NTR82 DVB-T tuner & media player

Παρατήρησα ότι ταινίες οι οποίες έχουν frame rate διαφορετικό από 25fps (πχ 23,976fps που είναι και το πιο συνηθισμένο) το NTR τις παίζει με 25 fps, με αποτέλεσμα σε κάποιες σκηνές που κινείται η κάμερα ή ο ηθοποιός κλπ., να εμφανίζονται 'πηδηματάκια' στην εικόνα, λες και λείπουν κάποια frames.
(Το πρόβλημα αυτό το ξανασυνάντησα όταν με το ConvertXtoDVD έφτιαχνα αρχεία VOB και ζητούσα από το πρόγραμμα να τα μετατρέπει σε PAL (25fps). Οταν όμως άφηνα τα VOB αρχεία να έχουν το αρχικό frame rate, το πρόβλημα εξαλήφθηκε.)

Το παρατήρησε αυτό κανένας αλλος? Εχω δίκιο σε αυτό που λέω και αν ναι, υπάρχει λύση? (και μην μου πείτε για ΡΥΘΜΙΣΗ->ΕΞΟΔΟΣ TV->NTSC, γιατί αυτή η επιλογή είναι ανενεργή σε μένα όπως και σε πολλούς άλλους).
:2thumb22sup:Μεγάλε και μένα μου το κάνει συνέχεια και νόμιζα ότι μόνο εγώ το βλέπω.Είναι όμως πρόβλημα.

:2thumb22sup:Μεγάλε και μένα μου το κάνει συνέχεια και νόμιζα ότι μόνο εγώ το βλέπω.Είναι όμως πρόβλημα.
Χαίρομαι που βρήκα άνθρωπο που το έχει παρατηρήσει! Βλέπουμε ταινία τρεις και μόνο εγώ το παρατηρούσα! (θέλει να έχεις μάτι). Και όντως, είναι πρόβλημα. Αν σε εσένα δουλεύει η επιλογή NTSC, δοκίμασέ το και είμαι 99,99% σίγουρος ότι έλυσες το πρόβλημά σου (εσύ, γιατί εγώ...:bigcry:...φίλε xrthammp βοήθειααααα!)

Θα το δοκιμάσω αν και μου κάνει εντύπωση γιατί όλα σχεδόν τα αρχεία είναι σε 23,976fps και δεν το έχω παρατηρήσει. Θα το δοκιμάσω με TV-OUT στο PAL και θα επανέλθω. Εσύ το παρατηρείς σε όλα τα αρχεία με αυτά τα fps ή σε κάποια;

Σε όλα με 23,976fps (ματρόσκες). Επαιξα και αρχεία με 25fps (αρχεία avi και mp4) και ήταν άψογα.

Θα το δοκιμάσω αν και μου κάνει εντύπωση γιατί όλα σχεδόν τα αρχεία είναι σε 23,976fps και δεν το έχω παρατηρήσει. Θα το δοκιμάσω με TV-OUT στο PAL και θα επανέλθω. Εσύ το παρατηρείς σε όλα τα αρχεία με αυτά τα fps ή σε κάποια;

@xrthammp
μηπως εχεις καποιο νεο για το προβλημα που παρατηρειτε σε καποια μηχανηματα (το δικο μου και του nik1970 τουλαχιστον) με το PAL/NTSC???

Επισης, ξερεις ποτε θα βγει καινουργιο fw και τι θα περιεχει???

Όταν είχαμε πρωτοφέρει το μηχάνημα το είχαμε δώσει σε μεγάλο περιοδικό του χώρου για δοκιμή. Με πήραν και μου ανέφεραν το πρόβλημα που εσείς έχετε τώρα - δηλαδή πως κάποιες επιλογές στο TV out ήταν κόκκινες και μη επιλέξιμες. Τους έδωσα το μηχάνημα που είχα εγώ για δοκιμές και πήρα το δικό τους. Το πρόβλημα παρέμεινε. Εγώ πάλι δεν είχα θέμα και αυτοί συνέχιζαν να έχουν την ίδια συμπεριφορά και με το νέο μηχάνημα.

Δεν λέω ότι φταίει η τηλεόραση ούτε ότι το μηχάνημα έχει θέμα. Πιθανότατα όμως να υπάρχει θέμα επικοινωνίας με κάποιες τηλεοράσεις ως προς τα υποστηριζόμενα mode. Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε τι τηλεόραση έχεις εσύ και τι ο Νίκος.

Όταν είχαμε πρωτοφέρει το μηχάνημα το είχαμε δώσει σε μεγάλο περιοδικό του χώρου για δοκιμή. Με πήραν και μου ανέφεραν το πρόβλημα που εσείς έχετε τώρα - δηλαδή πως κάποιες επιλογές στο TV out ήταν κόκκινες και μη επιλέξιμες. Τους έδωσα το μηχάνημα που είχα εγώ για δοκιμές και πήρα το δικό τους. Το πρόβλημα παρέμεινε. Εγώ πάλι δεν είχα θέμα και αυτοί συνέχιζαν να έχουν την ίδια συμπεριφορά και με το νέο μηχάνημα.

