NOVA vs Cosmote TV

Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Για τώρα λέω Δημήτρη, η εξαγορά έφερε πολλά κακά με πρώτο το διώξιμο σοβαρών στελεχών που ήξεραν πως να τρέξουν το μαγαζί.....

Τώρα.......

στο μονο πραγμα που διαφωνω ειναι τα ρημαδια τα ελευθερα που εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω που επρεπε να τα δινει free οχι σε εμας αλλα στην επαρχια

Πολύ σωστά ότι είπες στο υπόλοιπο post σου, αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Εταιρεία είναι και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μία τέτοια κίνηση είναι υπόθεση του κράτους και όχι ενός ιδιώτη. Από την άλλη, θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια κίνηση αν το μελετούσε σαν μάρκετινγκ, αλλά δεν μπορεί κανείς να τους "κατηγορήσει" που δεν μοιράζουν δωρεάν υπηρεσίες στον κόσμο της επαρχίας. Χωρίς να ξέρω αν είναι πιο οικονομική λύση, αντί να ανεβάσει το κράτος τα κανάλια σε δορυφόρο, δε θα μπορούσε να "επιχορηγεί" τις ιδιωτικές πλατφόρμες να δίνουν δωρεάν αυτό που λες? Αλλά να το κάνει αυτό όταν βγει και ο ΟΤΕ ώστε να δίνει την επιλογή στον πολίτη να διαλέγει την πλατφόρμα που θέλει και για μην κατηγορηθεί ότι λειτουργεί προς όφελος του ενός μόνο. Αν είναι δηλαδή να γλυτώσει λεφτά το κράτος, όλοι κερδισμένοι θα βγουν.

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Για τώρα λέω Δημήτρη, η εξαγορά έφερε πολλά κακά με πρώτο το διώξιμο σοβαρών στελεχών που ήξεραν πως να τρέξουν το μαγαζί.....

Τώρα.......

Άστο μην το πιάνεις καθόλου...

Μαζί σου.
Ειδικά όμως για το επίγειο ειλικρινά σου μιλάω, δεν παιρνώ ούτε λέξη πίσω απ όσα είπα. Αυτά δεν έχουν γίνει σε καμια χωρα του κοσμου, ουτε στις αφρικανικες. Απο κει και περα ειμαι ανοικτος σε καθε ειδους συζητηση αρκει να γινεται σε λογικα και αμεροληπτα πλαισια. Δε βαφτισα λαμογιά την επιχειρηματικότητα, αλλά- Δυστυχως- καποιοι κονομανε σε βαρος του κοσμακη, πως να το κανουμε;
Πως μπορεις να μου λες οτι η νοβα δεν κονομαει οταν έχει τετοια τιμολογια;
Τεσπα επειδη το ολο θεμα παει σε προσωπικη αντιπαραθεση και αυτο δε μ αρεσει καθολου γιατι προσωπικα σε εκτιμω, το ληγω εδω, Αυτα που ειχα να πω τα ειπα. Απο κει και περα, ας αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του, και η εταιρεια και οι συνδρομητες.
End.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά, το μόνο στοιχείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι οι ισολογισμοί. Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει, σύμφωνα με τους ισολογισμούς υπάρχει μία κερδοφορία της τάξης του 20 με 25%. Αν αυτά τα νούμερα είναι ψεύτικα δε μπορώ να το ξέρω, αλλά αν είναι πραγματικά, δε μπορείς να το χαρακτηρίζεις ως "Φυσικά πέρα από το τεραστιο κερδος που βγαζουν τα λαμογια της κατζας στην πλατη του κακομοιρη ελληνακου ...". Είναι θεμιτό για ένα επιχειρηματία να βγάλει κάποιο κέρδος, αλλιώς γιατί να επιχειρεί; Σε βάρος του κοσμάκη όπως γράφεις κονομάνε αυτοί που εκμεταλλεύονται είδη πρώτης ανάγκης, όπως το γάλα. Δε μπορείς να απευθύνεις μία τέτοια κατηγορία σε μία εταιρεία που πουλάει μία υπηρεσία πολυτελείας που δεν είναι βασική ανάγκη.

