Novabox+ Pace 865 HD PVR

Να σου πω εγω φιλε τι χρειαζομαι που τα εχω πει και στην εξυπηρετηση πελατων αλλα ας μην σχολιασω τις απαντησεις τους,
Εδω μολις γραψεις κατι εναντιον της Nova τελειως δημοκρατικα σβηνεται το σχολιο

Νικο με συγχωρεις αλλα εισαι τουλαχιστον αδικος. Η τρεχουσα ΔΟ ποτε δεν εχει διαγραψει μηνυμα λόγο σκοπιμότητας. Τα διεγραμμένα μηνυματα παραμένουν στον σερβερ, στο νημα στο οποιο γράφτηκαν και τη στιγμή κατα την οποια γραφτηκαν. Σε προσκαλώ να μου υποδείξεις σε τι αναφερεσαι και υποσχομαι πως θα το ανασύρω και θα το ανεβασω στο chat της κατηγοριας για συζήτηση. Οσο για το αν υπερασπιζομαι μια εταιρια, το μηνυμα μου:

Στο βωμό της "ομορφιάς" του UI που αναφέρθηκε προηγουμένως, θυσιαστηκε η ομαλή λειτουργία του 831, μιας και η ram είναι στο 120%. Για να αποκτήσει ένας παλαιός δέκτης μια και μονο μια νέα υπηρεσία (ουσιαστικά μόνο το on demand είναι), χαντακωθηκε το σύνολο. Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια και δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί τα θέματα του 831. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να νομίζει πως μια αναβάθμιση του 865 θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.

Αν νομιζεις πως αυτο αποτελεί υπερασπιση και όχι κριτική, δε θα συνεχισω τη συζήτηση. Εχω διακρίνει πως ο κόσμος θελει αναβαθμίσεις, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει τι αποζητά απο αυτές. Μια απο αυτες κατεστησε τον πιο κοινό δεκτη της πλατφόρμας, απόλυτα δυσχρηστο. Αυτό που ανεφερα πριν, και ελπίζω να γίνω τωρα κατανοητός, ειναι πως ο 865 λειτουργεί και λειτουργεί καλά. Πρεπει να ειμαστε ρεαλιστές στο τι ζητάμε απο το υπάρχον hardware.

Last edited:
απο το να ειναι αργος καλυτερα ετσι οπως ειναι τωρα.
αυτο που χρειαζεται ειναι απλα ενας νεος δεκτης. η απορια μου εμενα ειναι αν καποια στιγμη η νοβα θελησει να βαλει 4Κ οπως βαζουν ή έχουν ηδη οι αντιστοιχες εταιρίες στις άλλες χώρες, θα πρέπει να αλλάξουμε πάλι δέκτες;

Νικο με συγχωρεις αλλα εισαι τουλαχιστον αδικος. Η τρεχουσα ΔΟ ποτε δεν εχει διαγραψει μηνυμα λόγο σκοπιμότητας. Τα διεγραμμένα μηνυματα παραμένουν στον σερβερ, στο νημα στο οποιο γράφτηκαν και τη στιγμή κατα την οποια γραφτηκαν. Σε προσκαλώ να μου υποδείξεις σε τι αναφερεσαι και υποσχομαι πως θα το ανασύρω και θα το ανεβασω στο chat της κατηγοριας για συζήτηση. Οσο για το αν υπερασπιζομαι μια εταιρια, το μηνυμα μου:

Στο βωμό της "ομορφιάς" του UI που αναφέρθηκε προηγουμένως, θυσιαστηκε η ομαλή λειτουργία του 831, μιας και η ram είναι στο 120%. Για να αποκτήσει ένας παλαιός δέκτης μια και μονο μια νέα υπηρεσία (ουσιαστικά μόνο το on demand είναι), χαντακωθηκε το σύνολο. Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια και δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί τα θέματα του 831. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να νομίζει πως μια αναβάθμιση του 865 θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.

