Nova EON TV / EON+

HDR έχει και HDR 10, dolby vision δεν έχει . Αλλά ρε φίλε εσύ δηλ έχεις αυτά τα φίλτρα στα αθλητικά μέσω δορυφόρου ; Αφού δεν τα υποστηρίζει . Το eon sat ως πηγή μέχρι 1080 p φτάνει .
εχει διάφορα δυστυχώς ακόμη κ QLED και oled panel σε ποιότητα κατασκευής σήμερα...που βελτιώνει αισθητά το full HD.

Γίνεται μεγάλο θέμα με την ανάλυση των καναλιών σε IPTV κ σε δορυφορική μετάδοση..σε nova κ oτte tv το καθένα από αυτά έχει άλλες παραμέτρους μετάδοση κ συμπίεση εικόνας σε τεχνικά χαρακτηριστικά του. Άλλος θέλει IPTV και άλλος δορυφορική μετάδοση. Γούστα αυτά..εγώ προτιμώ αθλητικά σε δορυφορικό.
Και ο κάθε πάροχος εκπέμπει σε συμπίεση εικόνας δηλ, σε BIT RATE όπως τον βολεύει σε θέμα οικονομίας χώρου.!! Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν..
Από την άλλη η τεχνολογία προχωράει γοργά σε τηλεοράσεις σε καλά πάνελ σε QLED και σε OLED.!! Σε LED δε θα αναφερθώ είναι οι χειρότερες. .!! Προσωπική μου άποψη παίζει το καλό πάνελ ποιότητας κατασκευής αυτό ανεβάζει το κοστος κατασκευής τηλεόρασης κ κυρίως να πάρεις το πάνελ της μάρκας που το βγάζει κ όχι να δανειστεί κ να βγάλει τηλεόραση .
Δε θα πω μάρκες...είναι θέμα οπτικής κ πορτοφόλι του καθενός.
Αλλά θα πω πως φαίνεται μια καλή τηλεόραση.....όταν πάτε να δείτε τηλεόραση αγορας θα βλέπεται το δέρμα χρώματος του χεριού σας κ να δείτε τη τηλεόραση να βλέπετε πρόσωπα κ χέρια να μην είναι κοκκινωπά η πορτοκαλί ή μουντά....θα βλέπετε την απόχρωση του χεριού σας..όσο φυσικό το δέρμα τόσο καλύτερη εικόνα υπάρχει .!!
Επίσης το μαύρο είναι ο κυριότερος δείκτης χρώματος της παλέτας χρωματων που δείχνει λεπτομέρειες.
Αυτά.. καλό βράδυ..

• Love
Reactions: Enki
Αν καποιος παρεις το extra box με αλλα 5ε οι συνολικες συσκευες και ταυτοχρονες θεασεις ποσες γινονται ?

εχει διάφορα δυστυχώς ακόμη κ QLED και oled panel σε ποιότητα κατασκευής σήμερα...που βελτιώνει αισθητά το full HD.