Σε ότι αφορά την έμμεση πίεση των επίγειων αναλογικών συνδρομητών να αλλάξουν πακέτο, σίγουρα δεν έγινε και με τον ποιο κομψό τρόπο, κυρίως γιατί πολλοί από αυτούς είναι παλιοί συνδρομητές χρόνων και έπρεπε να τους σεβαστούν. Από την άλλη όμως η διατήρηση του επίγειου δικτύου βάζει μέσα την εταιρεία και έπρεπε κάπως να πιέσουν τους συνδρομητές σε αλλαγή. Επιπλέον υπήρχε το ενδεχόμενο να απαιτηθεί από εναλλακτικές πλατφόρμες (βλέπε ΟΤΕ) η χονδρική πώληση των δύο αυτών επίγειων καναλιών και η Nova προσπάθησε να μειώσει την αξία τους.

Σε ότι αφορά τα ελεύθερα επίγεια κανάλια, όπως έχουμε ξαναγράψει, η ευθύνη για την χωρίς συνδρομή μετάδοσή τους σε όσους δε μπορούν να τα λαμβάνουν από το δίκτυο επίγειας διανομής έπρεπε να είναι της ΕΡΤ και της Digea. Δε μπορείς να αναγκάσεις ένα επιχειρηματία να κάνει κοινωνική πολιτική. Ας έρθει αρχικά η ΕΡΤ (που την πληρώνουμε όλοι) σε συμφωνία με κάποια από τις δύο δορυφορικές πλατφόρμες να δίνεται πρόσβαση στα κανάλια της χωρίς μηνιαία συνδρομή παρά μόνο πληρώνοντας το κόστος της συνδρομητικής κάρτας (όπως γίνεται πχ στην Ελβετία) και μετά η ίδια πίεση θα πρέπει να ασκηθεί και στα υπόλοιπα κανάλια που ανήκουν στον όμιλο της Digea.

Σίγουρα με τα ελεύθερα επίγεια κανάλια έχει παιχτεί σημαντική διαπλοκή στο παρασκήνιο αφού και η Nova κέρδισε πολλούς συνδρομητές από την ομογένεια της Δ. Ευρώπης. Ίσως να μάθουμε τις υπόγειες κρυφές συμφωνίες με την παρέμβαση της Ε.Α μετά από την αγωγή του ΟΤΕ. Και μη ξεχνάμε πως τα επίγεια κωδικοποιημένα κανάλια της Nova εκπέμπονται με άδεια από την ΕΡΤ (γι' αυτό έχουν και το σηματάκι CODERT). Γενικότερα υπάρχει μεγάλη διαπλοκή η οποία είχε περάσει στα ψηλά λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού, όμως τώρα με την πλατφόρμα του ΟΤΕ όλα αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν.

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

@the_player: Λυπάμαι που αφιέρωσα χρόνο για να επιχειρηματολογήσω, δε θα συζητήσω άλλο με κάποιον που κάθε δεύτερη λέξη στο post του είναι "αλητεία".
http://www.youtube.com/watch?v=Qzb5_PQ9xmo

ΥΓ: φράσεις όπως "λαμόγια της κάτζας" για έναν ιδιώτη που πουλάει ένα προϊόν το οποίο δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης και αν θες το αγοράζεις (αν θες όχι) παραπέμπουν σε παράνοια ...
Eσυ τωρα μου τα χαλας......... δεν περιμενα απο ενα ατομο σαν το δικο σου να βαλει αυτο το αισχος για βιντεο!!!!!! ζητα αμεσως το βιντεο αυτο να διαγραφτει δια παντος. Αν ειναι δυνατον ατομα σαν και σενα, με τετοια μορφωση να ξεφευγουν με αυτον τον τροπο. Αν δεν ανακαλεσεις το βιντεο αυτο δεν εχεις θεση πλεον στη λιστα τον φιλον.:argue::goodnight:

Έγραψα και παραπάνω πως το βίντεο το έβαλα σαν αστείο για τη χρήση της λέξης "αλητεία", αφού αν το δεις, ξεκινά λέγοντας αυτή τη λέξη πάρα πολλές φορές.

