Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

βέβαια αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί με εξωτερικό δίσκο USB κάνει εγγραφή ενώ με USB stick κάνει μόνο time shift....

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Ναι, αλλά υπάρχει αναφορά ότι με USB Stick οι εγγραφες κολλάνε στην αναπαραγωγή. Αν κάνεις κάποια δοκιμή με USB 64GB, δώσε μας αναφορά.

Παιδια εχω εναν 831 με την 23/10

Δε βλεπει αναβαθμιση απο το μενου τι κανω;ουτε του my accound δεχεται

Επίσης ξέρει κανείς κάνα app που να λειτουργεί ως remote control?

Καλημέρα σε όλους και Καλή Χρονιά!

Προχθές έκανα κι εγώ την αναβάθμιση του δικού μου HD 831, ζητώντας την να γίνει μέσω του Nova MyAccount. Όντως, σε λίγα λεπτά, κι ενώ είχα τον δέκτη ανοιχτό παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα, έλαβα την ειδοποίηση της αναβάθμισης στην οθόνη μου και αυτή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε. Είναι η download version 65 - software version 2.0.0.41.

Πράγματι, με αυτή την αναβάθμιση φάνηκε πλέον στο μενού του δέκτη και η δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικό σκληρό.

Έβαλα πάνω έναν Seagate Expansion Portable των 2TB, τον οποίο είδε και φορμάρισε. Μετά το φορμάρισμα, εμφανίζει αυτό που και άλλοι έχουν αναφέρει, δηλαδή μια δέσμευση 5% στο συνολικό χώρο του δίσκου. Ίσως είναι απαραίτητη, προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο δίσκος.

Η σύνδεση του δίσκου έγινε φυσικά με USB Hub, από το οποίο παίρνει ουσιαστικά την τροφοδοσία του (σε ρεύμα) ο δίσκος. Ωστόσο αναρωτιέμαι αν οποιαδήποτε πηγή 5V, μέσω αντίστοιχης υποδοχής USB μπορεί εξίσου να παρέξει ρεύμα, στο δίσκο, σε περίπτωση λ.χ. που το USB hub δεν διαθέτει εξωτερική τροφοδοσία. Σκέφτομαι π.χ. ως πηγή τη χρήση ενός τροφοδοτικού κινητού smart, από αυτά που κυκλοφορούν ευρέως πλέον, κάτι σαν το παρακάτω:

New-2015-EU-plug-Adapter-5V-1A-EU-USB-Wall-Charger-Mobile-phone-charger-Galaxy-S5.jpg

Το συγκεκριμένο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τροφοδοτικό του δίσκου, θα πρέπει φυσικά να συνοδεύεται και από ένα καλώδιο-διχάλα USB, τύπου "Υ", κάτι σαν αυτό, ούτως ώστε αυτό να μπορεί να λαμβάνει σήμα από τον δέκτη με το ένα βύσμα του και ρεύμα από το τροφοδοτικό με το άλλο βύσμα.

V34528.png

Μπορεί να δουλέψει και μ' αυτό τον τρόπο;

Ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:

Αν το καλώδιο "Υ" δεν ζητά ενέργεια από την θύρα usb, θα δουλέψει. Αν δηλαδή το κόκκινο βύσμα διακινεί μόνο τα δεδομένα.

Καλημερα, Καλη χρονια σε ολους.
Πολλη καλη η ιδεα, φθηνη λυση και δεν βρισκω το λογο για να μην δουλεψει.
Οποιος εχει την διαθεση και μπορει να κοιταξει στο e-shop.gr να μας πει αν υπαρχει και εκει

Αν το καλώδιο "Υ" δεν ζητά ενέργεια από την θύρα usb, θα δουλέψει. Αν δηλαδή το κόκκινο βύσμα διακινεί μόνο τα δεδομένα.

Καλημερα, Καλη χρονια σε ολους.
Πολλη καλη η ιδεα, φθηνη λυση και δεν βρισκω το λογο για να μην δουλεψει.

Ε ναι, φυσικά, σε αυτού του τύπου τα καλώδια, το ένα από τα δύο βύσματα, συνήθως με το λεπτότερο καλώδιο (το κόκκινο μάλλον στο εικονιζόμενο) είναι για μεταφορά data μόνο. Το άλλο (με το πιο χοντρό καλώδιο) είναι για την τροφοδοσία.
Απλά, εγώ ρώτησα μόνο εάν ένας τέτοιος συνδυασμός θα μπορούσε να δουλέψει. Οπότε με καλύψατε και οι δύο. Ευχαριστώ.

Οποιος εχει την διαθεση και μπορει να κοιταξει στο e-shop.gr να μας πει αν υπαρχει και εκει

Ναι, υπάρχει. Για την ακρίβεια, υπάρχουν διάφορες λύσεις.

