Novabox+ Pace 865 HD PVR

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Δε καταλαβαίνω γατί ενοχλήθηκαν οι δύο διαχειριστές. Τα κανάλια της Nova, του συνδρομητικού πακέτου Nova δηλαδή, περιλαμβάνουν εκτός από τα κανάλια στους 4 δικούς της αναμεταδότες, τα εξής:
- Eurosport 1 και Eurosport 2 στην 11240 V.
- Eurosport HD στην 11278 V.
- Mezzo στην 11623 V.
- Hustler HD στην 11662 V.
- Dorcel TV στην 12322 H.
- CNN International στην 12597 V.

Όλα τα παραπάνω είναι κανάλια ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ (όχι ελεύθερα) και ανήκουν στο μπουκέτο της Nova. Προφανώς και δεν είναι ιδιοκτησίας της Nova, όπως δεν είναι ιδιοκτησίας της Nova και τα Fox, Foxlife κτλ. Η αναφορά λοιπόν του hdanca όπως την κάνει είναι ελαφρώς παραπλανητική και μπορεί χρήστες που βλέπουν συχνά Mezzo ή Eurosport ή CNN να χάνουν εγγραφές και να μη καταλαβαίνουν γιατί. Υπήρχε φίλος παλιότερα που έβλεπε τόσο πολύ Mezzo που η κάρτα του κολλούσε, γιατί η Nova δεν είχε ρυθμίσει να στέλονται τα EMM και στη συχνότητα του Mezzo (κάτι που νομίζω έχει διορθωθεί πλέον).

Μη ξεχνάμε πως την αναφορά για το splitter με DC block την έκανα πρώτος εγώ, οπότε νομίζω δικαιούμαι και να σχολιάζω αν μεταφέρεται η γνώση σωστά. Δεν ήταν ούτε μομφή ούτε κάτι άλλο, ήταν μία απλή διόρθωση στο ακριβές.

@vforvendetta85: Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται ... Τους χαρακτηρισμούς "υπερφίαλο αλαζονικό ύφος" στους επιστρέφω. Το ποιος είμαι και το αν προσφέρω ή όχι στην "κοινότητα" άσε να το κρίνουν άλλοι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης να υπενθυμίσω πως και η μεταφορά του παλμού μέσα από sat/tv πρίζες και combiners (που αναφέρθηκε παραπάνω) πρώτη φορά δοκιμάστηκε και αναφέρθηκε η επιτυχία της από μένα. Μπορείτε να ανατρέξετε στις σχετικές αναφορές. Ήταν κάτι που πριν από μένα δε το είχε δοκιμάσει κανείς, ενώ πλέον έφτασε να είναι κοινή πρακτική από επίσημους εγκαταστάτες. Αυτά για τη συμβολή μου στην "κοινότητα". Η επίθεση του vforvendetta85 είναι τελείως άδικη, και ένας συντονιστής θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

Last edited:

Μη ξεχνάμε πως την αναφορά για το splitter με DC block την έκανα πρώτος εγώ, οπότε νομίζω δικαιούμαι και να σχολιάζω αν μεταφέρεται η γνώση σωστά. Δεν ήταν ούτε μομφή ούτε κάτι άλλο, ήταν μία απλή διόρθωση στο ακριβές.

Συνεχίζεις τον υπερφίαλο τρόπο γραφής.

Οι συντονιστές έχουν δείξει αυτοσυγκράτηση απέναντί σου πολλάκις, οπότε τσάμπα πληκτρολογείς περισσότερα γράμματα, απλά εσύ δεν είσαι σε θέση να αποδεχτείς το ύφος του φόρουμ και θα επαναλάβω: It's up to you!

Και για να μην γεμίζουμε το νήμα με εκτός θέματος μηνύματα, ότι θέλεις σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ αναφορικά με την επικοινωνία προς την Δ.Ο. για τυχόν παράπονα κλπ.

@malakudi:Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω,είναι ποια διόρθωση προς το ακριβές προσπαθείς να κάνεις.

Μάλλον να παίξεις με τις λέξεις θέλεις,θα έλεγα.

Εσύ αυτό που θέλεις να πεις,είναι πως όποιο κανάλι είναι κωδικοποιημένο και ανοίγει με την κάρτα της NOVA,είναι και κανάλι της NOVA.

Τότε ποιος ο λόγος να λέμε να παρακολουθεί κάποιος "κανάλια της NOVA"?Δεν του λέμε να παρακολουθεί οποιοδήποτε κωδικοποιημένο κανάλι,κανάλι

της NOVA λέμε.Και σε κάθε περίπτωση,ακόμα και στο "ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" (αλλά και οπουδήποτε αλλού) τα κανάλια που κάνουμε λόγο τώρα,

δεν αναφέρονται στα κανάλια της NOVA.

