NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

στα δικα της hd(cinema&sports) η νοβα,εχει φτασει σε πολυ υψηλα στανταρ.
o Οτε θελει δουλεια ακομη.
στα κοινα καναλια hd,εχω δεν βλεπω καμια διαφορα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Καθόλου δεν υπερβάλω. Ως προς την ποσότητα ο Οτέ έχει περισσότερα . Ως προς την ποιότητα εικόνας δεν μπορείς να συγκρίνεις sd με ένα μέτριο hd.
Σε τι ακριβώς υπερβάλω;
Παρότι συνδρομητής otetv έχω ιδία άποψη για το start pack της Νόβα, μιας και 2 φορές την εβδομάδα παρακολουθώ προγράμματα του εν λογω πακέτου.

Στην ποιότητα εικόνας υπερβάλεις. Και στο "Όσους ξέρω που μεταπήδησαν από Νόβα". Για το θέμα υπάρχει ολόκληρο νήμα.

Νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει ο vforvendetta85 είναι ότι όχι γενικά ο ΟΤΕ πως έχει καλύτερη εικόνα,αλλά ότι είναι καλύτερη η εικόνα ενός καναλιού σε HD έκδοση (ας είναι και μέτρια),από την εικόνα που έχει σε sd έκδοση.Και με βρίσκει σύμφωνο σε αυτό.Αν για παράδειγμα,είχε ο ΟΤΕ στο πρόγραμμά του τις HD εκδόσεις των καναλιών Fox, η παρακολούθησή τους θα ήταν πιο ευχάριστη από την εικόνα της SD έκδοσης της NOVA.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα 2 παιδιά πιο πάνω. Πρόσφατα βρέθηκα σε φίλο που είχε και Nova και OTE, στη Nova δεν είχε τα HD και από περιέργεια κάναμε σύγκριση των HD με τις SD εκδόσεις καναλιών όπως το Travel, το Animal και το History. Καμία σχέση.

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Δηλαδή το hd υπήρχε περίπτωση να δείχνει χειρότερα από το sd;

Ναι. Αν πάρεις ένα HD με τόσο χαμηλό bitrate που η εικόνα θα είναι υποδεέστερη από ένα SD με το διπλάσιο bitrate. Αυτό πάντα σε συνάρτηση με την TV (ίντσες) και απόσταση θέασης.

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ναι. Αν πάρεις ένα HD με τόσο χαμηλό bitrate που η εικόνα θα είναι υποδεέστερη από ένα SD με το διπλάσιο bitrate. Αυτό πάντα σε συνάρτηση με την TV (ίντσες) και απόσταση θέασης.

Πως μπορεί να γίνει αυτό ακριβώς; Η μάλλον πότε έχει γίνει για να ειμαι πιο σωστός.
Μιλαμε για μετάδοση του ίδιου προγράμματος για να μπορούμε να συγκρίνουμε ποιότητα και bitrate προφανως.

Το ότι ο ΟΤΕ έδωσε και δίνει εκατομμύρια ευρώ για αγώνες Γ' και Β' εθνικής δείχνει αν μη τι άλλο πως η δήλωση των στελεχών του ότι δεν ενδιαφέρεται για την Superleague δεν ισχύει. Είμαι σίγουρος πως ο ΟΤΕ θα προσπαθήσει να πάρει και κομμάτι από τη Superleague ώστε να εξολοθρεύει οριστικά τον ανταγωνιστή του. Η Forthnet δεν έχει πολλές επιλογές πλέον: ή θα πάει με τη Vodafone, ή θα κλείσει. Το σενάριο να δώσει μόνο τη Nova στον ΟΤΕ το θεωρώ και αδύνατο και απίθανο να εγκριθεί από τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Last edited by a moderator:
Δε βλεπω κατι σχετικο.Πρεπει να εισαι η Πυθια για να τον καταλαβεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι πυθία για να καταλάβεις ότι σε διαγωνισμό η Nova δεν έχει κερδίσει τίποτα εδώ και πολύ καιρό. Έλλειψη χρήματος , στάση εμπορίου.

Το ότι ο ΟΤΕ έδωσε και δίνει εκατομμύρια ευρώ για αγώνες Γ' και Β' εθνικής δείχνει αν μη τι άλλο πως η δήλωση των στελεχών του ότι δεν ενδιαφέρεται για την Superleague δεν ισχύει. Είμαι σίγουρος πως ο ΟΤΕ θα προσπαθήσει να πάρει και κομμάτι από τη Superleague ώστε να εξολοθρεύει οριστικά τον ανταγωνιστή του. Η Forthnet δεν έχει πολλές επιλογές πλέον: ή θα πάει με τη Vodafone, ή θα κλείσει. Το σενάριο να δώσει μόνο τη Nova στον ΟΤΕ το θεωρώ και αδύνατο και απίθανο να εγκριθεί από τις επιτροπές ανταγωνισμού.

