Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Now playing...

Στο cd του jazz & Τζαζ που κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στην Carla Bley έχει και ένα κομμάτι από αυτόν τον δίσκο , το Hip Hop. Ε λοιπόν πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα Carla Bley που να μου αρέσει με την πρωτη και να σκέφτομαι να το αγοράσω .

ΥΓ.1. Κώστα πως είναι τα άλλα ;
ΥΓ.2. Το εν λόγω cd του τζαζ και Jazz έχει και άλλα κομμάτια της Carla Bley που ακούγονται .Μέχρι στιγμής 4 στα 4 είναι ωραία έως πολύ ωραία . Η κάτι έχω πάθει ή διαλέξαν εύκολη Carla .
Υ.Γ.3. Υπ' όψιν δεν μου αρέσουν οι big bands.

51qxkemHVcL._SS500_.jpg

Aυτο ειναι πολυ καλο παντως. Ιδιαιτερα το 25αλεπτο Appearing Nightly At The Black Orchid. Απο τις καλυτερες κυκλοφοριες της χρονιας.

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Στο cd του jazz & Τζαζ που κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στην Carla Bley έχει και ένα κομμάτι από αυτόν τον δίσκο , το Hip Hop. Ε λοιπόν πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα Carla Bley που να μου αρέσει με την πρωτη και να σκέφτομαι να το αγοράσω .

ΥΓ.2. Το εν λόγω cd του τζαζ και Jazz έχει και άλλα κομμάτια της Carla Bley που ακούγονται .Μέχρι στιγμής 4 στα 4 είναι ωραία έως πολύ ωραία . Η κάτι έχω πάθει ή διαλέξαν εύκολη Carla .

Ηρέμησε γιατί σε συμμερίζομαι: αυτό το άλμπουμ είναι κουαρτέτο, δεν είναι big band.
προσωπικά του βάζω ****1/2 στα 5 και το θεωρώ από τους καλυτερους δίσκους τζάζ της τελευταίας 8ετίας. Είναι live και αυτό είναι που σε τρελλαίνει: αν παίζουν έτσι στα live φαντάσου πως μπορούν να παίξουν στο studio.
Προσωπική μου αδυναμία από το δίσκο είναι το Red: το μπάσσο του Steve Swallow κάνει πιρουέτες γύρω από τα πνευστά, πιάνο και ντράμς στολίζουν εξαιρετικά. Οι δυο μινι σουίτες, Three Blind Mice που ανοίγει το δίσκο και η ομότιτλη -The Lost Chords- που τον κλέινει είναι, απλά, εξαιρετικές.
Πιστεύω πως ο δίσκος δεν έχει μέτριες στιγμές. Up there with the very best.

κι όσο για τις Big Bands, φέτος η Carla κυκλοφόρησε το "Appearing Nightly" που το κατατάσσω στα 4 ή 5 καλύτερα της χρονιάς και με έκανε να αναθεωρήσω πολλά.

Η Κάρλα είναι πολύ καλή.
Ιδίως μου αρέσουν τα μικρά σύνολα, και αν παίζει ο Swallow επίσης.
Έχω την εντύπωση ότι ο δίσκος που σου δώρισε ο Λύμπε δεν είναι αντιπροσωπευτικός της όσον αφορά τα γούστα σου.
Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο που δεν έχεις Κάρλα.
Δεν έχω και γώ, αλλά τουλάχιστον πάντα είχα ένα δυό κασέτες και άκουγα στους τότε φίλους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Η Κάρλα είναι πολύ καλή.
Ιδίως μου αρέσουν τα μικρά σύνολα, και αν παίζει ο Swallow επίσης.
Έχω την εντύπωση ότι ο δίσκος που σου δώρισε ο Λύμπε δεν είναι αντιπροσωπευτικός της όσον αφορά τα γούστα σου. Εχει το πιό αντιπαθητικό στοιχείο για μένα : Φωνές . Αυτό θα με δυσκολέψει πολύ έως πάρα πολύ .:flipout::flipout:
Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο που δεν έχεις Κάρλα. Γιατί ; Ο,τι κι αν άκουγα ήταν με big band . Εδώ δεν μου αρέσει ο Ellington η Carla θα μάρεσε ;
Δεν έχω και γώ, αλλά τουλάχιστον πάντα είχα ένα δυό κασέτες και άκουγα στους τότε φίλους...

-bye-

Re: Now playing...

+1 κι απο εμένα για την Carla... Το CD του Jazz 'n' Jazz παίζει διαρκώς από την Δευτέρα. Ειδικά το "End of Vienna" είναι αριστούργημα... Ιδιο μοτίβο για εννέα λεπτά και του χωράει ενα σωρό ιδέες. Ξεκινάμε διάβασμα και ψάξιμο...

Απάντηση: Re: Now playing...

+1 κι απο εμένα για την Carla... Το CD του Jazz 'n' Jazz παίζει διαρκώς από την Δευτέρα. Ειδικά το "End of Vienna" είναι αριστούργημα... Ιδιο μοτίβο για εννέα λεπτά και του χωράει ενα σωρό ιδέες. Ξεκινάμε διάβασμα και ψάξιμο...

