Καλημέρα και συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν και καθιστούν δυνατή αυτή την άμεση επικοινωνία με τους τεχνικούς της Nova.
Θα ήθελα να αναφέρω κάποια θέματα, που προέκυψαν κατόπιν της αναβάθμισης του 865, τα οποία τελικά έφεραν “υποβάθμιση” της τηλεοπτικής εμπειρίας μου, δεδομένου ότι από μια αναβάθμιση θα περίμενε κάποιος περισσότερες, όχι λιγότερες δυνατότητες…
Κατόπιν αναβάθμισης:
1. Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα slow motion στο FW και RW (x1/2 ή x1/10).
2. Δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης στην αρχή ή το τέλος της εγγραφής με τα βελάκια (αριστερά-δεξιά) όπως πριν. Προ αναβάθμισης, το αριστερό βέλος σε πήγαινε στην αρχή της ταινίας, εγγραφής κτλ. ή στο προηγούμενο bookmark. Πλέον, πατώντας το αριστερό βέλος πάει μπροστά (FF x2, x4 κτλ) !!!
3. Δεν υπάρχει δυνατότητα τακτοποίησης των καναλιών στα προσωπικά μπουκέτα, όπως πριν. Η υποχρεωτική σειρά, με την οποία έχει ορίσει η Nova τα κανάλια δεν ταιριάζει καθόλου με τη δική μου λογική.
4. Το μηχάνημα πλέον δεν “κρατάει” μνήμη του τρέχοντος καναλιού. Έστω ότι βλέπω Discovery για δύο ώρες και θελήσω να δω ένα 10λεπτο πρόγραμμα από τις εγγραφές μου ή ένα τρέιλερ από το ondemand. Επιστρέφοντας μετά στο Discovery (αφού δηλαδή δω το τρέιλερ) η μνήμη έχει χαθεί. Δε μπορώ δηλαδή να γυρίσω πίσω (RW) στο 2ωρο που γραφόταν στο σκληρό του PVR, παρά μόνο από τη στιγμή που επέστρεψα στο discovery κι έπειτα. Αυτό δε συνέβαινε προ αναβάθμισης. Μπορούσες να δεις μέχρι 2 ώρες πίσω το τρέχον πρόγραμμα, ακόμη κι αν παρεμβάλλονταν προβολές από το on demand ή to playlist (εφόσον βέβαια δεν είχες αλλάξει κανάλι εν τω μεταξύ).
Παρεμπιπτόντως, τα παραπάνω παρατηρούνται και στον 5001 (που έχω πλέον), δεν περιορίζονται στον 865.
Άλλα θέματα, όπως η έλλειψη πληροφοριών για το 2ο δέκτη (το οποίο, απ’ ό,τι διάβασα πρόκειται να διευθετηθεί σε ερχόμενο firmware) δεν είναι και τόσο μεγάλης σημασίας για εμένα.
Θα ήθελα λοιπόν μια ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω: αν τα έχετε υπόψη σας κι αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι για αυτά μέσω αναβαθμίσεων.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.