Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Εδώ που τα λέμε , υπάρχει άλλος ουσιαστικός λόγος εκτός από το γρήγορο μπουτάρισμα να κρατάμε τον 831 ανοικτό ;
Έτσι κι αλλιώς ούτε On Demand περιεχόμενο κατεβάζει αλλά και τις αναβαθμίσεις τις κάνουμε είτε μέσω My Account είτε με τηλέφωνο στο τεχνικό τμήμα της Nova.

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Για να δουλεύει σωστά το epg.

Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Έχεις δίκιο, Χάρη, σε σχέση με το μηδενικό, ο υπολογισμός μου είναι λάθος, αλλά μόνο κατά το μηδενικό. Τα 12W κατανάλωσης, όμως δεν είναι λάθος, από τα χαρακτηριστικά του δέκτη στο manual τα πήρα.

Οπότε τα 7 και κάτι ευρώ το μήνα γίνονται 0,7+ το μήνα.

Η μέση τιμή της κιλοβατώρας πάντως προκύπτει από τον απλό μαθηματικό τύπο, που περιέχει την τιμή της ημερήσιας χρέωσης x2 + τη νυχτερινή χρέωση x1 και όλο αυτό δια 3.

Ναι,αφού η κανονική χρέωση είναι 16 ώρες και η μειωμένη 8,σωστά το υπολογίζει ο τύπος.Και για την ακρίβεια βγαίνει η μέση τιμή της κιλοβατώρας 0,0851 ευρώ.Άρα,η κατανάλωση του αναμμένου δέκτη ανά μήνα είναι ελάχιστη...

Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Δεν έχω κάνει τέτοιου είδους δοκιμή, για τον απλούστατο λόγο ότι διατηρώ συνεχώς, μέρα-νύχτα, τον δέκτη ανοιχτό (στο ON), προκειμένου να μην έχω αυτή τη μακρά περίοδο μπουταρίσματος, που χρειάζεται όταν τον έχεις στο OFF
Τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις πώς τις έχεις;

Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις πώς τις έχεις;

Χρόνος Απενεργοποίησης: Ποτέ
Τύπος Απενεργοποίησης: Αδρανοποίηση

Το δεύτερο ίσως να ήταν προτιμότερο να το έχω στο "Αναμονή". Αλλά, αφού κρατάω συνέχεια τον δέκτη στο ΟΝ, ενδεχομένως να μην παίζει ρόλο.
Για πείτε γνώμη κι εσείς.

Παναγιώτη η ρύθμιση θα πρέπει να είναι "ποτέ" και "αναμονή" όπως σωστά λέει και ο Σεραφείμ.

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Για να δουλεύει σωστά το epg.

:worshippy::grinning-smiley-043
Αν τον κλείνουμε δηλαδή (θεωρητικά ρωτάω γιατί δεν τον κλείνω ποτέ) θα αργεί να πάρει τις πληροφορίες των προγραμμάτων ;;;

Re: Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Έχεις δίκιο, Χάρη, σε σχέση με το μηδενικό, ο υπολογισμός μου είναι λάθος, αλλά μόνο κατά το μηδενικό. Τα 12W κατανάλωσης, όμως δεν είναι λάθος, από τα χαρακτηριστικά του δέκτη στο manual τα πήρα.

Οπότε τα 7 και κάτι ευρώ το μήνα γίνονται 0,7+ το μήνα.

Η μέση τιμή της κιλοβατώρας πάντως προκύπτει από τον απλό μαθηματικό τύπο, που περιέχει την τιμή της ημερήσιας χρέωσης x2 + τη νυχτερινή χρέωση x1 και όλο αυτό δια 3.
Μαζι με τους φορους η κιλοβατορα σου κοστιζει τα διπλα. Αυτο το 0,0847 ειναι προ φορων και χαρατσιων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Μαζι με τους φορους η κιλοβατορα σου κοστιζει τα διπλα. Αυτο το 0,0847 ειναι προ φορων και χαρατσιων.

OK, είναι ασφαλώς παραπάνω, αν όχι τα διπλά, παραπάνω σίγουρα.