Άλλωστε Λεβέντης rulezzz

Αν πάντως έφτασες στο σημείο να κατηγορείς την ΕΡΤ καιτι το κόστος του της τιμής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αυξήθηκε, τι να πω.
Να σε ρωτήσω στο πρωτάθλημα μπασκετ που υπάρχει και ανταγωνισμός γιατί δεν πληρώνουν αναλογικά με το μέγεθος τους καμιά 100 εκατομύρια ευρώ;

ΥΓ. Ειπες "...δεν έγινε και με τον ποιο κομψό τρόπο..." Απάντηση μου:
http://www.youtube.com/watch?v=nPjEFZqesx4&feature=player_embedded

Αν πάντως έφτασες στο σημείο να κατηγορείς την ΕΡΤ καιτι το κόστος του της τιμής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αυξήθηκε, τι να πω.
Να σε ρωτήσω στο πρωτάθλημα μπασκετ που υπάρχει και ανταγωνισμός γιατί δεν πληρώνουν αναλογικά με το μέγεθος τους καμιά 100 εκατομύρια ευρώ;

Ποιο πρωτάθλημα μπάσκετ; Αυτό είναι στα αζήτητα, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Ανάγκασαν την ΕΡΤ να πάρει πακέτο τις ομάδες για να μη το κλείσουν το μαγαζί. Το μπάσκετ το κατάντησαν να είναι τελείως ανυπόληπτο.

Η ΕΡΤ έφτασε να δώσει 24 εκατομμύρια για 3 χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ ποιο πριν είχε δώσει περίπου 32 εκατομμύρια σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μαζί. Ουσιαστικά με τα λεφτά του ελληνικού λαού ανέβασε τις τιμές και ανάγκασε τη Nova να ακολουθήσει. Πέρα λοιπόν από το να γράφεις "τι να πω" θα βοηθούσε να επιχειρηματολογήσεις και να απαντήσεις ουσιαστικά στα επιχειρήματά μου. Η ανάμειξη της ΕΡΤ από το 2006 και μετά έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των τιμών.

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα τηλεοπτικά της ΕΠΑΕ είναι αυτό:
http://www.vetonews.gr/index.php?op...:2011-01-03-23-52-16&catid=65:media&Itemid=87

Σε ότι αφορά την έμμεση πίεση των επίγειων αναλογικών συνδρομητών να αλλάξουν πακέτο, σίγουρα δεν έγινε και με τον ποιο κομψό τρόπο, κυρίως γιατί πολλοί από αυτούς είναι παλιοί συνδρομητές χρόνων και έπρεπε να τους σεβαστούν.
Έχεις πλάκα.
Η κομψότητα απ την καφρίλα στη χωρα αυτή δεν απεχει και πολυ μαλλον. Δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα..
Μαλλον και οι πολιτικοι δεν φερθηκαν με τον πιο κομψο τροπο, ειδικα οταν ελεγαν "λεφτα υπαρχουν", ή "τα φαγαμε ολοι μαζι".
Κατα τ αλλα μας φταιει ο Λεβεντης που στο κατω κατω ο ανθρωπακος δεν εβλαψε ποτε κανεναν, και ειπε και 10 αληθειες...
Πάντα φιλικά..

Last edited:

Έχεις πλάκα.
Η κομψότητα απ την καφρίλα στη χωρα αυτή δεν απεχει και πολυ μαλλον. Δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα..
Μαλλον και οι πολιτικοι δεν φερθηκαν με τον πιο κομψο τροπο, ειδικα οταν ελεγαν "λεφτα υπαρχουν", ή "τα φαγαμε ολοι μαζι".
Κατα τ αλλα μας φταιει ο Λεβεντης που στο κατω κατω ο ανθρωπακος δεν εβλαψε ποτε κανεναν, και ειπε και 10 αληθειες...
Πάντα φιλικά..

