NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Nova HD Pace 831

Ακόμα δεν λειτουργούν... σε κανένα δέκτη..

vasilik:
Για τον 831 λες?
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
-Παιχνίδια
-πλήκτρο ALT
-24ωρος οδηγός προγράμματος
-δημιουργία λίστας αγαπημένων
-λειτουργία Teletext
-εγκατάσταση δικτύου
-προσθήκη περισσοτέρων καναλιών
-υπηρεσία Novascope
-πλήκτρο EXTRA
-πλήκτρο ON DEMAND
-δυνατότητα diseqC

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
-αλλαγή καναλιών (πλήκτρο P+/P-
-ρύθμιση έντασης φωνής
-δημιουργία μπουκέτων με σειρά που καθορίζει η NOVA
-παρακολούθηση ελεύθερων καναλιών του δορυφόρου HOTBIRD που μετρώνται στα δάχτυλα δύο παλαμών
-οδηγός προγράμματος για το τρέχον και επόμενο πρόγραμμα
-δημιουργία μπουκέτων (προφανώς γιατί με 125 κανάλια θα μπερδευτούμε)
-25 ραδιοφωνικά κανάλια (τόσα πολλά!!!)
-RESET
-υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων

Ο 24ωρος οδηγός προγράμματος αναβαθμίζεται συνεχώς, ρίξε μια ματιά στο tv guide....

Το teletext λειτουργεί (τουλάχιστον όσο είδα από το star).

Για τα USB και Lan ?

edit: Θεωρητικά με το usb θα υπήρχε η δυνατότητα εγγραφής ή λειτουργία ως media player και με το Lan θα υπήρχε υποστήριξη δικτύου/dlna ?

Last edited:

Καλως σας βρηκα παιδες.
Συγχαρητηρια γαι την πολυ καλη δουλεια που κανετε.
Στο ερωτημα τωρα.
Εχω βαλει τον nova HD 831 εχθες και μετα την ενεργοποιηση προς το παρον κανενα προβλημα απο αυτα που αναφερετε . Εξαλλου δεν τον ειδα και πολυ ακομη.
Αυτο που αντιμετωπιζω ειναι. Οταν εχω συνδεση HDMI σε HDMI δεν φαινετε εικονα στην τηλεοραση. Οταν βαζω και το σκαρτ τοτε δειχνει και στην HDMI και στο σκαρτ. Οταν βγαζω το σκαρτ δεν δειχνει εικονα ουτε σε HDMI ουτε στην αναλογικη θυρα. Οταν βγαζω το HDMI και εχω σκαρτ δειχνει μονο στο σκαρτ αφου αυτο ειναι μονο συνεδεμενο. Μονο ομως στην HDMI συνδεση δεν δειχνει.
Τι μπορει να φταιει? Πρεπει να γινει καμμια ρυθμιση?
Η τηλεοραση ειναι HD ready.
Ευχαριστω

Novabox 831 και ερωτήσεις

Κατ'αρχάς καλώς σας βρήκα, και συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε! :D Γράφτηκα μόλις σήμερα, αλλά σας παρακολουθώ εδώ και καιρό, και έχω μείνει κάπως με ανοιχτό το στόμα με αυτά που γράφετε, γιατί δεν ξέρω την τύφλα μου από δορυφορικά κλπ και μου φαίνονται κινέζικα.. :P

Έγινα που λέτε και εγώ από προχθές συνδρομητής nova, μέσω της προσφοράς που υπάρχει για το Start Pack για τους συνδρομητές 2Play της Forthnet. Έχω μερικές απορίες.. Μου έδωσαν το Novabox HD 831. Αυτό απ,ότι κατάλαβα δεν μπορεί να μου γράψει εκπομπές ε; Γιατί το τηλεκοντρόλ έχει κουμπί Record. Υπάρχει τρόπος αλλιώς να γράψω κάποιες εκπομπές ή σειρές που με ενδιαφέρουν; Σκέφτηκα να το συνδέσω στο PC μου, αλλά θέλω να έχω εικόνα και στην τηλεόραση.. :/ Στην περίπτωση που θέλω να το συνδέσω στο PC, πώς θα πρέπει να γίνει η σύνδεση; Μήπως θα ήταν ευκολότερο με έναν DVD-Recorder στην Tv;

Πέρα απ'αυτό να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για τα κανάλια;
Κατ'αρχάς, ο αποκωδικοποιητής πρέπει να κλείνει μόλις κλείνω την TV; Γιατί κάποιες φορές θέλει πολλή ώρα να ανοίξει, και τον αφήνω ανοιχτό, αν είναι για λίγο..

