NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Μα οι περισσότερες ταινίες σε bluray είναι σε 1080p24, γιατί να μη μεταδίδονται έτσι και στη δορυφορική είναι το θέμα ...

H κίνηση με 24 frames είναι προβληματική. Απλά οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον έχουν παρεμβολή καρέ (motion interpolation) και καλύπτεται κάπως το πρόβλημα.

Βέβαια και η μετατροπή 24 σε 50 (για την αναμετάδοση από τον σταθμό) μπορεί και αυτή να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν γίνει σωστά.

Μα οι περισσότερες ταινίες σε bluray είναι σε 1080p24, γιατί να μη μεταδίδονται έτσι και στη δορυφορική είναι το θέμα ...

Απλά, για την ώρα δεν υπάρχει στάνταρ τηλεοπτικής μετάδοσης στα 24 καρέ...

Στις χώρες του NTSC, τα 24 αυτά καρέ μοιράζονται σε 60 πεδία ή καρέ, με μία αλληλουχία επανάληψης τύπου 3:2, που έχει ως αποτέλεσμα χειρότερη απόδοση της κίνησης από την πρωτογενή του υλικού.

Για τις χώρες του PAL, κατά κανόνα κατασκευάζονται άλλες μήτρες για τηλεοπτική μετάδοση, όπου το πρωτογενές υλικό έχει επιταχυνθεί κατά 4% στα 25 καρέ και αυτά μοιράζονται σε 50 πεδία ή καρέ με αλληλουχία επανάληψης 2:2. Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση της κίνησης είναι πανομοιότυπη με του πρωτογενούς υλικού, αλλά η ταινία αποκτά ελαφρώς μικρότερη διάρκεια ενώ είναι δυνατόν να ανακύψουν και θέματα pitch με τον ήχο.

Σε κάποιες περιπτώσεις που η εταιρεία παραγωγής έχει μικρό budget, υπάρχει και η πιθανότητα να μην κατασκευαστεί ειδική μήτρα 25 καρέ, αλλά να γίνει κάποιο απλοϊκό frame conversion με χρήση τεχνικών frame repetition/blending με αποτελέσματα για την κίνηση που κυμαίνονται από απλά προβληματική έως τραγική (ευτυχώς στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιο το να καταφύγει μια εταιρεία σε τέτοια λύση για ταινία, αλλά χρησιμοποιείται ακόμα σχετικά συχνά για ντοκυμαντέρ και λιγότερο συχνά για σειρές).

H κίνηση με 24 frames είναι προβληματική. Απλά οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον έχουν παρεμβολή καρέ (motion interpolation) και καλύπτεται κάπως το πρόβλημα.

Βέβαια και η μετατροπή 24 σε 50 (για την αναμετάδοση από τον σταθμό) μπορεί και αυτή να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν γίνει σωστά.

Άσχετο, αλλά μια που το είδα στο αναφέρω, ότι έχει βγει και το The Killing s03e02... (Κόλαση θα είναι η τρίτη σεζόν)

Ξέρει κανένας αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dvb-t usb dongle με τον Pace 831 για θέαση των ελεύθερων επίγειων ψηφιακών αν δεν έχουμε (ή είχαμε) nova επίγεια; Γιατί στο κατάστημα δεν ήξεραν και μετά από τηλεφώνημα στα κεντρικά μου είπαν οτί είναι κλειδωμένη η usb και δεν θα δουλέψει το φλασάκι χωρίς τη nova επίγεια!
Ισχύει ή μου πούλησαν παραμύθι για να μου πλασάρουν τη nova επίγεια;

Αν είσαι ενεργός συνδρομητής Nova δορυφορικής (όχι επίγειας) και ζητήσεις και stickάκι το παίρνεις 10 ή 30?

Πελατης χωρις συνδρομη Nova = 30E
συνδρομητης Nova δορυφορικης = 30E
συνδρομητης Nova επίγεια = 10E

Ξέρει κανένας αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dvb-t usb dongle με τον Pace 831 για θέαση των ελεύθερων επίγειων ψηφιακών αν δεν έχουμε (ή είχαμε) nova επίγεια; Γιατί στο κατάστημα δεν ήξεραν και μετά από τηλεφώνημα στα κεντρικά μου είπαν οτί είναι κλειδωμένη η usb και δεν θα δουλέψει το φλασάκι χωρίς τη nova επίγεια!
Ισχύει ή μου πούλησαν παραμύθι για να μου πλασάρουν τη nova επίγεια;

Φιλος μου που ειχε παρει το πακετο Nova επιγεια με την προσφορα της Real News μετα τους προπληρωμενους μηνες διεκοψε την συνδρομη και βλεπει κανονικα απο τοτε ολα τα ελεύθερα επίγεια ψηφιακα στη Θεσ/νικη.