Αυτό, όμοιο με αυτό της εικόνας που έβαλα πριν, είναι για σύνδεση με οποιοδήποτε σκληρό USB 2.0 ή USB 3.0. Απαιτεί όμως ακόμα ένα καλώδιο, γιατί κι αυτό, όπως και αυτό που ανήρτησα πριν, καταλήγει σε βύσμα θηλυκό. Δείτε και την εικόνα του:

PER.583635.jpg

Και εδώ ένα καλώδιο με βύσματα USB (αρσενικό-σε-αρσενικό), μόνο που είναι πολύ μακρύ (3 μέτρα), αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πιο κοντά:

PER.754642.jpg

Όσοι επιλέξουν το παραπάνω καλώδιο-διχάλα "Υ" με τη θηλυκή απόληξη, αλλά έχουν εξωτερικό δίσκο με σύνδεση USB 3.0, πρέπει ακόμα να πάρουν και ένα καλώδιο με δύο αρσενικά βύσματα USB 2.0-σε-USB 3.0, εκτός κι αν αυτό περιέχεται στη συσκευασία του εξωτερικού δίσκου (που συνήθως περιέχεται). Η εικόνα του:

PER.572351.jpg

Αλλά, για όποιον έχει δίσκο με σύνδεση USB 3.0 αυτό καταλήγει σε αρσενικό βύσμα USB 3.0 και είναι έτοιμο να συνδεθεί κατευθείαν σε τέτοιο δίσκο, οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον καλώδιο. Η εικόνα του:

PER.612080.jpg

Οπότε, ο καθένας διαλέγει, ανάλογα με τον εξωτερικό δίσκο που έχει και τον τρόπο σύνδεσής του.
-

Διόρθωση:

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή (Delock), το καλώδιο-διχάλα, που έβαλα στο προηγούμενο post, μοιράζει τα καθήκοντα στα δύο βύσματα της διχάλας ως εξής:

Το πρώτο (κόκκινο) είναι βύσμα επιπλέον τροφοδοσίας ρεύματος ΜΟΝΟ και όχι data. Το δεύτερο (μαύρο) είναι βύσμα data + τροφοδοσίας. Θεώρησα τη διόρθωση απαραίτητη, αφενός να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και αφετέρου να έχουμε όλοι τη σωστή πληροφόρηση. Τα εξηγεί όλα η ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Αυτό το συγκεκριμένο, το βρήκα στο e-gate.gr, στο quickshop.gr και στην cosmodata.gr. Το πρώτο είναι το φτηνότερο.
-

Να προσθέσω στο ποστ του Παναγιώτη. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, αυτό το καλώδιο μπορεί να κατασκευαστει πολύ εύκολα-ξεγυμνωνουμε το εξωτερικό καλωδίο του δισκου. Βρίσκουμε το μαυρο και κόκκινο καλωδιο απο τα οποία περναει το ρευμα (τυπικα μια usb 2 δινει 5V και 0.5Α). Σε αυτα συνδεουμε παραλληλα μονο το κοκκινο και μαυρο από ενα δευτερο αρσενικο usb. Έτσι κρατάμε την ίδια τάση και διπλασιαζουμε την ένταση του ρεύματος. Θα το δοκιμάσω όταν επιστρέψω, δε το συνιστώ ακόμη :)

Διόρθωση:

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή (Delock), το καλώδιο-διχάλα, που έβαλα στο προηγούμενο post, μοιράζει τα καθήκοντα στα δύο βύσματα της διχάλας ως εξής:

Το πρώτο (κόκκινο) είναι βύσμα επιπλέον τροφοδοσίας ρεύματος ΜΟΝΟ και όχι data. Το δεύτερο (μαύρο) είναι βύσμα data + τροφοδοσίας. Θεώρησα τη διόρθωση απαραίτητη, αφενός να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και αφετέρου να έχουμε όλοι τη σωστή πληροφόρηση. Τα εξηγεί όλα η ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Αυτό το συγκεκριμένο, το βρήκα στο e-gate.gr, στο quickshop.gr και στην cosmodata.gr. Το πρώτο είναι το φτηνότερο.
-

Σε αυτή την περίπτωση (που η τροφοδοσία μπλέκεται και στα 2 βύσματα) εγώ *δεν* θα το έβαζα.
Θα μπλέξεις 2 τάσεις μεταξύ τους, που *δεν* είναι από το ίδιο τροφοδοτικό. Μόνο διχάλα που το βύσμα δεδομένων δεν σχετίζεται καθόλου με την τάση.