Να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο (ώστε να πληροφορούνται και οι υπόλοιποι φίλοι):

Η χρέωση της ημερήσιας κιλοβατώρας είναι: 0,09460 €/kWh
Η χρέωση της νυχτερινής κιλοβατώρας είναι: 0,06610 €/kWh
Άρα η μέση τιμή της (η καθαρή) είναι: [(0,0946 x 2) + (0,0661 x 1)] : 3 = 0,0851 (το προηγούμενο αναφερόμενο 0,0847 δεν ήταν με όλα τα δεκαδικά, γι αυτό ήταν λίγο λιγότερο)

Πάνω σ' αυτή τη τιμή προστίθεται το πάγιο του ημερήσιου και του νυχτερινού το δίμηνο, που είναι 4,84 + 2,02 = 6,86 ευρώ ή 3,43 ευρώ το μήνα, το οποίο επιμεριζόμενο ανά κιλοβατώρα, ουσιαστικά δεν προσφέρει στην άνοδο της τιμής σχεδόν τίποτα.

Επίσης, πάνω σ' αυτή την τιμή, προστίθενται τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
ΕΙΔ.ΤΕΛ.ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ 0,02630 €/kWh
ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ:
ΕΦΚ (Ν.3336/05)
ΕΙΔ.ΤΕΛ. 0,5% Ν.2093/92
ΦΠΑ 13%

Δεν έχω κάτσει να επιμερίσω το καθένα από αυτά, γιατί δεν γνωρίζω καταρχήν το ποσοστό επιμερισμού επί της κατανάλωσης για όλα, αλλά δεν αποκλείεται να φορτώνεται τελικά η τελική τιμή της κιλοβατώρας, μέχρι και το διπλάσιο. Από το λογαριασμό της ΔΕΗ όμως, και προκειμένου να υπολογίσεις την τελική τιμή της, πρέπει να αφαιρούνται χαράτσια (το παλιό ΕΕΤΗΔΕ, που έχει γίνει ο ΕΝΦΙΑ), δημοτικά τέλη καθαριότητας και ΤΑΠ, γιατί αυτά έχουν χρέωση ανεξάρτητη από την κατανάλωση, αλλά εξαρτώμενη από άλλα στοιχεία (τετραγωνικά διαμερίσματος ή σπιτιού, παλαιότητα κλπ.).

Καλό απόγευμα.
-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν το βάλεις στην "αναμονή", θα ανοίγει πιο γρήγορα ο δέκτης.

Παναγιώτη η ρύθμιση θα πρέπει να είναι "ποτέ" και "αναμονή" όπως σωστά λέει και ο Σεραφείμ.

Να ρωτήσω, με την ευκαιρία, μιας που μιλάμε για καταναλώσεις, ο δέκτης κλειστός (και στην αναμονή, όπως λέτε), καταναλώνει λιγότερο από τα - θεωρητικά - 12W, που γράφει το manual?
Γιατί, αν καταναλώνει αισθητά λιγότερο, έστω και τα μισά, τότε ίσως να αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστώ.
-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Ειλικρινα παναγιωτη εχουμε τοσα προβληματα με την καθημερινοτητα
αν προσθεσουμε και την αγωνια ποσο καταναλωνει και ο 831
δεν βλεπω να γλυτωνω το τροχαιο οδηγωντας

OK, είναι ασφαλώς παραπάνω, αν όχι τα διπλά, παραπάνω σίγουρα.

Να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο (ώστε να πληροφορούνται και οι υπόλοιποι φίλοι):

Η χρέωση της ημερήσιας κιλοβατώρας είναι: 0,09460 /kWh
Η χρέωση της νυχτερινής κιλοβατώρας είναι: 0,06610 /kWh
Άρα η μέση τιμή της (η καθαρή) είναι: [(0,0946 x 2) + (0,0661 x 1)] : 3 = 0,0851 (το προηγούμενο αναφερόμενο 0,0847 δεν ήταν με όλα τα δεκαδικά, γι αυτό ήταν λίγο λιγότερο)

Πάνω σ' αυτή τη τιμή προστίθεται το πάγιο του ημερήσιου και του νυχτερινού το δίμηνο, που είναι 4,84 + 2,02 = 6,86 ευρώ ή 3,43 ευρώ το μήνα, το οποίο επιμεριζόμενο ανά κιλοβατώρα, ουσιαστικά δεν προσφέρει στην άνοδο της τιμής σχεδόν τίποτα.

