Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Η IP που συνδέεται σε μένα, είναι η 192.168.0.6.

Αυτη ειναι η εσωτερικη IP που παιρνει ο δεκτης σου στο δικτυο σου.

Χμμμ....κι άλλος με πρόβλημα. Δεν θυμάμαι αν μου έβγαζε κι εμένα τον ίδιο κωδικό. Σου βγάζει ένα κόκκινο x
δίπλα από την εγγραφή, στην λίστα με τις εγγραφές σου; Εγώ είχα βάλει ένα δίσκο πειραματόζωο, αλλά μάλλον
το πρόβλημα το βγάζει και σε άλλους τελικά.

Αν πατήσεις το OK, νομίζω, στην συγκεκριμένη εγγραφή σου βγάζει σαν αιτιολογία Power failed ή κάτι τέτοιο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας έχω φρέσκα νέα!!!
Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο

https://satleo.gr/news/8474-πανέτοιμη-η-nova-για-υβριδικές-υπηρεσίες

[..CUT..]
Έτοιμη είναι η Nova να προχωρήσει στο λανσάρισμα των νέων υβριδικών υπηρεσιών της. Αυτή τη στιγμή, όλοι οι συνδρομητές της (με παλιούς ή νέους δέκτες) έχουν αναβαθμιστεί, αποκτώντας τη λειτουργία REC στα μενού τους, γεγονός που τους επιτρέπει τη σύνδεση εξωτερικών μέσων αποθήκευσης στο δέκτη, για την πραγματοποίηση εγγραφών προγραμμάτων. Έτοιμη όμως τεχνικά είναι και η ενεργοποίηση της θύρας ethernet των δεκτών, ώστε να δοθεί και πρόσβαση σε VOD...

[..CUT..]
Η έναρξη των υβριδικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάπου μέσα στο Μάιο.
Πολύ ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο !!!!!
Αναμένουμε ...

Απάντηση: Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Τα ίδια καλά με μένα. Αλλά εμένα μου το έκανε στο REC, γιατί το timeshift το δούλεψα ελάχιστα. Δες με τον άλλο
δίσκο σου και πες μας. Εγώ πάντως έκλεινα την θήκη USB από τον διακόπτη, έκλεινα και τον δέκτη τραβώντας το
πριζάκι του τροφοδοτικού για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά το άνοιγα ξανά και όλα ΟΚ. Σου βρίσκει τον δίσκο κατά
την έναρξη, και πατάς EXIT, μην πας και κάνεις κανένα format. Τώρα πως την πάτησα εγώ, μάλλον χάλασε το
filesystem του δίσκου.

Μερικές φορές αργεί τόσο να επανέλθει, που και μισάωρο να πέρναγε δεν έστρωνε. Αφηνα να παίξει ένα έργο,
και πάταγα REC σε άλλο έργο για να γράψω.

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με κάποιυς δίσκους, για να το αντιμετωπίζει και άλλος χρήστης. Η έχει πρόβλημα
ο δίσκος σου και δεν το εντοπίζουν τα Windows. Ψάξε τον δίσκο με το HDD Regenerator, στο Hiren's Boot CD.
Στο previev mode, θα σου κάνει καμμιά ώρα για να τον ψάξει όλο.

Και νομίζω ότι κολλάειο δέκτης γενικά στις εγγραφές. Τώρα τι μου λέτε εσείς για τον δίσκο ότι είχε πρόβλημα κτλ,
το ξέρω. Αλλη υπόθεση αυτό, και δυστυχώς δεν έχω άλλο δίσκο να δοκιμάσω εκτός τον 500άρη που πρέπει να αδειάσω,
και πριν τον δώσω, να δοκιμάσω κι εκεί. Εκείνος, θεωρητικά είναι ok.

