Nova Multiview

λοιπον πηγα στην Ερυθραια. Δεν χρειαστηκε καν να τους δειξω την αποδειξη. Κατευθειαν μου ειπαν οτι δινεται μαζι με το pvr στα 149Ε! Τα αλλα τα λαμογια που τον χρεωνουν θα επρεπε να ντρεπονται. Βεβαια σαν κλασσικος γκαντεμης μολις γυρισα σπιτι και ανοιξα τον 865, ηταν ξεκολημενο το πανω μερος του tuner και εκοβε βολτες μεσα στον δεκτη. Ξαναπηγα και μου εδωσαν αλλον. Αντε να το στησω κιολας αυριο.

Ευχαριστω hdanca και Πανο.
Δεν είναι λαμόγια Eki,είναι άσχετοι.Το έχω ξαναπεί και θα το λέω συνέχεια.Δεν ενημερώνονται αυτοί σωστά?Δεν τους ενημερώνουν σωστά?Αργούν να τα καταλάβουν?Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα.

Last edited by a moderator:
Μια χαρά ενημερωμένοι είναι....

@Eki καλά που το τσέκαρες για να κόψω παρτίδες με μερικούς μερικούς συνεργάτες...

Αν δεν συμπεριφέρεται καλά κάποιο κατάστημα, εγώ θα ενημέρωνα την φόρθνετ. Γιατί τα καταστήματα είναι franchise...

Μια χαρά ενημερωμένοι είναι....

@Eki καλά που το τσέκαρες για να κόψω παρτίδες με μερικούς μερικούς συνεργάτες...

εγω παντως οτι θελω απο εδω και στο εξης στην ερυθραια. Απιστευτα εξυπηρετικοι και σωστοι.

Παιδιά καλησπέρα!!Μια ερώτηση θέλω μόνο να σας κάνω!Από την εμπειρία σας με το Multiview,μέχρι πόσα μέτρα ομοαξονικό καλώδιο δουλεύει απροβλημάτιστα??
Μιλάω για το καλώδιο που θα συνδέσει τους 2 δέκτες!

Malakudi, μήπως δοκίμασες αν περνά από splitter; Σκεύτομαι να χωρίσω το καλώδιο της επικοινωνίας των δεκτών, και να μπορώ να μετακινώ τον δέκτη σε 2 θέσεις.

Last edited by a moderator:
Καλησπερα!Εχω εγκατασταση multiview στο σπιτι μου.Ειναι δυνατο να παρω τον ενα δεκτη,να τον συνδεσω με το πιατο νοβα που εχω σε αλλο σπιτι(στο αλλο σπιτι υπαρχει απλα το πιατο,χωρις δεκτη) και να λειτουργει κανονικα;

Το παραπάνω ζήτημα το είχα θίξει κι εγώ αν δείτε σχετικά στα post #439 και #441 του παρόντος νήματος:

Παραθέτω τι είχα γράψει καθώς και τις σχετικές απαντήσεις των φίλων petasis και malakudi :

Ένα μειονέκτημα ίσως στο multiview που σκέφτηκα μόλις τώρα είναι το εξής:
Υποθέστε πως θέλω να πάρω παραμάσχαλα τον ένα δέκτη από τους δυο,ας πούμε τον master, και να τον πάω στο εξοχικό να τον συνδέσω στο πιάτο που έχω εκεί και να βλέπω στις διακοπές ή ένα σαβ/κο.Εφόσον στο multiview οι δυο δέκτες είναι "δεμένοι" να δουλεύουν μαζί φαντάζομαι πως "αν τους χωρίσεις" ο ένας δέκτης (ακόμα και ο master αν είναι) δε θα παίζει μόνος του.Αν όντως ισχύει αυτό η μόνη λύση (άβολη λύση όμως) που βλέπω είναι να ζητάς για το διάστημα που είσαι εξοχικό σταμάτημα του multiview,να πέρνεις τον master δέκτη μαζί σου,κι όταν με το καλό επιστρέψεις να ενεργοποιείς εκ νέου την υπηρεσία multiview.

