Nova EON TV / EON+

Θα δείξει παιδιά . Για μένα παντως σαν το δορυφορικό δεν έχει . Μένω κοντά σε καφετέρια που δείχνει αγώνες . Θέλω να βλέπω το γκολ ταυτόχρονα με αυτούς και όχι να ακούω γκολ και να το βλέπω μετά από μισό λεπτό . Πιο πολύ από ενδιαφέρον για τα τεχνολογικά δρώμενα ασχολούμαι με το θέμα , αν θέλουν ας το πάρουν πίσω . Και όπως λέγαμε και χθες , αφού έχουν το cast ανοιχτό , στη ουσία μπορείς να δεις όχι μόνο σε μια smart tv , αλλά σε οποιαδήποτε tv δεν είναι συνδεδεμένο το δορυφορικό . Chromecast και είσαι κύριος .

Να σου πω την αλήθεια όχι . Απαντάει αόριστα και όχι στο ακριβές ερώτημα του φίλου Afam.
Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν το ίδιο.

Είχες 2 φορητές συσκευές πριν με το nova go extra. Το ίδιο θα ισχύει και με την EON.

Φορητή συσκευή θεωρεί και το PC/Smart TV ή TV BOX μέσω browser για την ώρα.

Η μοναδική διαφορά είναι ότι μπορείς να έχεις εγκατεστημένη την εφαρμογή σε 3 συσκευές και να βλέπεις στις 2 με το extra.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει διαχείριση θέασης στους πελάτες του δορυφόρου.

Εγώ θα συμφωνήσω με όσους έχουν εκφράσει την απόψη πως χρειάζεται λίγες μέρες υπομονή, όπως όλες οι νέες υπηρεσίες παρουσιάζουν διάφορα θέματα - προβλήματα που χρήζουν βελτίωσης.
Μην ξεχνάμε πως πρέπει να προσαρμοστούν και τα συστήματά τους, λογισμικά, My Account για σωστή διαχείριση κλπ.
Σε κάθε περίπτωση για να είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, αντίστοιχη και ανταγωνιστική με αυτή της Cosmote, θα πρέπει να δώσουν πρόσβαση εκτός από τις φορητές συσκευές και σε Smart TV και TV BOX, πάντα φυσικά με τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας, (π.χ. όχι Route).
Εγώ για παράδειγμα έχω το Cosmote το δορυφορικό στο σαλόνι και έχω και την εφαρμογή στο Mi BOX σε άλλο δωμάτιο και αυτό με εξυπηρετεί απόλυτα, γιατί μπορώ να βλέπω εγώ τον αγώνα μου και την ίδια ώρα η σύζυγός μου να βλέπει την ταινία της και να ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι...

Σε συνέχεια όσων σας είπα πριν ενημερώνω πως κάλεσα ξανά την εξυπηρέτηση και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη - απάντηση.
Ρώτησα την υπάλληλο πως μπορώ να λάβω αντίγραφα όλων των συνομιλιών προκειμένου να κινηθώ νομικά ενώ της επανέλαβα, κυρίως για να καταγραφεί, ότι η εταιρεία δεσμεύεται από το συμβόλαιο κι όσα σ αυτό αναφέρει...

• Like
Reactions: MATTHIAS
Και μένα σε LG Smart TV παίζει μέσω του browser της LG. Αλλά η απόκριση σε κάθε κίνηση, να πατήσω κάτι στο μενού, ή να αλλάξω κανάλι, είναι πολύ αργή. Και με το magic remote κιόλας.

Ερώτηση: έχω δορυφορικό και 2 NovaGo.

Στο κινητό μου το NovaGo λειτουργεί ακόμη, και δεν κατέβασα τη νέα εφαρμογή.

Λέτε πως πλέον παίζει και στο PC.
Δηλαδή με hdmi στην οθόνη του PC?
Πως; δεν βλέπω που πρέπει να κάνω κλικ στον browser για να αρχίσει να παίζει Eon στο PC ?

Επίσης, βλέποντας την εφαρμογή Eon TV beta στο store των Windows, καταλαβαίνω πως πρόκειται για 3η εταιρεία/πλατφόρμα που εξυπηρετεί κάποιους παροχους. Αλλά δεν έχει την Nova, μάλλον επειδή δεν παρέχεται ως πλήρης ΟΤΤ υπηρεσία.