Πέρα απ'αυτό, μου είπαν ότι θα είμαι στο Start Pack, αλλά βλέπω και κανάλια του Value, όπως τα FX, MGM, Mad Greekz κλπ.. Ως και τα κανάλια του Adult Pack δηλαδή, χωρίς να το έχω ενεργοποιήσει! Αυτά απ'ότι διαβάζω είναι προσφορά σε όλους μέχρι τέλη νοεμβρίου; Και μετά, τέλος; Ξαναγυρνάμε στο Start Pack; :/

Επίσης, μέχρι και σήμερα τα κανάλια Nova Games και NovaScope δεν μου έχουν ανοίξει ποτέ. Μαύρη οθόνη, και αν το αφήσω και ώρα, παίζει να μου κολλήσει κιόλας ο αποκωδικοποιητής.. Όχι ότι με ενδιαφέρουν τα εν λόγω κανάλια, αλλά μήπως είναι κάποιο γενικό πρόβλημα που επεκταθεί; :P

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγγνώμη αν έχουν απαντηθεί πολλές φορές αυτά. Αν μπορούσατε να με παραπέμψετε και σε κάποιο ενημερωτικό θέμα για όλα αυτά, για να βρω και εγώ σιγά σιγά το φως μου, θα σας ήμουν ευγνώμων.

Re: Novabox 831 και ερωτήσεις

Κατ'αρχάς καλώς σας βρήκα, και συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε! :D Γράφτηκα μόλις σήμερα, αλλά σας παρακολουθώ εδώ και καιρό, και έχω μείνει κάπως με ανοιχτό το στόμα με αυτά που γράφετε, γιατί δεν ξέρω την τύφλα μου από δορυφορικά κλπ και μου φαίνονται κινέζικα.. :P

Έγινα που λέτε και εγώ από προχθές συνδρομητής nova, μέσω της προσφοράς που υπάρχει για το Start Pack για τους συνδρομητές 2Play της Forthnet. Έχω μερικές απορίες.. Μου έδωσαν το Novabox HD 831. Αυτό απ,ότι κατάλαβα δεν μπορεί να μου γράψει εκπομπές ε; Γιατί το τηλεκοντρόλ έχει κουμπί Record. Υπάρχει τρόπος αλλιώς να γράψω κάποιες εκπομπές ή σειρές που με ενδιαφέρουν; Σκέφτηκα να το συνδέσω στο PC μου, αλλά θέλω να έχω εικόνα και στην τηλεόραση.. :/ Στην περίπτωση που θέλω να το συνδέσω στο PC, πώς θα πρέπει να γίνει η σύνδεση; Μήπως θα ήταν ευκολότερο με έναν DVD-Recorder στην Tv;

Πέρα απ'αυτό να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για τα κανάλια;
Κατ'αρχάς, ο αποκωδικοποιητής πρέπει να κλείνει μόλις κλείνω την TV; Γιατί κάποιες φορές θέλει πολλή ώρα να ανοίξει, και τον αφήνω ανοιχτό, αν είναι για λίγο..

