NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
To Epg του δεκτη γιατι βγαζει μονο για τα 2 επομενα προγραματα και οχι για 12ωρο προγραμα?Πολυ σπανια θα τα βγαλει ολα .Μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση?Επιπλεων εχω κανει και αναβαθμιση του δεκτη.

Σε κάποιες παρτίδες του 831 υπηρχε πρόβλημα. Στον πεθερό μου που έιχε το ιδιο προβλημα, αφου εκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μετα την αναβαθμιση και τα εβγαλε κανονικά. Βέβαια καποιες φορές δεν βγάζει τιποτε ή αργεί παρα πολύ. Μην την ψάχνεις παραπανω. Καποιος είχε αναφέρει τον 831 για ντέφι της Εφης Θώδη και ακομα γελάω όταν το θυμάμαι. Επίσης καποιος άλλος ειχε αναφέρει πως το firmware που "φοράει" ο δέκτης ειναι τοσο απλοϊκό που ειναι σαν το έφτιαξε η μανα του τζάμπα. και αν δεν έχουμε ακούσει εδω μέσα. Παραπονο δεν έχουμε.

Αυτές οι δυσκολίες είναι λόγω του μονού δέκτη του 831. Ουσιαστικά, μπορεί να κατεβάσει πληροφορίες μόνο για την συχνότητα που είναι συντονισμένος ο δέκτης. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον pvr αν του αφαιρέσεις το ένα καλώδιο.

Έχετε επιλέξει "αδρανοποίηση" ναι;

Ναι αλλά αν δούλευε σωστα η απενεργοποίηση στο ναι θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι ενώ τωρα δεν υπάρχει νορμαλ επιλογή για οσους έχουν και άλλο δέκτη. Δεν ζητάω τιποτα παραπάνω απο ότι προσφέρουν όλοι οι δέκτες της αγοράς.

Αυτό είναι ένα θέμα, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ λύση αν δεν κατεβάσεις 2ο καλώδιο.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

To Epg του δεκτη γιατι βγαζει μονο για τα 2 επομενα προγραματα και οχι για 12ωρο προγραμα?Πολυ σπανια θα τα βγαλει ολα .Μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση?Επιπλεων εχω κανει και αναβαθμιση του δεκτη.

3-4 λεπτά σε κανάλι της 10930Η (πχ cinema4) και θα πάρει το 7ημερο EPG

Ναι αλλά αν δούλευε σωστα η απενεργοποίηση στο ναι θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι ενώ τωρα δεν υπάρχει νορμαλ επιλογή για οσους έχουν και άλλο δέκτη. Δεν ζητάω τιποτα παραπάνω απο ότι προσφέρουν όλοι οι δέκτες της αγοράς.

Ο δέκτης δε κλείνει σε standby για να μπορεί η κάρτα να παίρνει τις ενημερώσεις. Το ίδιο κάνουν όλοι οι ιδιοκτησιακοί δέκτες - και του ΟΤΕ. Ο λόγος είναι να μη χάσει δικαιώματα η κάρτα και επιβαρύνεται μετά το τηλεφωνικό κέντρο για να στέλνει σήματα κτλ.

Προς το παρόν το μόνο που κάνει με την αδρανοποίηση στο ναι είναι να αργεί λίγο (αφού ξεκινήσει που αργεί πολύ) να ξαναδείξει τα κλειδωμένα κανάλια και οχι πάντα, δεν έχει χρειαστεί να πάρω τηλέφωνο, με ποια λογική να χάνει τα δικαιώματα η κάρτα, είτε βλέπεις είτε όχι, δεν το ξέρουν, η επικοινωνία δεν είναι αμφίδρομη στα δορυφορικά αλλο πράγμα η καλωδιακή του ΟΤΕ. Δεν το κάνουν όλοι οι ιδιοκτησιακοί δέκτες (έχει άλλο δορυφορικό η Ελλάδα?) είχα πολωνέζικο ιδιοκτησιακό δέκτη και το standby ήταν standby. Την σημερινή εποχή με όλη την προσπάθεια για οικονομία στην ενέργεια και την τεχνολογία που υπάρχει είναι απαράδεκτο να μην υπαρχει standby κανονικό σαν επιλογή έστω και ας πρέπει να ψάχνω κανάλια μόνος μου για να δω αν προσθεσαν κάποιο ή να περιμένω ένα λεπτο να ξεκλειδώσουν τα κανάλια κάποιες φορες. Μην κάνουμε την ανεπάρκεια του Pace ή οπως ελπίζω του firmware του, δικαιολογία.

Last edited:
Να συμπληρωσω οτι στον Pace 831HD εχω και το στικακι USB της NOVA για να πιανω τα καναλια της DIGEA. Στα καναλια αυτα το EPG δουλευει αψογα, αρα το προβλημα ειναι καθαρα απο την NOVA που δεν μου εμφανιζει το 24h προγραμμα παρα μονο τα επομενα δυο προγραμματα.