Παιδιά αυτό είναι το μενού μου για διαχείριση συσκευών . Από όλες αυτές βλέπω αυτή τη στιγμή , δεν εννοώ ταυτόχρονα καθώς δεν το έχω δοκιμάσει . Με ενεργοποιημένο το extra χθες το πρωί . Το ανεβάζω για να βοηθήσω να βγουν τυχόν συμπεράσματα . Πάντως ακόμα και αν αναφέρεται από υπαλλήλους της Nova ότι δεν θα δωθεί σε δορυφορικούς , θα έλεγα να μην το δέσετε κιόλας . Μερικές φορές δεν ξέρουν τι λένε , για να μην πω ότι , για μένα , κάποιες φορές λένε πράγματα αμφισβητούμενης αξιοπιστίας , ίσως για να σπρώξουν προς μια κατεύθυνση κλπ.... Μην πέσετε να με φάτε , είπα είναι μια διαίσθηση μου και ισχύει τόσο και για Cosmote όσο και για Nova.

Attachments

• IMG_20211020_223733.jpg
    IMG_20211020_223733.jpg
    245 KB · Views: 100
  • IMG_20211020_223619.jpg
    IMG_20211020_223619.jpg
    239.6 KB · Views: 100
αναφερει στις φορητες συσκευες σου.που σημαινει οτι δεν θα παιζει σε smart tv και android tv box.
Απαντάει στο πως το novago θα γίνει εον.. όχι κάτι άλλο.
Συνδρομητές με δορυφόρο και πακέτο eon ή eon+ θα έχουν κανονικά την εφαρμογή.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Παιδιά , από πού προκύπτει ότι δεν θα δωθεί στους δορυφορικούς πρόσβαση στο Tv app ? Το έχω ενεργό από χθες , έστω και αν χρειάστηκε να ενεργοποιήσω το Eon Extra , με κόστος 2,17 € το μήνα. Και σε ένα μήνα που θα μπορώ να διαγράψω ένα από κινητό και τάμπλετ θα δοκιμάσω να δω μήπως , αν απενεργοποιόντας το Eon Extra , θα εξακολουθήσω να έχω πρόσβαση στο Tv app.
Εγώ λ.χ. πήρα τηλέφωνο σήμερα το βράδυ στην εξυπηρέτηση της nova (επειδή δεν με συνδέει στην εφαρμογή της smart tv, ενώ στην αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό με συνέδεε κανονικά) και μου είπε ο υπάλληλος οτι για τους χρήστες που έχουν τα παλιά πακέτα δεν θα υπαρχει η δυνστότητα προσβασης στο ΕΟΝ από smart tv, αλλά μόνο από κινητό, tablet ή pc. Πρόσβαση από smart tv θα έχουν μόνο όσοι πάνε στα νέα πακέτα ΕΟΝ-nova (κάτι όμως που δεν ειναι δυνατό για αρκετούς, αφού για να πάει κάποιος σ' αυτά τα καινουργια πακέτα, πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για vdsl γραμμή στο σπίτι του, που σε ουκ ολίγες περιοχές, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Και όπως μου είπε συτο δεν είναι κατι προσωρινό, αλλά θα είναι η επισημη πολιτική τους στο θέμα αυτό.

Εγώ λ.χ. πήρα τηλέφωνο σήμερα το βράδυ στην εξυπηρέτηση της nova (επειδή δεν με συνδέει στην εφαρμογή της smart tv, ενώ στην αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό με συνέδεε κανονικά) και μου είπε ο υπάλληλος οτι για τους χρήστες που έχουν τα παλιά πακέτα δεν θα υπαρχει η δυνστότητα προσβασης στο ΕΟΝ από smart tv, αλλά μόνο από κινητό, tablet ή pc. Πρόσβαση από smart tv θα έχουν μόνο όσοι πάνε στα νέα πακέτα ΕΟΝ-nova (κάτι όμως που δεν ειναι δυνατό για αρκετούς, αφού για να πάει κάποιος σ' αυτά τα καινουργια πακέτα, πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για vdsl γραμμή στο σπίτι του, που σε ουκ ολίγες περιοχές, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Και όπως μου είπε συτο δεν είναι κατι προσωρινό, αλλά θα είναι η επισημη πολιτική τους στο θέμα αυτό.
την ιδια απαντηση ειχα και εγω.
εχω ομως την δυνατοτητα να παω σε ΕΟΝ αφου σε 20 ημερες ληγει το συμβολαιο μου-προφανως-χωρις καποιο κοστος.
απο την αλλη δεν θελω να χασω το δορυφορικο.
περιμενουμε και βλεπουμε.

