NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
To ert world εχει μεταφερθει στα majon-networks.... (εντελως τυχαια βεβαια...)

Καλημέρα σας, εχω έναν hd 831 και μέσω του rf out προσπάθησα να δώσω σήμα στις υπόλοιπες τηλεοράσεις του σπιτιού. Αφού λοιπόν το έκανα και έπαιξε μια χαρά, όταν στο rf in του 831 κούμπωσα την κεραία, η εικόνα που έδινε ήταν αλλοιωμένη με οριζόντιες γραμμές. Τα επίγεια βέβαια έπαιζαν κανονικά αλλά όχι το νάβα. Μόλις βγάζω τη κεραία το σήμα της νάβα στρώνει (συχνότητα 36). Μετά από ψάξιμο και δοκιμές έδωσα σήμα στο rf in του 831 μέσω του rf out ενός επίγειου δέκτη που έχω και όχι απευθείας απο την κεραία. Στη περίπτωση αυτή όλα λειτούργησαν κανονικά αλλά μόνο όταν ο επίγειος δέκτης ήταν κλειστός. Σε αντίθετη περίπτωση συνέβαινε ακριβώς το ίδιο με το αρχικό πρόβλημα, οριζόνιες δηλαδη γραμμές στο κανάλι 36 του νόβα! Καμιά ιδέα? Έχω πραγματικά ζαλιστεί και μπερδευτεί με όλα αυτά τα καλώδια....

Πήγα τον αποκωδικοποιητη στον αδερφο μου τον συνδεσα και παίζει κανονικά άρα είναι πρόβλημα του πιάτου η των καλωδίων της εγκατάστασης.
Το δεύτερο λίγο χλωμό βέβαια μιας κιι η διακοπή έγινε όταν έριχνε ψιλόβροχο άρα κάτι στράβωσε με το πιάτο φαντάζομαι.

πρώτα αλλάζεις το lnb που είναι και η φθηνή λύση..

Βασικά η εγκατάσταση πρυηπήρχε κιεγώ μπήκα πάνω της, το πιάτο που μου είχε δώσει η NOVA όταν είχα κάνει την αγορά είναι ακόμα σφραγισμένο.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι απο αυτό?

Δοκίμασες σε άλλη συχνότητα εκτός την 36; Ίσως λύσει το πρόβλημα.

Βασικά η εγκατάσταση πρυηπήρχε κιεγώ μπήκα πάνω της, το πιάτο που μου είχε δώσει η NOVA όταν είχα κάνει την αγορά είναι ακόμα σφραγισμένο.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι απο αυτό?

Ελπίζω ότι το lnb της εγκατάστασης είναι μονό. Τότε παίρνεις από το κουτί της νοβα το lnb, πριν βγάλεις το παλιό βλέπεις πως είναι τοποθετημένο (θα έχει και κάποια αρίθμηση στην πάνω πλευρά) και βάζεις το καινούργιο...

ΟΚ ευχαριστω θα δω αν μπορω να το κανω και θα ξαναποσταρω.

ερώτηση:
Αν πάρω 2 δέκτες PACE 831 μπορώ να τους δουλέψω με μια κάρτα(όχι ταυτόχρονα) ή η κάθε κάρτα δουλεύει σε έναν συγκεκριμένο δέκτη?

Κάθε κάρτα στο δικό της δέκτη (και μόνο). Αν θες θέαση σε 2 δέκτες, υπάρχει η υπηρεσία multiview (έχει χρέωση), και ο ένας δέκτης πρέπει να είναι ο pvr.

Κάθε κάρτα στο δικό της δέκτη (και μόνο). Αν θες θέαση σε 2 δέκτες, υπάρχει η υπηρεσία multiview (έχει χρέωση), και ο ένας δέκτης πρέπει να είναι ο pvr.

Μιλάω για 2 δέκτες που δεν θα λειτουργούν ταυτόχρονα και με την λογική ότι θα βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους και όχι για 2 δέκτες που λειτουργούν μαζί σε (θεωρητικά) ένα χώρο όπως το multiview της nova...

