Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Σχετικα με την εγκατασταση με ενα καλωδιο, εαν βαλω splitter με Power pass και στις 2 εξοδους υπαρχει προβλημα??
Το δοκιμασα και δουλευει κανονικα, γιατι δεν βρισκω στην περιοχη μου αυτο που προτεινετε.

Δεν το αφησα πανω πολυ. Απλα δεν μπορω να βρω το αλλο και απο ιντερνετ θα μπλεξω με μεταφορικα κτλ.

Καταλαβαίνεις ότι και οι 2 έξοδοι δίνουν τάση, και μάλιστα διαφορετική ανάλογα του τι βλέπεις; Είναι σαν να τις ενώνεις με καλώδιο με αυτό που έβαλες.
Πρέπει να βρεις διαχωριστή που να αφήνει να περνά τάση μόνο από την μία πλευρά.

Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Σχετικα με την εγκατασταση με ενα καλωδιο, εαν βαλω splitter με Power pass και στις 2 εξοδους υπαρχει προβλημα??
Το δοκιμασα και δουλευει κανονικα, γιατι δεν βρισκω στην περιοχη μου αυτο που προτεινετε.

Μπορείς να βάλεις ένα dc blocker στο lnb 2 του δέκτη και θα είσαι εντάξει.
Δηλαδή,βιδώνεις το dc blocker στο lnb 2 του δέκτη και την μια έξοδο του splitter που έβαλες,την βιδώνεις πάνω στο dc blocker.

Με το dc blocker θα εχω μεγαλυτερη απωλεια σηματος?
Ειμαι σχετικα οριακα.

Καλά μιλάμε το τι τράβηξα με τον 865 δε λέγεται!Ήμουν κάτοχος του 831 για 1 έτος και λόγω του PVR ήθελα να τον αλλάξω και έτσι αγόρασα τον 865.
Μου κόστισε 99 και τον προμηθεύτηκα από το κατάστημα της Forthnet στο Κορωπί.Τον εγκαθιστώ,συνδέω τα 2 καλώδια στα αντίστοιχα Tuners και τον ενεργοποιώ!
Το πρώτο πρόβλημα είναι πως δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η κάρτα!Τελικώς έκανα Reset στον δέκτη και καταφέραμε να δούμε εικόνα!Πάνω που τον ευχαριστώ τον υπάλληλο στην τηλεφωνική υποστήριξη και πάω να το κλείσω, μου λέει να περιμένω λίγο αν κάνουμε κάποια Tests!

-Πατήστε 2 φορές το πράσινο κουμπάκι του τηλεκοντρόλ σας.
-Μήπως εννοείται 1 φορά?Διοτί στο δεύτερο πάτημα χάνεται η οθόνη πληροφορίων!
-Αλήθεια?Ναι του λέω.Οκ πατήστε το 1 φορά τότε και πείτε μου την έκδοση του λογισμικού!
-3/10 γράφει.
-Μάλιστα.
-Χρειάζεστε αναβάθμιση κ.Σταύρο.
-Να την κάνουμε..
-Παρακαλώ πατήστε πάλι το πράσινο κουμπί και πείτε μου τι σήμα έχει ο 1ος Δέκτης.
-71% ένταση και 100% ποιότητα.
-Πατήστε κάτω βελάκι και πείτε μου τι σήμα έχει ο 2ος.
-0% ένταση και 0% ποιότητα!!!!
-Υπάρχει πρόβλημα,δεν έχει σήμα ο 2ος δέκτης και δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση!Πρέπει και οι 2 δέκτες να έχουν σήμα για να γίνει αναβάθμιση!