Εχει συνδέσει κανένας τον δέκτη με LAN; Η IP που συνδέεται σε μένα, είναι η 192.168.0.6.
Όταν συνδέουμε σκληρό δίσκο, τηρώντας αυτά που έχουμε περιγράψει, θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές μας κανονικά. Αν ακολουθείται η σωστή διαδικασία και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις εγγραφές μας, τότε φταίει ο δίσκος. Τόσο απλά... Δεν χρειάζεται να μπλέκουμε ούτε με Hiren´s Boot, ούτε με τίποτα άλλο. Για να το πιο απλά, όταν αγοράσουμε κάποιον δίσκο, είναι εγγυημένο ότι αυτός θα είναι εντάξει και θα δουλεύει σωστά όπου κι αν τον χρησιμοποιήσουμε. Όταν λοιπόν συνδέσουμε έναν τέτοιο δίσκο στον δέκτη μας, τηρώντας τη συνδεσμολογία που προτείνεται, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τις εγγραφές μας. Αν συνδέσουμε κάποιον παλιό 2,5¨ δίσκο που έχουμε, ή έχουμε τοποθετήσει κάποιον (που μας έχει ξεμείνει από κάποιο pc ή laptop) σε εξωτερική θήκη και αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις εγγραφές μας, τότε φταίει ο δίσκος. Δεν φταίει ο δέκτης...

Η θύρα lan του δέκτη, θα αξιοποιηθεί προσεχώς, όπως γράφτηκε πρόσφατα...

Αυτη ειναι η εσωτερικη IP που παιρνει ο δεκτης σου στο δικτυο σου.

Εννοείται. Επί της ευκαιρίας, έχω DHCP άρα δεν είναι η default του δέκτη. Το ξέρω ότι είναι η εσωτερική IP.
Εκεί είναι το κόλπο. Αν ξέρεις και το port, και τυχαίνει να είναι ξεκλείδωτη η πρόσβαση (λίγο μέχρι αρκετά
δύσκολο), μπορείς να κάνεις streaming ότι βλέπεις, με τον VLC player. Οπως ακριβώς στον Dreambox!

Τελικά το πρόβλημα που είχαν αναφέρει ήταν θέμα σκληρού! Έβαλα σε εξωτερική θήκη έναν 200Gb κι όλα δουλεύουν κανονικά τις 2 αυτές μέρες που τον χρησιμοποιώ.

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Αναμενόμενο ήταν να προέρχεται το πρόβλημα που αντιμετώπιζες, από τον σκληρό δίσκο.

Θα επαναλάβω μια ακόμα φορά, ότι τυχόν προβλήματα εγγραφών-time shift, οφείλονται στον χρησιμοποιούμενο σκληρό δίσκο. Η χρήση εγγυημένα καλού σκληρού δίσκου, προσφέρει και απροβλημάτιστη θέαση στις λειτουργίες αυτές.

Εξακολουθω να αντιμετωπιζω το εξης προβλημα .Οταν συνδεω το δισκο χανω την περιγραφη των προγραμματων ( την υποθεση των ταινιων δηλαδη) .Εσεις το εχετε ?

Μου έχει τύχει να το χάνει μετά από reset ή αποσύνδεση από το ρεύμα. Σε λίγη ώρα επανέρχεται. Δεν έχω δει να σχετίζεται με σύνδεση του δίσκου .

Μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πολλές φορές λύνει αρκετά προβλήματα.

Επανέρχομαι στο θέμα του σκληρού δίσκου γιατί διαπίστωσα το εξής. Ο δίσκος όσο είναι ανοιχτός ο δέκτης λειτουργεί κανονικά. Όταν όμως είναι κλειστός μετά από λίγη ώρα σταματά να λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην κάνει προγραμματισμένη εγγραφή. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα; Στις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις είναι στην αναμονή κι ο σκληρός είναι 3.5" με εξωτερική τροφοδοσία. Αν έπαιρνα USB Hub υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα γιατί θα τροφοδοτείται συνέχεια με ρεύμα και δεν θα κλείνει ο δίσκος;

Η ρύθμιση για τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις πρέπει να είναι ακριβώς έτσι:
Χρόνος απενεργοποίησης : Ποτέ
Τύπος απενεργοποίησης : Αναμονή

Εφόσον έχεις τις ρυθμίσεις ακριβώς έτσι και ο δίσκος τροφοδοτείται συνεχώς, ο δέκτης όταν είναι stand by κάνει κανονικά τις προγραμματισμένες εγγραφές.
Το ανέφερα σχετικά πρόσφατα, το επαναλαμβάνω και τώρα: Σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με τις εγγραφές, το πρόβλημα εντοπίζεται στον δίσκο και όχι στον δέκτη. Αυτό που με μπερδεύει από όσα λες, είναι ότι ενώ λες πως τροφοδοτείται με εξωτερική τροφοδοσία ο δίσκος, αναρωτιέσαι αν με τη χρήση hub θα λυνόταν το πρόβλημα, καθώς θα τροφοδοτείται συνέχεια με ρεύμα ο δίσκος. Μα όταν λες ότι έχει εξωτερική τροφοδοσία ο δίσκος, δεν τροφοδοτείται συνέχεια? Κλείνει από μόνη της? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Η ρύθμιση για τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις πρέπει να είναι ακριβώς έτσι:
Χρόνος απενεργοποίησης : Ποτέ
Τύπος απενεργοποίησης : Αναμονή

