Nova EON TV / EON+

fagotistas

Senior Member
2 August 2008
324
Σε όσους λοιπόν δορυφορικούς , αυτή τη στιγμή , παίζει το smart tv app , τι βλέπετε να γίνεται ? Θα το διακόψουν με κάποιο τρόπο ?

kaviros

New member
7 July 2016
55
Να σου πω την αλήθεια όχι . Απαντάει αόριστα και όχι στο ακριβές ερώτημα του φίλου Afam.
Νομιζω δεν απανταει αόριστα, απαντάει "διπλωματικά". Δεν του λεει ευθέως οτι για τους δορυφορικους δεν θα παιζει το EON στη smart tv, αλλά του το λέει πλαγίως μεν, σαφέστατα δε! "Θα βλέπεις οτι κι όπως έβλεπες το nova on the go (δεν το έβλεπε σε smart tv!),"φορητές συσκευές... " (ασφαλώς και δεν συμπεριλσμβάνεται η smart tv, δεν νομιζω να κυκλοφορεί κανείς με την τηλεόραση παραμάσχαλα...)," εμπορική πολιτική της ετσιρείας (τουτέστιν δεν πρόκειται για κάποια τεχνικη δυσκολια κλπ κι αργότερα θα δώσουμε πρόσβαση και στους παλιούς κλπ, απλά αποφασίσαμε να δώσουμε ένα σημαντικο κίνητρο για να πάτε στα νέα πακέτα).

Domeniko 3

Established Member
17 October 2021
107
Μιλάμε για 400 χιλιάδες συνδρομητές δορυφορικής από τους οποιους η συντριπτική πλειοψηφία μάλλον είναι ακόμη χωρίς 50νταρα και 100σταρα γραμμή.
Η εφαρμογή για Smart Tv μου είπε ο υπάλληλος χρειάζεται μινιμουμ 50 γραμμή και το box για να παίξει σωστά.
Δεν γίνεται να δώσουν πρόσβαση σε όλους όσους η γραμμή τους δεν το υποστηρίζει αυτό. Δηλαδή στους περισσότερους δορυφορικούς.
Επομένως αν θες να έχεις Smart Tv Eon θα κάνεις αναβάθμιση γραμμής με το νέο πακέτο και θα έχεις. Αλλιώς θα βλέπεις μόνο σε φορητή συσκευή.
Την στιγμή που υπογράφεις στο νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνεις πως έχεις κατάλληλη γραμμή έστω κι αν είναι άλλου πάροχου.
Δεν υπάρχει τρόπος άλλος. Όσοι έχουμε 24αρα ας σταματήσουμε να ονειρευόμαστε Smart Tv και να μας ανοίξει η ποιότητα θα είναι χάλια σε σχέση με το δορυφορικό που βλέπουμε τώρα.

SM-N970F

New member
20 April 2021
31
EON ονομάζεται η πλατφόρμα της μητρικής εταιρίας της Nova. Για να αποκτήσεις πρόσβαση από υπολογιστή, δεν θέλεις εφαρμογή. Μπες στο eon.tv
Ευχαριστώ.
Μπήκα μόλις μέσω browser και να πω ότι έπαιξε κανονικά απ το λαπτοπ στην τηλεόραση μέσω HDMI, μόλις έβαλα τους κωδικούς του myAcount.

(μόνο που δεν πάει ο ήχος στο ηχοσυστημα μέσω optical, ούτε με splitter, ήχος μόνο απ τα ηχεία της τηλεόρασης)

Κάτι ακόμη. Όσοι έχετε Dex κινητά, να ξέρετε πως έπαιζε ακόμη και το NovaGo στην TV το καλοκαίρι. Δεν δοκίμασα σήμερα, γιατί δεν έχω εγκαταστήσει το Eon στο κινητό ακόμη.

