Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

εαν η tv σου,υποστηριζει 1080,βαλτο στα 1080.
εαν ειναι hdready,λογικα θα σου παιζει καλυτερα στα 720.
ουσιαστικα,αστο εκει που βλεπεις καλυτερα εσυ.

Επανέρχομαι μετά το προηγούμενό μου post στο οποίο έλεγα ότι όλα δούλευαν άψογα με ένα καλώδιο και splitter με ένα dc pass. Για να μη δημιουργώ λανθασμένες εντυπώσεις σε όσους επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο, πρέπει να πω ότι παρατήρησα τα πρώτα συμπτώματα δυσλειτουργιών. Συγκεκριμένα, σε κάποιες (λίγες ευτυχώς) από τις εγγραφές που έχω κάνει (όλες από τα κανάλια NovaCinema) παρατήρησα κολλήματα και μειωμένη διάρκεια εγγραφής. Την ώρα της αναπαραγωγής σε κάποια σημεία κολλάει σαν pause και όταν επανέρχεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα έχει πηδήξει κάποια λεπτά της ταινίας. Το πρόβλημα δεν είναι στην αναπαραγωγή αλλά στην εγγραφή (είναι μόνιμο και το κάνει πάντα στα ίδια σημεία της προβληματικής εγγραφής). Πλέον το καταλαβαίνω και από τη διάρκεια της εγγραφής, όταν δω ότι υπολείπεται αρκετά λεπτά σε σχέση με τη διάρκεια της ταινίας που φαίνεται στο info του EPG. Το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφενός δεν το κάνει τόσο συχνά, αφετέρου γιατί η καλή μας Nova φροντίζει να επαναλαμβάνει τις ίδιες ταινίες ξανά και ξανά μέσα σε λίγες ημέρες.

Το κακό είναι πως δεν έχω εντοπίσει πότε και γιατί το κάνει. Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με το time shift που έχω ενεργοποιημένο, ή/και με το ποιο κανάλι (συχνότητα) παρακολουθώ εκείνη τη στιγμή. Τις εγγραφές μέχρι τώρα τις έχω κάνει μόνο στα κανάλια NovaCinema (συχνότητες 12130, 11823, 11938 και 12169) ενώ και τα κανάλια που συνήθως κάνω θέαση είναι πάλι στις ίδιες συχνότητες, άντε να είναι και αυτές των Eurosport 11242 και 11278.

Έχει κανείς σας καμιά ιδέα σε ποιες περιπτώσεις το κάνει ώστε να τις αποφεύγω;

Π.χ. αν μου πείτε ότι φταίει το time shift, θα το απενεργοποιήσω εντελώς, δεν το χρησιμοποιώ δα και τόσο πολύ. Αν πάλι μου πείτε ότι δεν μπορώ να γράφω στην τάδε συχνότητα και ταυτόχρονα να κάνω θέαση στη δείνα συχνότητα θα πράξω πάλι αναλόγως. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Έχω την εντύπωση πως κατά τη διάρκεια εγγραφής, ενέργειες όπως για παράδειγμα zapping επηρεάζουν την ποιότητα εγγραφής, με κολλήματα κλπ. επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να παίζει ρόλο το γεγονός μεγάλης απώλειας στην ισχύ του σήματος λόγω splitter.
Υπάρχουν παιδιά με περισσότερη εμπειρία εδώ στο forum, θα σε βοηθήσουν σίγουρα περισσότερο.

Αν κάνεις zapping στα Eurosport που είναι κάτω μπάντα κάθετα, είναι λογικό να χαλάει η εγγραφή σου.

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Εμένα σήμερα είχε "πορτοκαλί" λαμπάκι και όταν πήγα να γράψω έβγαλε το μήνυμα "Η εγγραφή δεν μπορεί να προστεθεί γιατί : το πρόγραμμα τελείωσε ή είναι στο τέλος του"......
Παρατηρώ ότι το δεύτερο tuner έχει στάθμη και ακρίβεια 0%

Edit : έκανα επαναφορά και δείχνει ότι δουλεύει ξανά.