Αν νομιζεις πως αυτο αποτελεί υπερασπιση και όχι κριτική, δε θα συνεχισω τη συζήτηση. Εχω διακρίνει πως ο κόσμος θελει αναβαθμίσεις, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει τι αποζητά απο αυτές. Μια απο αυτες κατεστησε τον πιο κοινό δεκτη της πλατφόρμας, απόλυτα δυσχρηστο. Αυτό που ανεφερα πριν, και ελπίζω να γίνω τωρα κατανοητός, ειναι πως ο 865 λειτουργεί και λειτουργεί καλά. Πρεπει να ειμαστε ρεαλιστές στο τι ζητάμε απο το υπάρχον hardware.

Κωστη καλημερα,
Οσον αφορα τh διαγραφη των γραφομενων μου δεν μπορω να σου πω ακριβως που και ποτε καθοτι δεν κρατησα κακως το χρονολογιο. Απλα μπηκα και ειδα οτι η τελευταια αμου εγγραφη ειχε διαγραφει. Η αληθεια ειναι οτι υπηρξα πολυ δηκτικος αλλα ημουν πολυ νευριασμενος με την επιβολη του 10% φορο στις συνδρομητικες υπηρεσιες και τη διαφωνια μου με καποιους εδω μεσα αλλα και με την ιδια τη Nova οτι αυτο ηταν φασουλι που επρεπε να πληρωσουμε εμεις οι συνδρομητες βγαζοντας την ουρα της απ εξω, Καποια στιγμη πηρα αναποδες και δεν εκφραστηκα κοσμια αλλα ειχε φτασει ο κομπος στο χτενι. Αυτο δεν σημαινει οτι το καταπια αμασητο για αυτο και την κανω με ελαφρα πηδηματακια αμεσως μολις ανανεωσω το συμβολαιο με αλλη συνδρομητικη υπηρεσια του εξωτερικου.
Οσον αφορα τωρα τον 865 εγραψα ηδη τι επιθυμω περα απο την ομορφια η οχι των νεων γραφικων. Ισως δεν το προσεξες γι αυτο και το επαναλαμβανω:
Μπορουν να δωσουν δυνατοτητα χρησης εξωτερικου δισκου γιατι ο εσωτερικος σημερα χωραει πεπερασδμενο μικρο αριθμο ταινιων HD. Ειχε νοημα το συγκεκριμενο μεγεθος οταν γραφαμε SD. Τωρα σε HD ο αριθνος των ταινιων που μπορουμε να γραψουμε ειναι πολυ μικρος ενω ο δισκος ειναι εξ αρχης μικροτερος της ονομαστικης τιμης του λογω του ondemand που κατεβαινουν σε κομματι του,
Τελος οχι Κωστα δεν επιθυμω αναβαθμιση για την αναβαθμιση αλλα οταν βλεπω στη διαφημιση της Nova στην τηλεοραση μπειτε στον κοσμο του ondemand και δειχνει το νεο γραφικο περβαλλον του 831 και τον τροπο επιλογης των ondemand ταινων θα επρεπε αν ηταν σωστοι και μας αντιμετωπιζαν ισοτιμα να περναει ενα banner απο κατω και να γραφει επι λεξη:
Εξαιρουνται οι κατοχοι των δεκτων 865:
Τοτε ναι θα ενιωθα οτι υπαρχουμε και εμεις σα σκεψη και οτι δεν μας εχουν παντελως χεσμενους,
Το οτι το μηχανημα δεν ειναι hardware συμβατο με τη νεα αναβαθμισυη ναι ειναι δυνατον αλλα και παλι βγαζιεις μια ανακοινωση και δεν κρατας στο σκοταδι και στο κλασιμο τοσους ανθρωπους. Τους ενημερωνεις σχετικα ειτε προσωπικα με ηλεκτρονικο ταχυδρομειο η δικτυακα μεσω της σελιδας της εταιριας για τις προθεσεις, δινεις ενα χρονικο οριζοντα για την πιθανη αναβαθμιση η ενημερωνεις για την κυκλοφορια παλι συγκεκριμενα νεου δεκτη με το απαταιτητο hardware. Ετσι ξερω εγω και κανουν οι ανθρωποι!
Κρατω ολο το κομματι σε txt για να σε ενημερωσω σχετικα αν κοπει η σημερινη εγγραφη....
Σε καθε περιπτωση ευχαριστω για την απαντηση και το σχολιο σου!

Για το τεχνικό, συμφωνω για τις αλλαγες που προτείνεις γι αυτο και δεν τις σχολιασα. Προσωπικά δεν ειμαι φιλος με τις εξωτερικές συνδέσεις και σκοπευω να αντικαταστήσω τον εσωτερικό (ο οποιος ειναι ηδη ετοιμος να χτυπησει, μαλλον λογω μετακινησεων..) με εναν μεγαλυτερο . Αυτό φυσικά δε σημαινει σε καμια περιπτωση πως δε πρεπει να ενεργοποιηθεί αντιστοιχα η δυνατότητα για εξωτερική συνδεση.

Για το πρωτο, θελω να πιστευω πως εχουμε ξεκολλήσει απο τη λογική του παρελθόντος. Ολοι ειμαστε μελη που μπηκαμε εδω για το χομπι μας. Εγω ειμαι σχεδιαστης, ο Χρηστος ειναι μηχανικός, ασχετα δηλαδη με εταιριες και οσα κανουμε εδώ. Δεν υπαρχει καμια σκοπιμότητα, φιλία ή εχθρότητα προς εταιριες. Θα μιλήσω για την τρεχουσα ΔΟ, η οποια κανει παρα πολλες προσπαθειες για αλλαγές και βελτιώσεις οι οποιες εχουν αρχισει να φαινονται και αυτο θα γινει πολυ πιο εντονο συντομα. Να εισαι σιγουρος πως δε θα γκρεμιζαμε τις προσπαθειες μας και τις σχεσεις μας με τα συναδελφα μελη για υποτιθεμενες και ανοητες σχεσεις που μπορει να εχει η ΔΟ με την καθε nova, ή cosmote.

Το ξερω πως αυτο δεν ηταν τιποτα περισσοτερο απο μια παρεξηγηση και το θεωρω ληξαν.

Καλημερα!

Αφήστε τον 865 με είναι εδώ και 1.5 χρόνο δεν δίνει υπηρεσία pvr και multiview. Νέος δέκτης δεν έρχεται παλιός δεν υπάρχει. Τραγική κατάσταση

Έχουμε πέσει σε πλήρη​ λήθαργο όσοι έχουμε τον 865 απλά περιμένουμε.

Για το τεχνικό, συμφωνω για τις αλλαγες που προτείνεις γι αυτο και δεν τις σχολιασα. Προσωπικά δεν ειμαι φιλος με τις εξωτερικές συνδέσεις και σκοπευω να αντικαταστήσω τον εσωτερικό (ο οποιος ειναι ηδη ετοιμος να χτυπησει, μαλλον λογω μετακινησεων..) με εναν μεγαλυτερο . Αυτό φυσικά δε σημαινει σε καμια περιπτωση πως δε πρεπει να ενεργοποιηθεί αντιστοιχα η δυνατότητα για εξωτερική συνδεση.