Πέρα απ'αυτό, μου είπαν ότι θα είμαι στο Start Pack, αλλά βλέπω και κανάλια του Value, όπως τα FX, MGM, Mad Greekz κλπ.. Ως και τα κανάλια του Adult Pack δηλαδή, χωρίς να το έχω ενεργοποιήσει! Αυτά απ'ότι διαβάζω είναι προσφορά σε όλους μέχρι τέλη νοεμβρίου; Και μετά, τέλος; Ξαναγυρνάμε στο Start Pack; :/

Επίσης, μέχρι και σήμερα τα κανάλια Nova Games και NovaScope δεν μου έχουν ανοίξει ποτέ. Μαύρη οθόνη, και αν το αφήσω και ώρα, παίζει να μου κολλήσει κιόλας ο αποκωδικοποιητής.. Όχι ότι με ενδιαφέρουν τα εν λόγω κανάλια, αλλά μήπως είναι κάποιο γενικό πρόβλημα που επεκταθεί; :P

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγγνώμη αν έχουν απαντηθεί πολλές φορές αυτά. Αν μπορούσατε να με παραπέμψετε και σε κάποιο ενημερωτικό θέμα για όλα αυτά, για να βρω και εγώ σιγά σιγά το φως μου, θα σας ήμουν ευγνώμων.

1) Όχι, ο Pace 831 δεν έχει δυνατότητα εγγραφής. Στις 17 του μηνός θα κυκλοφορήσει ο PVR δέκτης με αυτή τη δυνατότητα αν ενδιαφέρεσαι.

2) Μπορείς να δώσεις εικόνα στο PC από την έξοδο scart του δέκτη και να λαμβάνει ταυτόχρονα με την τηλεόραση. Υπάρχει προστασία macrovision στην έξοδο βέβαια, αλλά όταν η εικόνα μπει στο pc, αυτά είναι λεπτομέρειες. Τα απλά dvd recorder ζορίζονται περισσότερο με τη macrovision. Διάβασε τα αντίστοιχα thread.

3) Ο συγκεκριμένος δέκτης δεν είναι για να κλείνει ποτέ με το software που κουβαλάει. Απλά άστον ανοιχτό μόνιμα. Δεν παθαίνει τίποτα.

4) Τα επιπλέον κανάλια του value είναι ανοιχτά για τους συνδρομητές του start μέχρι τέλος αυτού του μήνα αν δεν κάνω λάθος, για δωρεάν δοκιμή. Το adult pack το δίνουν δωρεάν δοκιμαστικά για 15 ημέρες σε νέους συνδρομητές, μετά από σχετική ερώτηση.

5) Novascope και Novagames δεν δουλέουν με αυτόν τον δέκτη.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου!! :D
3,4,5-> Με κάλυψες πλήρως! :D Αυτό με το adult pack και τα κανάλια value, είναι λίγο ξενέρα αλλά οκ. Θα το υποστούμε..

Τώρα όσον αφορά την διαδικασία της εγγραφής, κατ'αρχής είναι παράνομο; Μπορεί να με βρουν; Μήπως μπορείς να μου δώσεις link από τα θέματα με τους οδηγούς για το πως μπορεί κανείς να συνδέση τον δέκτη στο PC; Συγγνώμη που ζητάω στην ουσία τα πάντα στο πιάτο αλλά είμαι καινούριος και ψιλοχάνομαι. Δεν μπόρεσα να τους βρω με την αναζήτηση..

Σ'ευχαριστώ πάντως!

Για την εγγραφή, παράτυπο είναι, παράνομο δε νομίζω. Να σε βρουν φυσικά και δε γίνεται. Ο δέκτης έχει προστασία στην έξοδο η οποία πρέπει να παρακαμφθεί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό. Μπορείς να πάρεις έναν αντάπτορα που μπαίνει στην έξοδο scart του δέκτη και αφαιρεί την προστασία, μπορείς να βάλεις πειραγμένο firmware στο dvd recorder σου που να την αφαιρεί ή αν δώσεις σήμα σε capture card στο pc, υπάρχουν κάρτες με drivers που αφαιρούν την προστασία. Έχει να κάνει καθαρά με το τι συσκευή εγγραφής διαθέτεις και μιας και το θέμα δεν είναι απόλυτα νομότυπο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις στο google.

Η άλλη λύση είναι να γράψεις από την RF έξοδο του δέκτη που χάνει ελαφρώς σε ποιότητα και δε δίνει stereo ήχο, αλλά δεν υπάρχει και καμία προστασία.

Όσον αφορά τη σύνδεση με PC, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα TV tuner. Αν δεν έχεις ήδη, ψάξε για κάποιο που να παρακάμπτει τη macrovision. Δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου! :D
Θα το ψάξω το θέμα!

Εδώ και κανένα εικοσάλεπτο αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι, αλλά έχω κανονικά εικόνα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Εδώ και κανένα εικοσάλεπτο αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι, αλλά έχω κανονικά εικόνα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι σε λίγο θα ανατιναχτεί! (Πλάκα κάνω, ίσως να γίνεται κάποια αναβάθμιση....)

Σημαίνει ότι σε λίγο θα ανατιναχτεί!
:grinning-smiley-043
Χαχαχαχα, μ' έκανες και γέλασα!!!

Χθες έκανα μία νέα σάρωση (για να δω αν προστέθηκαν νέα κανάλια) η έκπληξη: αντί να γίνονται περισσότερα... μας κόβουν τα κανάλια του Hotbird :(.

Στα Major Networks πια δεν λειτουργούν: 3, 7, 12. Στα Public Bouquet δεν λειτουργούν πια τα κανάλια: 1,2,3,7,10,11,12,15,16,17,19,23,24, 25,27,35,36,37. Κάποια κανάλια όπως το 26, το 18 ή άλλα δεν υπάρχουν καν' στην λίστα... τα έφαγε η γάτα.

Ουσιαστικά λοιπόν ο δέκτης κατεβάζει ΜΟΝΟ τα κανάλια του μπουκέτ(-ου/-ακιού) της Nova και δέκα κανάλια του Hotbird. Καλωδιακός είναι ο δέκτης τους ή "μπερδεύονται" οι γραμμές και έτσι δεν φτάνουν τα κανάλια εγκαίρως στον Novabox (θα μπορούσε να είναι η νέα δικαιολογία του τηλεφωνικού κέντρου :operator: που πλέον δεν σου λένε: "Το και το..." αλλά "Θα φροντίσω να το μεταβιβάσω στο αρμόδιο τμήμα").

Πιο τραγική είναι η εικόνα στα ραδιόφωνα. Υπάρχουν 18 κανάλια, στην λίστα εμφανίζονται τα 14 της Nova, το ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας (δύο φορές μία στο NOVA και μία στα MAJOR NETWORKS (μας κοροϊδεύουν;;;) και άλλα τρία κανάλια. Ένα που δεν ανοίγει, ένα γαλλικό και το BBC Radio.

Όσο για το TVGUIDE και το TELETEXT λειτουργούν όποτε γουστάρουν. Χθες το βράδυ στο TV GUIDE δεν υπήρχε καν' το τρέχον πρόγραμμα (!!), ενώ πριν λίγο έπαιζε το 24ωρο κανονικά. Δηλαδή είναι πραγματικά να σου λένε πως έχουν 11 χρόνια εμπειρίας στην δορυφορική και να μένεις με το στόμα ορθάνοιχτο!

παιδία απο χθες έχουν χαθεί τα favorites οπώς τα είχα βάλει.εχουν εξαφανισθεί και όσες φορές τα έβαλα ξανά τα ίδια. συμβαίνει και σε εσας αυτό?

παιδία απο χθες έχουν χαθεί τα favorites οπώς τα είχα βάλει.εχουν εξαφανισθεί και όσες φορές τα έβαλα ξανά τα ίδια. συμβαίνει και σε εσας αυτό?

Favorites στον Pace 831 ????!!!! :blink:
Αααα ,...καλό !!! :slapface: -bye-

σε εμενα δουλευει μια χαρα οπως τα εβαλα, δουλευει βεβαια μονο το favorites 3 στη σειρα τους οπως τα εβαλα

σε εμενα δουλευει μια χαρα οπως τα εβαλα, δουλευει βεβαια μονο το favorites 3 στη σειρα τους οπως τα εβαλα
Eισαι σιγουρος ; γιατι σε μενα τα βαζει στην σειρα που θελει αυτο και οχι εγω....

Δεν σας φτάνει που (προς το παρόν) δουλεύουν τα πλήκτρα της αλλαγής καναλιών και έντασης, μου θέλετε και favourites;;;
:argue:

Status
Not open for further replies.