Δε καταλαβαίνω την αντίδρασή σου. Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν "αναλογική μετάδοση τέλος" και όποιος ήθελε να συνέχιζε με νέο συμβόλαιο στο δορυφορικό, χωρίς καμία προσφορά. Δεν έκαναν αυτό όμως. Και προσφορές για μετάβαση στο δορυφορικό έκαναν (δωρεάν εξοπλισμό) και συνεχίζουν την αναλογική μετάδοση παρά το γεγονός ότι μπαίνουν μέσα. Από που προκύπτει η καφρίλα; Είπα πως δεν έγινε με τον ποιο κομψό τρόπο, που κατά τη γνώμη μου θα ήταν να τους έδιναν το full pack στην τιμή του αναλογικού για ένα χρόνο πχ.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν "αναλογική μετάδοση τέλος" και όποιος ήθελε να συνέχιζε με νέο συμβόλαιο στο δορυφορικό, χωρίς καμία προσφορά. Δεν έκαναν αυτό όμως. Και προσφορές για μετάβαση στο δορυφορικό έκαναν (δωρεάν εξοπλισμό) και συνεχίζουν την αναλογική μετάδοση παρά το γεγονός ότι μπαίνουν μέσα. Από που προκύπτει η καφρίλα; Είπα πως δεν έγινε με τον ποιο κομψό τρόπο, που κατά τη γνώμη μου θα ήταν να τους έδιναν το full pack στην τιμή του αναλογικού για ένα χρόνο πχ.
Μα το λες και μόνος σου. Άντε για να μην παίζουμε με τις λέξεις, μιας και δε σου αρέσει το χύμα λεξιλόγιο απ οτι καταλαβαίνω, όπου "καφρίλα", βάλε "ανεντιμότητα". Οι αναλογικοί συνδρομητες δε μπορουν να πληρωνουν το μαρμαρο επειδη η νοβα εχει χασουρα απ τους αναλογικους πομπους...

Θα το έλεγα περισσότερο "έλλειψη σεβασμού σε παλιούς πελάτες".
Όταν κάποιος είναι πελάτης σου από το 1993 και σου έχει δώσει τόσα χρήματα, οφείλεις να τον σεβαστείς.

Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά είναι συνήθης, βλέπε πχ πόσες προσφορές κάνουν εταιρείες κινητής σε νέους πελάτες ενώ τους παλιούς τους έχουν στο φτύσιμο και μόνο αν κινήσουν διαδικασία αλλαγής εταιρείας τους κάνουν προσφορές.

...
Ουσιαστικά με τα λεφτά του ελληνικού λαού ανέβασε τις τιμές και ανάγκασε τη Nova να ακολουθήσει.
...

Αν ήθελε ας μην ακολουθούσε. Ιδιωτική εταιρία είναι, αν βλέπει ότι μπαινει μέσα, ας μην την έκανε την κίνηση.
Ας επενδούσε σε άλλα πράγματα.
πχ
1) HD
2) 3D
3) Ας πήγαινε στον hellas SAT που μεν είναι πιο φτηνός αλλα θα πρέπει να υποστεί το κόστον αλλαγείς σκόπευσης. (Μακροχρόνια θα κέρδιζε)
4) Πιο πολλά αθλητικά κανάλια. Προσοχή αθλητικά και όχι ποδοσφαιρικά.
5) Και άλλα πρωταθλήματα και αγώνες κυππέλου ποδοσφαίρου (Ιταλικό, Ισπανικό, Αγγλικό)
6) Β-Γ Εθνική απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αλλωστε με το στοίχημα όλοι είναι μπροστά απο μια τηλεοραση και περιμένουν το γκολ
[Offtopic]
http://www.youtube.com/watch?v=PzEufBuWHhg

[/Offtopic]

7) Αλλα σπορ Αμερικάνικα.
8) Πιο πολλές μεταδόσεις NBA
9) PPV έργα

Και αυτά είναι μόνο κάποια που μου έρχονται έτσι πρόχειρα

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα τηλεοπτικά της ΕΠΑΕ είναι αυτό:
http://www.vetonews.gr/index.php?op...:2011-01-03-23-52-16&catid=65:media&Itemid=87

...
2000-01 Netmed - ΕΡT 11 εκ. ευρώ
2001-02 Netmed - Alpha Digital 62 εκ. ευρώ

Μα εδώ βλέπω ότι την χρονιά που ΕΦΥΓΕ η ΕΡΤ αυξήθηκε το κόστος.