Εκτός και αν γίνεται να "σπάσουμε" το multiview και να τους λειτουργούμε ανεξάρτητα κρατώντας τον pvr στο ένα μέρος και έχοντας τον Pace στο άλλο και μεταφέροντας απλά την κάρτα(που έχει παντρευτεί με 2 εφόσον είναι multiview) ή είναι 2 οι κάρτες στο multiview?

Στο multiview είναι 2 δέκτες, με 2 κάρτες. Η κάρτα στον pvr είναι η κύρια (αυτή πληρώνει τον λογαριασμό), και η κάρτα στον 831 είναι η εξαρτημένη.
Οι δύο δέκτες συνδέονται μεταξύ τους με ένα ομοαξονικό καλώδιο (άσχετο με αυτά που θα δέχονται το δορυφορικό σήμα: έχεις 2 από το πιάτο για τον pvr, 1 από το πιάτο για τον 831, και ένα μεταξύ των δύο δεκτών).
Ο pvr συνεχώς μεταδίδει ένα σήμα μέσω του καλωδίου στον 831, και έτσι λειτουργεί και ο 831. Οι 2 δέκτες είναι ανεξάρτητοι, δηλαδή ο καθένας μπορεί να δείχνει διαφορετικό κανάλι.

Το πόσο μακρύ μπορεί να είναι το μεταξύ τους καλώδιο δεν ξέρω να στο πω. Αν θυμάμαι καλά, έχουν αναφερθεί εγκαταστάσεις με 30 μέτρα καλώδιο μεταξύ των δεκτών.
Εγώ το έχω σε διπλανά δωμάτια, ούτε 10 μέτρα δεν είναι...

Έχοντας δηλαδή έναν Pace 831 με εξαρτημένη κάρτα δεν μπορώ να τον αποσυνδέσω από τον PVR και να τον χρησιμοποιήσω ανεξάρτητα(χωρίς σύνδεση στον PVR με την εξαρτημένη κάρτα)?

Μόνο αν κάνεις νέα συνδρομή με την κάρτα του 831. Αν δεν υπάρχει καλώδιο μεταξύ των δεκτών, παίζει μόνο ο pvr.

Ερώτηση για να μη με ξεγελάσουν: πρόκειται να προμηθευτών τον pace υποχρεωτικά. Στο σπίτι μου κατεβαίνει το καλώδιο της δορυφορικής σε ένα κεντρικό rack και απο εκεί ξεκινούν σε ακτινωτη μορφή όλα τα καλώδια που καταλήγουν σε πριζες σε διάφορα δωμάτια. Ενας τεχνικός μου είπε ότι μπορώ να εγκαταστήσει τον pace στο κεντρικό rack και απο εκεί με modulators να στείλει το σήμα σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού. Φυσικά, όλες θα βλέπουν το ίδιο κανάλι. Μου πρότεινε επίσης σε όσες τηλεοράσεις επιλέξω να εγκαταστήσει ένα "ματακι" για να μπορω να αλλάζω κανάλι στον pace εξ αποστάσεως. Γίνεται αυτό που περιγράφω με τα νέα δεδομένα;

Ακούγεται εφικτό. Φυσικά μιλάμε για θέαση αναλογικού σήματος από την RF έξοδο του 831;

Σωστά, θα είναι αναλογικό το σημα. Μου είπε ότι είναι ικανοποιητική η ποιότητα - βέβαια μπορεί - μου είπε - να γίνει και ψηφιακό, αλλά εκεί μιλάμε για ακριβή εγκατάσταση (500 ευρώ μίνιμουμ). Πιστεύεις ότι η ποιότητα του αναλογικού σήματος θα είναι ικανοποιητική;

Last edited by a moderator:
Μπορεί κάποιος ήδη χρήστης του 831 (τον έχω αλλά δεν τον έχω ενεργοποιήσει ακόμα και είμαι με τον παλιό Panasat) να μου πει το EPG τι πληροφορίες δίνει ? δηλαδή για πόσες μέρες ή ώρες δίνει πληροφορίες για το πρόγραμμα σε κάθε κανάλι ?

Status
Not open for further replies.