Εφόσον έχεις τις ρυθμίσεις ακριβώς έτσι και ο δίσκος τροφοδοτείται συνεχώς, ο δέκτης όταν είναι stand by κάνει κανονικά τις προγραμματισμένες εγγραφές.
Το ανέφερα σχετικά πρόσφατα, το επαναλαμβάνω και τώρα: Σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με τις εγγραφές, το πρόβλημα εντοπίζεται στον δίσκο και όχι στον δέκτη. Αυτό που με μπερδεύει από όσα λες, είναι ότι ενώ λες πως τροφοδοτείται με εξωτερική τροφοδοσία ο δίσκος, αναρωτιέσαι αν με τη χρήση hub θα λυνόταν το πρόβλημα, καθώς θα τροφοδοτείται συνέχεια με ρεύμα ο δίσκος. Μα όταν λες ότι έχει εξωτερική τροφοδοσία ο δίσκος, δεν τροφοδοτείται συνέχεια? Κλείνει από μόνη της? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?
Εχθές άφησα τον δεκτή ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ κι ο δίσκος δεν έκλεισε καθόλου. Όταν έκλεισα τον δεκτή μετά από λίγη ώρα ο δέκτης σταμάτησε να δουλεύει και μπήκε σε κατάσταση αναμονής όπως και στα windows όταν δεν χρησιμοποιείς τον δίσκο για ώρα. Έχει τροφοδοσία, ανάβει απλά δεν γυρίζει. Αν βγάλω με κλειστό τον δεκτή το usb και το ξαναβάλω πάλι με κλειστό τον δεκτή θα ξεκινήσει να γυρίζει. Οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις είναι έτσι όπως το αναφέρεις. Απλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα και θέλω να δοκιμάσω αν με usb Hub με εξωτερική τροφοδοσία αφήνει τον δίσκο να μπει σε κατάσταση αναμονής.

Μάλιστα... Κατάλαβα τι εννοείς.
Ο δίσκος σου, πέρα από την συνεχώς λαμβανόμενη τροφοδοσία του, όταν το συνδεδεμένο σε αυτόν μηχάνημα τίθεται εκτός λειτουργίας, μετά από λίγα λεπτά τίθεται και αυτός σε κατάσταση αναμονής. Έχει λογική το να λυθεί το πρόβλημα αυτό, με τη χρήση hub με εξωτερική τροφοδοσία, καθώς το συνδεδεμένο σε αυτόν usb μηχάνημα δεν θα τίθεται ποτέ εκτός λειτουργίας. Οπότε και δεν θα μπαίνει ποτέ και ο δίσκος σε κατάσταση αναμονής. Επειδή όμως δεν έχω δοκιμάσει να συνδέσω 3.5¨ δίσκο χωρίς χρήση usb hub με τροφοδοσία, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος 100% ότι είναι έτσι όπως το λέω. Λογικά, θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά για σιγουριά θα πρέπει να το δοκιμάσεις.

Δες μηπως οφειλεται και στο "παρκαρισμα" των κεφαλων του σκληρου (parking hdd heads). Καθε σκληρος εχει δικό του χρόνο αναμονής. Θυμαμαι παλαιοτερη συζητηση, οπου καποιοι ειχαν παρομοιο προβλημα με τους wd green.