Επιστρέφοντας , με αφορμή το ποστ του Σωτήρη , στην Carla Bley και το cd του Jazz & Τζαζ , το οποίο ακούω για δεύτερη συνεχή ημέρα , έχω να πω τα εξής ( τώρα που το έβαλα στο καλό το σύστημα :flipout:)

ΕΚΟΨΑ ΦΛΕΒΕΣ ME TA Utviklinssang , End Of Vienna
ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ Hip-Hop
ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ ΜΕ Sing me softly of the blues , king Korn
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑ ΜΕ ΤΟ Walking Batteriewoman
ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ TO Ad infinitum ( αν και η ενορχήστρωση του ώρα δείχνει τα χρόνια της )
ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ Tijuana Traffic , Kαι
ΣΚΥΛΟΒΑΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ who will rescue you ? , the world is listening to ya , Hallelujah

Kώστα τι να πάρω ;

Kώστα τι να πάρω ;

τα βουνά....:violent-smiley-030:
άντε...
τρέξτε να ζυμώσετε ψωμί. Από αύριο θα βγεί στη μαύρη.:grinning-smiley-043
Άκουσε ο Ντοκ τον ίδιο δίσκο γιά δεύτερη μέρα....:flipout:

Kώστα τι να πάρω ;

Κατ αρχήν κράτα ως κόρη οφθαλμού τη συλλογή του Jazz & Τζαζ: έχει διαμάντια από δίσκους που ίσως, σαν σύνολο, δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για αγορά. Το Utviklisgsang προέρχεται από το “Social Studies”, το Sing Me Soft από το “Dinner Music” – σε πρώτη φάση θα τα παρέλειπα και τα δύο. Don’t get me wrong: εξαιρετικοί δίσκοι για τα δεδομένα οποιουδήποτε άλλου, απλά καλοί για τα δικά της δεδομένα.
The Lost Chords είναι ΤΟ Αριστούργημα, νομίζω δεν μπορείς να το παραβλέψεις με τίποτα. Θα σου έλεγα να αρχίσεις από δώ. Εγώ αγαπώ πολύ και τα “Fleur Carnivore” και “Musique Mecanique”, αλλά το πρώτο πάει στην κατηγορία Big Band. Στο δεύτερο παίζει ο Eugene Chadbourne, κιθάρα και ραδιόφωνο (!), του έχω ιδιαίτερη αδυναμία.

Κατ αρχήν κράτα ως κόρη οφθαλμού τη συλλογή του Jazz & Τζαζ: έχει διαμάντια από δίσκους που ίσως, σαν σύνολο, δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για αγορά. Το Utviklisgsang προέρχεται από το “Social Studies”, το Sing Me Soft από το “Dinner Music” – σε πρώτη φάση θα τα παρέλειπα και τα δύο. Don’t get me wrong: εξαιρετικοί δίσκοι για τα δεδομένα οποιουδήποτε άλλου, απλά καλοί για τα δικά της δεδομένα.
The Lost Chords είναι ΤΟ Αριστούργημα, νομίζω δεν μπορείς να το παραβλέψεις με τίποτα. Θα σου έλεγα να αρχίσεις από δώ. Εγώ αγαπώ πολύ και τα “Fleur Carnivore” και “Musique Mecanique”, αλλά το πρώτο πάει στην κατηγορία Big Band. Στο δεύτερο παίζει ο Eugene Chadbourne, κιθάρα και ραδιόφωνο (!), του έχω ιδιαίτερη αδυναμία.

στην προκείμενη συλλογή όμως το Utviklisgsang προέρχεται από το 4Χ4 - επανεκτέλεση / β´ ανάγνωση ( κάτι που απ' ότι κατάλαβα η Carla Bley το συνηθίζει ) όπως και το Sing Me Soft ... από το Go together επίσης επανεκτέλεση , ντουέτο με τον μπασίστα Steve Swallow- ναι μου άρεσε ντουέτο πιάνο με μπάσσο , ίσως γι αυτό ξετρελλάθηκα με το κομμάτι .

εννοείται ότι κρατάω την συλλογή . Μία από τις λίγες που έφτιαξα και το σιντάκι , κόβοντας το περιοδικό.

Δοκίμασε και το 2ο μέρος του 2ου κοντσέρτου του Rachmaninov...Πού ξέρεις...:operator:

εννοείς από το πασίγνωστο 2ο κονσέρτο για πιάνο ; ε καλά με προσβάλεις :flipout:, όλοι το έχουν αυτό και σε όλους αρέσει. :a0210:Και σε κανα δυο τρείς εκτελέσεις μάλιστα .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

επανεκτέλεση , ντουέτο με τον μπασίστα Steve Swallow- ναι μου άρεσε ντουέτο πιάνο με μπάσσο , ίσως γι αυτό ξετρελλάθηκα με το κομμάτι .

εννοείται ότι κρατάω την συλλογή . Μία από τις λίγες που έφτιαξα και το σιντάκι , κόβοντας το περιοδικό.

εγώ το περιοδικό δεν το αγοράζω γενικώς: a mixed bag, leaves a lot to be desired :rolleyes:

ντουέτο: "Carla & Steve's pillowtalking. But their pillowtalking is much more interesting than anybody else's" - Penguin Guide

Re: Now playing...

xaxaxaxaxa, ναι αυτό .....

που σου θύμισε την άγρια στέππα τον χειμώνα .... βασανισμένη ψυχή μου

Last edited: