Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Ναι με το που σου έγραψα το έκανα και εγώ (831 slave), όλα καλά

το ελεγε ετσι κι`αλλιως στα σχολια( ...πάτησε το κουμπί «Αποστολή» και όλοι οι αποκωδικοποιητές NovaBox της υπηρεσίας σου θα αναβαθμιστούν αυτόματα..)
απλα το σιγουρεψα οταν ηρθα.

..και παροτι περνει ιντερνετ ασυρματα με το extender 150Mbs,ακομα και σε fastforward x16,σταματαει στο σημειο που θες,με ελαχιστη εμφανιση της κλεψυδρας.

εχουμε εικονα ποτε θα δουλεψει το multiview μεσω ιντερνετ με εδιαφερει για αγορα νεου δεκτη για θεαση σε αλλο δωματιο:music-smiley-005:

Δεν ειναι μεσω ιντερνετ το multiview. Ιδια εγκατασταση με πριν. Μονο ο παλμός περναει μεσω δικτυου.

Προσοχή!

Όσοι αναβαθμίσατε τους δέκτες σας, να κάνετε οπωσδήποτε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις! Αυτό μην το αμελήσετε, είναι πολύ σημαντικό!

Αφού προχωρήσετε σε επαναφορά, με την επιλογή on demand από το σχετικό πλήκτρο του χειριστηρίου (ή από το μενού του δέκτη), εμφανίζεται το μήνυμα που μας καλωσορίζει στην υπηρεσία...
View attachment 129062

...Αυτή είναι η τωρινή αναβάθμιση του δέκτη...
View attachment 129069

Μια πρώτη εντύπωση τώρα, από την πρώτη επαφή του 831 με την υπηρεσία. Υπενθυμίζω ότι ο δέκτης που γράφτηκε η παρουσίαση της υπηρεσίας ήταν ο νέος Novαbox (3001).

Αρχικά, στην πρώτη σύνδεση του 831 με την υπηρεσία, ο δέκτης "ζορίστηκε" λίγο μέχρι να συνδεθεί. Ίσως και επειδή από βιασύνη δεν πραγματοποίησα επαναφορά του δέκτη. Μετά την επαναφορά, όλες οι εντολές πλέον του on demand εκτελούνται άριστα. Δοκίμασα λίγα λεπτά θέασης σε 5-6 ταινίες και η εικόνα ήταν καλύτερη από αυτό που περίμενα δω. Για να μην πω ότι είναι "SUPER" και ακούσω πάλι τίποτα περίεργα σχόλια. Ο δέκτης βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο (multiview) από το δωμάτιο που τοποθετήθηκε και δοκιμάστηκε ο δέκτης του review, όπου μαζί του υπήρχε (και υπάρχει ακόμα δηλαδή) και το modem-router για την πρόσβαση στο internet. Άρα λοιπόν, έπρεπε με κάποιο τρόπο να συνδέσω τον 831 (που βρίσκεται στο άλλο δωμάτιο) με το modem-router, ώστε να έχει και αυτός πρόσβαση στο internet. Αυτό πραγματοποιήθηκε με τη σύνδεση του δέκτη σε ένα switch Tenda, το οποίο συνδέεται καλωδιακά με ένα ασύρματο access point Tenda (τοποθετημένο πίσω από την τηλεόραση) , που είναι συνδεδεμένο ασύρματα στο δίκτυο του modem-router του σπιτιού. Όλες οι επιλογές του on demand δουλεύουν άριστα και με την μέχρι τώρα σύντομη επαφή μου με την υπηρεσία, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Έχω και μια αίσθηση, ότι με τον 831 η υπηρεσία δουλεύει λίγο καλύτερα. Πιο γρήγορα μου άνοιξαν όσοι τίτλοι επιλέχτηκαν για θέαση και πολύ καλύτερη η λειτουργία γρήγορης εκκίνησης μπρος-πίσω (fast-forward). Όλα αυτά, σε σχέση με την δοκιμή της υπηρεσίας στον 3001. Τουλάχιστον για αρχή, αυτή είναι η πρώτη μου εντύπωση. Αυτά για την ώρα, θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις.