Για το πρωτο, θελω να πιστευω πως εχουμε ξεκολλήσει απο τη λογική του παρελθόντος. Ολοι ειμαστε μελη που μπηκαμε εδω για το χομπι μας. Εγω ειμαι σχεδιαστης, ο Χρηστος ειναι μηχανικός, ασχετα δηλαδη με εταιριες και οσα κανουμε εδώ. Δεν υπαρχει καμια σκοπιμότητα, φιλία ή εχθρότητα προς εταιριες. Θα μιλήσω για την τρεχουσα ΔΟ, η οποια κανει παρα πολλες προσπαθειες για αλλαγές και βελτιώσεις οι οποιες εχουν αρχισει να φαινονται και αυτο θα γινει πολυ πιο εντονο συντομα. Να εισαι σιγουρος πως δε θα γκρεμιζαμε τις προσπαθειες μας και τις σχεσεις μας με τα συναδελφα μελη για υποτιθεμενες και ανοητες σχεσεις που μπορει να εχει η ΔΟ με την καθε nova, ή cosmote.

Το ξερω πως αυτο δεν ηταν τιποτα περισσοτερο απο μια παρεξηγηση και το θεωρω ληξαν.

Καλημερα!

Κωστα μια ερωτηση μιας και με εβαλες σε σκεψεις,
Εχω ενα δισκο 1,5 Τ που καθεται. Λεω εγω τωρα ο δισκος μεσα στον 865 ειναι προφανως διαμορφωμενος ωστε να τρεχει με καποιο λειτουργικο. Αρα δεν γινεται απλα να βγαλουμε τον ενα και να βαλουμε τον αλλο περαν του οτι θα θελουμε να εχουμε και τις ,εγγραφες που εχουμε κανει στο μεταξυ. Λεω εγω τωρα αν βγαλουμε τον εσωτερικο δισκο και τον κανουμε clone σε αλλο δισκο δεν τηρουμε ολες τις προυποθεσεις ωστε ο νεος δισκος, αφου τοποθετηθει στο κουτι με το image του προηγουμενου στα σπλαχνα του, να ειναι λαιτουργικος οπως ο προκατοχος του?
Ευχαριστω
Νικος

Ένα πρόγραμμα διαχείρισης partitions για να μπορέσει να αντιγράψει κάτι θα πρέπει να μπορεί να το διαβάσει, απο την στιγμή που ακόμα και τα windows δεν μπορούν να διαβάσουν τον δίσκο τι σε κανει να πιστεύεις οτι ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων θα μπορέσει να αναγνώσει τα δεδομένα και να στα περάσει στον αλλο δίσκο? Αλλά πάμε στο ευχάριστο σενάριο που τα διαβάζει ο δίσκος που θα σου δημιουργήσει θα ειναι της χωρητικότητας του παλιού δίσκου και δεν θα ειναι διαμορφωμένο το υπόλοιπο του απο την διαφορά που θα μείνει απο το 1.5TB άρα ειναι δώρων άδωρον η ταλαιπωρία.

Ένα πρόγραμμα διαχείρισης partitions για να μπορέσει να αντιγράψει κάτι θα πρέπει να μπορεί να το διαβάσει, απο την στιγμή που ακόμα και τα windows δεν μπορούν να διαβάσουν τον δίσκο τι σε κανει να πιστεύεις οτι ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων θα μπορέσει να αναγνώσει τα δεδομένα και να στα περάσει στον αλλο δίσκο? Αλλά πάμε στο ευχάριστο σενάριο που τα διαβάζει ο δίσκος που θα σου δημιουργήσει θα ειναι της χωρητικότητας του παλιού δίσκου και δεν θα ειναι διαμορφωμένο το υπόλοιπο του απο την διαφορά που θα μείνει απο το 1.5TB άρα ειναι δώρων άδωρον η ταλαιπωρία.