Last edited:

Δε καταλαβαίνω την αντίδρασή σου. Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν "αναλογική μετάδοση τέλος" και όποιος ήθελε να συνέχιζε με νέο συμβόλαιο στο δορυφορικό, χωρίς καμία προσφορά. Δεν έκαναν αυτό όμως. Και προσφορές για μετάβαση στο δορυφορικό έκαναν (δωρεάν εξοπλισμό) και συνεχίζουν την αναλογική μετάδοση παρά το γεγονός ότι μπαίνουν μέσα. Από που προκύπτει η καφρίλα; Είπα πως δεν έγινε με τον ποιο κομψό τρόπο, που κατά τη γνώμη μου θα ήταν να τους έδιναν το full pack στην τιμή του αναλογικού για ένα χρόνο πχ.

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ? Εχεις υποψη ποσο κανουν οι δυο συχνοτητες που διατηρει για το μελλον ........................:grandpa:

Κοστίζουν όσο κοστίζουν και στα ελεύθερα κανάλια...... άστο καλύτερα γιατί βρωμάει η ιστορία με τις συχνότητες από όπου και να το πιάσεις...

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ? Εχεις υποψη ποσο κανουν οι δυο συχνοτητες που διατηρει για το μελλον ........................:grandpa:

Δε διατηρεί δύο συχνότητες. Οι συχνότητες ανήκουν στην ΕΡΤ. Γι' αυτό και τα δύο κανάλια μεταδίδονται με το λογότυπο CODERT. Στη δε μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή έχει ληφθεί μέριμνα για μισή συχνότητα (2 υπηρεσίες MPEG2). Το κόστος για επίγεια κωδικοποιημένη ψηφιακή δε συμφέρει την εταιρεία αφού οι συνδρομητές είναι ελάχιστοι. Προτιμά να τους μεταφέρει στη δορυφορική.

Αν ήθελε ας μην ακολουθούσε. Ιδιωτική εταιρία είναι, αν βλέπει ότι μπαινει μέσα, ας μην την έκανε την κίνηση.
Ας επενδούσε σε άλλα πράγματα.
πχ
1) HD
2) 3D
3) Ας πήγαινε στον hellas SAT που μεν είναι πιο φτηνός αλλα θα πρέπει να υποστεί το κόστον αλλαγείς σκόπευσης. (Μακροχρόνια θα κέρδιζε)
4) Πιο πολλά αθλητικά κανάλια. Προσοχή αθλητικά και όχι ποδοσφαιρικά.
5) Και άλλα πρωταθλήματα και αγώνες κυππέλου ποδοσφαίρου (Ιταλικό, Ισπανικό, Αγγλικό)
6) Β-Γ Εθνική απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αλλωστε με το στοίχημα όλοι είναι μπροστά απο μια τηλεοραση και περιμένουν το γκολ
7) Αλλα σπορ Αμερικάνικα.
8) Πιο πολλές μεταδόσεις NBA
9) PPV έργα

Και αυτά είναι μόνο κάποια που μου έρχονται έτσι πρόχειρα
...
2000-01 Netmed - ΕΡT 11 εκ. ευρώ
2001-02 Netmed - Alpha Digital 62 εκ. ευρώ

Μα εδώ βλέπω ότι την χρονιά που ΕΦΥΓΕ η ΕΡΤ αυξήθηκε το κόστος.