Και κάτι που αναφέρθηκε και από άλλον και θα πρέπει να το παρατηρήσουμε στην πορεία για πιο ασφαλή συμπεράσματα... Σαν λίγο να ελάφρυνε η περιήγηση στο μενού του δέκτη!

Επαναλαμβάνω και πάλι, Ο-Π-Ω-Σ-Δ-Η-Π-Ο-Τ-Ε επαναφορά του δέκτη μετά την αναβάθμιση!!!

Απορία:
15 μέρες τώρα που χρησιμοποιώ την υπηρεσία, όπως είναι γνωστό, δεν έκανα επαναφορά και λειτουργεί μια χαρά ο δέκτης (831).
Σε τι ωφελεί ή τι προσφέρει η επαναφορά;

Last edited by a moderator:
Πάντως εγώ φοβάμαι να την κάνω. Δουλεύει κανονικά και δεν θέλω να χαλάσει.

Αφου καταλαγιασε ο πρωτος ενθουσιασμος (..!!) εχουμε μερικες ερωτησεις : )

Σε μερικα εργα δεν εχω προσβαση.Μου το γραφει και εμφανιζει, αφου μπω στο μενου της ταινιας , ενα λουκετακι.Μου λεει να επισκεφτω το my account η να μιλησω με την εξυπηρετηση

Αυτο συμβαινει γιατι εχω το απλο πακετο nova ? Και αν ναι, πως μπορω να ξερω σε ποια εχω προσβαση και σε ποια οχι αφου το λουκετακι το βγαζει αφου μπω στην ταινια και οχι στο αρχικο εξωφυλλο ?

Eυχαριστω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και δευτερη ερωτηση :

Aυτα που τα τυχον εχετε γραψει σε σκληρο, σας τα εμφανιζει στην playlist μετα την αναβαθμιση ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aυτα που τα τυχον εχετε γραψει σε σκληρο, σας τα εμφανιζει στην playlist μετα την αναβαθμιση ?

Φιου..ολα κανονικα .Γιατι τα ειδα ολα :))

Κι εμένα κλειδωμένες μου βγάζει τις ταινίες! Εγω έχω Nova 3play με Novacinema 1, που σημαίνει ότι έχω ταινίες, ακόμα και τις ταινίες του NovaLife και του NovaSummer τις βγαζει κλειδωμένες ενώ είναι μέσα στο πακέτο μου.
Μην μου πείτε ότι θέλει να έχεις όλο το Cinema Pack για να δεις ταινίες 😢😭

Εκανα την αναβάθμιση απο το myaccount σε 831 slave συνδεσης multiview, ολα καλά, και η σύνδεση ειναι άψογη με vonets wifi bridge...
Ενα μεγάλο μπράβο από μενα-αντε και γρηγορα και στους 865...
Πιστεύω οτι δεν θα αργήσουν και οι μή triple play συνδρομητές να ενημερώσουν
Καλό βραδυ σε όλους

Έκανα την αναβάθμιση σε slave 831 από 75ver. στην 81ver. μόνο και μόνο για την γρηγορότερη απόκριση του δέκτη (έχω σκέτη nova full), μετά την αναβάθμιση έγινε και η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, το τηλεχειριστήριο εξακολουθεί να κολλάει όπως και πριν, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπει με τίποτα τον σκληρό δίσκο που δούλευε με την 75ver.

Απάντηση: Re: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Δοκιμασε να βγαλεις το usb switch απο την πριζα με κλειστο το δεκτη, ξαναβαλε το μετα απο λιγα δευτερολεπτα και ανοιξε το δεκτη
Σε μενα λειτουργησε ενω στην αρχη μου ζητουσε να κανω διαμορφωση στο δισκο

Καλησπέρα. Πήρα και εγώ τηλέφωνο. Η υπηρεσία μου ξεκαθάρισαν είναι πιλοτική. Σε άλλους παρόχους θα το δώσουν μου είπαν και στο τεχνικό και στο εμπορικό τμήμα. Απλά πρέπει να γίνουν δοκιμές πως ανταποκρίνονται τα άλλα δίκτυα. Το αναφέρει επίσημα και στο site τους. Και το Nova go οταν ήταν πολιτικό δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα.

