Re: NOVA Pace 865 HD PVR
Καλά μιλάμε το τι τράβηξα με τον 865 δε λέγεται!Ήμουν κάτοχος του 831 για 1 έτος και λόγω του PVR ήθελα να τον αλλάξω και έτσι αγόρασα τον 865.
Μου κόστισε 99 και τον προμηθεύτηκα από το κατάστημα της Forthnet στο Κορωπί.Τον εγκαθιστώ,συνδέω τα 2 καλώδια στα αντίστοιχα Tuners και τον ενεργοποιώ!
Το πρώτο πρόβλημα είναι πως δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η κάρτα!Τελικώς έκανα Reset στον δέκτη και καταφέραμε να δούμε εικόνα!Πάνω που τον ευχαριστώ τον υπάλληλο στην τηλεφωνική υποστήριξη και πάω να το κλείσω, μου λέει να περιμένω λίγο αν κάνουμε κάποια Tests!
-Πατήστε 2 φορές το πράσινο κουμπάκι του τηλεκοντρόλ σας.
-Μήπως εννοείται 1 φορά?Διοτί στο δεύτερο πάτημα χάνεται η οθόνη πληροφορίων!
-Αλήθεια?Ναι του λέω.Οκ πατήστε το 1 φορά τότε και πείτε μου την έκδοση του λογισμικού!
-3/10 γράφει.
-Μάλιστα.
-Χρειάζεστε αναβάθμιση κ.Σταύρο.
-Να την κάνουμε..
-Παρακαλώ πατήστε πάλι το πράσινο κουμπί και πείτε μου τι σήμα έχει ο 1ος Δέκτης.
-71% ένταση και 100% ποιότητα.
-Πατήστε κάτω βελάκι και πείτε μου τι σήμα έχει ο 2ος.
-0% ένταση και 0% ποιότητα!!!!
-Υπάρχει πρόβλημα,δεν έχει σήμα ο 2ος δέκτης και δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση!Πρέπει και οι 2 δέκτες να έχουν σήμα για να γίνει αναβάθμιση!
Τελικώς μετά από πολλές δοκιμές που έκανα,και τα 2 καλώδια έφερναν σήμα κανονικά αλλά ο 2ος δέκτης του 865 δεν μπορούσε να το λάβει!!!
Μου σύστησε να ξανακάνω Reset και μετά επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις!Τα κάνω ακριβώς όπως μου τα είπε και τζίφος!Το πρόβλημα παρέμενε!O 2oς δέκτης συνέχιζε να μη θέλει να..αποδεχτεί το δορυφορικό σήμα!
Κ.Σταύρο πρέπει να επιστρέψετε τον δέκτη στο κατάστημα που το πήρατε (Κορωπί) αλλά στο Κορωπί δεν έχουν τεχνικό τμήμα.Αν θέλετε πηγαίντε το στην Μαραθώνος 80 που έχει τεχνικό τμήμα,να σας το ελέγξουν άμεσα.Αλλά να μην το κρατήσουν!Να βεβαιώσουν το πρόβλημα και ακολούθως να το πάτε στον Κορωπί για να γίνει αντικατάσταση.Παίρνω τηλέφωνο στην Μαραθώνος 80 την Δευτέρα και μου είπαν να τους το πάω την Τρίτη να το δουν.Εντωμεταξύ χώρια του γεγονότος του προβλήματος του 2ου δέκτη,όλος ο 865 σερνότανε!Σε σημείο να σου έρχεται να τον σπάσεις!
Την άλλη μέρα το πρωί λέω να κάνω μια δοκιμή ακόμα μήπως φτιάξει!Ξανακάνω μόνος μου Reset και ως εκ θαύματος ο 2ος δέκτης βρήκε σήμα!!!61% ένταση,100% ποιότητα.
Λογικό που ήταν μειωμένη η ένταση του σήματος σε σχέση με τον 1ο δέκτη (71% vs 61%) καθώς είχα τοποθετήσει απλό καλώδιο της ...σειράς!
Εδώ τώρα αρχίζει το γελοίο της υπόθεσης!Ναι μεν βρήκε σήμα ο δέκτης αλλά δεν μπορούσε να εγγράψει!Ναι μεν πατώντας το Rec έδειχνε πως έγραφε αλλά οι εγγραφές άλλοτε δεν εμφανίζονταν στο Playlist άλλοτε εμφανίζονταν αλλά πατώντας το ΟΚ,τα αρχεία ΔΕΝ άνοιγαν!Παίρνω τηλέφωνο ξανά το 18345 και ο υπάλληλος στο τεχνικό τμήμα μου λέει πως ο δέκτης αυτός δεν παίρνει αναβάθμιση.Μόνο ο 831 αναβαθμίζεται και πως θα πρέπει να τον επιστρέψω σε κατάστημα Forthnet.Μα του λέω είναι δυνατόν να μην αναβαθμίζεται???Ναι μου λέει!
Ξανακαλώ πάλι το 18345 και ο νέος υπάλληλος μου είπε πως θα πρέπει να κάνω αναβάθμιση!!!!Χα χα χα!!Μα καλά λέω,ο προηγούμενος συνάδελφος σας μου είπε πως δεν σηκώνει αναβάθμιση ο δέκτης 865,θα με τρελάνετε???
Τέλος πάντων,ο δέκτης είχε την Version 3/10 και η τρέχουσα ήταν η ....24/10!!Κάνω αναβάθμιση και η κατάσταση επιτέλους έφτιαξε!Αλλα όχι εντελώς...!
Χθες το βράδυ που έβλεπα Ευρωλίγκα,έκανα Zaping μεταξύ 2 καναλιών πατώντας το κόκκινο κουμπί,το ALT.Μόλις επέστρεφα από το ErtHD στο Novasports2HD ο ήχος του Novasports2HD χαμήλωνε περίπου στο μισό!!
Στο ErtHD ήταν μια χαρά!Παρατήρησα πως εάν,ενώ ήμουν στο Novasports2HD,πατούσα 2 γρήγορες φορές το ALT ώστε να επιστρέψει στο ίδιο κανάλι,ο ήχος έφτιαχνε!!Κουφά πράγματα!
Πλέον ήξερα το κόλπο και δεν ξαναπήρα τηλέφωνο στο 18345!Του ξαναέκανα Reset και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και φαίνεται πως έστρωσε!!!Σήμερα θα το τεστάρω πιο εκτεταμένα!
Άντε να δούμε τι άλλη μαλακία θα μου ξανακάνει!
Σαν παρατήρηση να τονίσω πως οι εναλλαγές των καναλιών στον 865 είναι κατά περίπου 1 δευτερόλεπτο πιο αργές από ότι στον 831!