Επίσης, πάνω σ' αυτή την τιμή, προστίθενται τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
ΕΙΔ.ΤΕΛ.ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ 0,02630 /kWh
ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ:
ΕΦΚ (Ν.3336/05)
ΕΙΔ.ΤΕΛ. 0,5% Ν.2093/92
ΦΠΑ 13%

Δεν έχω κάτσει να επιμερίσω το καθένα από αυτά, γιατί δεν γνωρίζω καταρχήν το ποσοστό επιμερισμού επί της κατανάλωσης για όλα, αλλά δεν αποκλείεται να φορτώνεται τελικά η τελική τιμή της κιλοβατώρας, μέχρι και το διπλάσιο. Από το λογαριασμό της ΔΕΗ όμως, και προκειμένου να υπολογίσεις την τελική τιμή της, πρέπει να αφαιρούνται χαράτσια (το παλιό ΕΕΤΗΔΕ, που έχει γίνει ο ΕΝΦΙΑ), δημοτικά τέλη καθαριότητας και ΤΑΠ, γιατί αυτά έχουν χρέωση ανεξάρτητη από την κατανάλωση, αλλά εξαρτώμενη από άλλα στοιχεία (τετραγωνικά διαμερίσματος ή σπιτιού, παλαιότητα κλπ.).

Καλό απόγευμα.

-

Σε καινουργιο σπιτι 120 τ.μ. και για καταναλωσεις της ταξης των 1000-1100 kw η τελικη τιμη της κιλοβατωρας ειναι 0,27-0,28 ευρω.

Να ρωτήσω κάτι παιδιά μήπως ξέρετε αν δουλέψει σίγουρα. Εχω ένα 500αρη WD sata 3,5" εσωτερικό περίσσιο, αν τον βάλω σε αυτήν την θήκη : http://www.e-shop.gr/natec-nkz-0448-rhino-35-usb-30-sata-enclosure-slim-aluminium-black-p-PER.572201 θα δουλέψει; (μια που λέει ότι περιλαμβάνει και AC adapter) ή θα έχει πρόβλημα - αν και δεν πιστεύω - επειδή είναι usb 3. Στην δεύτερη περίπτωση μήπως είναι καλύτερη αυτή : http://www.e-shop.gr/ms-tech-lu-37s-35-sata-hdd-aluminium-case-usb20-black-p-PER.801272 σε usb 2 και αυτή με εξωτερικό τροφοδοτικό.
Έχει δοκιμάσει κανείς τέτοιου τύπου θήκες με τον 831 ; θα δουλέψουν; θέλω να πιστεύω πως ναι γιατί έχουν δικό τους τροφοδοτικό. Δεν θέλω να πάω σε docking station γιατί βγαίνει πιο ακριβό και τα οικονομικά είναι σφικτά!

Νίκο έχω δοκιμάσει με (εσωτερικό) σκληρό από pc. Όχι με τέτοιες θήκες αν και δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα.
Μια χαρά δουλεύει, (σε τεστ που κάνω)
Θέλω να πω δεν έγραψα πχ ταινία 2 ώρες και έκατσα να δω όλο το έργο.
Δείχνει να μην έχει πρόβλημα πάντως.
(Το τροφοδοτικό ήταν μαζί με τη θήκη ) :smile:

Εγώ έχω δοκιμάσει έναν παλιό 2.5" από laptop,τοποθετημένο σε θήκη,αλλά δεν δούλεψε.Ίσως βέβαια να φταίει το γεγονός ότι είναι μικρής χωρητικότητας.Μιλάμε για 40Gb.

@bykrie Νικόλα μάλλον θα το δοκιμάσω και ο Θεός βοηθός, μια από αυτές τις μέρες θα κινήσω τις διαδικασίες για παραγγελία, αν την κάνω την απόπειρα θα ενημερώσω για αποτελέσματα.

@hdanca Χάρη μήπως όντως δεν δούλεψε λόγω μικρής χωρητικότητας; βλέπεις από εδώ μόνο με στικάκια από 64gb και πάνω λένε ότι δούλεψαν για εγγραφή, μικρότερα μόνο για time shifting - μπορεί να είναι ίδια περίπτωση γιατί είναι πιο κοντά στα 32αρια.

@bykrie Νικόλα μάλλον θα το δοκιμάσω και ο Θεός βοηθός, μια από αυτές τις μέρες θα κινήσω τις διαδικασίες για παραγγελία, αν την κάνω την απόπειρα θα ενημερώσω για αποτελέσματα.