Αρχίζω από το τελευταίο, αφού μάλλον έχεις επιλεκτική όραση. Εγώ μίλησα για την περίοδο μετά το 2006.
2005-06 Netmed - Alpha 27 εκ. ευρώ
2006-07 Netmed - ΕΡΤ 29 εκ. ευρώ
2007-08 Netmed - ΕΡΤ - Alpha 32 εκ. ευρώ
2008-09 Netmed - ΕΡΤ - Alpha 36 εκ. ευρώ
2009-10 Forthnet - ΣΚΑΙ - ΕΡΤ 53 εκ. ευρώ
2010-11 Forthnet - ΕΡΤ 55 εκ. ευρώ

Από τα 27 φτάσαμε στα 55 με απόλυτη ευθύνη της ΕΡΤ που έδωσε μόνο στον ΟΣΦΠ 8 εκατομμύρια το χρόνο. Προφανώς όταν ο ΟΣΦΠ παίρνει 8 δε θα μπορούσαν και οι υπόλοιποι να δεχτούν πολύ λιγότερα νούμερα. Μία ΕΡΤ που δεν έβγαλε ούτε 3 εκατομμύρια από τις διαφημίσεις, συνεπώς έβαλε μέσα εμένα και εσένα κατά 5 εκατομμύρια.

Και πάμε στην αρχή τώρα. Μέσα δεν μπήκε. Απλώς αναγκάστηκε να χάσει αθλητικά γεγονότα και να μη προχωρήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε νέα κανάλια λόγω ακριβώς αυτού του μεγάλου κόστους.

Σε HD επένδυσε, αλλά κανείς δε δίνει συνδρομή για να βλέπει σε HD τα ζώα στο NG. Θέλουν να βλέπουν μπάλα.
3D; Ας γελάσω φωναχτά. Το 3D είναι μια αρπαχτή. Έχω δει δορυφορικό 3D στην υποτίθεται καλύτερη 3D τηλεόραση (Panasonic VT20) και είναι παντελώς αδιάφορο.
Ο Hellassat είναι γεμάτος. Εδώ με το ζόρι μπόρεσε να πάρει δύο αναμεταδότες ο ΟΤΕ. Η Nova έχει 5, και 5 δεν υπάρχουν στον Hellassat.
NBA, ξένα πρωταθλήματα κτλ κτλ καλά είναι, αλλά δε φέρνουν πολλούς συνδρομητές. Αυτοί θέλουν να βλέπουν το ελληνικό πρωτάθλημα.
Τα PPV events στα ξένα πακέτα κοστίζουν 5-6 ευρώ η ταινία. Ποιος θα δώσει τέτοια χρήματα; Δεν έχει νόημα η επένδυση σε κάτι τέτοιο.

Το κόστος για επίγεια κωδικοποιημένη ψηφιακή δε συμφέρει την εταιρεία αφού οι συνδρομητές είναι ελάχιστοι. Προτιμά να τους μεταφέρει στη δορυφορική.

Και τι κάνει γι αυτό; Δίνει τον εξοπλισμό τσάμπα (στο μιλητό) και εκβιάζει βάζοντας το novasport 1 να παίζει ότι και το HD, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγώνες και η αθλητική εκπομπή να παίζονται στο 2 και έτσι να μην τους βλέπουν οι επίγειοι. Από κει και πέρα άλλο κίνητρο, όσο αφορά την συνδρομή, κανένα. Ένα καλό κίνητρο για να τους περάσει όλους δορυφορικά και να σταματήσει την επίγεια μετάδοση θα ήταν, δωρεάν εξοπλισμός και να έδινε με την ίδια συνδρομή που έχουν τώρα, το Novacinema 1, το Novasport 1 KAI το 2. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε άτομο που θα έμενε στο επίγειο αναλογικό. Τρεις φίλοι μου και ο πατέρας μου μαζί θα άλλαζαν με τη μια. Άρα μήπως στην πραγματικότητα δεν θέλει να τους περάσει δορυφορικά; Μήπως για κάποιο λόγο θέλει τις επίγειες συχνότητες;