Γίνεται μεγάλο θέμα με την ανάλυση των καναλιών σε IPTV κ σε δορυφορική μετάδοση..σε nova κ oτte tv το καθένα από αυτά έχει άλλες παραμέτρους μετάδοση κ συμπίεση εικόνας σε τεχνικά χαρακτηριστικά του. Άλλος θέλει IPTV και άλλος δορυφορική μετάδοση. Γούστα αυτά..εγώ προτιμώ αθλητικά σε δορυφορικό.
Και ο κάθε πάροχος εκπέμπει σε συμπίεση εικόνας δηλ, σε BIT RATE όπως τον βολεύει σε θέμα οικονομίας χώρου.!! Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν..
Από την άλλη η τεχνολογία προχωράει γοργά σε τηλεοράσεις σε καλά πάνελ σε QLED και σε OLED.!! Σε LED δε θα αναφερθώ είναι οι χειρότερες. .!! Προσωπική μου άποψη παίζει το καλό πάνελ ποιότητας κατασκευής αυτό ανεβάζει το κοστος κατασκευής τηλεόρασης κ κυρίως να πάρεις το πάνελ της μάρκας που το βγάζει κ όχι να δανειστεί κ να βγάλει τηλεόραση .
Δε θα πω μάρκες...είναι θέμα οπτικής κ πορτοφόλι του καθενός.
Αλλά θα πω πως φαίνεται μια καλή τηλεόραση.....όταν πάτε να δείτε τηλεόραση αγορας θα βλέπεται το δέρμα χρώματος του χεριού σας κ να δείτε τη τηλεόραση να βλέπετε πρόσωπα κ χέρια να μην είναι κοκκινωπά η πορτοκαλί ή μουντά....θα βλέπετε την απόχρωση του χεριού σας..όσο φυσικό το δέρμα τόσο καλύτερη εικόνα υπάρχει .!!
Επίσης το μαύρο είναι ο κυριότερος δείκτης χρώματος της παλέτας χρωματων που δείχνει λεπτομέρειες.
Αυτά.. καλό βράδυ..
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το αν η τηλεόραση έχει δυνατότητα για Dolby Vision κ.λπ, δεν επηρεάζει καθόλου την εικόνα της Nova. Καμία νέα τεχνολογία δεν παίζει ρόλο σε αυτή την περίπτωση, ίσα ίσα, οι ειδικοί προτείνουν να απενεργοποιούμε όλες τις πρόσθετες επεξεργασίες. Ίσως το upscaling να έχει γίνει καλύτερο και μέχρι εκεί. Το αν σε OLED πάνελ δείχει καλύτερα ισχύει και για τους δύο τρόπους μετάδοσης.

Ας το πάρω όμως από την αρχή. Και με τους δύο τρόπους μετάδοσης, οι codecs είναι ακριβώς οι ίδιοι (προς το παρόν h.264 με προοπτική να περάσουν σε h.265). Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα δορυφορικό EON και σε δύο Sony τηλεοράσεις του 2022 και 2023 έκανα συνεχείς συγκρίσεις. Όταν το ιντερνετικό δεν παρουσιάζει πρόβλημα (όπως χθες το βράδυ με χαμένα frames), έχει ελάχιστα καλύτερη εικόνα στις περισσότερες περιπτώσεις. Η σύγκριση έγινε από τον Ιανουάριο του 2025 έως την περασμένη εβδομάδα που το γύρισα εντελώς σε IPTV. Στην ίδια τηλεόραση, στο ίδιο κανάλι, μία με sat μία με IPTV.

Γιατί;

Στην IPTV (όταν λειτουργεί σωστά), υπάρχει η δυνατότητα να στριμάρονται όλα τα αθλητικά (για παράδειγμα) ταυτόχρονα στα 7Mbps. Στο δορυφορικό, όχι. Δίνουν προτεραιότητα στο bitrate των πιο δημοφιλών αγώνων και "θάβουν" τα υπόλοιπα. Ο κάθε αναμεταδότης έχει συγκεκριμένο bandwidth που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Μπορεί μόνο να γίνει πιο σωστή εκμετάλλευση του bandwidth όταν θα περάσουν σε άλλο codec, από την ενέργεια αυτή βέβαια "επωφελούνται" και οι δύο τρόποι μετάδοσης. Άρα, κάποια στιγμή, όταν υπάρχουν πολλοί αγώνες live σε κάποιον αναμεταδότη, αναγκαστικά, σε κάποια από τα κανάλια του, ρίχνουν το bitrate. Και εκεί αρχίζει το θόλωμα, κάτι που είναι πολύ πιο εμφανές στην άθλια μετάδοση μέσω δορυφόρου από την Cosmote TV.

Όμως, το δορυφορικό της EON είναι πιο αξιόπιστο από την IPTV της. Αν κάποιος θέλει να έχει σωστή θέαση στο 100% των περιπτώσεων είναι μονόδρομος. Εξάλλου μέσω Sat θα λάβει και μία IPTV θέαση. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.

Και εγώ πίστευα πως η ΕΟΝ δεν αξίζει μέσω IPTV γιατί αυτή ήταν η εμπειρία μου στα πρώτα βήματά της. Πλέον όμως η εικόνα της είναι εφάμιλλη με Cosmote TV IPTV και σε μερικές περιπτώσεις και καλύτερη (στην Cosmote IPTV πέφτει πολλές φορές η ανάλυση στις live μεταδόσεις). Στον ήχο η Cosmote με το 5.1 υπερέχει.

Σας ζάλισα, καλημέρες.

Στην ΕΟΝ, στο replay TV της ΕΡΤ1 μπορείτε να δείτε το Γεωργία - Γαλλία που έληξε πριν λίγη ώρα; Γιατί στην cosmote TV στο replay TV της ΕΡΤ1 το έχουν κόψει και στο Ertflix δεν υπάρχει κανένας αγώνας eurobasket

Last edited:
  • Like
Reactions: Kirikosgeorgas
Καλημέρα φυσικά κ αξίζει να πας σε δορυφορικό...εγώ με 43 TCL QLED 4k...με τον δέκτη eon sat έχω πολύ ανώτερη εικόνα του 1080 ειδικά στα nova sports k nova cinema κ φαίνεται η διαφορά στην σύγκριση στο apo nova tο έχω ενεργοποιήσει στην συγκεκριμένη τηλεόραση εκεί βλέπω τα on demand που δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρά μόνον στα κανάλια live μετάδοσης που δεν έχει καμία σχέση με το δορυφορικό μεταξύ τούς.
Θα πεις δεν είμαι ικανοποιημένος ζητώ αλλαγή προγράμματος.... πιθανόν να χρεωθείς την εγκατάσταση του δορυφορικού από τεχνικό νομίζω 70 ευρώ τα υλικά είναι δωρεάν όλα.
Όμως θα ησυχάσες... σκέψου ότι όλα τα ΠΡΟΠΟ κ καφετέριες είναι με δορυφορικο κ όλοι σε μεγάλες τηλεοράσεις σε ποιότητα διότι με το ίντερνετ σε μεγάλη οθόνη ποδόσφαιρο άστο καλύτερα. Eon sat HEVC θα πάει σύντομα σε πιο ανώτερη εικόνα από το απλό 1080 δηλ σε 1265 HEVC από 1264 που είναι στους novabox που αποσύρονται όλοι τέλος του 2025 υποχρεωτικά.
Τελεια φιλε μου ηδη εκανα την αλλαγη κ περιμένω τηλεφωνο απο τεχνικο, ωστοσο να σε ενημερώσω οτι μου ειπαν πως ειναι δωρεάν η εγκατάσταση οποτε δν θα χρειαστει να δώσω λεφτα, παρολ'αυτα να προσθεσω πως οταν έχεις δορυφορικο δν εχεις ούτε καθυστέρηση κ εισαι κ "μεσα στο γηπεδο " παρα με ιντερνετ π παει πισω 30 δευτερόλεπτα, σπαζεσαι.

• Love
Reactions: Enki
Τελεια φιλε μου ηδη εκανα την αλλαγη κ περιμένω τηλεφωνο απο τεχνικο, ωστοσο να σε ενημερώσω οτι μου ειπαν πως ειναι δωρεάν η εγκατάσταση οποτε δν θα χρειαστει να δώσω λεφτα, παρολ'αυτα να προσθεσω πως οταν έχεις δορυφορικο δν εχεις ούτε καθυστέρηση κ εισαι κ "μεσα στο γηπεδο " παρα με ιντερνετ π παει πισω 30 δευτερόλεπτα, σπαζεσαι.
Μπράβο.....να ξέρεις το πιάτο πρέπει νοτιοανατολική σκόπευση
Αν είσαι σε άλλη πίσω πλευρά... μπαλκονιού..τοτες ταράτσα!!...κ περνάει το καλώδιο σε εσένα πολλά μέτρα η κοντά σού.

Στην χειρότερη περίπτωση να μην γίνετε.
Πολλά μέτρα κ αδυναμία.

