NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Βρήκα περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

http://tilevoasartas.blogspot.gr/2015/04/40-2011-2014.html
11110380_666056396855729_8536262986882213131_o.jpg

Ο ΟΤΕ είναι με 1%, και αφορά το 2013, όπου εμφανίζει τζίρο 26 εκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ο ΟΤΕ αλλά και η Νόβα, έχουν ίσως πληρώσει ποσά που δε γνωρίζουμε.
Αυτά που χρωστούν, είναι η διαφορά (2% του τζίρου μείον αυτά που πλήρωσαν), δηλ. το χρεωστούμενο υπόλοιπο. Δε μπορείς να βγάλεις το τζίρο απ' αυτό, αφού δε ξέρεις πόσα έχουν καταβάλει έναντι.

Από ότι διαβάζω, δεν έχει πληρώσει κανείς. (Αναμενόμενο... :flipout:)

Τώρα μάλιστα, δίκιο έχεις ("γράφτα", που λέγανε παλιά!)

Ας το συγχωνεύσει κάποιος με το προηγούμενο...

διαβασα οτι με την επεκταση της συμφωνιας για το ελληνικο πρωταθλημα η νοβα θα φτασει να πληρωσει 81 εκατομμυρια ευρω για 2 χρονια συμβολαιο.ειναι με τα καλα τους στην ετερεια.απο οτι ξερω ζηταει επαναχρηματοδοτησει του χρεου της κατα 100 εκατομυρια που σημαινει οτι παει φουλ για χρεοκοπεια και παει και δινει τοσα λεφτα για το ελληνικο πρωταθλημα.ξεχναει τι επαθε ο alfadigital πριν καποια χρονια.οι περιμενει οτι θα τα βγαλει απο τους συνδρομητες της που θα τους πουλησει το προιον της σαν το κορυφαιο του πλανητη.και οι πλακα ειναι οτι εδωσε λεγανε πολλα οτε για το τσαμπιονς λιγκ και για το γιουροπα με ολα τα παιχνιδια της σεζον.

Είναι πολλά τα χρήματα, αλλά αν χάσει και το ελληνικό πρωτάθλημα, τι θα μείνει;
Αυτό που μου κινεί το ενδιαφέρον πάντως, είναι ότι η νόβα δημοσιεύει τα πάντα σχετικά με τα οικονομικά της. Ο ΟΤΕ δεν δημοσιεύει τίποτα, κρατάει τα πάντα κρυφά.
Εγώ ως καχύποπτος, υποθέτω ότι υπάρχει λόγος: το τμήμα του ΟΤΕ TV πρέπει να είναι σημαντικά ελλειμματικό. :smile:

Είναι πολλά τα χρήματα, αλλά αν χάσει και το ελληνικό πρωτάθλημα, τι θα μείνει;
Αυτό που μου κινεί το ενδιαφέρον πάντως, είναι ότι η νόβα δημοσιεύει τα πάντα σχετικά με τα οικονομικά της. Ο ΟΤΕ δεν δημοσιεύει τίποτα, κρατάει τα πάντα κρυφά.
Εγώ ως καχύποπτος, υποθέτω ότι υπάρχει λόγος: το τμήμα του ΟΤΕ TV πρέπει να είναι σημαντικά ελλειμματικό. :smile:

Εννοείται πως είναι ελλειματικό. Λόγω των περιορισμών που έχει απο την ΕΕΤΤ, για να προσφέρει ανταγωνιστικό 3play πρέπει να ρίξει την τιμή του TV. Επιπλέον λόγω του ότι σαν καινούργιο μπουκέτο και με δεδομένο ότι η Νόβα κρατάει ακόμα τα περισσότερα δημοφιλή δικαιώματα δεν έχει την αναγνώριση και το πρεστίζ για να ανεβάσει τιμές. Η κατάσταση μου θυμίζει την κινητή τηλεφωνία πρίν αρκετά χρόνια που ο ΟΤΕ ξεκίνησε με πλεονέκτημα την τιμή και ήταν τοτε η Βόνταφον το "καλό" δίκτυο.