Last edited by a moderator:
Το θέμα είναι οτι μου είπαν οτί δεν σχετίζεται τόσο με το αν έχεις ενεργή σύνδεση nova όσο με το αν έχει λειτουργήσει ο αποκωδικοποιητής με nova επίγεια! Σύμφωνα με την εταιρία αν δεν είχες ποτέ nova επίγεια η usb είναι κλειδωμένη!
Υπάρχει κανένας που να λειτουργεί το usb dongle χωρίς να έχει περάσει από τον αποκωδικοποιητή του η nova επίγεια;

Εγω ειχα δορυφορικο και μολις διεκοψα μου εδωσε ενας φιλος το usb για τα ελευθερα επιγεια και λειτουργει κανονικοτατα.

Παιδιά, ο 831 έχει ethernet από πίσω αλλά είναι λέει για μελλοντική χρήση. Μπορώ να του περάσω linux ή κάτι; Ευχαριστώ.

παιδιά γεια!
να ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει; σκέφτομαι να βάλω σαν πρόσθετη υπηρεσία (δορυφορικής) την nova έξτρα επίγεια. Αν υποθέσουμε ότι συντονίζω και ενεργοποιώ κανονικά τον αποκωδικοποιητή και τον μεταφέρω σε άλλη περιοχή όπου εκπέμπει ψηφιακά σε άλλη συχνότητα (και άλλο κέντρο εκπομπής πχ, Θεσνίκη σε Αλεξανδρούπολη) τότε η nova επίγεια θα παίξει ή θα μπλοκάρει; Είναι πάντρεμα μόνο κάρτας- αποκωδικοποιητή ή και συχνότητας; (μιλάω για nova επίγεια όχι δορυφορική).

Last edited:
Θα ξανακανεις αναζητηση για να βρεις τις νεες συχνοτητες των επιγειων κ ολα καλα.

Σε ερωτηση μου χθες σε εξουσιοδοτημενο εγκαταστατη-πωλητη της Nova, μου ειπε οτι το στικακι ΔΕΝ παιζει πια ελευθερο αλλα μονο αν εχεις συνδρομη στην επιγεια ψηφιακη της Nova.

Ισχυει τετοιο πραγμα;
Eιμαι ενεργος συνδρομητης με το Christmas offer και ηθελα να αποφυγω την αγορα εξτρα Mpeg4 δεκτη...

Αυτό μου είπαν και εμένα όταν έκανα ερώτηση σε κατάστημα forthnet (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους με τα κεντρικά)!
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει καθώς κάποιος παραπίσω ανέφερε ότι λειτουργεί κανονικά...

μιά βοήθεια αν γνωρίζει κανείς
πήρα καινούριο remote για όλες τις συσκευές και θέλω να περάσω τους κωδικούς τους
το remote έχει αποθηκευμένους 8 διαφορετικούς κωδικούς απο pace αλλά σε κανέναν δεν ανταποκρίνεται ο 831 της nova
μήπως έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την μάρκα του αποκωδικοποιητή?

Καλησπέρα μου άλλαξαν και εμένα τους δεκτές η nova πριν είχα ένα dreambox και είχα φτιάξει λίστα με κανάλια και με τη σειρά που θέλω να τα βλέπω στην nova βλέπω ότι φτιαχνω ένα δικό μου μπουκέτο αλλα δεν μπορώ να τα βάλω στην σειρά που θέλω υπάρχει καμία ρύθμιση που δεν την βλέπω εγώ ;

Τα μπουκέτα τα ονομάζεις όπως θέλεις.Στη συνέχεια θα προσθέσεις τα κανάλια με τη σειρά όπως ακριβώς θέλεις να είναι.Δυστυχώς αν δεν τα βάλεις με τη σειρά που θέλεις να τα βλέπεις,δεν μπορείς να τους αλλάξεις τη σειρά μετά.Θα πρέπει να τα σβήσεις και να τα περάσεις από την αρχή.Αυτό το πράγμα δυστυχώς τους είναι φαίνεται πάααρα πολύ δύσκολο να το φτιάξουν.

Οκ ευχαριστω θα κάνω μια προσπάθεια

Επεξεργασία:
Σε ευχαριστω έφτιαξε

Status
Not open for further replies.