Πόσο πιο απλά να το πω?

Όσο για τη σωστή μεταφορά της γνώσης,εντάξει,εδώ το αφήνω ασχολίαστο...

Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να αρχίζω και εγώ και όποιος άλλος θέλει,να αναφερθούμε σε ξεχωριστό νήμα για "μη συνηθισμένες" εγκαταστάσεις και να έχουμε

όπως λες το δικαίωμα να σχολιάζουμε αν μεταφέρεται σωστά η γνώση σε όποιον θα αναφέρεται σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Αφού ο δικός μου τρόπος είναι υπερφίαλος, μπορείς σε παρακαλώ να μας δείξεις 2-3 δικές σου παρεμβάσεις στην "κοινότητα" που την βελτίωσαν, όπως οι δύο παραπάνω δικές μου;
Όσο για την συμβουλή σου, μάλλον σκέφτομαι να την ακολουθήσω.

@hdanca: Η αναφορά μου είναι σαφής νομίζω. Ποια είναι κανάλια της Nova; Σίγουρα δεν είναι μόνο τα Novasport και Novacinema. Είναι όλα τα κωδικοποιημένα κανάλια του μπουκέτου, αυτά που λαμβάνεις αν πληρώνεις Nova. Δε μπορεί να υπάρξει άλλος ορισμός. Και με τη δική σου "εν συντομία" αναφορά μπορεί να μπερδέψεις κάποιους που βλέπουν πολύ Eurosport ή CNN ή Mezzo (αφήνω τα Adult εκτός). Αυτό και μόνο ήθελα να πω, ούτε να παίξω με τις λέξεις ούτε τίποτ' άλλο. Ούτε να σε μέμψω πως τα λες λάθος. Ο Pace 865 αν θες να ξέρεις έχει δυνατότητα για internal loop through, όπως και ο PVR του ΟΤΕ. Απλώς δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ στο μενού και ο λόγος είναι αυτά τα 3-4 κανάλια. Στον ΟΤΕ όλα τα κανάλια του είναι στο ιδιο τεταρτημόριο φάσματος. Στη Nova αυτά τα 3-4 κανάλια δεν είναι.

@hdanca: Μπορείς να αναφέρεις "τα κανάλια της Nova εκτός των Eurosport/CNN/Mezzo" αν θες να είσαι ακριβής. Σε ότι αφορά την μικρότερη συμμετοχή μου, αυτό οφείλεται σε επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις. Προσπαθώ παρ' ολ' αυτά να απαντάω όταν βλέπω κάτι που πιστεύω πως πρέπει να διευκρινιστεί.

Σοβαρά τώρα...

Να σε ρωτήσω κάτι?

Αφού και εσύ και εγώ,αναφερόμαστε στα ίδια κανάλια...

Αφού τα μέλη που βοηθήθηκαν κατάλαβαν ποια είναι τα κανάλια που πρέπει να παρακολουθούν,εφόσον έχουν τοποθετήσει splitter και dc blocker...

Πιο είναι ακριβώς το πρόβλημα?

Δεν το λέω ειρωνικά.

Εννοείς ότι πρέπει να είμαστε ακριβείς όταν λέμε κάτι?

Με βρίσκεις σύμφωνο σ' αυτό.

Νομίζω όμως,ότι εξήγησα και τον λόγο για τον οποίο πιστεύω ότι η έκφραση που χρησιμοποίησα είναι ακριβής.

Ίσως,θα πρέπει να δημιουργήσω ξεχωριστό νήμα με "τα κανάλια της NOVA" μέσα στα οποία πρέπει να γίνεται η θέαση,εφόσον γίνεται χρήση

των προαναφερθέντων για τον pvr.

Θα είσαι εντάξει έτσι?

Ναι,είναι εύλογο αυτό για τον 865 και τα κανάλια του adult pack.

@hdanca: το κουράσαμε, νομίζω ξεκαθάρισα στους αναγνώστες πως με το splitter/dc block δε θα πρέπει να βλέπουν Eurosport/CNN/Mezzo ούτε να ξεχνάνε το δέκτη σε ένα από αυτά τα κανάλια όταν έχουν προγραμματισμένες εγγραφές ή αν θέλουν να δουλεύει καλά το on demand. Αν εσύ θεωρείς ότι δε πρέπει να αναφέρεται αυτή η εξαίρεση, τότε ΟΚ. Εγώ νομίζω πρέπει να αναφέρεται, γιατί δε ξέρεις τα γούστα του καθενός και αν το άτομο που τον συμβουλεύεις να κάνει το κόλπο με το dc block βλέπει πολύ Mezzo ή CNN ή Eurosport. Αυτά και τέλος από μένα.