Τελικώς μετά από πολλές δοκιμές που έκανα,και τα 2 καλώδια έφερναν σήμα κανονικά αλλά ο 2ος δέκτης του 865 δεν μπορούσε να το λάβει!!!
Μου σύστησε να ξανακάνω Reset και μετά επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις!Τα κάνω ακριβώς όπως μου τα είπε και τζίφος!Το πρόβλημα παρέμενε!O 2oς δέκτης συνέχιζε να μη θέλει να..αποδεχτεί το δορυφορικό σήμα!
Κ.Σταύρο πρέπει να επιστρέψετε τον δέκτη στο κατάστημα που το πήρατε (Κορωπί) αλλά στο Κορωπί δεν έχουν τεχνικό τμήμα.Αν θέλετε πηγαίντε το στην Μαραθώνος 80 που έχει τεχνικό τμήμα,να σας το ελέγξουν άμεσα.Αλλά να μην το κρατήσουν!Να βεβαιώσουν το πρόβλημα και ακολούθως να το πάτε στον Κορωπί για να γίνει αντικατάσταση.Παίρνω τηλέφωνο στην Μαραθώνος 80 την Δευτέρα και μου είπαν να τους το πάω την Τρίτη να το δουν.Εντωμεταξύ χώρια του γεγονότος του προβλήματος του 2ου δέκτη,όλος ο 865 σερνότανε!Σε σημείο να σου έρχεται να τον σπάσεις!
Την άλλη μέρα το πρωί λέω να κάνω μια δοκιμή ακόμα μήπως φτιάξει!Ξανακάνω μόνος μου Reset και ως εκ θαύματος ο 2ος δέκτης βρήκε σήμα!!!61% ένταση,100% ποιότητα.
Λογικό που ήταν μειωμένη η ένταση του σήματος σε σχέση με τον 1ο δέκτη (71% vs 61%) καθώς είχα τοποθετήσει απλό καλώδιο της ...σειράς!

Εδώ τώρα αρχίζει το γελοίο της υπόθεσης!Ναι μεν βρήκε σήμα ο δέκτης αλλά δεν μπορούσε να εγγράψει!Ναι μεν πατώντας το Rec έδειχνε πως έγραφε αλλά οι εγγραφές άλλοτε δεν εμφανίζονταν στο Playlist άλλοτε εμφανίζονταν αλλά πατώντας το ΟΚ,τα αρχεία ΔΕΝ άνοιγαν!Παίρνω τηλέφωνο ξανά το 18345 και ο υπάλληλος στο τεχνικό τμήμα μου λέει πως ο δέκτης αυτός δεν παίρνει αναβάθμιση.Μόνο ο 831 αναβαθμίζεται και πως θα πρέπει να τον επιστρέψω σε κατάστημα Forthnet.Μα του λέω είναι δυνατόν να μην αναβαθμίζεται???Ναι μου λέει!

Ξανακαλώ πάλι το 18345 και ο νέος υπάλληλος μου είπε πως θα πρέπει να κάνω αναβάθμιση!!!!Χα χα χα!!Μα καλά λέω,ο προηγούμενος συνάδελφος σας μου είπε πως δεν σηκώνει αναβάθμιση ο δέκτης 865,θα με τρελάνετε???
Τέλος πάντων,ο δέκτης είχε την Version 3/10 και η τρέχουσα ήταν η ....24/10!!Κάνω αναβάθμιση και η κατάσταση επιτέλους έφτιαξε!Αλλα όχι εντελώς...!
Χθες το βράδυ που έβλεπα Ευρωλίγκα,έκανα Zaping μεταξύ 2 καναλιών πατώντας το κόκκινο κουμπί,το ALT.Μόλις επέστρεφα από το ErtHD στο Novasports2HD ο ήχος του Novasports2HD χαμήλωνε περίπου στο μισό!!
Στο ErtHD ήταν μια χαρά!Παρατήρησα πως εάν,ενώ ήμουν στο Novasports2HD,πατούσα 2 γρήγορες φορές το ALT ώστε να επιστρέψει στο ίδιο κανάλι,ο ήχος έφτιαχνε!!Κουφά πράγματα!
Πλέον ήξερα το κόλπο και δεν ξαναπήρα τηλέφωνο στο 18345!Του ξαναέκανα Reset και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και φαίνεται πως έστρωσε!!!Σήμερα θα το τεστάρω πιο εκτεταμένα!

Άντε να δούμε τι άλλη μαλακία θα μου ξανακάνει!
Σαν παρατήρηση να τονίσω πως οι εναλλαγές των καναλιών στον 865 είναι κατά περίπου 1 δευτερόλεπτο πιο αργές από ότι στον 831!

Last edited:
Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

καλήμερα έχω το 865 hd χθες αγόρασα μια lg 49 4κ το πρόβλημα ρε παιδιά είναι ότι η ποιότητα εικόνας στην nova έχει χαλάσει πάρα πολύ στην παλιά τηλεόραση δεν ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα από χθες όμως με την νέα τηλεόραση είναι μαύρο χάλι , υπάρχει καμιά σωτηρία ?

η ποιοτητα των καναλιων δεν εχει χαλασει, τουλαχιστον συμφωνα με τη δικη μου γνωμη σε 40' τβ.

αν ειχες 30" λογικο ειναι να παρατηρεις διαφορες. τα hd καναλια εχουν αρκετα καλη εικονα παντως.

