Novabox+ Pace 865 HD PVR

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Ο πρόσφατα αποκτηθείς 865 δεν μου εμφανίζει info στα κανάλια cinema.
Μου δείχνει την πρώτη και την τελευταία σειρά μόνο.
Τι φταίει;
Κάποια συμβουλή;

Ευχαριστώ.

Έχεις καλώδιο και στα 2 tuner,ή μόνο στο πρώτο?

Αν έχεις και στα 2 tuner καλώδιο κανονικά,θα σου πρότεινα να κάνεις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Κάτι δεν έχει κάτσει καλά,ή έχει φάει κάποιο κόλλημα.

Συμβαίνουν αυτά.

Αλλά πρώτα απ' όλα πες αν έχει διπλό καλώδιο.

Καλώδιο έχω μόνο στο 1ο tuner.

:music-smiley-004:

Το καλώδιο στο δεύτερο tuner,πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθεί.

Είτε να είναι αυτόνομο,που είναι και το ιδανικό,είτε να χρησιμοποιηθεί splitter στο καλώδιο καθόδου και τοποθέτηση dc blocker στο 2ο tuner.

Αν επιλεγεί χρήση splitter με dc blocker,ο μοναδικός περιορισμός,όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές,είναι η θέαση μόνο από τα κανάλια της NOVA.

Έτσι,θα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα οι εγγραφές,το epg,οι τυχόν αναβαθμίσεις και το on demand.

Μόλις σήμερα σύνδεσα δεύτερο αυτόνομο καλώδιο στον 865, τον έβγαλα από το ρεύμα για μερικά λεπτά, έκανα και επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά τίποτα.
Το πρόβλημα παραμένει. Και το κάνει στα καναλια cinema που θέλω να βλέπω πληροφορίες για τις ταινίες.
Μήπως έχει πρόβλημα ο δέκτης μου;

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Ο ΟΤΕ έχει όλα τα κανάλια στην ίδια πόλωση/φάσμα συχνοτήτων, οπότε παίζει ένα καλώδιο. Μια "προσομοίωση" αυτής της κατάστασης για την νόβα μπορείς να κάνεις με τον dc block splitter που ανέφερα, θα έχεις θέμα με εγγραφές από λίγα κανάλια μόνο.

Αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με τον dimpoly, δηλαδή έβαλα τον pvr αλλά δεν έχω την δυνατότητα να περάσω δεύτερο καλώδιο, ούτε να χρησιμοποιήσω το επίγειο με διακλαδωτή TV-SAT. Άρα η μόνη "σίγουρη" αλλά ακριβή λύση που μου έχει πει τεχνικός είναι το stacker-destacker.
Μπορείς να μου πεις, εάν χρησιμοποιήσω splitter (κάποιος μου είπε να χρησμιοποιήσω έναν συγκεκριμένο μάρκας Spaun, να περάνει DC) και dc block:
1. Με ποια κανάλια θα έχω πρόβλημα σε εγγραφές;
2. Τις ταινίες του "on demand" θα τις έχω;

Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Μπορείς να βάλεις ένα dc blocker στο lnb 2 του δέκτη και θα είσαι εντάξει.
Δηλαδή,βιδώνεις το dc blocker στο lnb 2 του δέκτη και την μια έξοδο του splitter που έβαλες,την βιδώνεις πάνω στο dc blocker.

dc blocker και splitter μπαίνει και επάνω στο πιάτο και κάτω στον δέκτη;

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο δέκτης έχει σταματήσει να γράφει.

Τον έχω κλείσει και τον έχω ξανανοίξει, τον έχω βγάλει από την πρίζα εντελώς, έχω αλλάξει τον περιορισμό εγγραφών στο δίσκο από 10% στο 2% αλλά δεν γίνεται τίποτα.

Από τις ρυθμίσεις υπάρχει κάποιος τρόπος για reset και αν ναι θα δουλέψει? Επιπλέον το τηλεκοντρόλ μου κάνει ομορφιές. Άλλα πατάω, άλλα κάνει, κυρίως στο κέντρο που βρίσκονται τα βελάκια και το Ok. Παράδειγμα, πατάω Ok και επιλέγει το πάνω βελάκι.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Να υποθέσω πως έχεις τσεκάρει ότι στο 2ο tuner έχεις σήμα.

Μία βοήθεια για το πώς γίνεται αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Επιπλέον τώρα που βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ, παρατηρώ ότι το λαμπάκι του δέκτη είναι μονίμως κόκκινο, ενώ πριν ήταν πράσινο και άναβε κόκκινο το δεύτερο λαμπάκι της εγγραφής.

Πάτα 2 φορές το πράσινο κουμπί (help)
Στην καρτέλα που θα σου ανοίξει χαμηλά θα δεις την στάθμη και την ακρίβεια στο tuner 1.
Με το βελάκια επάνω θα δεις και την στάθμη του tuner 2.
Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει για εγγραφές on Demand κλπ.

Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Στο tuner 2 έχω στάθμη 0% και στα 2.

Τι μπορεί να φταίει?

Το καλώδιο στο δεύτερο tuner έρχεται απ'ευθείας από το lnb;

Δεν μπορώ να θυμηθώ αν πηγαίνει το καλώδιο από το lnb στο δεύτερο tuner και δεν είμαι και σπίτι για να το δω atm.