O ΟΤΕ δίνει κάποια εκατομμύρια για να προσελκύσει το 17-20% του συνόλου των φιλάθλων που αποτελούν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Το κόστος που πληρώνει είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με το πόσο κοστίζει το υπόλοιπο 80% και είναι και ενα καλό τεστ για αυτόν (παραγωγή, κάλυψη κλπ) Το να επαναλαμβάνουμε δηλώσεις στελεχών είναι νομίζω αστοχο. Αν είχε γίνει δεκτή η προσφορά προς τη Νόβα το καλοκαίρι δεν νομίζω να αγόραζαν το πακέτο για να κόψουν την superleague.. O OTE τα ήθελε και τα θέλει όλα και όσο αφορά την επιτροπή ανταγωνισμού, θα ασχοληθεί μόνο με το κομμάτι της τηλεφωνίας και όχι με της τηλεόρασης. Η συγχώνευση έγινε για να καθυστερήσει τον ΟΤΕ μπας και βρεθεί άλλος μνηστήρας, αν δεν βρεθεί, όσο γρήγορα συγχωνεύτηκαν τόσο γρήγορα θα διασπαστούν

Κάτι που αφορά τις HD μεταδόσεις της NOVA και του ΟΤΕ.Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μέχρι και η μετάδοση του αγώνα Λαμία-Ολυμπιακός Βόλου,ήταν HD.Πλέον,στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μεταδίδονται σε HD από τον ΟΤΕ.Αυτό είναι και το φυσιολογικό.Αν προσθέσουμε ότι όλοι πλέον οι αγώνες των ξένων πρωταθλημάτων μεταδίδονται σε HD,στον συγκεκριμένο τομέα η διαφορά στις 2 πλατφόρμες είναι χαώδης υπέρ του ΟΤΕ.Ξέρεις ότι θα δεις σχεδόν τα πάντα σε HD.Στη NOVA ξέρεις ότι θα δεις σχεδόν τα πάντα (εκτός τους αγώνες μιας ομάδας σίγουρα) σε SD.Ναι μεν η ποιότητα της HD εικόνας στη NOVA είναι πολύ υψηλή,ο αριθμός των αγώνων όμως που μεταδίδονται σε HD είναι τραγικά φτωχός.Πραγματικά απίστευτη διαφορά.Είναι ο μόνος τομέας που θα έπρεπε να αναβαθμίσει η NOVA,αφού το αθλητικό περιεχόμενό της έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ.Ίσως έτσι βελτιωνόταν η κατάσταση κάπως.Το παράδειγμα του αγώνα που ανέφερα νομίζω ότι τα λέει όλα.

Είναι σίγουρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων που μεταδίδει ο ΟΤΕ είναι σε HD;

Απολύτως.Ειδικά το παράδειγμα που ανέφερα,νομίζω ότι τα λέει όλα.Από όπου και να το πιάσεις θα δεις ότι έτσι είναι.Ειδικά στο μπάσκετ,σχεδόν όλοι (για να μην πω όλοι) οι αγώνες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού μεταδίδονται σε HD.Τα ξένα πρωταθλήματα επίσης το ίδιο.Στη NOVA για να δεις HD,μόνο αν παίζει ο Ολυμπιακός είσαι σίγουρος.Ακόμα και το Γαλλικό πρωτάθλημα που πήρε πρόσφατα (και άρα δεν είναι δική της παραγωγή) δεν μεταδίδεται πάντα σε HD.Καλά,για το ελληνικό μπάσκετ δεν χρειάζεται να αναφερθώ.Τι άλλο να πεις?

Απάντηση: Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Απολύτως.Ειδικά το παράδειγμα που ανέφερα,νομίζω ότι τα λέει όλα.Από όπου και να το πιάσεις θα δεις ότι έτσι είναι.Ειδικά στο μπάσκετ,σχεδόν όλοι (για να μην πω όλοι) οι αγώνες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού μεταδίδονται σε HD.Τα ξένα πρωταθλήματα επίσης το ίδιο.Στη NOVA για να δεις HD,μόνο αν παίζει ο Ολυμπιακός είσαι σίγουρος.Ακόμα και το Γαλλικό πρωτάθλημα που πήρε πρόσφατα (και άρα δεν είναι δική της παραγωγή) δεν μεταδίδεται πάντα σε HD.Καλά,για το ελληνικό μπάσκετ δεν χρειάζεται να αναφερθώ.Τι άλλο να πεις?

Μετάξυ μας τώρα την εικόνα του ΟΤΕ δε τη λες και HD, λίγο καλύτερη από SD ίσως είναι.Εχω και ΟΤΕ και ΝΟVA, η εικόνα της NOVA είναι τουλάχιστον δυο "κλάσεις" ανώτερη.

Ως προς τι ανώτερη; Bitrate; Χρωματικά; Εάν δεν δεις μια μετάδοση και από τις δυο πλατφόρμες δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση.

Απάντηση: Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Η εικόνα της NOVA στα HD πολλές φορες είναι αυτό που λέμε "κρύσταλλο" σε χρώματα σε ευκρίνεια σε καθαρότητα η διαφορα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής από του οτε τα HD

Κοίταξε... Για να μην κοροιδευομαστε...Αφού το θες,να το επαναλάβουμε ακόμα μια φορά. Η HD εικόνα της Nova είναι ανώτερη του ΟΤΕ.Το ότι η εικόνα του ΟΤΕ δεν είναι HD όπως λες,εδώ κάνεις λάθος. Και το τι είναι καλύτερο, σε αφήνω να το κρίνεις μόνος σου.Να βλέπεις HD αγωνα ,έστω με την εικόνα του ΟΤΕ,ή sd αγώνα στη nova?Μην εθελοτυφλούμε.Η nova σε οτι αφορά τις HD μεταδόσεις, μπορεί να συγκριθεί μόνο με πλατφόρμες των Βαλκανίων. Αλλά τι λέω? Ακόμα και σε σχέση με αυτές,έχει μείνει πλέον πολύ πίσω.Ακόμα και η αλβανική πλατφόρμα μεταδίδει περισσότερους αγώνες σε HD.Το πόσο πίσω έχουν μείνει πολύ αμφιβάλλω αν το έχουν καταλάβει στην εταιρία.