Δεν είναι και πολύ καινούργιο το μπουκέτο. Το 2010 ήταν μέσω IPTV, και το 2011 μέσω δορυφόρου. Είναι τεσσάρων ετών ήδη.
(Και όχι ότι ο ΟΤΕ δεν έχει χρήματα από άλλες υπηρεσίες για να το κρατά ελλειμματικό για χρόνια, απλά κουβέντα να γίνεται...)

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ποιο είναι το πρόβλημα σου που ο ΟΤΕ τα κρατά κρυφά; Η forthnet δημοσιοποιει όλα τα οικονομικά στοιχεία των συμβολαίων που κλείνει;
Κι αφού είσαι τόσο καχυποπτος, μόνο αυτό σε ιντριγκαρει; Το ότι ανακοινώνει η νοβα τη συμφωνία με Superleague και ταυτόχρονα συζητά με τράπεζες για αναδιάρθρωση μέρους των χρεών, προφανώς σε αφήνει αδιάφορο.

Αφήστε των άλλων τα λεφτά να τα κάνουν ότι Θελουν και το ποιος είναι ελλειματικος και ποιος όχι ας το κρίνουν οι έχοντες την οικονομικην γνώση.

4 χρόνια για κάποιον που ασχολείται με το αντικείμενο μπορεί να είναι αρκετά, αλλά για τον μέσο καταναλωτή είναι ελάχιστα. Η νόβα είναι στα σπίτια μας εδώ και 21 χρόνια και υπάρχουν πολλοί πελάτες της που απλά δεν ασχολούνται και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι παρέχει ο ανταγωνισμός. Για να επαναφέρω το παράδειγμα με την κινητή, μου θυμίζει αυτούς που δεν ήθελαν να χάσουν το 6944.. Γιαυτό είναι πολύ σημαντική η απόκτηση των δικαιωμάτων του CHL για τον Οτέ, κάποιοι το καλοκαίρι ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο θα ανακαλύψουν ότι υπάρχει και αλλη πλατφόρμα ή/και οτι είναι το ίδιο αξιόλογη

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ποιο είναι το πρόβλημα σου που ο ΟΤΕ τα κρατά κρυφά; Η forthnet δημοσιοποιει όλα τα οικονομικά στοιχεία των συμβολαίων που κλείνει;
Κι αφού είσαι τόσο καχυποπτος, μόνο αυτό σε ιντριγκαρει; Το ότι ανακοινώνει η νοβα τη συμφωνία με Superleague και ταυτόχρονα συζητά με τράπεζες για αναδιάρθρωση μέρους των χρεών, προφανώς σε αφήνει αδιάφορο.

Αφήστε των άλλων τα λεφτά να τα κάνουν ότι Θελουν και το ποιος είναι ελλειματικος και ποιος όχι ας το κρίνουν οι έχοντες την οικονομικην γνώση.

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά η νομοθεσία για τις εισηγμένες ΑΕ είναι σαφείς. Κανονικά πρέπει να γράφεις αναλυτικά πράγματα, και ο ΟΤΕ δεν το κάνει.
Και σαν πολίτης που δεν ήθελα να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΤΕ, θέλω στοιχεία για να βλέπω πώς εξελίσσεται η πιο πετυχημένη ιδιωτικοποίηση της χώρας, κατά μέρος των πολιτικών μας.
Εσένα δεν σε ενοχλεί που υπάρχουν κρυφά πράγματα σε μια εισηγμένη ΑΕ; Νομίζω θα έπρεπε.

Τα χρέη και των 2 δεν με αφήνουν αδιάφορο, και οι δύο προσπαθούν να φεσώσουν τις τράπεζες, που τελικά θα πληρώσω εγώ.
Αν μιλήσουμε για χρέη, η νόβα έχει φέσι 350 εκατομμυρίων, ο ΟΤΕ έχει φέσι 2.7 δις. Το οποίο ο ΟΤΕ αναχρηματοδότησε αρχές του 2014, η νόβα ακόμα το προσπαθεί. Δεν υπάρχει θέμα με τα χρέη, είναι γνωστά.