Το θεμα μαλλον ειναι στον pace σου.Μια χαρα εμφανιζεται σε μενα το 24ωρο προγραμμα.Μηπως θελεις καποιο update;

Έχω το Nova 831 - Samsung UE40ES7000 - Denon AVR 3313. Πως μπορώ να συνδέσω τον ενισχυτή με το Nova, γιατί αυτή τη στιγμή ο ήχος παίζει μέσω TV και ακούγεται θόρυβος (βουητό). Γενικότερα ποιά θα ήταν η καλύτερη σύνδεση και των 3 για εικόνα και ήχο;

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Έχω το Nova 831 - Samsung UE40ES7000 - Denon AVR 3313. Πως μπορώ να συνδέσω τον ενισχυτή με το Nova, γιατί αυτή τη στιγμή ο ήχος παίζει μέσω TV και ακούγεται θόρυβος (βουητό). Γενικότερα ποιά θα ήταν η καλύτερη σύνδεση και των 3 για εικόνα και ήχο;

coaxial digital output απο τον 831 στον denon σου.

hmdi απο το 831 στην tv σου

ή

hdmi απο τον 831->denon ->και παλι ενα hdmi στην tv (απο denon)

Last edited:
Ευχαριστώ. Η θύρα ethernet μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Υπάρχει τρόπος για να ελέγχεται ο αποκωδικοποιητής και όλες οι υπόλοιπες συσκευές με ένα τηλεχειριστήριο; (remote για... tv, nova, avr, ac... ε δε πάει άλλο!!!)

Επεξεργασία:
Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει με τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή είναι ότι "κολλάει" πολλές φορές, είτε κατά την εναλλαγή καναλιών είτε κατά την εμφάνιση πληροφοριών (με το info) και κάποιες φορές κάνει reboot μόνο του (η αναβάθμιση είναι η τελευταία).

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Ευχαριστώ. Η θύρα ethernet μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Υπάρχει τρόπος για να ελέγχεται ο αποκωδικοποιητής και όλες οι υπόλοιπες συσκευές με ένα τηλεχειριστήριο; (remote για... tv, nova, avr, ac... ε δε πάει άλλο!!!)

ethernet οχι.

για τηλεκοντρολ παλι δε νομιζω...

ναι οντως κανει κατι περιεργα για λιγο το epg που και που

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Μπορώ να πάρω άλλον αποκωδικοποιητή (πχ humax κλπ) και να μπορεί να χρησιμοποιήσει νόμιμα την κάρτα nova που έχω με συνδρομή; Το προτείνετε ή δεν αξίζει; (μήπως κι έτσι έχει περισσότερες δυνατότητες μέσω περισσότερων θύρων - όπως hdmi - ή και γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για free κανάλια ακόμη και στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συνδρομή nova; )

Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Μπορώ να πάρω άλλον αποκωδικοποιητή (πχ humax κλπ) και να μπορεί να χρησιμοποιήσει νόμιμα την κάρτα nova που έχω με συνδρομή; Το προτείνετε ή δεν αξίζει; (μήπως κι έτσι έχει περισσότερες δυνατότητες μέσω περισσότερων θύρων - όπως hdmi - ή και γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για free κανάλια ακόμη και στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συνδρομή nova; )

Αν έχεις από τις νέες κάρτες (αυτές που ξεκίνησαν όταν η νόβα έδωσε του HD δέκτες), δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλον δέκτη πέρα από αυτόν την νόβα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

τέλη του 2011 το πήρα, υποθέτω πως είναι αυτό που λες, δυστυχώς! αν τους ζητήσεις να επιτρέψουν τέτοια ενέργεια, δεν θα το κάνουν; επειδή ουσιαστικά δεν είναι κάτι παράνομο, νόμιμη συνδρομή, απλώς με μηχάνημα προσωπικής επιλογής!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

τέλη του 2011 το πήρα, υποθέτω πως είναι αυτό που λες, δυστυχώς! αν τους ζητήσεις να επιτρέψουν τέτοια ενέργεια, δεν θα το κάνουν; επειδή ουσιαστικά δεν είναι κάτι παράνομο, νόμιμη συνδρομή, απλώς με μηχάνημα προσωπικής επιλογής!

δεν γινεται...

γιατι και αυτοι που κανουν αλλα διαφορα........ νομιμη συνδρομη εχουν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

μάλιστα... υπέροχα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

μάλιστα... υπέροχα!

αμα σε πρηζει ο 831... μπορεις να πας στον 865 που ειναι καλυτερος γενικα

Υπάρχει τρόπος για να ελέγχεται ο αποκωδικοποιητής και όλες οι υπόλοιπες συσκευές με ένα τηλεχειριστήριο;

Μόνο με προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο. Εγώ έχω ένα logitech harmony που το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Υπάρχουν περιορισμοί σε αυτό;

Ο nova 831 δουλεύει χωρισ προβλημα με αυτά που λέτε; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χειριζεσαι την μια συσκευή και αμέσως την άλλη και αν προσφέρουν πλήρη χειρισμό όπως τα εργοστασιακα ή μόνο κάποιες περιορισμένες λειτουργίες;

Το χειριστήριο έχει οθόνη στην οποία επιλέγεις τη συσκευή που θέλεις να χειριστείς.
Ο χειρισμός είναι πλήρης γιατί είναι διαφορετικό από ότι με τα άλλα φτηνά.
Η Logitech έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με τις συσκευές και όταν θέλεις να το προσαρμόσεις, συνδέεσαι στη βάση και μεταφέρονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Εάν, παρά ταύτα, συμβεί να μην πάρει ορισμένες εντολές από μια συσκευή, μπορείς με εύκολο τρόπο να τις αντιγράψεις στο χειριστήριο.

Η Logitech κάνει προσφορές πολλές φορές, όπως και το αγγλικό Amazon, από όπου αγόρασα το δικό μου.

Status
Not open for further replies.