εχει διάφορα δυστυχώς ακόμη κ QLED και oled panel σε ποιότητα κατασκευής σήμερα...που βελτιώνει αισθητά το full HD.
Γίνεται μεγάλο θέμα με την ανάλυση των καναλιών σε IPTV κ σε δορυφορική μετάδοση..σε nova κ oτte tv το καθένα από αυτά έχει άλλες παραμέτρους μετάδοση κ συμπίεση εικόνας σε τεχνικά χαρακτηριστικά του. Άλλος θέλει IPTV και άλλος δορυφορική μετάδοση. Γούστα αυτά..εγώ προτιμώ αθλητικά σε δορυφορικό.
Και ο κάθε πάροχος εκπέμπει σε συμπίεση εικόνας δηλ, σε BIT RATE όπως τον βολεύει σε θέμα οικονομίας χώρου.!! Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν..
Από την άλλη η τεχνολογία προχωράει γοργά σε τηλεοράσεις σε καλά πάνελ σε QLED και σε OLED.!! Σε LED δε θα αναφερθώ είναι οι χειρότερες. .!! Προσωπική μου άποψη παίζει το καλό πάνελ ποιότητας κατασκευής αυτό ανεβάζει το κοστος κατασκευής τηλεόρασης κ κυρίως να πάρεις το πάνελ της μάρκας που το βγάζει κ όχι να δανειστεί κ να βγάλει τηλεόραση .
Δε θα πω μάρκες...είναι θέμα οπτικής κ πορτοφόλι του καθενός.
Αλλά θα πω πως φαίνεται μια καλή τηλεόραση.....όταν πάτε να δείτε τηλεόραση αγορας θα βλέπεται το δέρμα χρώματος του χεριού σας κ να δείτε τη τηλεόραση να βλέπετε πρόσωπα κ χέρια να μην είναι κοκκινωπά η πορτοκαλί ή μουντά....θα βλέπετε την απόχρωση του χεριού σας..όσο φυσικό το δέρμα τόσο καλύτερη εικόνα υπάρχει .!!
Επίσης το μαύρο είναι ο κυριότερος δείκτης χρώματος της παλέτας χρωματων που δείχνει λεπτομέρειες.
Αυτά.. καλό βράδυ..
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το αν η τηλεόραση έχει δυνατότητα για Dolby Vision κ.λπ, δεν επηρεάζει καθόλου την εικόνα της Nova. Καμία νέα τεχνολογία δεν παίζει ρόλο σε αυτή την περίπτωση, ίσα ίσα, οι ειδικοί προτείνουν να απενεργοποιούμε όλες τις πρόσθετες επεξεργασίες. Ίσως το upscaling να έχει γίνει καλύτερο και μέχρι εκεί. Το αν σε OLED πάνελ δείχει καλύτερα ισχύει και για τους δύο τρόπους μετάδοσης.
Ας το πάρω όμως από την αρχή. Και με τους δύο τρόπους μετάδοσης, οι codecs είναι ακριβώς οι ίδιοι
(προς το παρόν h.264 με προοπτική να περάσουν σε h.265). Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα δορυφορικό EON και σε δύο Sony τηλεοράσεις του 2022 και 2023 έκανα συνεχείς συγκρίσεις. Όταν το ιντερνετικό δεν παρουσιάζει πρόβλημα
(όπως χθες το βράδυ με χαμένα frames), έχει ελάχιστα καλύτερη εικόνα στις περισσότερες περιπτώσεις. Η σύγκριση έγινε από τον Ιανουάριο του 2025 έως την περασμένη εβδομάδα που το γύρισα εντελώς σε IPTV. Στην ίδια τηλεόραση, στο ίδιο κανάλι, μία με sat μία με IPTV.
Γιατί;
Στην IPTV (όταν λειτουργεί σωστά), υπάρχει η δυνατότητα να στριμάρονται όλα τα αθλητικά (για παράδειγμα) ταυτόχρονα στα 7Mbps. Στο δορυφορικό, όχι. Δίνουν προτεραιότητα στο bitrate των πιο δημοφιλών αγώνων και "θάβουν" τα υπόλοιπα. Ο κάθε αναμεταδότης έχει συγκεκριμένο bandwidth που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Μπορεί μόνο να γίνει πιο σωστή εκμετάλλευση του bandwidth όταν θα περάσουν σε άλλο codec, από την ενέργεια αυτή βέβαια "επωφελούνται" και οι δύο τρόποι μετάδοσης. Άρα, κάποια στιγμή, όταν υπάρχουν πολλοί αγώνες live σε κάποιον αναμεταδότη, αναγκαστικά, σε κάποια από τα κανάλια του, ρίχνουν το bitrate. Και εκεί αρχίζει το θόλωμα, κάτι που είναι πολύ πιο εμφανές στην άθλια μετάδοση μέσω δορυφόρου από την Cosmote TV.
Όμως, το δορυφορικό της EON είναι πιο αξιόπιστο από την IPTV της. Αν κάποιος θέλει να έχει σωστή θέαση στο 100% των περιπτώσεων είναι μονόδρομος. Εξάλλου μέσω Sat θα λάβει και μία IPTV θέαση. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.
Και εγώ πίστευα πως η ΕΟΝ δεν αξίζει μέσω IPTV γιατί αυτή ήταν η εμπειρία μου στα πρώτα βήματά της. Πλέον όμως η εικόνα της είναι εφάμιλλη με Cosmote TV IPTV και σε μερικές περιπτώσεις και καλύτερη
(στην Cosmote IPTV πέφτει πολλές φορές η ανάλυση στις live μεταδόσεις). Στον ήχο η Cosmote με το 5.1 υπερέχει.
Σας ζάλισα, καλημέρες.