Nova Multiview

@keraki: Πολύ το παιδεύεις βρε παιδί μου ;-)
2. Πες του τεχνικού πως σε μένα δούλεψε μια χαρά, με συνολικό μήκος καλωδίων περίπου στα 60 μέτρα. Τυπικό δορυφορικό καλώδιο.
3. Δε θέλει καμία ιδιαίτερη γνώση για βάλεις αυτά τα πλαστικά βύσματα που δείχνεις (τέτοια έβαλα κι εγώ - αν υπάρχει κάτι καλύτερο ας προτείνει κάποιος). Ξεγυμνώνεις το καλώδιο όπως θα έκανες και για το βύσμα F, μαζεύεις το "μαλλί" στο κάτω μέρος, περνάς τον κεντρικό αγωγό μέσα στο πλαστικό βύσμα όπου πιάνει με ένα βιδάκι, κλείνεις τα πλαστικά καπάκια και βιδώνεις το κάτω μέρος. Θα το δεις, απλό είναι.

Ο master δέκτης παίζει αυτόνομα, δεν ψάχνει τον slave.

Ελπίζω να έχουν λάβει τα μέτρα τους, και να μην είναι απλά ένας παλμός, αλλά κάποιο μεταβλητό και κωδικοποιημένο μήνυμα. Γιατί το βλέπω να κόβεται και το multiview...:flipout:

Σίγουρα δεν είναι απλός παλμός. Όταν το ενεργοποιείς εμφανίζεται ένας κωδικός ενεργοποίησης στον ένα δέκτη που τους τον λες και μετά γίνεται η ένωση των δύο δεκτών. Προφανώς είναι κάποιο κρυπτογραφημένο ψηφιακό μήνυμα, διαμορφωμένο σε κάποια συχνότητα. Στο τμήμα της διαμόρφωσης δε ξέρω τι μπορεί να έχουν κάνει για να αποφύγουν την ψηφιοποίηση και αναμετάδοσή του. Αν ξέραμε τη φέρουσα συχνότητα και το εύρος της διαμόρφωσης θα μπορούσαμε να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα. Για μένα πρωταρχικό πάντως είναι να μάθω τη συχνότητα για να βελτιστοποιήσω την εγκατάστασή μου. Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε παλμογράφο.

Last edited by a moderator:
Με παιδεύουν κι εμένα φίλε malakudi! Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω τη δουλειά μόνος μου,έστω σιγά σιγά...Έχεις υπόψιν σου μήπως κάποια καλή πρέσα για να προσαρμόζω F βύσματα?
2. Μου επιτρέπεις αν χρειαστεί,ενδεχομένως να αναφέρω το όνομα σου,ως συντάκτη του γνωστού περιοδικού?
3. Αν είναι έτσι όπως τα λες πρέπει να είναι αρκετά απλό.Αντίστοιχη διαδικασία όπως φτιάχνουμε τις μπρίζες του ρεύματος στα πορτατιφ μου φαίνεται.

Η πρίζα στην οποία θα μεταφέρεται δορυφορικό σήμα και ταυτόχρονα θα περνάει ο παλμός έχει σημασία αν είναι τερματική TV/SAT/RD ή μόνο τερματική TV/SAT ? Ρωτάω για το ενδεχόμενο ο παλμός να περνάει από την υποδοχή RADIO,ή δεν παίζει τέτοιο σενάριο?
Προς το παρόν στις 2 πρίζες είχα τις τερματικές TV/SAT/RD S0 της IKUSI.Τώρα οι S0 αντικαταστάθηκαν από τις αντίστοιχες PSE-300,τις οποίες και σκοπεύω να βάλω.

Ο master δέκτης παίζει αυτόνομα, δεν ψάχνει τον slave.

Ααα ΟΚ πάλι καλά! Επομένως μπορεί κάποιος να πάρει τον master δέκτη στο εξοχικό,κι όταν γυρίσει να τοποθετηθεί παλί στο multiview setup με τον slave.

Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά φίλε malakudi! Με βοήθησες πάρα πολύ και μου έδωσες ιδέες που δεν βλέπω άλλοι από κοντά και υποτίθεται "ειδικοί" να μου έδιναν καν...Αν θέλεις μπορώ να σου πω περισσότερα "παραπολιτικά" σε pm κάποια στιγμή...

Last edited by a moderator:
Και εγώ PSE-300 έβαλα και το περνάω από την TV, όχι από το Radio. Ναι φυσικά, αν θες ανέφερε το όνομά μου, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πρεσαριστά F βύσματα θα πάρεις; Εγώ βάζω τα απλά, τα βιδωτά. Δεν έχω πρέσα για πρεσαριστά βύσματα F και δε ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο.

Μάλιστα,επομένως και η πρίζα από την υποδοχή TV της οποίας θα περνάει ο παλμός,μπορεί κι αυτή να είναι κανονικά τερματική TV/SAT/RD όπως οι PSE-300 της IKUSI που σκοπεύω να βάλω.
Έλεγα μήπως είναι καλύτερα τα πρεσαριστά βύσματα F για καλύτερη εφαρμογή.Μου τυχαίνει με το βάλε-βγάλε στην υποδοχή του δέκτη να φεύγει το βύσμα F...μικρό το κακό θα μου πεις.

Σχετικά με τις αναβαθμίσεις των firmware των 2 δεκτών του multiview:

Πριν ακόμα κάνω την ενεργοποίηση του multiview (πριν το "δέσιμο των δεκτών") θα πρέπει να κάνω update το firmware σε καθένα από τους δυο 865 ξεχωριστά?Γίνεται αυτό?
Δηλαδή αρχικά και πριν ακόμα κάνω την ενεργοποίηση του multiview,θα πρέπει να έχω συνδεδεμένο τον καθένα δέκτη 865 με τα δυο του καλώδια και να του κάνω update το firmware του.Την ίδια δουλειά και στους δυο 865.
Στη συνέχεια κάνουμε αν θυμάμαι καλά και "απενεργοποίηση περιβαλλοντικών ρυθμίσεων" και στους 2 865.
Υπάρχει κάποια άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια που καλό θα είναι να έχουμε κάνει από πριν ώστε να μην καθυστερούμε και τσάμπα στο τηλέφωνο?

Αφού τα κάνουμε τα firmware update και "απενεργοποίηση περιβαλλοντικών ρυθμίσεων" και στους 2 865 στη συνέχεια "συνδέουμε και το καλώδιο που μεταδίδει τον παλμό" και πέρνουμε τηλέφωνο στη nova για τα περαιτέρω της ενεργοποίησης...Είχα δει ότι θα χρειαστεί να αναφερθεί από εμάς στη nova ένας κωδικός του multiview που εμφανίζεται νομίζω στις ρυθμίσεις του slave δέκτη.

Θα μπορούσε κάποιος να μας αναφέρει ποιός είναι ο κωδικός του πιο πρόσφατου firmware του 865 ώστε να γνωρίζουμε πιο είναι το νεώτερο?
Κάποιος φίλος που έκανε πρόσφατα ενεργοποίηση multiview,ας μας αναφέρει αν δε βαριέται κάποια διαδικαστικά της ενεργοποίησης του multiview.

Ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να επανέλθω σύντομα με νεώτερα!

Last edited:
Ξέρει κάποιος να μου πει πόσο έχει το multiview kit της νόβα αν ζητησεις να το βάλεις μόνο σου? νομιζω ειναι δωρεάν μόνο αμα πληρώσεις εγκατάσταση

Όχι,δωρεάν το παίρνεις μαζί με τον 865,είτε κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση ,είτε όχι.Περιλαμβάνει 2 σετ καλώδια από 30 μέτρα,4πλό lnb και βύσματα F type.

Last edited:
χρειαζονται εκπαιδευση εκει στο τηλεφωνικο κέντρο μου φαίνεται.. Δηλαδή με 149 τα παίρνεις ολα αυτά μαζί με τον 865 ανεξάρτητα αμα κανεις multiview η τον χρησιμοποιήσεις μόνο του?

Φίλε μου έτσι τα δίνουν,με τον 865.Δεν έχω ακούσει για κιτ ειδικά για multivew.Το κιτ συνοδεύει τον 865,δεν ξέρω για ξεχωριστό κιτ αν τους δηλώσεις μια μέρα ότι θες να κάνεις multivew.

Νομίζω ότι τα καλώδια είναι ξεχωριστά από τον δέκτη. Έχει μια προσφορά στα 10 ευρώ από ότι βλέπω στο site.
Το multiview δεν είναι κάποιο κιτ, είναι κάτι που κάνεις μόνος σου. Απλά συνδέεις τον 865 με έναν άλλο δέκτη της νόβα μέσω καλωδίου (RF OUT 865 -> RF IN 865,831).

Αν θες multiview, θες και quad LNB, το διπλό δεν φτάνει.

Νομίζω ότι τα καλώδια είναι ξεχωριστά από τον δέκτη. Έχει μια προσφορά στα 10 ευρώ από ότι βλέπω στο site.
Το multiview δεν είναι κάποιο κιτ, είναι κάτι που κάνεις μόνος σου. Απλά συνδέεις τον 865 με έναν άλλο δέκτη της νόβα μέσω καλωδίου (RF OUT 865 -> RF IN 865,831).

Αν θες multiview, θες και quad LNB, το διπλό δεν φτάνει.

δηλαδή η νόβα δεν σου παρεχει το quad lnb με καποιο τρόπο? Το αγοράζεις μονος σου? λιγο περίεργο μου ακούγεται

Νομίζω ναι, το αγοράζεις μόνος σου. Όταν αγόρασα τον 865 (το 2010; ), δίναν quad lnb πάντως. Αλλά γενικά αγοράζω τα δικά μου υλικά, δεν ασχολήθηκα με το αν έδιναν κάτι όταν ενεργοποίησα το multiview (το οποίο δεν χρησιμοποιώ τελικά...)