(Για αυτό έγραψα αν το 2 βύσμα δεν ζητά ενέργεια. Αυτά τα καλώδια τα έβλεπα σε κάρτες τηλεόρασης, άλλων εποχών, που ήθελαν ρεύμα από 2 θύρες. Αλλά τις έβαζες στον ίδιο υπολογιστή -> ίδιο τροφοδοτικό.)

Σε αυτή την περίπτωση (που η τροφοδοσία μπλέκεται και στα 2 βύσματα) εγώ *δεν* θα το έβαζα.
Θα μπλέξεις 2 τάσεις μεταξύ τους, που *δεν* είναι από το ίδιο τροφοδοτικό. Μόνο διχάλα που το βύσμα δεδομένων δεν σχετίζεται καθόλου με την τάση.

(Για αυτό έγραψα αν το 2 βύσμα δεν ζητά ενέργεια. Αυτά τα καλώδια τα έβλεπα σε κάρτες τηλεόρασης, άλλων εποχών, που ήθελαν ρεύμα από 2 θύρες. Αλλά τις έβαζες στον ίδιο υπολογιστή -> ίδιο τροφοδοτικό.)

Αρχικά πρέπει να πω ότι ο προβληματισμός σου έχει βάση.

Ωστόσο, το ίδιο δίλημμα πρέπει να μπαίνει και στην χρήση με εξωτερικό USB hub. Κι εκεί - αν δεν κάνω λάθος - οι πηγές τροφοδοσίας, που "μπερδεύονται" στο ίδιο "μονοπάτι" (το καλώδιο σύνδεσης με τον σκληρό) είναι δύο και ανεξάρτητες. Κανένας δεν λέει ότι αυτές θα είναι πανομοιότυπες σε χαρακτηριστικά, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του δίσκου (και ενδεχομένως και της πηγής των δεδομένων - ο δέκτης εν προκειμένω) και να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και βλάβες.

Υποτίθεται λοιπόν, ότι δέχεσαι εκ των προτέρων ότι οι δύο ανεξάρτητες πηγές πληρούν τα ελάχιστα χαρακτηριστικά (τάση, ένταση, προστασία), ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστα φαινόμενα. Είτε αυτές είναι (Α) ο δέκτης και το hub, είτε (Β) ο δέκτης και το εξωτερικό τροφοδοτικό.

Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Και με την ευκαιρία, πρέπει να παραθέσω την εμπειρία μου από ένα παρόμοιας λογικής παράδειγμα, που έζησα και εφάρμοσα πολύ πρόσφατα. Η ιστορία έχει ως εξής:

Το καλοκαίρι απέκτησα ένα κινητό Lumia 640XL LTE. Προσπαθώντας να το εξοπλίσω με διάφορα αξεσουάρ που εγώ θεωρούσα αναγκαία, ανακάλυψα ότι, ανάμεσα στα άλλα, υπάρχει και το Microsoft Wireless Display Adapter, μια μίνι συσκευή που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του Lumia να προβάλλει ασύρματα στην οθόνη της τηλεόρασής του (ή του υπολογιστή του), όσα προβάλλονται πάνω στην οθόνη του κινητού.

Η συγκεκριμένη συσκευή συνδέεται σε μια θύρα HDMI της οθόνης και διαθέτει ένα κοντό σχετικά καλώδιο με βύσμα USB στην άκρη του, του οποίου ο προορισμός είναι να τροφοδοτεί τη συσκευή με ρεύμα. Η Microsoft έχει φτιάξει έτσι το ανταπτοράκι, ώστε αυτό να χρησιμοποιεί για τροφοδοσία μια θύρα USB της οθόνης, η οποία - υποτίθεται ότι θα - είναι τοποθετημένη κοντά στη θύρα HDMI. Έλα όμως που δεν είναι όλες οι τηλεοράσεις (ή, αν θέλετε, όλες οι οθόνες) έτσι φτιαγμένες. Π.χ., η δική μου Kuro 6090H, έχει τη (μοναδική) θύρα USB ένα μέτρο μακρυά από τις θύρες HDMI. Επί πλέον, οι θύρες HDMI έχουν όλες καταληφθεί από μια πληθώρα συσκευών (8 συνολικά), για τις οποίες μάλιστα χρησιμοποιώ δύο εξωτερικά HDMI Switchers, το ένα αυτοτροφοδοτούμενο από το ρεύμα που μεταφέρει η σύνδεση HDMI της κάθε πηγής και το άλλο με δική του εξωτερική τροφοδοσία.