Last edited:

Εμένα δεν μου εμφάνιζε ΚΑΝΕΝΑΝ τίτλο στο on demand, και μου έδειχνε επίσης στάθμη και ακρίβεια μηδέν στο 2ο tuner...επίσης χρειάστηκε επαναφορά για να συνέλθουν και οι 2 "συμπεριφορές"...

Last edited by a moderator:

Αν κάνεις zapping στα Eurosport που είναι κάτω μπάντα κάθετα, είναι λογικό να χαλάει η εγγραφή σου.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ανεξαρτήτως timeshift, όταν κάνω εγγραφή από πάνω μπάντα δεν πρέπει να βλέπω οποιοδήποτε κανάλι της κάτω μπάντας (Eurosport, Fashion και τα περισσότερα ειδησεογραφικά) ή παίζει ρόλο και η πολικότητα; [Υπόψιν ότι η πολυκατοικία έχει κεντρική εγκατάσταση με Quattro LNB και πολυδιακόπτη] Sorry, εδώ άσχετος...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ανεξαρτήτως timeshift, όταν κάνω εγγραφή από πάνω μπάντα δεν πρέπει να βλέπω οποιοδήποτε κανάλι της κάτω μπάντας (Eurosport, Fashion και τα περισσότερα ειδησεογραφικά) ή παίζει ρόλο και η πολικότητα; [Υπόψιν ότι η πολυκατοικία έχει κεντρική εγκατάσταση με Quattro LNB και πολυδιακόπτη] Sorry, εδώ άσχετος...
Όταν γράφεις από πάνω μπάντα οριζόντια (εκεί είναι πλέον όλα σχεδόν τα κανάλια Nova) θα πρέπει να κάνεις zapping μόνο σε πάνω μπάντα οριζόντια. Παίζει δηλαδή ρόλο και η πολικότητα. Το δορυφορικό σήμα για να περνάει από το καλώδιό μας σχετικά εύκολα σπάει στα 4 κομμάτια. Αν περνούσε ολόκληρο θα χρειαζόταν καλώδια που να μεταφέρουν σωστά μέχρι τα 6GHz. Σπάζοντάς το σε 4 κομμάτια των 1200MHz το καθένα πετυχαίνεις ευκολότερη μετάδοση στα καλώδια.

το πρωι βλεπω τον δεκτη με κοκκινο λαμπακι(ανοιχτος.)
τον ανοιγω και βλεπω μηνυμα οτι δεν εχει σημα.κοιταω 0% και τα 2 Tuner.
τον βγαζω απο την πριζα,τον ξαναβαζω.κοιταω το πρωτο Tuner πηρε σημα το 2ο παλι 0%.
παταω εγγραφη,δειχνει οτι περνει σημα και το 2ο.μολις παταω στοπ,χανεται παλι το σημα απο το 2ο Tuner.
επανηρθε παλι με reset.δυστηχως πολλα θεματα....

Και σε μενα το ιδιο κανει.Μονο οταν κανω εγγραφη δουλευει και το 2ο tuner. Και να σημειωσω οτι εχω κατεβασει κανονικα 2 καλωδια.

εμενα που ειχα το ιδιο θεμα πριν 3 μερες εστρωσε με επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων

Αμ δε που εστρωσε , εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και εφτιαξε μονο το θεμα των eurosport που ειχαν χαθει. Αυτα επανηλθαν αλλα ταινιες δεν κατεβηκαν. Κι οχι μονο αυτο αλλα σημερα ξαναχαθηκαν τα eurosport. Οτι ναναι ειναι ο 865 , απαραδεκτος....

Κύριοι της NOVA, επειγόντως δώστε αναβάθμιση τώρα!
Επιτέλους πρέπει να λυθούν κάποια θέματα τα οποία έχουν καταντήσει εκνευριστικά...

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Άλλαξε HDMI καλώδιο για αρχή, αν και λογικά αυτό είναι ή δεν έχει κουμπώσει καλά στην τηλεόραση.
Τι καλώδιο μου προτείνετε? Μάρκα - κατάστημα?