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333
Επίσης αυτή η εμμονή η eon στο site είναι περίεργη. Δλδ αν εγώ δεν έχω σταθερό τηλέφωνο δεν μπορώ να πάρω δορυφορική?

apostolis1976

New member
2 July 2018
84
Το κάναμε πολλές φορές μας λέει ότι υπερβαίνενουμε της συσκευές μόνο στο κινητό το έχω σήν το δορυφορικό.

rangers72

Senior Member
26 October 2010
642
milos
πλεον ειναι ξεκαθαρο που το πανε.απλα το μονο που θα κανουν ειναι να χασουν συνδρομητες.δεν ξαναδινουν δορυφορικο πακετο γιατι πολυ απλα θελουν να προωθησουν την ιντερνετικη τηλεοραση παραλληλα βεβαια με 100 ταχυτητα ιντερνετ.διοτι ας μην κρυβομαστε μεταξυ μας οι περισσοτεροι θελουν να βλεπουν τα αθλητικα προγραμματα της νοβα. και αυτα θα τα βλεπουν μονο με 100 ταχυτητα για ασφαλεια και καλα πως παιζουν τα καναλια σωστα.και με αυτο το τροπο θα αναγκαστουν οι φιλαθλοι να παρουν ολο το πακετο της νοβα σταθερο ιντερνετ συνδρομητικα καναλια και να πληρωσουν το ακριβοτερο πακετο.ειναι εξυπνοι αυτοι που το φτιαξανε ετσι αλλα και οι συνδρομητες δεν ειναι χαζοι.εγω προσωπικα θα μεινω στον δορυφορο μου και εχω ακομα εναμιση χρονο συμβολαιο γιατι το ανανεωσα τελη ιουλιου και δεν δεχομε να αλλαξω πακετο και να φυγω απο το δορυφορο γιατι καθε σκ τον περνω και παω στο εξοχικο μου και βλεπω και εκει.και αν με εξαναγκασουν να παω σε ιντερνετικη τηλεοραση απλα θα τους χαιρετησω και ουτε θα σκασω ουτε τιποτα.

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333
Επίσης αφού τόσο θέλουν να προωθήσουν την ott γιατί δεν βαλαν και την αντίστοιχη ποιότητα? Η εικόνα δεν ειναι κακή αλλά είναι χειρότερη από την δορυφορική και ακόμα ποιο σημαντικό χειρότερη από την Cosmote ott.

fagotistas

Senior Member
2 August 2008
324
Μιλάμε για 400 χιλιάδες συνδρομητές δορυφορικής από τους οποιους η συντριπτική πλειοψηφία μάλλον είναι ακόμη χωρίς 50νταρα και 100σταρα γραμμή.
Η εφαρμογή για Smart Tv μου είπε ο υπάλληλος χρειάζεται μινιμουμ 50 γραμμή και το box για να παίξει σωστά.
Δεν γίνεται να δώσουν πρόσβαση σε όλους όσους η γραμμή τους δεν το υποστηρίζει αυτό. Δηλαδή στους περισσότερους δορυφορικούς.
Επομένως αν θες να έχεις Smart Tv Eon θα κάνεις αναβάθμιση γραμμής με το νέο πακέτο και θα έχεις. Αλλιώς θα βλέπεις μόνο σε φορητή συσκευή.
Την στιγμή που υπογράφεις στο νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνεις πως έχεις κατάλληλη γραμμή έστω κι αν είναι άλλου πάροχου.
Δεν υπάρχει τρόπος άλλος. Όσοι έχουμε 24αρα ας σταματήσουμε να ονειρευόμαστε Smart Tv και να μας ανοίξει η ποιότητα θα είναι χάλια σε σχέση με το δορυφορικό που βλέπουμε τώρα.
Και γιατί παρακαλώ οι δορυφορικοί πρέπει ντε και καλά να ΜΗΝ έχουν 50αρι+ Ίντερνετ ? Μήπως υπήρχε και χθες η Eon Tv και δεν το ξέραμε ? Ή νομίζεις ότι όποιος έχει vdsl θα προτιμήσει ντε και καλά iptv υπηρεσία ? Δεν καταλαβαίνω από που βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα.

valkal19

Senior Member
12 October 2021
476
Βασικα με τα τωρα δεδομενα υπαρχει νοημα να παει ενας με δορυφορο στην υπηρεσια ott? Και στην τελικη αν δεν του το δινουν επειδη εχει 24αρα γραμμη θα συνεχισει με δορυφορο δεν θα χασουν ποσους πελατες με 24αρα.