@hdanca Χάρη μήπως όντως δεν δούλεψε λόγω μικρής χωρητικότητας; βλέπεις από εδώ μόνο με στικάκια από 64gb και πάνω λένε ότι δούλεψαν για εγγραφή, μικρότερα μόνο για time shifting - μπορεί να είναι ίδια περίπτωση γιατί είναι πιο κοντά στα 32αρια.

Δουλευει, το εχω δοκιμασει με WD80GB παλιο (μαλιστα IDE) και κουτι με τροφοδοτικο. Το εβγαλα ομως γιατι μου εκανε θορυβο ο δισκος που ηταν συνεχεια ανοικτος.

Σε καινουργιο σπιτι 120 τ.μ. και για καταναλωσεις της ταξης των 1000-1100 kw η τελικη τιμη της κιλοβατωρας ειναι 0,27-0,28 ευρω.
Αν και το τραβήξαμε όσο δεν παίρνει το θέμα,για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να αναφέρουμε μόνο τα ποσά που αφορούν χρεώσεις για το ρεύμα,μαζί με τις προσθέσεις σε αυτές από διάφορες χρεώσεις,όπως τις αναφέρει ο Παναγιώτης,επιμερισμένες στις καταναλωμένες κιλοβατώρες.Δεν μπορούμε όμως να υπολογίσουμε σε αυτές διάφορα ποσά,που χρεώνονται και δεν επιμερίζονται στην κατανάλωση του κάθε σπιτιού,όπως δημοτικά τέλη,ΕΡΤ κλπ.
Με βάση αυτά,η τελική τιμή της κιλοβατώρας,σε οικία με τριφασικό ρεύμα,με νυχτερινό τιμολόγιο και μετρημένη σε χρεώσεις 1400-1650 κιλοβατώρων ανά τετράμηνο,είναι σταθερά 0,151 ευρώ.Η τιμή μάλιστα,στην πραγματικότητα είναι (ασήμαντα βέβαια) χαμηλότερη,αφού περιλαμβάνει την πάγια χρέωση και την πάγια χρέωση νύχτας,οι οποίες δεν επιμερίζονται.
Άρα,σε ότι αφορά την κατανάλωση του μονίμως αναμμένου 831 που μας ενδιαφέρει,μιλάμε για περίπου 1,33 ευρώ τον μήνα.

Ναι,το ανέφερα με επιφύλαξη όπως είπα.Δυστυχώς,δεν έχω άλλο δίσκο από laptop για να δοκιμάσω...

Last edited:

Όσοι έχετε τ συνδυασμό (UEJ6300 & Nova HD 831) ακούτε κανονικά τον ήχο της Nova στην τηλεόραση μέσω HDMI ?
Στη δική μου περίπτωση, έχω ήχο μόνο με συγκεκριμένη διαδικασία: βγάζω πρίζες, ανοίγω τον αποκωδικοποιητή πρώτα, περιμένω να μείνει σταθερά πράσινο το λαμπάκι και μετά από μερικά λεπτά ανοίγω την τηλεόραση.
Αν κάνω το λάθος να ανοίξω πρώτα την TV και μετά το HD 831, η εικόνα είναι μια χαρά, αλλά από ήχο τίποτα! Για να δουλέψει πάλι ο ήχος, πρέπει να βγάλω από τη πρίζα και τις δύο συσκευές, έχοντας και τις δύο ανοικτές. Παίδεμα.
Η τηλεόραση Samsung UEJ6300 όπως και ο αποκωδικοποιητήτς της nova έχουν το πρόσφατο firmware.
Ότι βρήκα στο μενού των συσκευών για power saving και αυτόματες απενεργοποιήσεις είναι off.
Τo HDMI καλώδιο είναι μια χαρά. Δοκιμασμένο και σε άλλη τηλεόραση.
Το έχει και κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα ?

Πήρα τηλέφωνο και στη nova. Ο δέκτης έχει το πιο πρόσφατο firmware, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Μου πρότειναν να πάρω το δέκτη και να τον πάω σε κατάστημα για έλεγχο.

Έχετε καμμία άλλη ιδέα ?

Δοκίμασες να αφήσεις τον δέκτη μονίμως αναμμένο?Το λέω επειδή αναφέρεις ότι το πρόβλημα εμφανίζεται αν ανοίξεις πρώτα την τηλεόραση και μετά τον δέκτη.Κάνε την δοκιμή να αφήσεις αναμμένο τον δέκτη και να ανοίξεις ύστερα την τηλεόραση.