Θυμάμαι όταν είχε έρθει ο τεχνικός, επειδή η πολυκατοικία είχε προεγκατάσταση για δορυφορική, συνδέσαμε το ένα καλώδιο που υπήρχε στην ταράτσα με το πιάτο και τραβήξαμε καλώδιο από το πιάτο στον δέκτη. Κοινώς από την ταράτσα κατεβαίνει ένα καλώδιο, το δεύτερο έρχεται κεντρικά μέσα από την πρίζα, αν θυμάμαι καλά.

Πριν πας το δεκτή για έλεγχο, που δέν πιστεύω ότι φταίει, θα πρέπει να γίνει έλεγχος στην εγκατάσταση σου.
Μα καλά δεν είσαι σπίτι επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων πως έκανες ; :p

Πριν πας το δεκτή για έλεγχο, που δέν πιστεύω ότι φταίει, θα πρέπει να γίνει έλεγχος στην εγκατάσταση σου.
Μα καλά δεν είσαι σπίτι επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων πως έκανες ; :p

Remotely τον έκανε η γυναίκα με step 2 step καθοδήγηση :p

Σε κανένα δίωρο που θα είμαι σπίτι θα ελέγξω καλώδια, ξεκινώντας με αυτά που είναι πίσω από την tv και μετά θα ανέβω ταράτσα.

Θα ενημερώσω με αυτά που θα δω. Ευχαριστώ προς το παρόν και θα επανέλθω σύντομα!

Λοιπόν γύρισα σπίτι και ήλεγξα όλα τα καλώδια. Όλα φαίνονται μια χαρά, συνδεδεμένα και στη θέση τους. Βέβαια παρατήρησα ότι στην ταράτσα έχουν βάψει και έχει φάει και το καλώδιο μερικές πινελιές, αλλά δε νομίζω ότι οφείλεται εκεί το πρόβλημα. Τώρα τι κάνουμε?

@arva: υποθέτω πώς ρωτάς εμένα. ναι, με το 'μάτι' εννοώ το lnb. και είναι τετραπλό, από το οποίο κατεβαίνουν 4 καλώδια (multiview, άρα 2 καλώδια σε κάθε αποκωδικοποιητή).

Απάντηση: Nova HD PVR

Επικοινώνησα με την Nova, μου είπαν ότι η εγγύηση στην εγκατάσταση είναι ένας χρόνος (Ιανουάριος του 2013 έγινε, συνεπώς έχει λήξει) και με ρώτησαν αν θέλω να στείλουν τεχνικό, θέλει 30 μόνο για επίσκεψη + ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί. 30 δεν χρεώνουν ούτε οι γιατροί επίσκεψη. Τεσπα, λέω να επικοινωνήσω με τον τύπο που μου πέρασε το OTE tv και να δω αν αυτός έχει καλύτερο κοστολόγιο.

Το παλληκάρι στην τεχνική υποστήριξη απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι πρόβλημα του δέκτη και μου είπε ότι ενδεχομένως κάτι έχει πειραχτεί στην καλωδίωση στην ταράτσα από τα μαστόρια.

Το καλώδιο στο δεύτερο tuner έρχεται απ'ευθείας από το lnb;

Όχι. Το καλώδιο του δεύτερου tuner έρχεται μέσα από την δορυφορική προεγκατάσταση στην πρίζα (κάτω από την πρίζα της κεραίας κοινώς βγαίνει ένα καλώδιο, το οποίο και έχει συνδεθεί στο tuner 2).

Είναι ξεκάθαρο ότι εκεί είναι το πρόβλημα, αλλά λίγο που κοίταξα στην ταράτσα, δεν είδα κάτι διαφορετικό, πέρα από το γεγονός ότι το καλώδιο έχει σκάσει σε κάποια σημεία (το έχει φάει ο ήλιος) και φαίνεται εσωτερικά το σύρμα, κάτι που υπήρχε όμως ακόμα και όταν όλα λειτουργούσαν κανονικά.

Last edited by a moderator:

Θεωρώ πως είναι θέμα καλωδίου ( Να πείραξαν όταν βαφόταν η ταράτσα, υγρασία, κλπ.)

Επειδή δεν γίνεται να αποκλείσουμε και το θέμα του δέκτη, κατ' εμέ ζήτα από τη Νόβα ένα δωρεάν έλεγχο για την ορθή λειτουργία του δέκτη για να μην δώσεις αρχικά τσάμπα χρήματα σε τεχνικό κι αν αυτός (ο δέκτης) δεν έχει κάποιο πρόβλημα τότε αναζήτησε τεχνικό να ελέγξει την εγκατάστασή σου.

Θεωρώ πως είναι θέμα καλωδίου ( Να πείραξαν όταν βαφόταν η ταράτσα, υγρασία, κλπ.)

Επειδή δεν γίνεται να αποκλείσουμε και το θέμα του δέκτη, κατ' εμέ ζήτα από τη Νόβα ένα δωρεάν έλεγχο για την ορθή λειτουργία του δέκτη για να μην δώσεις αρχικά τσάμπα χρήματα σε τεχνικό κι αν αυτός (ο δέκτης) δεν έχει κάποιο πρόβλημα τότε αναζήτησε τεχνικό να ελέγξει την εγκατάστασή σου.

Πρέπει να πάω κάπου εγώ τον δέκτη για να γίνει ο έλεγχος?