NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
δεν τον έχω εγώ προσωπικά,αλλα τον έχω δει πολλές φορες εν λειτουργία σε πελάτες.
στα γρήγορα:λες και δεν είναι ο ίδιος δεκτης,με τον Pace της Nova,τελείως άλλο Menu,Χειροκίνητη Αναζήτηση σε συχνότητα,Αυτόματη Αναζήτηση σε έναν,η και όλους τους Δορυφόρους που έχεις επιλέξει.
Εκεί βεβαια τα βρίσκει όλα.Πιστεύω γίνετε χρήση NIT.

Επίσης όπως είχα αναφέρει παλιότερα,δέχεται μέσω USB σκληρό Δίσκο για PVR,που τον δίνει ο SKY.
Επίσης οποιος συνδρομητής θέλει,μπορεί να του ανοίξουν στην Κάρτα του τα HD Ιδιωτικά Κανάλια (HD+)
Τον πρώτο Χρόνο μάλιστα είναι Δωρεάν,μετά 50 τον Χρόνο.
Κυκλοφορεί και σαν δεκτης με εσωτερικό hdd

Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά...Και κάτι ακόμη. Ξέρεις αν μπαίνει σε αδρανοποίηση χωρίς να χάνει τα κανάλια στο άνοιγμα? :flipout:

Τέλοσπάντων ας είμαστε καλά όλοι εμείς που θέλουμε να βλέπουμε πρωτάθλημα και national geographic και δεν μπορούμε να πάμε ΟΤΕ...

δεν τον έχω εγώ προσωπικά,αλλα τον έχω δει πολλές φορες εν λειτουργία σε πελάτες.
στα γρήγορα:λες και δεν είναι ο ίδιος δεκτης,με τον Pace της Nova,τελείως άλλο Menu,Χειροκίνητη Αναζήτηση σε συχνότητα,Αυτόματη Αναζήτηση σε έναν,η και όλους τους Δορυφόρους που έχεις επιλέξει.
Εκεί βεβαια τα βρίσκει όλα.Πιστεύω γίνετε χρήση NIT.

Επίσης όπως είχα αναφέρει παλιότερα,δέχεται μέσω USB σκληρό Δίσκο για PVR,που τον δίνει ο SKY.
Επίσης οποιος συνδρομητής θέλει,μπορεί να του ανοίξουν στην Κάρτα του τα HD Ιδιωτικά Κανάλια (HD+)
Τον πρώτο Χρόνο μάλιστα είναι Δωρεάν,μετά 50 τον Χρόνο.
Κυκλοφορεί και σαν δεκτης με εσωτερικό hdd

Από ότι βλέπω στην σελίδα τους (http://www.sky.de/web/cms/de/kundencenter_technikberater_receiver_receiverberater_sat.jsp) δίνουν 6 δέκτες. Ποιον από όλους έχεις δει;
Ποιος είναι ποιο κοντά στον 831 της νόβα;

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

τους έχω δει όλους,αλλα το αδερφάκι του Pace της Nova είναι ο Pace Sky HD 1

Α, τώρα εξηγείται το ότι όταν σετάρισα το χειριστήριο Logitech Harmony 650, που αγόρασα πέρυσι για να χρησιμοποιώ ένα χειριστήριο για τις 4 συσκευές που έχω (Panasonic VT30, Pace 831 HD, LG BD 660, Thomson DTH 262E), βρήκα στη βάση δεδομένων της Logitech τις εντολές για τον Pace και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση τότε.

Για οσους αναρωτιουνται ποια εταιρεία εχει αναλαβει να φτιαξει το λογισμικο του δέκτη ειναι η παρακάτω Ολλανδικη την οποια την ανακαλυψα τυχαια σε μια ερευνα που εκανα στο google.

www.teleidea.com και στο pdf αναφερει το project nova on demand που ανεπτυξε βάσει κονδυλίων και ευρωπαικής επιδοτησης.

http://iap.esa.int/sites/default/files/4.1-SMARTPUSH-VOD.pdf

Για οσους αναρωτιουνται ποια εταιρεία εχει αναλαβει να φτιαξει το λογισμικο του δέκτη ειναι η παρακάτω Ολλανδικη την οποια την ανακαλυψα τυχαια σε μια ερευνα που εκανα στο google.

www.teleidea.com και στο pdf αναφερει το project nova on demand που ανεπτυξε βάσει κονδυλίων και ευρωπαικής επιδοτησης.

http://iap.esa.int/sites/default/files/4.1-SMARTPUSH-VOD.pdf

Τραγικοι τυποι!

Επαγγελματισμος 0. Μαρεσει που το παρουσιαζουν κιολας!

Σε δυο φοιτητες μηχ. Ηλεκτρολογους να το εδινε καλυτερη δουλεια θα καναν και πολυ πιο φθηνα

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Δέκα δευτερόλεπτα σε
Kontra Channel, Action 24, Mad Greekz, Nickelodeon, Nova Cinema 4, Travel Channel, Playboy, Private Spive, VH1 ή MTV.

Το έκανα αλλα κατεβασε epg μόνο στα συγκεκριμένα κανάλια και όχι σε όλα....

Τραγικοι τυποι!

Επαγγελματισμος 0. Μαρεσει που το παρουσιαζουν κιολας!

Σε δυο φοιτητες μηχ. Ηλεκτρολογους να το εδινε καλυτερη δουλεια θα καναν και πολυ πιο φθηνα

Αν θυμάμαι καλά έχει έναν Ολλανδό μέτοχο η φορθνετ... Ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο στην επιλογή (ίσως και όχι). Επίσης, δεν γνωρίζουμε και την αμοιβή που έλαβε η εταιρία (αν και καταλαβαίνω ότι είναι νέα και μικρή -η νόβα φαίνεται να είναι ο σημαντικότερος πελάτης τους).

Καλησπέρα,

είμαι νέος συνδρομητής NOVA και θα χρειαζόμουν μια μικρή βοήθεια, διότι η αναζήτηση σχετικών πληροφοριών στο Internet είναι συγκεχυμένη. Έχω τον αποκωδικοποιητή NOVA HD 831 συνδεδεμένο μέσω HDMI με την κεντρική TV του σπιτιού. Θα ήθελα να μεταφέρω το σήμα του αποκωδικοποιητή με ενσύρματο τρόπο σε δεύτερη TV και έχω τα εξής ερωτήματα:

1) Αρκεί η σύνδεση ενός καλωδίου από το rf-out του αποκωδικοποιητή στην είσοδο της κεραίας της δεύτερης TV? Τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω σε αυτήν την περίπτωση, με δεδομένο ότι το rf-out του 831 είναι δορυφορικό?
2) Εναλλακτικά, θα μπορούσα να έχω συνδεδεμένη την πρώτη TV μέσω HDMI και ταυτόχρονα τη δεύτερη TV μέσω SCART ή RCA. Στην περίπτωση του RCA χρειάζεται να αγοράσω κάποιο composite καλώδιο (κίτρινο, λευκό, κόκκινο καλώδιο)? Δημιουργείται πρόβλημα στην ποιότητα της μεταφερόμενης εικόνας σε περίπτωση που το καλώδιο αυτό έχει μήκος 5 ή 10 μέτρα?
3) Εναλλακτικά, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο HDMI splitter και να συνδέσω και τις 2 οθόνες ταυτόχρονα μέσω HDMI? Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση για τη σύνδεση του NOVA HD 831 με HDMI splitter?

Ποια από τις παραπάνω είναι κατά τη γνώμη σας η ενδεδειγμένη λύση?

Ευχαριστώ.

Πριν από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έβαλες, έχεις σκεφτεί ότι, εάν κάνεις τη σύνδεση που θέλεις, και οι δύο τηλεοράσεις θα βλέπουν το ίδιο κανάλι;

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Πριν από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έβαλες, έχεις σκεφτεί ότι, εάν κάνεις τη σύνδεση που θέλεις, και οι δύο τηλεοράσεις θα βλέπουν το ίδιο κανάλι;

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Δε με ενοχλεί. Εξάλλου η λύση της προβολής διαφορετικών καναλιών είτε είναι αρκετά πιο ακριβή είτε σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι εφικτή.

Απορία: την πρώτη φορά που έβαλα τον HD831 να δουλέψει (πριν μια βδομάδα), στο Public Bouquet έπιασε πάνω από 450 κανάλια (μαζί με encrypted και κάποια radio). Σήμερα έμεινε χωρίς ρεύμα και όταν τον ξανασύνδεσα έκανε scan από την αρχή, αλλά πλέον βρίσκει με το ζόρι 200. Παίζουν ρόλο οι καιρικές συνθήκες; Γιατί εξακολουθεί να δείχνει 94% signal strength και 100% signal quality, όπως και την πρώτη φορά.