θελει και καλη ρυθμιση η τβ κατα τη γνωμη μου. ευκρινεια, αντιθεση, οπισθιος φωτισμος, φωτηνοτητα, motion view κλπ. να την εχεις στην καταληλη αποσταση απο κει που καθεσαι και αλλα. τσεκαρε οτι ειναι ο δεκτης και στο 1080i

επισης ειναι λογικο σε 4k τβ και το 1080 να ειναι λιγο

το θέμα που θα βρω έναν οδηγό που να λέει για ρυθμίσεις στην tv, από το λίγο που προσπάθησα δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό .

δεν χρειαζεται οδηγος. εχει να κανει με το πως σου αρεσει εσενα. εμενα πχ δεν μαρεσει να ειναι πολυ φωτεινη η εικονα. παιζεις με τις ρυθμισεις μεχρι να εχεις το καλυτερο αποτελεσμα με το γουστο σου.
το λεω αυτο γιατι δεν εχει παρατηρηθει να εχει χειροτερεψει η ποιοτητα της εικονας απο πλευρας νοβα

δεν ξερω που να το αναφερω και αν ειναι σωστο που το λεω εδω, η απορια μου ειναι η εξης , αξιζει να παρω τον novabox+ η εχει προβληματα και αυτος ο δεκτης ; σε σχεση με τον 831 ειναι καλυτερος η οχι; ο novabox+ ειναι ο 865 που λεμε η αλλος δεκτης; μ ενδιαφερει το 3D

Last edited by a moderator:

Φυσικά και αξίζει η αναβάθμιση σε 865 PVR.
Έχεις σαν βασικό τις εγγραφές ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθείς άλλο πρόγραμμα, το nova on Demand κλπ.

Όσο αφορά το 3D μιας και διάβασα το μήνυμα σου και στο support, το ξεχνάς.
Με ένα google αρισμα θα δεις πόσα έργα φέτος γυρίστηκαν σε 3d.

Το εξειδικευμένο 3D κανάλι έχει κλείσει σε όλες τις πλατφόρμες, θα έμενε στη Nova; Δεν υπάρχει 3D, μας τελείωσε. Μια μόδα ήταν και πέρασε.

Μαλιστα , ο βασικος λογος μεταφορας σε αυτον τον δεκτη ειναι το 3D, οι εγγραφες δεν με ενδιαφερουν , αρα μενω με τον 831, σ ευχαριστω φιλε

γεια σας! έχω ένα πρόβλημα που απ' ό,τι διαβάζω εδώ μέσα είναι σχετικά κοινό: ενώ στον δέκτη 1 η ένταση και ακρίβεια σήματος είναι καλή, 75% και 94% αντίστοιχα, ο δέκτης 2 παρουσιάζει μηδενικές μετρήσεις. η εγκατάσταση είναι καινούργια (πιάτο, μάτι, καλώδια), απ' τα χεράκια μου ωστόσο και όχι από επαγγελματία τεχνικό. επίσης δοκίμασα τα πάντα για να διορθώσω το πρόβλημα (επανακινήσεις, εργοστασιακές ρυθμίσεις, κλπ), χωρίς αποτέλεσμα. επίσης, θέλω να αναφέρω ότι συχνά, κατά την αλλαγή καναλιού, ο αποκωδικοποιητής κάνει ρισέτ από μόνος του. το ερώτημά μου είναι αν πιθανός λόγος του προβλήματος του μηδενικού σήματος στον δέκτη 2 μπορεί να είναι η μη επαρκώς καλή στόχευση της κεραίας. να κλείσω εδώ λέγοντας ότι δεν έχω εγγραφές, προσωρινή μνήμη και on demand, και ότι όταν πήγα το μηχάνημα στον εξουσιοδοτημένο τεχνικό να το ελέγξει ΔΕΝ βρήκε κανένα πρόβλημα (έκανε δοκιμαστικές εγγραφές που στο μαγαζί του μπορέσαμε στη συνέχεια να τις δούμε, αλλά όταν γύρισα στο σπίτι δεν μπόρεσα να τις δω κι ας φαινόντουσαν στη λίστα εγγραφών)! αυτά! τα φώτα σας...

Όταν λες μάτι το LNB εννοείς! Είναι διπλό; Δηλαδή κατεβαίνουν 2 καλώδια προς τον δέκτη σου ή μόνο 1;

Για όνομα, δε μπορω να βρω πουθενα διακλαδωτή με μονό dc pass για τον 865 σε ελληνικό κατάστημα. Κανείς προτασεις;

Πάρε ένα dc blocker Κωστή.Θα το βρεις εύκολα και θα κάνεις την ίδια δουλειά.