Ο φίλος petasis μου είχε απαντήσει στο post #439:

Απλά παίρνεις τον μάστερ δέκτη μαζί σου, δεν χρειάζεται να δηλώσεις κάτι. Μόλις ο μάστερ δέκτης επιστρέψει και μπει στην θέση του, θα λειτουργήσει και ο εξαρτημένος δέκτης.

Επίσης ο φίλος malakudi μου είχε απαντήσει στο post #441:

Ο master δέκτης παίζει αυτόνομα, δεν ψάχνει τον slave.

Επομένως απ'ότι είχαν πει οι συνάδελφοι, κάποιος που έχει εγκατάσταση multiview σπίτι του,μπορεί να πάρει παραμάσχαλα τον master να τον συνδέσει στο έτοιμο πιάτο του εξοχικού κι όταν με το καλό επιστρέψει σπίτι του να τον συνδέσει πάλι στο multiview setup.
Έχει αλλάξει κάτι σ'αυτό? Φίλε dimitris τσέκαρες πως δεν γίνεται αυτό που ανάφεραν σε εμένα οι φίλοι malakudi και petasis ?

Να αναφερθώ συνοπτικά αυτή τη φορά σε ένα θεματακι με τη δική μου multiview υπηρεσία.Ο τεχνικός ήρθε για εγκατάσταση στις 14/08,είχε δώσει μάλλον αρχικά λάθος τα serial numbers και smartcards των δυο δεκτών,και είχα μείνει να περιμένω τη μηχανογράφηση...Τελικά σύμφωνα με το σύστημα της Forthnet φαίνεται πως η 3play υπηρεσία μου ενεργοποιήθηκε στις 20/08 ενώ τελικά για πρώτη φορά τελικά μου ήρθε σήμα και είδα κανάλια της nova στις 23/08,δηλαδή 3 μέρες μετά την ημερομηνία που φαίνεται πως ξεκίνησε η υπηρεσία μου.

Πήρα τις προηγούμενες μέρες τηλέφωνο και ζήτησα τη σχετική πίστωση γι'αυτές τις 3 μέρες.Ο υπάλληλος στο τηλέφωνο μου είπε πως προώθησε το σχετικό αίτημα και πως θα το δω στον επόμενο λογαριασμό καθώς ο πρώτος έχει ήδη εκδωθεί.Θα μου πεις για 3 μέρες κάνεις έτσι κι εσύ αδερφέ? Νομίζω όμως πως για την ταλαιπωρία να περιμένω στη μηχανογράφηση από της 14/08 μέχρι της 23/08 κανονικά μια εντάξει εταιρία θα έπρεπε τουλάχιστον να μου προσφέρει κάποιο δωράκι ως αντιστάθμισμα.

Με τη συνδρομή μου,έχω δώρο 3 μήνες adult pack και 6 μήνες multiview + HD.Όταν ρώτησα από πότε ξεκινάει να μετράει ο χρόνος για τα δυο αυτά δώρα,η απάντηση ήταν από της 20/08 και όχι από της 23/08 !! Στο ερώτημα για ποιό λόγο αφού πρώτη φορά φως σε κανάλι είδα στις 23/08,η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει το ξεκίνημα του δωρεάν χρόνου για τα δώρα! Θα μου πείτε πάλι για 3 μέρες κάνεις έτσι? Όμως μετά από τόση αναμονή στη μηχανογράφηση σε εξοργίζει όταν ακούς κάτι τέτοιο...Για μένα μια σωστή εταιρεία που θέλει να έχει έναν happy customer ο οποίος στη συνέχεια θα την διαφημίσει κι όλας χωρίς να το καταλάβει θα έπρεπε να πει,πάρτε κύριε μου +6 μήνες δωρεάν multiview + HD για την ταλαιπωρία...