Επίσης, αν επιστρέψω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή κάνω hard reset, θα χάσω και τα μπουκέτα που έχω φτιάξει;

Αν κανεις επαναφορα θα τα χασεις τα μπουκετα.Αλλα μαλλον πρεπει να κανεις ξανα σαρωση καναλιων.

Το ίδιο έχω κάνει και εγώ από το rf out του δεκτή και η σύνδεση είναι με ομοαοξονικο καλώδιο που δεν κοστίζει και τίποτα.
Δεν έχει την ποιότητα του hdmi καλωδίου αλλά βλέπεις ικανοποιητικά

1) Αρκεί η σύνδεση ενός καλωδίου από το rf-out του αποκωδικοποιητή στην είσοδο της κεραίας της δεύτερης TV? Τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω σε αυτήν την περίπτωση, με δεδομένο ότι το rf-out του 831 είναι δορυφορικό?
2) Εναλλακτικά, θα μπορούσα να έχω συνδεδεμένη την πρώτη TV μέσω HDMI και ταυτόχρονα τη δεύτερη TV μέσω SCART ή RCA. Στην περίπτωση του RCA χρειάζεται να αγοράσω κάποιο composite καλώδιο (κίτρινο, λευκό, κόκκινο καλώδιο)? Δημιουργείται πρόβλημα στην ποιότητα της μεταφερόμενης εικόνας σε περίπτωση που το καλώδιο αυτό έχει μήκος 5 ή 10 μέτρα?
3) Εναλλακτικά, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο HDMI splitter και να συνδέσω και τις 2 οθόνες ταυτόχρονα μέσω HDMI? Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση για τη σύνδεση του NOVA HD 831 με HDMI splitter?
1)Εχω απλό καλώδιο κεραίας αλλά κάνει κάποια παράσιτα ... δεν με ενοχλεί γιατί είναι μικρή απόσταση και δεν φαίνονται στο pip που το θέλω .
Θέλει μάλλον σαν το καλώδιο που είπε ο προηγούμενος, σαν αυτό που έχει το πιάτο σου ... ρώτησε για κάποιο καλής ποιότητας ώστε να αποφύγεις τις παρεμβολές. Υπάρχουν παντού βυσματάκια για αλλαγή από την έξοδο της κεραιας στην άλλη την βυδωτή , δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμο καλώδιο έτσι.
2)Το 831 έχει έξοδο για composite(1 καλώδιο video , 2 ήχο) αλλά καλύτερα να πάρεις από το scart σήμα component-rgb (3 καλώδια εικόνας , 2 ήχου) , δεν έχουν πρόβλημα με απόσταση και παρεμβολές και είναι καλύτερα από το 1.
3)Το καλύτερο με διαφορά, είδα στα πρόχειρα ότι έχει και φτηνές λύσεις και με ενδιαφέρει και εμενα , αλλά ίσως είναι θέμα στα 10 μετρα... δες εδω.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/44309-Hdmi-splitter(1-in-2-out)!

Last edited:
Παρατηρω τωρα στο παιχνιδι Πλατανιας-Αρης στο Novasports 1 HD οτι η εικονα ειναι ελαφρως κομμενη στα δεξια της οθονης και μονο σε μερικα replay η και σε συγκεκριμενες καμερες που ειναι στο γηπεδο η εικονα γινεται ιση με την TV μου (16:9).Μηπως θελει καποια ρυθμιση ο αποκωδικοποιητης? Η ρυθμιση της εικονας απο τον αποκωδικοποιητη ειναι στο Original

Last edited:
Αν στις τεχνικές ρυθμίσεις βάλω την τροφοδοσία LNB στο "off", το σήμα χάνεται για 3 δευτερόλεπτα και μετά αρχίζει να δουλεύει κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά δεν υπάρχει δεύτερος δέκτης συνδεδεμένος και το LNB είναι το απλό που έφερε ο τεχνικός της Nova. Πώς εξηγείται;

Καλημέρα,
Ξέρει κάποιος να μου πεί αν μπορώ να δώ τα HD κανάλια της NOVA (νόμιμη συνδρομή-full πακέτο)
με dreambox 800HD ?
Να ξέρω να κάνω αίτηση ,αλλά μην μου πασάρουν τον ιδιοκτησιακό τους

Status
Not open for further replies.