Καλησπέρα,σε αυτούς που είναι σε άλλο πάροχο και έχουν σκέτη nova τι μήνυμα λάθους πετάει όταν πας στο on demand; Ευχαριστώ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Φίλοι μου μια θερμή παράκληση!

Προσπαθήστε στο παρόν νήμα να περιορίσετε τα σχόλιά σας σε ότι αφορά την λειτουργία, τις εντυπώσεις, ή τις οποιεσδήποτε απορίες σας, σχετικά με την χρήση της υπηρεσίας. Τα οποιαδήποτε παράπονά σας , μπορείτε να τα γράφετε στο "Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...". Στο συγκεκριμένο νήμα μεταφέρθηκαν 49 (!) μηνύματα, που αποτελούσαν την συζήτηση με τα παράπονα που εκφράστηκαν. Έτσι, θα βοηθήσετε τα μέλη που ενημερώνονται από τα σχόλιά σας, αλλά κι εμένα από τον επιπλέον φόρτο (ουφ!).

Ευχαριστώ! :smile:

Καλησπέρα,σε αυτούς που είναι σε άλλο πάροχο και έχουν σκέτη nova τι μήνυμα λάθους πετάει όταν πας στο on demand; Ευχαριστώ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Διαβασε λιγο πιο πισω το μηνυμα 244 , αυτο μας βγαζει

Ευχαριστώ τον Χάρη για το πμ, σχετικά με το θέμα μου (πολύ περισσότερο που στάλθηκε στις 04.28 !!!), αλλά εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο το ερώτημά μου, σχετικά με το τι προσφέρει ή τι εξασφαλίζει η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, μετά την αναβάθμιση στην 81.

Re: Απάντηση: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Φίλοι μου μια θερμή παράκληση!

Προσπαθήστε στο παρόν νήμα να περιορίσετε τα σχόλιά σας σε ότι αφορά την λειτουργία, τις εντυπώσεις, ή τις οποιεσδήποτε απορίες σας, σχετικά με την χρήση της υπηρεσίας. Τα οποιαδήποτε παράπονά σας , μπορείτε να τα γράφετε στο "Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...". Στο συγκεκριμένο νήμα μεταφέρθηκαν 49 (!) μηνύματα, που αποτελούσαν την συζήτηση με τα παράπονα που εκφράστηκαν. Έτσι, θα βοηθήσετε τα μέλη που ενημερώνονται από τα σχόλιά σας, αλλά κι εμένα από τον επιπλέον φόρτο (ουφ!).

Ευχαριστώ! :smile:
Ελπίζω να δουν και υπεύθυνοι της Νόβα τα μυνήματα αυτά.

Γνωρίζοντας ότι παραβιάζω τον κανόνα που, σωστά, έβαλε ο Χάρης, και το πιθανότερο είναι ότι θα μεταφερθεί και αυτό το post μαζί με εκείνα που δεν ανήκουν στο νήμα, και μη αντέχοντας τον πειρασμό θα συνεχίσω (για λίγο) το

Off topic
Απαντήσεις του τύπου "μήπως δουλεύεις ή είσαι υπάλληλος της τάδε επιχείρησης" είναι χαρακτηριστικές 1) όσων δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη και 2) της έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων σε διάλογο.

Αυτού του τύπου τις απαντήσεις τις διαβάζει καθένας σε άλλα fora (πχ insomnia) που κατακλύζονται από παιδάκια, μικρής ηλικίας, που δεν έχουν εμπειρίες ζωής, γνώσης κλπ. Δεν είναι συνηθισμένες σε σοβαρά fora, όπως αυτό που μας φιλοξενεί, με μέλη που επιδιώκουν και διατηρούν ένα σοβαρό επίπεδο συζήτησης, Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Χάρη, για το νήμα, και ας επιχειρήσουμε να διατηρήσουμε το διάλογο στο σωστό επίπεδο.