Domeniko 3

Established Member
17 October 2021
107
Και γιατί παρακαλώ οι δορυφορικοί δεν πρέπει ντε και καλά να έχουν 50αρι+ Ίντερνετ ? Μήπως υπήρχε και χθες η Eon Tv και δεν το ξέραμε ? Ή νομίζεις ότι όποιος έχει vdsl θα προτιμήσει ντε και καλά iptv υπηρεσία ? Δεν καταλαβαίνω από που βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα.
Εγώ σε επαρχιακή πόλη με 30 χιλιάδες κατοίκους ΔΕΝ έχω ακόμη πρόσβαση σε γραμμή καλύτερη από την 24αρα και σε όποιο μπαλκόνι δω βλέπω πιάτο nova. Όλοι αυτοί ΔΕΝ έχουν 50+ ιντερνετ.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μεγαλουπόλεις είναι και η επαρχία και τα νησιά. Και εδώ η 100ρα γραμμή είναι πολυτέλεια.

• Like
Reactions: gagan1967

Stama

Established Member
14 June 2010
193
Γενικα λίγο ανοργανωτα ξεκίνησαν.
Εγω πηγα σε καταστημα απο τους πρώτους και μου είπαν οτι η συνδεση γινεται μονο με τεχνικό. Στο 11831 οτι θα σταλουν προς τς τελη του μηνα και τελικά υπάρχουν ατομα που απο αλλα καταστήματα το πηραν ηδη και συνδεθηκαν.
Kαι απο το support μου λενε οτι η αιτηση μου δεν εχει καταχωρήθει ακόμη......

• Like
Reactions: MATTHIAS

geovrettos

Senior Member
3 March 2020
335
Αυτό που με τρομάζει περισσότερο σε όσα διαβάζω είναι ότι "κατάφεραν" να φτιάξουν μια νέα υπηρεσία που στα προνόμια της είναι ότι μπορεί να παρέχει καλύτερη ποιότητα από τον δορυφόρο και αυτή είναι χειρότερη από του δορυφόρου...
Και αντε, πες ο ΟΤΕ έχει την εμπειρία του διαστήματος που τρέχει το ott, αλλά ρε σεις και θέλετε για να τρέχει δήθεν σωστά υπερβολικές ταχύτητες και δεν έχει ποιότητα;;

fagotistas

Senior Member
2 August 2008
324
Γιατί εγώ σε επαρχιακή πόλη με 30 χιλιάδες κατοίκους ΔΕΝ έχω ακόμη πρόσβαση σε γραμμή καλύτερη από την 24αρα και σε όποιο μπαλκόνι δω βλέπω πιάτο nova. Όλοι αυτοί ΔΕΝ έχουν 50+ ιντερνετ.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μεγαλουπόλεις είναι και η επαρχία και τα νησιά. Και εδώ η 100ρα γραμμή είναι πολυτέλεια.
Άλλη ερώτηση;
Άντε να δεχτώ ότι στο πρώτο σκέλος έχεις δίκιο , που για εμένα δεν έχεις . Το ότι υπάρχει μια μερίδα πελατών που δεν έχει πρόσβαση στο γρηγορότερο ίντερνετ γιατί πρέπει να καταλήξει να μου στερεί μια υπηρεσία , που στην τελική ο άμεσος ανταγωνιστής την προσφέρει κανονικά . Αλλά σου είπα ότι άντε να δεχτώ ότι έχεις δίκιο . Στο δεύτερο μου ερώτημα ? Γιατί ντε και καλά οποίος έχει γρήγορο ίντερνετ να πάει σε iptv. Όπως έχουν πει εδώ παρά πολλοί φίλοι , δεν θα αλλάξουν το δορυφορικό , ο κοσμος να χαλάσει . Και εμμένοντας λοιπόν σε τέτοιες λογικές μόνο χαμένοι παίζει να βγουν . Είπαμε υπάρχει και ο ανταγωνισμός και έχει διαμορφώσει και αυτός το παιχνίδι.

