Αποκλείεται να έγγραφες σε usb stick χωρητικότητας μικρότερης των 64 Gb τουλάχιστον. Μέχρι 32 gb δεν γράφει σίγουρα, τσεκαρισμένο αυτό. Όπως επίσης, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, οι εγγραφές σε stick παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα, όπως κολλήματα κλπ. Γι αυτό άλλωστε και δεν προτείνεται από τη Nova η χρήση του για εγγραφές. Όταν χρησιμοποιείται από τον χρήστη, γίνεται με δική του ευθύνη.ΟΚ, κι εγώ πώς έγραφα τόσο καιρό;
Καλημέρα σε όλους και Καλή Χρονιά!
Προχθές έκανα κι εγώ την αναβάθμιση του δικού μου HD 831, ζητώντας την να γίνει μέσω του Nova MyAccount. Όντως, σε λίγα λεπτά, κι ενώ είχα τον δέκτη ανοιχτό παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα, έλαβα την ειδοποίηση της αναβάθμισης στην οθόνη μου και αυτή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε. Είναι η download version 65 - software version 2.0.0.41.
Πράγματι, με αυτή την αναβάθμιση φάνηκε πλέον στο μενού του δέκτη και η δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικό σκληρό.
Έβαλα πάνω έναν Seagate Expansion Portable των 2TB, τον οποίο είδε και φορμάρισε. Μετά το φορμάρισμα, εμφανίζει αυτό που και άλλοι έχουν αναφέρει, δηλαδή μια δέσμευση 5% στο συνολικό χώρο του δίσκου. Ίσως είναι απαραίτητη, προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο δίσκος.
Η σύνδεση του δίσκου έγινε φυσικά με USB Hub, από το οποίο παίρνει ουσιαστικά την τροφοδοσία του (σε ρεύμα) ο δίσκος.....
Στις αρχές του έτους (2 Ιανουαρίου), στη σελίδα 15 του νήματος (post #148) είχα γράψει:
Καλημέρα σε όλους και Καλή Χρονιά!
Προχθές έκανα κι εγώ την αναβάθμιση του δικού μου HD 831, ζητώντας την να γίνει μέσω του Nova MyAccount. Όντως, σε λίγα λεπτά, κι ενώ είχα τον δέκτη ανοιχτό παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα, έλαβα την ειδοποίηση της αναβάθμισης στην οθόνη μου και αυτή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε. Είναι η download version 65 - software version 2.0.0.41.
Πράγματι, με αυτή την αναβάθμιση φάνηκε πλέον στο μενού του δέκτη και η δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικό σκληρό.
Έβαλα πάνω έναν Seagate Expansion Portable των 2TB, τον οποίο είδε και φορμάρισε. Μετά το φορμάρισμα, εμφανίζει αυτό που και άλλοι έχουν αναφέρει, δηλαδή μια δέσμευση 5% στο συνολικό χώρο του δίσκου. Ίσως είναι απαραίτητη, προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο δίσκος.
Η σύνδεση του δίσκου έγινε φυσικά με USB Hub, από το οποίο παίρνει ουσιαστικά την τροφοδοσία του (σε ρεύμα) ο δίσκος....
Έκτοτε, δεν είχα δοκιμάσει να κάνω καμιά εγγραφή πάνω στον συγκεκριμένο και ήδη φορμαρισμένο εξωτερικό δίσκο. Σήμερα, που ήθελα να γράψω μια εκπομπή όσο θα έλειπα, πήρα την τεχνική εξυπηρέτηση να με καθοδηγήσει για το ποιά ακριβώς βήματα πρέπει να ακολουθήσω, ώστε να προγραμματίσω την εγγραφή κατά την απουσία μου.
Από τη συζήτηση βγήκε ότι η μέγιστη χωρητικότητα, που μπορεί να έχει ο εξωτερικός δίσκος, δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1TB. Ωστόσο, όταν ξανασυνέδεσα τον παραπάνω, ήδη φορμαρισμένο σκληρό, ο δέκτης τον είδε κανονικά. Για τη μέγιστη χωρητικότητα του 1TB, είναι αλήθεια ότι υπάρχει ήδη αναφορά στις συχνές ερωτήσεις (στην ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω εξωτερικό σκληρό δίσκο?), στο site της Nova. Φοβούμενος μήπως πράγματι τα 2TB δεν επιτρέψουν την εγγραφή, τον έβγαλα, έβαλα κάποιον άλλο στη θέση του (έναν 240άρη SSD μέσα σε εξωτερική θήκη USB), τον φορμάρισε κανονικά και πράγματι η εγγραφή έγινε πλήρης, όπως ακριβώς την είχα προγραμματίσει.
Εξακολουθεί όμως να με βασανίζει το ερώτημα αν ο προηγούμενος ήδη φορμαρισμένος εξωτερικός των 2TB θα μπορούσε να παραμείνει συνδεδεμένος και να πραγματοποιηθεί εγγραφή πάνω του, χωρίς προβλήματα.
Μήπως αυτή η μέγιστη χωρητικότητα έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα του δέκτη? Έχει κανένας κάνει κάποια ανάλογη προσπάθεια, ώστε να έχει αντίληψη αν όντως υπάρχει αυτός ο περιορισμός?
Ευχαριστώ.
Φίλοι μου καλησπέρα!
Θα ήθελα αν γίνεται να μου πει αν κάποιος έχει συνδέσει ΧΩΡΙΣ USB HUB ένα Seagate Expansion Portable 1TB ή 500GB USB 3.0 ή κάποιον άλλο και δουλεύει κανονικά. Επειδή θέλω να αρχίσω να γράφω και δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να ψάχνω και USB HUB είπα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία σας. Επίσης 500GB φτάνουν ή να πάω λέτε σε 1ΤΒ μια που μπορεί να θέλω να γράψω και κανένα ποδόσφαιρο εκτός από τα παιδικά.
Όποιος το έχει κάνει επιβεβαιωμένα ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ
ΥΓ. έχω τον 831 με το τελευταίο firmware update μέσω myaccount.
Εγω εχω εναν εξωτερικο USB2 ,250GB Western Digital με εξωτερικη δικη του τροφοδοσια απευθειας κουμπωμένο στον δεκτη.
Γιατί θα πήξω Στο καλώδιο εκεί πίσω
Γιατί θα πήξω Στο καλώδιο εκεί πίσω
Εγω εχω εναν εξωτερικο USB2 ,250GB Western Digital με εξωτερικη δικη του τροφοδοσια απευθειας κουμπωμένο στον δεκτη.
Πικρή αλήθεια . Και γκρινιάζουν οι γυναίκες και μαζεύουν σκόνη και μπλέκονται . Είμαι σίγουρος οτι ένα ανθρωπάκι πάει κρυφά την νύχτα και τα ανακατεύει.Δεν έχεις και άδικο. Είναι μία ενόχληση και αυτή με το καλωδιομάνι. Μη μιλήσω για την πληθώρα εξωτερικών τροφοδοτικών, εδώ η Sony στις πιο πολλές τηλεοράσεις της το έχει εξωτερικό.
Όσον αφορά τη χωρητικότητα 500GB vs 1TB κανένα σχόλιο?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.