Και κατι τελευταίο θέτω ως ερώτηση: Στους τιμοκαταλόγους της nova η υπηρεσία multiview πάει πακέτο μαζί με την υπηρεσία HD και κοστίζουν μαζί 9,90 ευρώ/μήνα.Ωστόσο σε μια παλιά αναρτηση της nova στο παλιό της site όταν είχε πρωτοβγεί το multiview τον Ιούνιο του 2011 ανάφερε ως τιμή του multiview τα 7,50 ευρώ/μήνα και σου έδινε επιλογή αν συνδιάσεις multiview + HD να τα έχεις με 9,90 ευρώ/μήνα.
Εγώ τώρα έχω δωρεάν 6 μήνες multiview + HD και επιπλέον έχω 12 μήνες δωρεάν HD λόγω πληρωμής με πιστωτική.Όταν ρώτησα τι γίνεται με το που θα τελειώσουν οι 6 δωρεάν μήνες multiview + HD ,την μια φορά που είχα πάρει τηλέφωνο η κοπέλα μου είχε πει πως η υπηρεσία nova HD αναφέρεται σε μια τηλεόραση και επομένως απαξ και έχω multiview,δεν μπορεί να μετρήσουν οι άλλοι 6 μήνες δωρεάν HD που μου απομένουν.
Την τελευταία φορά ένας άλλος υπάλληλος που ρώτησα το ίδιο πράγμα μου είπε ότι μετά τους 6 πρώτους μήνες,για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα πληρώνεται 7,75 ευρώ/μήνα αντί 9,90 ευρώ/μήνα.
Τι από τα δυο τελικά ισχύει έχει κανείς ιδέα???!!

.Όταν ρώτησα τι γίνεται με το που θα τελειώσουν οι 6 δωρεάν μήνες multiview + HD ,την μια φορά που είχα πάρει τηλέφωνο η κοπέλα μου είχε πει πως η υπηρεσία nova HD αναφέρεται σε μια τηλεόραση και επομένως απαξ και έχω multiview,δεν μπορεί να μετρήσουν οι άλλοι 6 μήνες δωρεάν HD που μου απομένουν.
Την τελευταία φορά ένας άλλος υπάλληλος που ρώτησα το ίδιο πράγμα μου είπε ότι μετά τους 6 πρώτους μήνες,για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα πληρώνεται 7,75 ευρώ/μήνα αντί 9,90 ευρώ/μήνα.
Τι από τα δυο τελικά ισχύει έχει κανείς ιδέα???!!
Λογικά το 2ο.
ΤΟ HD εχει 5 το multiview 7.75 και τα 2 μαζι 9,90
εσυ εχεις δωρεάν το multiview για 6 μηνες και 12 το HD (ανεξάρτητα) τον 7ο μήνα συνεχίζεις το HD. Είτε κόβεις το Multiview είτε πληρώνεις το 7,75.

Ισως την ωρα που τελειώνει το 6μηνο να το δεις και να ζητήσεις διακοπή του. Ισως αλλάξουν γνώμη ;)

Δεν υπάρχει 7,75 χρέωση. Αυτό ήταν για τους Panasat. Πλέον είναι 9,90 και τα HD δώρο.

Φίλε malakudi,

Έχω καταλάβει κι εγώ ότι αρκετοί μπερδεύουν την υπηρεσία nova multiview με την παλαιότερη υπηρεσία nova pvr που υπήρχε στον Panasat PVR 3001 και κόστιζε περίπου 7.50 ευρώ/μήνα.

Ωστόσο αυτό το λάθος δεν πηγάζει τυχαία.Και εξηγώ: Στα μέσα Ιουνίου του 2011 όταν πρωτολανσαρίστηκε η υπηρεσία nova multiview αν έβλεπες στην παλιά σελίδα της nova,ανάφερε την εξής χρέωση:

Multiview : 7,50 ευρώ/μήνα
HD : 4,99 ευρώ/μήνα
HD + Multiview : 12,49 ευρώ /μήνα --> 9,90 ευρώ/μήνα.

Μάλιστα η παραπάνω τιμολόγηση εκτός από την παλιά σελίδα της nova αναφερόταν και σε ένα excel αρχείο που είχαν στείλει εσωτερικά από τη forthnet στα καταστήματα forthnet shop,και το είχα βρει κάπου στο δίκτυο.

Πλέον βλέπω ότι δεν ξεχωρίζουν στην τιμολόγηση την υπηρεσία nova multiview από την υπηρεσία nova HD. Ίσως και αυτή η αλλαγή να είναι ένα ακόμα προανάκρουσμα ότι πάμε κάποια στιγμή για μη χρέωση των HD σε αντιστοιχία και με OTE.
Το θέμα είναι το εξής:Έχω δωρεάν:

6 μήνες nova multiview + HD
12 μήνες nova HD (λόγω πιστωτικής)
3 μήνες adult pack

Αν δεχτούμε ότι η υπηρεσία nova HD αναφέρεται αποκλειστικά σε μια τηλεόραση,τότε εφόσον μετά το πέρας των 6 μηνών επιλέξω να συνεχίσω το multiview οι υπόλοιποι 6 μήνες δωρεάν nova HD δεν έχουν νόημα και επομένως μετά τους 6 μήνες θα πληρώνω 9,90 ευρώ/μήνα για multiview + HD.

Από την άλλη αν δεχτούμε ότι δεν είναι τελείως ανεξάρτητες οι υπηρεσίες nova multiview + HD και nova HD τότε εφόσον το κομμάτι HD το έχω δωρεάν για 12 μήνες,η λογική λέει πως μετά τους πρώτους 6 μήνες δωρεάν multiview + HD θα πρέπει να πληρώνω κάτι λιγότερο από 9,90 ευρώ/μήνα αφού το κομμάτι HD της υπηρεσίας multiview + HD το έχω δωρεάν.

Επίσης γνωρίζει κανείς αυτό που μου είπαν πως δεν μπορούν να διορθώσουν το ξεκίνημα των δώρων από 20/08 σε 23/08 που είχα φως στα κανάλια για πρώτη φορά?

φιλε κερακι θελω να σου πω κατι χωρις να το παρεξηγησεις
γιατι δυσκολευεις τοσο πολυ τη ζωη σου και ασχολεισαι με μικροπραγματα
που μπορει να εχεις δικιο αλλα αφου τωρα πια εισαι συνδρομητης της φορτνετ
και μαλιστα με καλα τιμολογημενες υπηρεσιες απολαυσετες και κανε τα στραβα ματια για τις 3ημερες
και το περιπλοκο με το μουλτιβιου
συγνωμη για το οφ τοπικ-δεν θα επανελθω

Πολύ σωστά φίλε kataras,θα συμφωνήσω μαζί σου! Όπως μπορείς να δεις και παραπάνω και ο ίδιος έγραψα ποιός είναι ο λόγος που μπήκα στον κόπο να τα αναφέρω όλα αυτά:
Έμεινα ένα δεκαήμερο να με έχουν να περιμένω το περίφημο "τμήμα μηχανογράφησης" όπως και άλλοι φίλοι έδω,ίσως θα έχεις διαβάσει σχετικά...Μια σωστή εταιρεία που θα ήθελε να διαφημίζεται από τους ευχαριστημένους πελάτες της,ως αντιστάθμισμα για την ταλαιπωρία θα έπρεπε έστω να δώσει ένα δωράκι (π.χ.,+ 3μήνες multiview,+2 μήνες adult κλπ.).
Από την άλλη όμως όταν έφαγες την ταλαιπωρία και μετά δεν βλέπεις και έστω μια μικρή κίνηση ανταπόδωσης...
Κι όπως θα με έχεις καταλάβει δεν είναι προφανώς για τα 2-3 ευρώ το θέμα μας.Είναι για την όλη εντύπωση που σου αφήνει από πλευράς εξυπηρέτησης! Οπότε τα αναφέρω όλα αυτά,για να τα βλέπετε κι όλοι εσείς οι φίλοι εδώ!
Πιστεύω καταλάβες τη φιλοσοφία με την οποία κινήθηκα! Κατά τ'άλλα συμφωνώ μαζί σου,το πακέτο που πήρα είναι σε καλή τιμή και δεν αξίζει τον κόπο να τρώμε χρόνο με ...τρίχες! Υπάρχει μια ολόκληρη ζωή που αξίζει!

@keraki: Έστειλες email/fax για το πρόβλημά σου με τη "μηχανογράφηση"; Σε εμένα μόλις τους τα έστειλα αναλυτικά, λύθηκε μετά από 24 ώρες.