Ούτε να σκεφτείς να αλλάξεις το nod. Είναι, για μένα, το καλύτερο και ελαφρύτερο antivirus.
Καλά, αυτό δεν το συζητάμε καν. Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα! Το Nod32 το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια (από την έκδοση 3 και μετά) και δεν μ' έχει απογοητεύσει ποτέ!
Το γιατί τώρα σου δημιουργεί το πρόβλημα, αυτό είναι ενα ζητούμενο. Έχει το απλο nod η το security suite (με firewall κλπ κλπ). Μήπως παίζει κάτι άλλο?
Για να μην παίζει με το nod απενεργοποιημένο , κάτι άλλο συμβαίνει.
Το απλό χρησιμοποιώ, στο σκέτο antivirus στην τελευταία του έκδοση, την 6.0.316.0.
Ποτέ μου δεν χρησιμοποίησα την πλήρη σουίτα (security suite), γιατί παλιότερα είχα διαβάσει ότι είχε αρκετές "δυστροπίες" κι επιπλέον δεν μου χρειάζεται.
Οπότε, πραγματικά, είναι πάρα πολύ παράδοξο που το απλό antivirus δημιουργεί τέτοιο θέμα και δεν λύνεται ούτε με τον κανόνα εξαίρεσης, ούτε με την προσωρινή απενεργοποίηση. Γι' αυτό και δεν είχα σκεφτεί να το απεγκαταστήσω και να δοκιμάσω το novago, αφού θεωρούσα ότι αρκούσαν οι παραπάνω ενέργειες.
Επίσης, αν μου συνέβαινε μόνο στο βασικό Η/Υ που έχει δεκάδες εφαρμογές και επιπλέον προγράμματα προστασίας (firewall, antimalware κτλ.) θα έλεγα ότι ο συνδυασμός αυτών δημιουργεί κάποια διένεξη. Αλλά όπως παρέθεσα και προχθές, στο δεύτερο pc που χρησιμοποιώ, είναι ελάχιστες οι εγκατεστημένες εφαρμογές για να έχω τέτοιο πρόβλημα.
Το ζητούμενο τώρα είναι τι κάνω από εδώ και στο εξής... Να στείλω support ticket στην eset? Να μιλήσω με τη nova μήπως κι αυτοί βρουν μια άκρη;
Πραγματικά, δεν ξέρω...
Θα κάνω και το πείραμα που πρότεινε ο kostikos κι ελπίζω να φανώ τυχερός!
Microsoft security essentials είναι το μόνο που εγκαθιστώ.
Αν δεν είχα πληρωμένο το nod32, θα μπορούσα ίσως να προβώ και σε μια τέτοια απέλπιδα λύση, προκειμένου να μην αφήσω τον Η/Υ χωρίς A/V ώστε να παίζει το novago.
Όμως, τώρα πρέπει να βρω λύση με το nod32 και όχι να το αντικαταστήσω.