Λοιπόν παραθέτω 2,3 σκέψεις, μετά τον πανικό που έγινε όλες αυτές τις μέρες (με τις συζητήσεις που κάναμε στον χώρο αυτό) και την 1η εικόνα που αποκόμισα από την χρήση:
1.Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν ήδη δορυφορικό και κάνουν τόσες σκέψεις για αλλάξουν στην νεα υπηρεσία. Η διαφορά της ποιότητας είναι χαώδης, όπως άλλωστε και η χρήση της υπηρεσίας. Η μόνη περίπτωση να χαθεί το σήμα στον δορυφόρο είναι μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (πόσες άραγε φορές θα συμβεί, 1,2,3 το πολύ το χρόνο;). Φυσικά δεν αναφέρω την καθυστέρηση στην εικόνα, που υπάρχει στην μετάδοση με το internet και για τα αθλητικά είναι βασικός παράγοντας απολαυστικής θέασης. Η επιπλέον χρήση σε tv δεν νομίζω ότι είναι αρκετός λόγος για την μετάβαση, αφού υπάρχουν και άλλοι τρόποι, για μετάδοση της εικόνας σε μεγάλη οθόνη, όπως έγραψα σε χθεσινό μου μήνυμα
2.Πέρα από το θέμα της χρήσης σε TV, που ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση, η υπηρεσία για το ρόλο της συμπληρωματικής είναι πολύ καλή και σίγουρα αποτελεί αναβάθμιση από το Novago. Καλύτερη εικόνα, ωραία εφαρμογή, άμεση αλλαγή περισσότερα από όσα μέχρι στιγμής είχαμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αντικατάσταση του δορυφορικού.
Θα συμφωνούσα μαζί σου αν δεν υπήρχε ένα επιπλέον φάουλ σε σχέση και με το go και με το Cosmote ott: Δεν μπορούμε να κάνουμε λήψη και offline αναπαραγωγή...
Το δε θέμα με το smart TV app στους πελάτες δορυφορικής, δεν είναι φάουλ απλό, είναι πέναλτι! Ειδικά στις περιπτώσεις που δεν έχουν καν τη δυνατότητα να δώσουν πάνω από -ονομαστικό- 24ρι ίντερνετ. Ούτως ή άλλως ακυρώνει ακόμη και αυτή τη δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης σε κινητές συσκευές. Ιλαροτραγωδία....

Λέτε πως πλέον παίζει και στο PC.
Δηλαδή με hdmi στην οθόνη του PC?
Πως; δεν βλέπω που πρέπει να κάνω κλικ στον browser για να αρχίσει να παίζει Eon στο PC ?

Επίσης, βλέποντας την εφαρμογή Eon TV beta στο store των Windows, καταλαβαίνω πως πρόκειται για 3η εταιρεία/πλατφόρμα που εξυπηρετεί κάποιους παροχους. Αλλά δεν έχει την Nova, μάλλον επειδή δεν παρέχεται ως πλήρης ΟΤΤ υπηρεσία.
EON ονομάζεται η πλατφόρμα της μητρικής εταιρίας της Nova. Για να αποκτήσεις πρόσβαση από υπολογιστή, δεν θέλεις εφαρμογή. Μπες στο eon.tv

Εγώ απ' ότι καταλαβαίνω είναι η πολιτική τους να μην δώσουν κάτι στους υφιστάμενους συνδρμητές της δορυφορικής.

Με το ΕΟΝ στοχεύουν καθαρά σε νέους συνδρομητές που δεν τους είχαν μέχρι τώρα και δεν θέλουν να χαλάσουν τα υφιστάμενα συμβόλαια δορυφορικής

Η απάντηση στον φίλο παραπάνω ότι για τους συνδρομητές δορυφορικής ισχύει η ίδια πολιτική με ότι ίσχυε με το novago, δηλαδή όχι σε smart tv είναι ξεκάθαρη και των προθέσεων.