Τα windows λογικο ειναι να μην μπορουν να διαβασουν το δισκο αφου ειναι διαμορφωμανος αλλου. Ακομα και το δισκο που εχω στη samsung να βγαλω και να τον βαλω στα windows παλι δεν θα τον διαβασει και θα μου ζητησει να κανω φορματ για να τον δει.
Παμε στο αλλο θεμα. Ενα προγραμμα κλωνοποιησης του δισκου υποτιθεται οτι διαβαζει και μεταφερει αυτουσια. Αυτη και η αξια τετοιων προγραμματων οπως το macrium reflect για παραδειγμα. Ωστοσο εχεις δικιο στο τελευταιο σχολιο αφου θα φτιαξει ακριβως ενα ιδιο διαμερισμα. Ομως πολυ παλια πριν ο sky αλλαξει το πρωτοκολλο στους δισκους ειχα ενα 500ρι επανω τον εβγαλα και εβαλα ενα 1,5 Τ και μετεφερα λειτουργικο και εγγραφες με ειδικο προγραμμα το ελεγαν τοτε copy+. Αν και σηυερα μετα τις αλλαγες το συγκεκριμενο δεν δουλευει πλεον τοτε δεν υπηρχε θεμα και μετεφερε οτι υπηρχε στον 500ρι στον 1,5 Τ χωρις κανενα προβλημα και με ολες τις εγγραφες απλα ειχα περισσεια χωρου.
Τωρα με βαζεις σε σκεψεις αν πετυχει η κλωνοποιηση τοτε δεν ξερω με ποιον τροπο θα αυξησω το διαμερισμα των 250 g με αλλον τροπο περαν του κλασικου increase volume of windows που κατα πασα πιθανοτητα δεν θα δουλεψει,
Any ideas?

Αν τα καταφέρεις να τον διαβάσει τελικά έστω και με διαμέρισμα των 250GB μετα αν του ζητούσες διαμόρφωση αρχική απο τον δέκτη θα έκανε μόνο στο διαμέρισμα το υπάρχων η θα πήγαινε να διαμορφώσει όλο τον δίσκο? Αυτό θα το μάθεις μόνο αν κανεις την προσπάθεια. Πάντως παλιότερα είχα διαβάσει κάπου οτι παρόμοια προσπάθεια είχε αποτύχει.

Μπορειτε να το κανετε sector-by-sector cloning με resizing, οποτε δεν ειναι αναγκαιο να τον δει το δισκο το λειτουργικό. Το προβλημα μου ειναι οι γκαβές Torx T10 (μαλλον Τ10) βιδες..

Αν ήταν έτσι δε θα μπορουσαμε να αντιγραψουμε ενα DVD ή ενα blu ray χωρις να το σπασουμε;
θα λεγαμε απλα στο προγραμμα αντεγραψε bit by bit οτι βλεπεις...

καλησπέρα παιδιά,

Έχω τον 831 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.. σήμερα έβαλα πάνω τον 865 multiview που μου έδωσε ο πατέρας μου και μου φαίνεται αρχαίος ... είναι ιδέα μου? το ui μενού κτλ. είναι τεράστιο, οπότε αλλάζω κανάλια το info καθυστερεί να φύγει και η εικόνα στο zapping κάνει αρκετή ώρα να εμφανιστεί σε σχέση με τον 831 ... το μονό ευχαριστώ είναι γράφεις και βλέπεις κάτι άλλο ...

ευχαριστώ,

Το UI ειναι οντως παλαιό. Ωστόσο η απόκριση ειναι σαφως γρηγορότερη στον 865 σε σχέση με τον 831. Ισως να εκανες μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

τον δικο μου τον εχω απο το 2014.τελευταιους 4-5 μηνες εχει γονατισει.
χανει το σημα απο το πουθενα και πολλες φορες δεν πιανει το timeshift.ο σκληρος ειναι στο 20% γεματος.
μετα απο ρισετ ερχεται λιγο στα ισα του αλλα μετα απο λιγες ημερες παλι τα ιδια.
το πιο περιεργο ειναι οτι στο novasports 1,θελει καθε φορα να αλλαζω τον ηχο απο Αγγλικα σε Ελληνικα,αλλιως βεβαια δεν εχω dd.
ολα τα υπολοιπα καναλια κανενα προβλημα με τον ηχο...