Πάντα, φιλικά
Μάκης

On topic

Αν και παραθέτω ένα μήνυμα που έχει μεταφερθεί στο νήμα "Κυτίο παραπόνων (για NOVA)..." , καθώς αποτελεί το μέρος μιας συζήτησης με άλλα 14, τα οποία επίσης μεταφέρθηκαν εκεί, το κάνω επειδή το χρωματισμένο κείμενο είναι εξαιρετικά εύστοχο και μου δίνει την κατάλληλη αφορμή για να εξηγήσω κάτι...

Όταν κάποιος άνθρωπος εκφράζει τις απόψεις του σε μια συζήτηση, είναι σίγουρο ότι δεν συμφωνούν όλοι οι υπόλοιποι μαζί του. Και είναι και απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απόψεις, πολύ περισσότερο αν αφορούν ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό που δεν είναι καθόλου φυσιολογικό και ταυτόχρονα είναι και πολύ άσχημο, είναι οι προσωπικές ειρωνείες και οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται από ορισμένους εναντίον εκείνων που εκφράζουν αντίθετες απόψεις. Αν δεν λαμβάνει υπόψη του κάποιος, τα επιχειρήματα που προβάλλει ένας άλλος, μόνο και μόνο επειδή έρχονται σε αντίθεση με αυτά που πιστεύει ο ίδιος και γι αυτό το λόγο του αποδίδει χαρακτηρισμούς και ειρωνείες, τότε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει. Είναι πολύ πιθανό, αυτός που δέχεται τους χαρακτηρισμούς και τις ειρωνείες να τις ανταποδώσει, οπότε καταλαβαίνετε πού μπορούν να καταλήξουν τα πράγματα. Προσπαθήστε να δίνετε σημασία στα επιχειρήματα του άλλου και μην εκτοξεύετε ειρωνείες επειδή δεν συμφωνεί μαζί σας. Εγώ ο ίδιος, προσπαθώντας να υποστηρίξω τα επιχειρήματά μου, έχω εισπράξει σχόλια ότι σκέφτομαι σαν στέλεχος, ότι είμαι υπέρμαχος και διάφορα τέτοια. Ουδεμία σημασία στα επιχειρήματα που εκφράζει κάποιος δηλαδή. Επειδή δηλαδή η άποψη κάποιου είναι διαφορετική, άμεση αντίδραση εναντίον του με εκτόξευση χαρακτηρισμών και ειρωνειών. Σαν να μιλάς σε κάποιον δηλαδή και εκείνος να κλείνει τα αυτιά του και να σου λέει τα δικά του, εκτοξεύοντας μάλιστα χαρακτηρισμούς και ειρωνείες. Νομίζετε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση έτσι? Εγώ είμαι σίγουρος πως όχι!

Κλείνω το εκτός θέματος σχόλιό μου, το οποίο έκρινα όμως ότι είναι απαραίτητο για τη συνέχεια της συζήτησης. Θα παρακαλούσα να μην ανοίξει νέα συζήτηση πάνω στο σχόλιό μου, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν. Θα επαναλάβω όμως (και λαμβάνοντας το ρίσκο να εισπράξω σχόλια ότι δεν θέλω να γράφετε παράπονα για τη NOVA), σας παρακαλώ να κάνετε μια προσπάθεια να περιοριστείτε με τα σχόλιά σας στην λειτουργία της υπηρεσίας, τις απορίες σας και τις εντυπώσεις σας. Παράπονα, φυσικά και μπορείτε να γράφετε, αλλά γράψτε τα στο κατάλληλο μέρος που είναι το νήμα "Κυτίο παραπόνων (για NOVA)..." και όχι εδώ.

Σας ευχαριστώ!