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Μόνο που για αλλη μια φορά, κάποιοι επιμένουν στο δεντρο, αντί να βλεπουν το δάσος. Καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοεί ο Χάρης. Η παρατηρηση έγινε, κατεγράφη. Το φορουμ δεν ειναι για να προβάλουμε τη συμβολή μας ή τις αστοχίες των άλλων, αλλα για να αλληλοβοηθούμαστε.

Eki_13 Αν κάνουν σωστά οι συντονιστές την δουλειά τους κρίνονται από αλλού. τα ίδια ισχύουν και για το sekels.
Υποδείξεις δεν χρειάζονται.
Τα μηνύματα σβήστηκαν.

Παρακαλώ στο θέμα μας.

οκ αλλα δεν σημαινει οτι ντε και καλα πρεπει να συμφωνουμε με τους διαχειριστες.

o χρηστης malakudi δινει πολλες και σημαντικες πληροφοριες κατα καιρους και δεν καταλαβαινω προς τι οι παρατηρησεις. κσι με αυτον τον τροπο τον οδηγειτε στον να μην συμμετεχει στο forum.

αν οι διαχειριστες θελουν να λενε ολοι τα ιδια ας κανουν ενα δικο τους thread και να μιλανε εκει.

και προσφανως μπορουμε και εμεις σαν χρηστες να κανουμε και υποδειξεις/παραπονα. ισα ισα προς την βελτιωση συμβαλλουν.

sorry για το off και παμε παλι στο θεμα

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Eki_13 Αν κάνουν σωστά οι συντονιστές την δουλειά τους κρίνονται από αλλού. τα ίδια ισχύουν και για το sekels.
Υποδείξεις δεν χρειάζονται.
Τα μηνύματα σβήστηκαν.

Παρακαλώ στο θέμα μας.

Αυτο το λετε δημοκρατικό forum που μπορει να εκφράζει όποιος θέλει την αποψή του; Δεν εκανα καμια υποδειξη. Εξεφρασα απλα τα παράπονα μου. Κανεις δεν είναι αλάνθαστος και πρέπει να διορθωνόμαστε απο τα λάθη μας. Το ότι μου έσβησες το μήνυμα ειναι απαράδεκτο, όπως και το ban στον sakels.

Παιδιά μια βοήθεια αν μπορεί κάποιος. Έχω προγραμματίσει κάποιες σειρές για εγγραφή. Ότι είναι στο fox όλα καλά. Έρχεται η επόμενη εβδομάδα και δείχνει κανονικά το κόκκινο διπλό εικονίδιο τη μέρα που θα γίνει η εγγραφη και τα πράσινα τις υπόλοιπες μέρες. Σε δύο σειρές όμως από cinema 1 (Gotham και ένα ακόμα) στο πρόγραμμα της εβδομάδας στα καινούργια επεισόδια αντί να έχει κόκκινα εικονίδια , μου τα δείχνει πράσινα. Πηγαίνω στις μελλοντικές εγγραφές και όντως δεν έχει προγραμματιστεί για να τα γράψει. Ένω από το fox φαίνονται κανονικά. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών την προηγούμενη εβδομάδα που το παρατήρησα αλλά και πάλι το ίδιο κάνει. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο?

Πολλές φορές στα επαναλαμβανόμενα επεισόδια τα γράφει οπότε νομίζει, συνήθως την πρώτη φορά που παίζονται αλλά όχι πάντα.

Οπότε πιθανόν θα μου γράφει έστω και κάποιο επόμενο? Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην το γράφει καθόλου?

Σχετικά με τον ηχο παιδιά. Έχω παρατηρήσει εδώ και λίγο καιρό ότι καμμιά ταινία δεν έχει ηχο surround. Μονo μερικές στο on-demand έχουν αυτή την επιλογή. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος. Όταν πατάς στις πληροφορίες της ταινίας το "info" έδειχνε αριστερά ένα σημάδι ότι είναι 5.1.

7a2fe0bf17a661d7773fd92bec988ac2.jpg

Άκυρο τελικά παιδιά. Μόλις διαπίστωσα ότι ο ενισχυτής αναγνωρίζει κανονικά Dolby Digital και ας μην το δείχνει στις πληροφορίες.

Last edited:

Καμια φορά και ο δικος μου ενισχυτης δεν βλεπει το dolby digital... με ένα restart του δέκτη το ξαναβλεπει παντα αμέσως...

Λέγαμε χρονια για τον 831 αλλα ο 865 σπάει κοκκαλα... Ειδικα αυτο με το on demand ειναι απαράδεκτο. Τώρα εχει κολλήσει παλι στις ταινίες με λήξη 17/11 και εδω και 2 εβδομάδες δεν εχει κατεβάσει τίποτα καινούργιο. Παλι επαναφορά κάνω... Εχω βαρεθεί

Θέλει κάθε 2 βδομάδες και μένα πάλι κολλημένο είναι αλλά βαρέθηκα να κανω