[Εσένα τι σε ενόχλησε στην παρατήρηση του γεγονότος ότι ο ΟΤΕ δεν δίνει στοιχεία; ]

4 χρόνια για κάποιον που ασχολείται με το αντικείμενο μπορεί να είναι αρκετά, αλλά για τον μέσο καταναλωτή είναι ελάχιστα. Η νόβα είναι στα σπίτια μας εδώ και 21 χρόνια και υπάρχουν πολλοί πελάτες της που απλά δεν ασχολούνται και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι παρέχει ο ανταγωνισμός. Για να επαναφέρω το παράδειγμα με την κινητή, μου θυμίζει αυτούς που δεν ήθελαν να χάσουν το 6944.. Γιαυτό είναι πολύ σημαντική η απόκτηση των δικαιωμάτων του CHL για τον Οτέ, κάποιοι το καλοκαίρι ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο θα ανακαλύψουν ότι υπάρχει και αλλη πλατφόρμα ή/και οτι είναι το ίδιο αξιόλογη

Δεν νομίζω αυτό να φαίνεται από τα στοιχεία που έχουμε. Πριν τον ΟΤΕ η νόβα αφορούσε ούτε 200.000 πελάτες, τώρα η νόβα είναι στους 520.000 πελάτες και ο ΟΤΕ στους 350.000 πελάτες. Νομίζω και οι 2 είναι γνωστοί πολύ περισσότερο από ότι η νόβα πριν 5 χρόνια.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης της νόβα που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του ΟΤΕTV.

Τα στοιχεία δεν είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν σε μένα και σε σένα. Στοιχεία δεν είναι το κόστος απόκτησης του champions league ή της Superleague. Είναι πολλά άλλα και για όλα αυτά υπάρχουν οι ισολογισμοί. Οικονομικές γνώσεις δεν έχω για να αποκρυπτογραφήσω τα δεδομένα. Αν τις έχεις εσύ, καλώς να μας εξηγήσεις για να καταλάβουμε. Αν δεν έχεις, δεν μπορείς να μιλάς για "κάτω του κόστους" και " δεν τις ελέγχει κανένας" κ.α.

Χρέη έχουν όλες οι εταιρίες (και οι χώρες). Το θέμα είναι κατά πόσο είναι βιώσιμο. Ο ΟΤΕ έχει το brand name και την D.T και κατάφερε και υπερκάλυψε κατά 2,5 φορές πέρσι το ομολογιακό δάνειο. Δυστυχώς για την forthnet δεν είναι από ότι φαίνεται εδώ και 3 χρόνια. Κανένας από τους δύο δεν μπορούμε να πούμε πως αφήνει "φέσι". Αν δεν αποπληρώσουν ποτέ τα χρέη, τότε θα μιλήσω για φέσι και μαζί σου για το ποιος θα τα πληρώσει (εμείς δηλαδή).

Αυτό που μ ενόχλησε είναι πως δεν μπορούμε να λέμε κουβέντες του αέρα επειδή η Νόβα ανακοίνωσε το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα έτη 2017-2019. Ανακοίνωσε ποτέ τα ποσά για βόλεϋ, μπάσκετ, αργεντίνικο πρωτάθλημα, wimblendon, κινηματογραφικών studio κλπ; Προφανώς όχι. Άρα πως μιλάμε για μυστικοπάθεια; Το γράφω και πιο πάνω. Τα έξοδα φαίνονται σε ισολογισμούς και κατά πόσο "μπαίνει μέσα μια εταιρία". Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι το κόστος για κάθε επιμέρους συμβόλαιο.

Δεν νομίζω αυτό να φαίνεται από τα στοιχεία που έχουμε. Πριν τον ΟΤΕ η νόβα αφορούσε ούτε 200.000 πελάτες, τώρα η νόβα είναι στους 520.000 πελάτες και ο ΟΤΕ στους 350.000 πελάτες. Νομίζω και οι 2 είναι γνωστοί πολύ περισσότερο από ότι η νόβα πριν 5 χρόνια.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης της νόβα που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του ΟΤΕTV.

To 2009 η Νόβα είχε 350.000 αν θυμάμαι καλά και πλήρωναν 60-70 ευρώ το μήνα ό καθένας. Το άν λόγω κρίσης ή/και πολιτικης της εταιρίας έμειναν με 200.000 το πιστεύω γιατί και εγώ την έκοψα τότε:laugh: Το να ξέρουν ότι ο Οτέ έχει TV δεν λέει κάτι, και για τη HOL μπορεί να το έχουν ακούσει. Το ότι είναι πραγματική εναλλακτική επιλογή λέμε να ξέρουν. Σε εμένα έχει τύχει πάντως 2-3 φορές να έρθουν σπίτι φίλοι που είναι πολλά χρόνια συνδρομητές Νόβα και να εκπλαγούν απο την πληρότητα του πακέτου του ΟΤΕ που στο μυαλό τους ήταν "παρακατιανό"

Τα στοιχεία δεν είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν σε μένα και σε σένα. Στοιχεία δεν είναι το κόστος απόκτησης του champions league ή της Superleague. Είναι πολλά άλλα και για όλα αυτά υπάρχουν οι ισολογισμοί. Οικονομικές γνώσεις δεν έχω για να αποκρυπτογραφήσω τα δεδομένα. Αν τις έχεις εσύ, καλώς να μας εξηγήσεις για να καταλάβουμε. Αν δεν έχεις, δεν μπορείς να μιλάς για "κάτω του κόστους" και " δεν τις ελέγχει κανένας" κ.α.

Χρέη έχουν όλες οι εταιρίες (και οι χώρες). Το θέμα είναι κατά πόσο είναι βιώσιμο. Ο ΟΤΕ έχει το brand name και την D.T και κατάφερε και υπερκάλυψε κατά 2,5 φορές πέρσι το ομολογιακό δάνειο. Δυστυχώς για την forthnet δεν είναι από ότι φαίνεται εδώ και 3 χρόνια. Κανένας από τους δύο δεν μπορούμε να πούμε πως αφήνει "φέσι". Αν δεν αποπληρώσουν ποτέ τα χρέη, τότε θα μιλήσω για φέσι και μαζί σου για το ποιος θα τα πληρώσει (εμείς δηλαδή).

Αυτό που μ ενόχλησε είναι πως δεν μπορούμε να λέμε κουβέντες του αέρα επειδή η Νόβα ανακοίνωσε το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα έτη 2017-2019. Ανακοίνωσε ποτέ τα ποσά για βόλεϋ, μπάσκετ, αργεντίνικο πρωτάθλημα, wimblendon, κινηματογραφικών studio κλπ; Προφανώς όχι. Άρα πως μιλάμε για μυστικοπάθεια; Το γράφω και πιο πάνω. Τα έξοδα φαίνονται σε ισολογισμούς και κατά πόσο "μπαίνει μέσα μια εταιρία". Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι το κόστος για κάθε επιμέρους συμβόλαιο.

Τα στοιχεία είναι υποχρεωμένοι να τα δίνουν σε μένα και σένα (από τον νόμο). Επειδή κοιτάω τους ισολογισμούς, η νόβα δίνει ξεκάθαρα έσοδα από υπηρεσίες τηλεόρασης ξεχωριστά για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, καθώς και κόστος αγοράς του περιεχομένου που δείχνει (συνολικό).
Ο ΟΤΕ δεν δίνει κανένα από τα παραπάνω στοιχεία. Τα ίδια κάνει και για το VDSL, δεν δίνει κανένα στοιχείο.

Η "δημιουργική ασάφεια" είναι τόσο μεγάλη, που δεν ανακοινώνει καν πόσους από τους συνδρομητές είναι IPTV και πόσοι δορυφορικοί. και δεν είναι μόνο τα δορυφορικά, δεν υπάρχει κανείς να ξέρει τον αριθμό των διαθέσιμων πορτών VDSL για παράδειγμα.

Βέβαια πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενόχλησε. Η νόβα μας είπε πόσα θα δώσει, επόμενο είναι επισημανθεί η διαφορά διαφάνειας μεταξύ των δύο παρόχων. Δεν νομίζω να επεσήμανα κάτι που δεν ισχύει.
(Αν δεν ισχύει, και ο ΟΤΕ έχει δώσει στοιχεία θέλω να μάθω την συμφωνία για CL και των αριθμό των διαθέσιμων θυρών VDSL - όχι αριθμό συνδρομητών.)

To 2009 η Νόβα είχε 350.000 αν θυμάμαι καλά και πλήρωναν 60-70 ευρώ το μήνα ό καθένας. Το άν λόγω κρίσης ή/και πολιτικης της εταιρίας έμειναν με 200.000 το πιστεύω γιατί και εγώ την έκοψα τότε:laugh: Το να ξέρουν ότι ο Οτέ έχει TV δεν λέει κάτι, και για τη HOL μπορεί να το έχουν ακούσει. Το ότι είναι πραγματική εναλλακτική επιλογή λέμε να ξέρουν. Σε εμένα έχει τύχει πάντως 2-3 φορές να έρθουν σπίτι φίλοι που είναι πολλά χρόνια συνδρομητές Νόβα και να εκπλαγούν απο την πληρότητα του πακέτου του ΟΤΕ που στο μυαλό τους ήταν "παρακατιανό"

Συμφωνώ ότι με βάση της εμπειρίας μας σχολιάζουμε, αλλά δυστυχώς έχουμε μικρό στατιστικό δείγμα. Με βάση το δικό μου δείγμα, είτε δεν ασχολούνται καθόλου με τα δορυφορικά/συνδρομητική τηλεόραση, είτε έχουν και τα 2. :smile:

Η Nova ποτέ δεν είχε 200.000 (παρά μόνο πολύ πολύ παλιά). Για πολλά χρόνια ήταν σταθερή στις 350.000 συνδρομητές, στις οποίες συμπεριλάμβανε και το επίγειο αναλογικό filmnet και ψηφιακό αργότερα. Οι δορυφορικοί ήταν σταθερά γύρω στις 320.000, παρά τη μεγάλη πειρατεία που δεχόταν από card sharing και gamma cards. Με την εξάλειψη της πειρατείας και με την παρουσίαση των πακέτων 3play - αλλά και με την ταυτόχρονη μείωση της ποιότητας των ελεύθερων καναλιών που οδήγησε κόσμο στα συνδρομητικά - εκτόξευσε τον αριθμό συνδρομητών της.

Οι συνδέσεις στη συνδρομητική, πάρα πολλές φορές έχουν και ουρά. Φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί συνδρομητές που αποφάσισαν να βάλουν ote tv και έκαναν και φορητότητα. Το κέρδος από αυτή την πώληση ,μετατοπίζεται και σε άλλες υπηρεσίες. Το ίδιο θα συμβαίνει και στη Νόβα. Άρα τα νούμερα που βλέπουμε εμείς, χρειάζονται βαθύτερη ανάλυση.
Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχουν βιώσιμες εταιρείες και να προσφέρουν σε όλους μας, υπηρεσίες με φθηνά τιμολόγια.

Το ότι είναι πραγματική εναλλακτική επιλογή λέμε να ξέρουν. Σε εμένα έχει τύχει πάντως 2-3 φορές να έρθουν σπίτι φίλοι που είναι πολλά χρόνια συνδρομητές Νόβα και να εκπλαγούν απο την πληρότητα του πακέτου του ΟΤΕ που στο μυαλό τους ήταν "παρακατιανό"

Πρέπει να μένουν σε κάποια σπηλιά τα τελευταία χρόνια για να μην ξέρουν πιο είναι πλέον το "παρακατιανό" πακέτο.

Ας βάλω και μία άλλη παράμετρο, η σύζυγος επί έναν χρόνο που είχα ΟΤΕ δεν έβρισκε ταινία να δει και η σύνδεση του internet ήταν από άθλια έως ανύπαρκτη, τώρα με τη ΝΟΒΑ είναι ευχαριστημένη από το πρόγραμμα που την ενδιαφέρει και εγώ από την ποιότητα του δικτύου.
Φαντάζομαι ότι αλλού μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά αλλά είναι απίθανο για μένα να ξαναγυρίσω στον ΟΤΕ.

Πρέπει να μένουν σε κάποια σπηλιά τα τελευταία χρόνια για να μην ξέρουν πιο είναι πλέον το "παρακατιανό" πακέτο.

Μην κρίνεις εξ ιδίων, ούτε με βάση τα λίγες χιλιάδες μέλη του φόρουμ. Η πλειοψηφία του κόσμου απλά δεν ασχολείται και υπάρχουν και πολλοί που ασχολούνται τελείως επιφανειακά, βλέπουν την superleague, το CHL, το GOT και τα Oscar στη Nova και θεωρούν ότι αυτό είναι το "καλό" πακέτο.

Να πω την αλήθεια, δεν βλέπω πολύ ποδόσφαιρο θέλω όμως να βλέπω κάποια ταινιούλα έτσι που θα αράξω στον καναπέ. Δεν μιλάω για τις ταινίες που παίζουν τα ελεύθερα και οι οποίες είναι "τίγκα" στις διαφημίσεις. Επίσης δεν θέλω να ψάχνω στον υπολογιστή και να περιμένω πότε θα κατεβεί, το ξέρω ότι υπάρχουν και λύσεις τύπου popcorn, kodi κλπ κλπ. αλλά ρε παιδιά, μην το ξεφτυλίζουμε. Για να μην λέω πολλά το πακέτο των novacinema με έχει βολέψει, παρόλο που μερικές ποιοτικές ταινίες είναι στον ΟΤΕ, ο οποίος στις ταινίες είναι πίσω από την ΝΟΒΑ. Γι' αυτό όσοι θεωρείτε super duper το πακέτο του ΟΤΕ λόγω Cl και ΕL, είναι δικαίωμα σας αλλά ο καθένας θεωρεί ιδανικό το πακέτο που τον βολεύει. Δεν κατακρίνω τον ΟΤΕ, μακάρι να φτιάξει και φοβερό πακέτο ταινιών αλλά τότε η τιμή θα πάει σε τιμές SKY, πιστεύω να τις εντοπίσατε σε ποστ φίλου εδώ στο forum.

υγ. προτιμώ να βλέπω τους λίγους αγώνες που βλέπω, μαζί με φίλους έξω για μπυρίτσα. Σκεφτείτε πόσο δύσκολα βρισκόμαστε πια με τις υποχρεώσεις, είναι ένας καλός λόγος για να τα λέμε με τους φίλους.
υγ1. έχω έναν φίλο που τον βολεύει πάρα πολύ Nova start pack+ 720' σε κινητά, βλέπεις που και που βλέπει κάνα ντοκιμαντέρ - δεν προλαβαίνει λόγω μωρών για τίποτα άλλο. Αυτός περιμένει να του κάνει προσφορά η ΝΟΒΑ με την ίδια τιμή το νοβασινεμα1 (το νόβασπορτς1 το δίνει ο κουμπάρος του με κουπόνι Θέματος) και δεν έχει καμιά άλλη ανάγκη. Ακούει κοστολόγια ΟΤΕ και φεύγει μακριά! (ειδικά αν οι τιμές δεν είναι για πάντα), αυτός δεν θεωρεί κανένα πακέτο του ΟΤΕ super!!