Παιδιά το κιτ,επιμένω,δίνεται δωρεάν με τον 865.Το έχω πάρει κι εγώ άλλωστε.Αν αγοράσεις τον 865,ζητάς και σου δίνουν δωρεάν το κιτ,1000% σίγουρο αυτό.

Παιδιά το κιτ,επιμένω,δίνεται δωρεάν με τον 865.Το έχω πάρει κι εγώ άλλωστε.Αν αγοράσεις τον 865,ζητάς και σου δίνουν δωρεάν το κιτ,1000% σίγουρο αυτό.

Να σας αναφέρω κι εγώ τι έγινε στη δική μου περίπτωση μια και νομίζω πως ίσως λύσει κάποιες από τις απορίες σας:
Είχα 2play και ουσιαστικά έκανα αίτηση μετατροπής από 2play σε nova 3play + Novacinema All στην προσφορά των 39,90 ευρώ/μήνα.Στην αίτηση μου στις επιπλέον υπηρεσίες ψυχαγωγίας δήλωσα:

1. nova multiview + HD, με 2 NovaBox HD PVR 865.Έχω 6 μήνες δώρο.
2. adult pack, έχω 3 μήνες δώρο.
3. nova HD,έχω δώρο 12 μήνες λόγω πληρωμής με πιστωτική*.
4. nova plus,δωρεάν (προφανώς!) υπηρεσία για τους 865.
5. nova ondemand,δωρεάν υπηρεσία για τους 865 (έχω novacinema all)
6. nova magazine.

* Παλαιότερα αναφερόταν πως δεν συνδιάζεται η προσφορά δωρεάν 6 μήνες nova multiview + HD με την προσφορά 12 μήνες δωρεάν HD(με novacinema all και πιστωτική) αλλά πλέον νομίζω πως δεν βρίσκω πουθενά
να αναγράφεται αυτός ο περιορισμός.
Μάλιστα στο συμβόλαιο μου που τικάραμε τις σχετικές επιλογές δεν αναφέρει αυτόν τον περιορισμό.Επομένως σκέφτομαι μήπως έχω 6 μήνες δωρέάν nova multiview + HD και τους υπόλοιπους 6 δωρεάν μόνο τα HD οπότε
να μου βγαίνει ίσως το multiview στα 7,5 ευρώ για τους υπόλοιπους 6 μήνες.
Αν γνωρίζει κάποιος ας μας αναφέρει.Σε κάθε περίπτωση θα ζητήσω διευκρίνηση στην επόμενη επικοινωνία που θα έχω με nova.

Τους 2 NovaBox HD PVR 865 τους πήρα 49 + 149 = 198 ευρώ,λόγω πληρωμής των λογαρισμών με πιστωτική.
Μαζί με τους δέκτες μου έδωσαν δωρεάν και ένα κουτί που γράφει νομίζω nova upgrade kit.Μέσα αυτό περιέχει 2 κουλούρες ομοαξονικό καλώδιο των 30μ. η καθεμία,ένα quad LNB και βύσματα F.

Απ'ότι μου είπαν ο τεχνικός θα μου φέρει το πιάτο.Εφόσον έχω εγκατάσταση με 865 το πιάτο της nova περιέχει και 2 κουλούρες ομοαξονικό καλώδιο των 30μ. η καθεμία όπως και ένα διπλό LNB (ασχέτως του γεγονότος πως δεν μου χρειάζεται τώρα).
Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι με το upgrade kit που έχει μέσα 2 κουλούρες ομοαξονικό καλώδιο των 30μ. η καθεμία + το πιάτο για τον 865 που επίσης περιέχει άλλες 2 κουλούρες έχουμε σύνολο 4 κουλούρες καλώδια.
Οι 4 κουλούρες καλώδια καλύπτουν εγκατάσταση multiview με 865 + 831 (2 καλώδια στον 865,1 καλώδιο στον 831 και 1 καλώδιο για τη μεταξύ τους σύνδεση,σύνολο 4 καλώδια).Για εγκατάσταση multiview με 2 865 χρειάζονται 5 κουλούρες καλώδια...ίσως την επιπλέον κουλούρα την φέρνει ο τεχνικός,δεν γνωρίζω!

Το Γενάρη έκανα multiview και μου δώσανε το upgrade kit μαζί με τον 865. Την προηγούμενη βδομάδα που έκανα μια καινούργια σύνδεση, δεν μου δώσανε τίποτα και είπαν ότι είναι όλα δωρεάν και θα τα φέρει ο τεχνικός.

για να λειτουργησει το multiview δεν χρειαζονται και τα 2 lnb στον pace ετσι? φανταζομαι αρκει μονο το 1