Συνέδεσα λοιπόν, το Microsoft Adapter πάνω στo πρώτο switcher, το αυτοτροφοδοτούμενο. Ωστόσο, η έλλειψη τροφοδοσίας του έπρεπε να καλυφθεί με κάποιον τρόπο και επέλεξα ένα τέτοιου είδους τροφοδοτικό, ένα από τα κάμποσα που υπήρχαν στη διάθεσή μου από παλιότερα κινητά, σήμερα σε αχρηστία. Η λειτουργία του ήταν (και είναι ακόμα) άψογη. Κάνω το κινητό μου συσκευή αναπαραγωγής στην οθόνη της τηλεόρασής μου με εξαιρετικά αποτελέσματα. Να σημειώσω ακόμα ότι έκανα δοκιμή και με το άλλο switcher, αυτό με τη δική του τροφοδοσία, και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια.

Θα μου πείτε, εντάξει. Το καλώδιο με το USB του αντάπτορα είναι μόνο για τροφοδοσία. Σύμφωνοι, αλλά αυτή (η τροφοδοσία) υποτίθεται ότι πρέπει να πληροί κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές, αλλιώς ο αντάπτορας δεν θα δουλεύει, ειδικά όταν είναι προσαρμοσμένος πάνω σε εξωτερικό HDMI switcher, που απαιτεί τροφοδοσία από την πηγή, ώστε να μεταδίδει το (ψηφιακό) σήμα στην είσοδο της οθόνης. Ή, ακόμα κι αν αυτή η τροφοδοσία "μπερδεύεται" με την τροφοδοσία του switcher (όπως στη δεύτερη περίπτωση).

Ορμώμενος λοιπόν, από αυτή μου την εμπειρία, έβαλα τον προβληματισμό μου και την πρότασή μου.

Επ' αυτού μπορείτε να καταθέσετε φυσικά και τη δική σας γνώμη.

Καλημέρα.

Εγώ θεωρώ ότι ένα εξωτερικό hub με τροφοδοσία, παρέχει το ίδιο τροφοδοσία στις συνδεδεμένες συσκευές, και δεν το κάνει ο συνδεδεμένος host.
Είναι ξεκάθαρη λύση, δεν βλέπω μπέρδεμα σε αυτό.
(Μην μπερδεύουμε την μετάδοση σημάτων - που απλά θέλει κοινή γείωση και έχει διακριτά κανάλια για παραγωγή τάσης και αναγνώριση τάσης σε κάθε συσκευή - με τους αγωγούς +5V που είναι σχεδιασμένοι να παρέχουν τροφοδοσία του usb. Δεν είναι σωστό να συνδέσεις δύο πηγές μεταξύ τους.)

Καλημερα και χρονια πολλα. Συμφωνο οτι το μυστικο ειναι στην εξτρα εξωτερικη τροφοδοσία. Και τι ενωο. Εχω βαλει εναι πολυ παλιο εξωτερικό hub με τροφοδοσία στο οποιο εχω συνδεση το dongle της νοβα για τα ψηφιακα και εναν παμπαλεω σκληρο σατα με εξωτερικο κουτι απο πλαισιο επισεις με τροφοδοσία. Ολα λειτουργουν ΤΕΛΕΙΑ.

Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Καλή Χρονια σε όλους
Μια παρατήρηση που έχω να κάνω, είναι ότι μετά τη σύνδεση του σκληρού δίσκου, ο αποκωδικοποιητης έγινε αισθητα πιο αργος, και εννοώ ότι οποιο κουμπί και να πατήσεις θέλει τουλάχιστον 2-3 δευτερόλεπτα να ενεργοποιηθεί η οποια εντολή
Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος φίλος

Δοκίμασα ένα Toshiba 2TB (v63700-H) χωρίς εξωτερικό τροφοδοτικό και δεν δούλεψε. Ξεκινά - σβήνει -ξεκινά - σβήνει... Η ιδέα με το ανταπτοράκι για τροφοδοσία μου αρέσει. Μπορώ να του χώρω το τροφοδοτικό από το κινήτο που είναι στο ίδιο πολύμπριζο με την τηλεόραση.

καλησπερα χρονια σε ολους υγεια ευτυχια ... να ρωτησω κατι προγραμματισμενη εγραφη κανει και μετα σταματαει η γραφει οσο χωραει ενας σκληρος δισκος ; δηλαδη να βαλουμε να ξεκινησει κατι και μετα την ωρα που τελειωνει ; ....

Σταματάει η εγγραφή αυτόματα,μόλις τελειώσει το γεγονός που εγγράφεται,είτε είναι επιλεγμένο ζωντανά,είτε είναι προγραμματιζόμενο.Μπορεί να γίνει επιλογή περιθωρίου χρόνου έναρξης και τέλους των εγγραφών,από το μενού του δέκτη.Μπορεί να επιλεγεί δηλαδή,πόσα λεπτά να ξεκινήσει μια εγγραφή πριν αρχίσει το προγραμματιζόμενο προς εγγραφή γεγονός.Αντίστοιχα,και πόσα λεπτά μετά το τέλος του εγγραφόμενου γεγονότος,να σταματήσει η εγγραφή.