Μάλιστα... Κατάλαβα τι εννοείς.
Ο δίσκος σου, πέρα από την συνεχώς λαμβανόμενη τροφοδοσία του, όταν το συνδεδεμένο σε αυτόν μηχάνημα τίθεται εκτός λειτουργίας, μετά από λίγα λεπτά τίθεται και αυτός σε κατάσταση αναμονής. Έχει λογική το να λυθεί το πρόβλημα αυτό, με τη χρήση hub με εξωτερική τροφοδοσία, καθώς το συνδεδεμένο σε αυτόν usb μηχάνημα δεν θα τίθεται ποτέ εκτός λειτουργίας. Οπότε και δεν θα μπαίνει ποτέ και ο δίσκος σε κατάσταση αναμονής. Επειδή όμως δεν έχω δοκιμάσει να συνδέσω 3.5¨ δίσκο χωρίς χρήση usb hub με τροφοδοσία, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος 100% ότι είναι έτσι όπως το λέω. Λογικά, θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά για σιγουριά θα πρέπει να το δοκιμάσεις.
Πειραματίστηκα λίγο κι απ ότι φαίνεται οι εγγραφές λειτουργούν όπως πρέπει. Απλά άνοιξα τον εξωτερικό σκληρό και τον έβαλα στην θήκη που είχα δοκιμάσει έναν 200Gb που λειτουργούσε κανονικά. Μέχρι στιγμής οι προγραμματισμένες εγγραφές γίνονται χωρίς πρόβλημα. Ο σκληρός δείχνει ότι έχει ρεύμα και δεν γυρίζει αλλά όταν είναι να γίνει εγγραφή ξεκινάει να λειτουργεί. Μπαίνει σε αναμονή αλλά "ξυπνάει" όταν είναι για εγγραφή. Πριν αν έμπαινε σε αναμονή δεν "ξυπνούσε". Οπότε το όλο θέμα το δημιουργούσε η θήκη του.
Δες μηπως οφειλεται και στο "παρκαρισμα" των κεφαλων του σκληρου (parking hdd heads). Καθε σκληρος εχει δικό του χρόνο αναμονής. Θυμαμαι παλαιοτερη συζητηση, οπου καποιοι ειχαν παρομοιο προβλημα με τους wd green.
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον. Μάλλον είναι περισσότερο θέμα θήκης, παρά δίσκου.

Φίλε μου... Δεν ανέφερες ότι μιλάς για δίσκο σε θήκη! Προσωπικά, θεώρησα δεδομένο ότι αναφέρεσαι σε έτοιμο σκληρό δίσκο 3,5". Αφού λύθηκε όμως το πρόβλημά σου, χρήσιμο που το αναφέρεις και τώρα.

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Φίλε μου... Δεν ανέφερες ότι μιλάς για δίσκο σε θήκη! Προσωπικά, θεώρησα δεδομένο ότι αναφέρεσαι σε έτοιμο σκληρό δίσκο 3,5". Αφού λύθηκε όμως το πρόβλημά σου, χρήσιμο που το αναφέρεις και τώρα.
Αυτός που μου έκανε τα προβλήματα ήταν έτοιμος εξωτερικός 3.5" και συγκεκριμένα ο Seagate Freeagent Pro 750Gb. Αυτόν άνοιξα πήρα τον σκληρό και τον έβαλα σε εξωτερική θήκη και δείχνει να δουλεύει.

Μάλιστα... Δεν σου δούλευε στην εργοστασιακή του κατασκευή και δούλεψε με την τοποθέτησή του σε θήκη. Περίεργο, αλλά και ενδιαφέρον ταυτόχρονα. Ενημερωτικά, έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα 2 θήκες με σκληρό 2,5" και η μια δεν μπόρεσε να δουλέψει.

Σχετικά με την περίπτωσή μου που κόλαγε απίστευτα ο δεκτης στην πλοήγηση στα μενού, στις αλλαγές καναλιών κτλ η λύση βρέθηκε! Πήρα δανεικό το καινούριο τηλεκοντρόλ από εναν γνωστό που είχε το ίδιο πρόβλημα και ξαφνικά ο δέκτης πήγαινε σφαίρα! Τηλέφωνο λοιπόν στην νόβα εξηγώ πώς έχει η κατάσταση και μου είπαν πως μερικοί δέκτες με την τελευταία αναβάθμιση έχουν όντως πρόβλημα με το δικό τους τηλεκοντρόλ και οτι θα μου στείλουν δωρεάν το καινούριο τηλεκοντρόλ... έτσι έγινε και ο δέκτης πλέον δουλεύει πιο καλά και απότι όταν τον είχα πρωτοπάρει πριν από 5 χρόνια περίπου.
Ελπίζω να βοηθησα και άλλους με το ίδιο πρόβλημα.

Στάλθηκε από το GT-I9502 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk