ δεν τιϛ γνωριζω, αποδεχομαι και την επιλογη και την γκρινια για αυτη. Το σημαντικοτερο δεν προσπαθω με απολυτο τροπο να επιβαλλω την επιλογη μου ωϛ τη μονη σωστη. Ολα εχουν τα συν και τα πλην τουϛ και ειμαστε εδω για να τα τονιζουμε με αντικειμενικοτητα.
Την γκρινια, δε μπορω να τη δεκτω... ηξεραν, ή επρεπε να ηξεραν... που πανε.

• Like
Reactions: billys13
Aν κάποιος είναι εδώ στο forum άρα έχει ψιλοενημερωθεί για το τι παίζει, δεν δεσμεύεσαι από συμβόλαιο, ενδιαφέρεσαι για streaming και όχι δορυφόρο και πάει σε EON αντί cosmote ε συγγνώμη αλλά τα ζητάει ο οργανισμός του σπασίματα στην εικόνα :ROFLMAO:

Aν κάποιος είναι εδώ στο forum άρα έχει ψιλοενημερωθεί για το τι παίζει, δεν δεσμεύεσαι από συμβόλαιο, ενδιαφέρεσαι για streaming και όχι δορυφόρο και πάει σε EON αντί cosmote ε συγγνώμη αλλά τα ζητάει ο οργανισμός του σπασίματα στην εικόνα :ROFLMAO:
Μεχρι να το κόψω, στην tcl με 50αρα γραμμη τις 2-3 μερες τη βδομαδα που παρακολουθουσα δεν ειχα σπασιματα. Βεβαια όπως εχω πει πολλάκις προτιμώ τη δορυφορική λήψη και στις δυο πλατφορμες. Δε με εχει προδώσει ποτε! Εκτός αν ο αέρας ξηλώσει την εγκατάσταση όπως έγινε με της ΕΟΝ σε μενα :p

Δορυφορική eon plus η καλύτερη λύση όπου τη δίνουν τελικά.Ειχα από πριν Νόβα,η ανανέωση μου συνέπεσε με τη δημιουργία της eon ,λόγω κακού ίντερνετ δεν με έβαλαν με το ζόρι σε ott αλλά μου το έδωσαν και αυτό και έτσι μπορώ να βλέπω ταυτόχρονα αθλητικά σε δορυφορικό δέκτη,app μεγάλης οθόνης και μια φορητή συσκευή.Δεν έχω καταλάβει πως και τι δίνουν ακριβώς τώρα και αν δίνουν τα ίδια χωρίς έξτρα χρέωση,εμένα είναι plus από την αρχή στην ίδια τιμή που πλήρωνα και πριν μόνο με το δορυφόρο.

• Like
Reactions: Enki and kostthem
Για οσους εχουν καιρο eon tv και γνωριζουν... Αναβαθμιση την εφαρμογη την κανουν καθολου μπας και λυσουν το προβλημα ή οχι;

• Like
Reactions: angelalex
Μεχρι να το κόψω, στην tcl με 50αρα γραμμη τις 2-3 μερες τη βδομαδα που παρακολουθουσα δεν ειχα σπασιματα. Βεβαια όπως εχω πει πολλάκις προτιμώ τη δορυφορική λήψη και στις δυο πλατφορμες. Δε με εχει προδώσει ποτε! Εκτός αν ο αέρας ξηλώσει την εγκατάσταση όπως έγινε με της ΕΟΝ σε μενα :p
Αυτο ειναι το προβλημα που εχεις αναφερει; Στα ξηλωσε ο αερας η πλακα κανεις;

Για οσους εχουν καιρο eon tv και γνωριζουν... Αναβαθμιση την εφαρμογη την κανουν καθολου μπας και λυσουν το προβλημα ή οχι;
1ον .Δε περνάει το σήμα με σταθερα fps εξού και το stutter σε κάποια.Πως το έχουν καταφέρει και πως μπορεί να λυθεί δε ξέρω αλλά τα σπασίματα εκεί οφείλονται.Ειμαι σχεδόν σίγουρος .2ον Δεν είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να μπαίνει σε φορούμ και να κάνει troubleshooting για μια απλή υπηρεσία ,( επειδή είδα κάποια σχόλια το αναφέρω).Να τα ρίξουμε στο καταναλωτή δλδ για κάτι που είναι υπεύθυνη η εταιρεία να το λύσει;Δε μιλάμε ούτε για διάφορες πίξελ,ούτε για μικρολεπτομέρειες στη ποιότητα ,μιλαμε για σπασίματα.Δεν αγοράζεις αυτοκίνητο.Για να πάρεις μια συνδρομή για να βλέπεις αθλητικά δλδ θα πρέπει να κάνεις έρευνα κάνα χρόνο.Οππτε άποψη μου ειναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εστιάζουμε στην εταιρία και όχι στο καταναλωτή.

1ον .Δε περνάει το σήμα με σταθερα fps εξού και το stutter σε κάποια.Πως το έχουν καταφέρει και πως μπορεί να λυθεί δε ξέρω αλλά τα σπασίματα εκεί οφείλονται.Ειμαι σχεδόν σίγουρος .2ον Δεν είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να μπαίνει σε φορούμ και να κάνει troubleshooting για μια απλή υπηρεσία ,( επειδή είδα κάποια σχόλια το αναφέρω).Να τα ρίξουμε στο καταναλωτή δλδ για κάτι που είναι υπεύθυνη η εταιρεία να το λύσει;Δε μιλάμε ούτε για διάφορες πίξελ,ούτε για μικρολεπτομέρειες στη ποιότητα ,μιλαμε για σπασίματα.Δεν αγοράζεις αυτοκίνητο.Για να πάρεις μια συνδρομή για να βλέπεις αθλητικά δλδ θα πρέπει να κάνεις έρευνα κάνα χρόνο.Οππτε άποψη μου ειναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εστιάζουμε στην εταιρία και όχι στο καταναλωτή.
Μολις τωρα συνομιλουσα μαζι τους και ζητησα δικαιωμα υπαναχωρησης μιας και το εχω μονο 3 μερες και ειναι μεχρι 14 μερες, αλλα δεν εχω λεει το δικαιωμα διοτι την εκανα απ το καταστημα την αιτηση ενω ηθελε μονο τηλεφωνικα....

Όταν δεν είναι native 4K, η παραγωγή (ξένο δίκτυο) παίρνει ένα ασυμπίεστο (ή έστω με μεγάλο bitrate) 1080 και κάνει upscale με high end μηχανήματα. Θεωρητικά η εικόνα είναι καλύτερη από το upscale που μπορεί να δώσει μια μέση tv έχοντας ως πηγή ένα κουτσουρεμένο 1080 (μην ξεχνάμε πως τα 6Mbps αντιστοιχούν σε 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο στα αθλητικά).

Βέβαια, όπως αναφέρει ο φίλος Hacker?pcs πιο πάνω, υπάρχουν παραγωγές που η διαφορά είναι ξεκάθαρα ορατή, ειδικά στα μεγάλα πάνελς. Εκεί, είναι native 4K.

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο απείλησε τους ότι δεν θα πάρουν φράγκο
Κι ομως δυστυχως το γραφουν και στην σελιδα τους. Μου εστειλε το link και το ειδα. Ακριβως οπως μου το ειπε το γραφουν. Αν γινει στο καταστημα δεν υπαρχει υπαναχωρηση.