hastykid

New member
20 October 2021
3
Καλησπέρα σε όλους
Σας λέω αναλυτικά τι παίζει :
Όσοι έχουν δορυφορικό ενεργοποιούν κανονικά το ΕΟΝ σε κινητό ή tablet. Με το extra πάλι σε δεύτερο κινητό ή tablet. Δεν τους δινεται η δυνατότητα για ενεργοποίηση σε μεγάλη οθόνη δλδ ANDROID SMART TV ή ANDROID TV BOX. Μπορούν όμως να κάνουν cast από το κινητο ή το ταμπλετ σε Android tv ή Android box. Cast σε smart TV LG, SAMSUNG κτλ που δεν είναι android δε γίνεται! Moνo εάν έχεις το Android Box της Νοva τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το app για την δεύτερη ;) Smart TV σου.

• Like
Reactions: incisiv

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,783
Αθήνα...
Εγώ σε επαρχιακή πόλη με 30 χιλιάδες κατοίκους ΔΕΝ έχω ακόμη πρόσβαση σε γραμμή καλύτερη από την 24αρα και σε όποιο μπαλκόνι δω βλέπω πιάτο nova. Όλοι αυτοί ΔΕΝ έχουν 50+ ιντερνετ.

Η πλειοψηφία των γραμμών έχουν πρόσβαση σε κάποιας μορφής NGA.
Το iptv, πάνω σε καλές γραμμές μπορεί να δώσει προιόν πολύ καλύτερο από την οποιαδήποτε δορυφορική υλοποίηση.

Εφόσον υπάρχει η επιλογή του δορυφορικού για τις περιπτώσεις ADSL γραμμών, που είναι το πρόβλημα ακριβώς;

• Like
Reactions: valkal19

kaviros

New member
7 July 2016
55
Δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος... 1) Υπάρχουν πολλοί "δορυφορικοί" που έχουν vdsl, 2) η αντίστοιχη εφαρμογή της Cosmote παίζει άψογα σε smart tv, με 24αρα σύνδεση και πραγματική ταχύτητα γύρω στο 10, 3) Το αν κάποιος πάει ή οχι σε πακέτο Nova-EON δεν είναι υποχρεωτικά επιλογή του, από τη στιγμή που η ίδια η forthnet δεν είναι σε θέση να του παράσχει αυτή την υπηρεσία.

Κατα την αποψη μου ο μονος λογος που γίνεται αυτό είναι για να "αβαντάρουν" τα νέα πακετα, εις βάρος όμως των παλιών συνδρομητών, ειδικά αυτών που (όπως κι εγώ) εδώ και κάποια χρόνια πληρώνω τα ίδια ακριβώς με κάποιον που εχει 50ρα σύνδεση (κι εγώ 24αρα υποτίθεται και στην πραγματικότητα ούτε 10), και στο τέλος πάλι σε αφήνουν στην "απ' έξω"... Εγώ κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.

• Like
Reactions: MATTHIAS

fagotistas

Senior Member
2 August 2008
324
Και για να το κλείσω , όσο αφορά εμένα πάντως το θέμα , από τη στιγμή που επιτρέπει το cast , είναι αστείο να μου απαγορεύει το smart tv app . Πυροβολεί τα πόδια της χωρίς να πετυχαίνει στην ουσία τίποτα . Αυτός που θέλει να δει σε έξτρα τηλεόραση πλην αυτής του εγκατεστημένου δορυφορικού , θα μπορεί ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ να το κάνει , είτε δώσουν το app είτε όχι.

SM-N970F

New member
20 April 2021
31
Επαναλαμβάνω πως αυτή τη στιγμή, ενώ έχω δορυφορικό, βλέπω και στην τηλεόραση μέσω λαπτοπ-hdmi απ την ιστοσελίδα της Eon, ενώ το NovaGo δεν μου επέτρεπε κάτι τέτοιο. VDSL 30 σύνδεση.

Αν αυτό είναι μόνιμο, ουσιαστικά είναι μία σημαντική έξτρα παροχή, κι ας μην παίξει ποτέ το app της smart TV.

Υπάρχει σπίτι που δεν έχει ένα παλιό PC να συνδέσει;

(Και ήχος περνάει κανονικά κι από spdif αλλά δίνει μόνο stereo η Nova, όχι πολυκαναλο μέσω browser)