δεν εχει χρεωση για αλλαγη σε δορυφορικο ..εγω ειμαι ευτυχισμενος με δορυφορικο και δν το αλλαζω με τπτ..σιγα σιγα το πανε προς καταργηση το πιατο στις πολεις!!

• Like
Reactions: Slayer38
Υπάρχει EON SMART BOX με δυνατότητα dolby vision; Έχω την έκδοση του 2021 και δεν έχει. Μήπως έχει κάποια νεότερη έκδοση;

Και γενικότερα αξίζει τον κόπο να πάω από την έκδοση του 2021 σε κάτι νεότερο (πχ το 2024 είναι το τελευταίο του Version? EON Smart Box SDSTB02?)

Last edited by a moderator:
Υπάρχει EON SMART BOX με δυνατότητα dolby vision; Έχω την έκδοση του 2021 και δεν έχει. Μήπως έχει κάποια νεότερη έκδοση;

Και γενικότερα αξίζει τον κόπο να πάω από την έκδοση του 2021 σε κάτι νεότερο (πχ το 2024 είναι το τελευταίο του Version? EON Smart Box SDSTB02?)
Ο συγκεκριμένος tvbox μόνο το απλό HDR υποστηρίζει.
Πάντως η Nova άλλωστε δεν μεταδίδει ούτε κατά διάνοια σε HDR και ούτε καν σε Dolby vision κ ακόμη ούτε καν σε 4k !!!
Ακόμη στο full HD βρισκωντε.....ας ελπίσουμε σε on-demand να ανεβάσουν 4k tαινιες.... ειναι ντροπή κ μετά λένε γιατί πάμε στο netflix που έχω πάρει 4 κάρτες συνδρομή κ βλέπεις εικόνα!!

Είχε κανείς θέμα με τα κανάλια της Cosmote tv χθες βράδυ;; Πολλά κωλύματα και σπασμένη εικόνα....

Μεταφέρθηκαν όλα τα τελευταία ποστς για το αν το δορυφορικό είναι real-time ή με μικρή χρονοκαθυστέρηση στο νήμα "Γενική συζήτηση για Nova".

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
η εφαρμογή της eon τρέχει σε αμάξι με ασύρματο android auto (και όταν είναι εν κινήσει το αμάξι );

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Ξέρεις κανείς εάν θα είναι υποβάθμιση εάν πάω στον δέκτη EON SAT – CHSAT01 Από τον NovaBox HD 3001..;;
Σας ευχαριστώ

Ξέρεις κανείς εάν θα είναι υποβάθμιση εάν πάω στον δέκτη EON SAT – CHSAT01 Από τον NovaBox HD 3001..;;
Σας ευχαριστώ
Οχι αδερφέ μου, ο καινούργιος αποκωδικοποιητης της νοβα Eon sat ειναι πολυ αναβαθμισμένος κ να ξερεις οτι η καθυστέρηση που ειχαμε απο το γηπεδο με τους παλιούς δεκτες τους εχει καταργηθει, πλεον με τον νεο δεκτη οπως κ τον hybrid αποκωδικοποιητη της κοσμοτε δν υπάρχει καθυστέρηση απο το γηπεδο. Μεχρι 1080p παει ο eon sat.

Απλά αυτόν που έχω τώρα καμία φορά θα πρέπει να τον βγάλω από τη πρίζα τελείως γιατί δεν ανοίγει καθόλου ..
με το νέο μοντέλο τους έχει σταθεροποιηθεί αυτό ; Είναι πιο γρήγορο μοντέλο ;1080p? Δηλαδή ο δικός μου δεν έχει 1080;

Απλά αυτόν που έχω τώρα καμία φορά θα πρέπει να τον βγάλω από τη πρίζα τελείως γιατί δεν ανοίγει καθόλου ..
με το νέο μοντέλο τους έχει σταθεροποιηθεί αυτό ; Είναι πιο γρήγορο μοντέλο ;
Φυσικα κ ειναι πιο γρήγορο κ πιο ευκολο στην χρηση του.

• Like
Reactions: Sopranos