Δεν λέω ότι φταίει η τηλεόραση ούτε ότι το μηχάνημα έχει θέμα. Πιθανότατα όμως να υπάρχει θέμα επικοινωνίας με κάποιες τηλεοράσεις ως προς τα υποστηριζόμενα mode. Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε τι τηλεόραση έχεις εσύ και τι ο Νίκος.
Εγώ έχω μία SAMSUNG LE32A457 (ενός έτους) και όπως λέει και το manual έχει HMDI 1.3, το λεγόμενο "έξυπνο" HDMI αν δεν κάνω λάθος (τρομάρα του). Και είναι τρελό κορεάτικα μηχανήματα να μην υποστηρίζουν το ένα το άλλο. Οι φίλοι μας οι Κορεάτες, το ξέρουν αυτό? Γιατί εδώ στην Ελλάδα το γνωρίζουν πολλοί τελικά. Θεωρώ ότι αυτό το 'πρόβλημα επικοινωνίας' πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί για ευνόητους λόγους που έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο forum.
Αλήθεια, παρατήρησες αυτό που λέγαμε με τα fps?

Νίκο δεν έχω προλάβει ακόμα να το δω, αλλά αν κατάλαβα καλά πως το έχεις στημένο προσπαθείς να δεις ένα αρχείο HD έχοντας το TV out στο PAL. Μπορείς να δοκιμάσεις έχοντας το TV out στο HDMI auto που είναι και το λογικό?

Σχετικά με την τηλεόραση θα περάσω το μοντέλο στους Κορεάτες να το δουν. Θα ήθελα όμως να κοιτάξεις από το manual μήπως κάποιες από τις θύρες HDMI που έχει η TV δεν είναι smart και να δοκιμάσεις συνδέοντας το iamm σε αυτή τη θύρα.

Οχι, η επιλογή PAL όπως και η επιλογή NTSC είναι ανενεργές (κόκκινες) σε όλες τις HDMI θύρες. Εχω επιλέξει TV out 1080p 60Ηz. Νομίζω ότι δοκίμασα και το HDMI auto που προτείνεις χωρίς να αλλάξει τίποτα, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα το ξαναδώ και θα σε ενημερώσω.
Οσον αφορά την σύνδεση που έχω κάνει, το έχω συνδέσει σε ότι θύρα HDMI έχει η τηλεόραση και κράτησα αυτή που δίνει τις περισσότερες επιλογές (κάποιες θύρες δίνουν ακόμα λιγότερες επιλογές).
Τέλος, όσον αφορά smart, το manual της τηλεόρασης δεν αναφέρει τίποτε περί smart παρά μόνο ότι το HDMI είναι 1.3 (και νομίζω ότι αυτό θεωρείται το έξυπνο HDMI).

@xrthammp
η τηλεοραση ειναι μια 37' Philips 37PF3321 και την εχω 3 χρονια. Εχει μονο ενα HDMI 1.2 και δυο εισοδους scart και ολα τα υπολοιπα (s-video, RGB, κλπ)
Σχετικα με τις κοκκινες ενδειξεις PAL/NTSC, εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους στο set up του μηχανηματος και της τηλεορασης και δεν δουλευει...

Πως μπορουμε να το κανουμε να δουλεψει???

Νίκο έκανα μια μικρή έρευνα στο google για το μοντέλο σου και προέκυψε ότι έχουν αναφερθεί όλων των ειδών οι ασυμαβατότητες από apple TV με Samsung έως sony vaio με Bravia. Τα προβλήματα δεν αφορούν το iamm αλλά την σύνδεση συσκευών γενικότερα.
Σχετικά με τη samsung οι περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι τα προβλήματα που είχαν με διάφορες άλλες συσκευές, λύθηκαν όταν έκαναν την σύνδεση στην HDMI 2 αυτή που είναι για DVI-->HDMI και ρύθμισαν την τηλεόραση για σύνδεση με PC σε αυτή την πόρτα. Η διαδικασία αναφέρεται στο manual της τηλεόρασης. Για δοκίμασε το και μου λες.
Πάντως αν κάνεις google για "hdmi tv incompatibilities" θα δεις τι παίζει. Επίσης καλό θα ήταν μιλήσεις με την samsung αν παίζει κάποια αναβάθμιση για το λογισμικό της τηλεόρασης.

Last edited:
Originally Posted by xrthammp

@xrthammp
η τηλεοραση ειναι μια 37' Philips 37PF3321 και την εχω 3 χρονια. Εχει μονο ενα HDMI 1.2 και δυο εισοδους scart και ολα τα υπολοιπα (s-video, RGB, κλπ)
Σχετικα με τις κοκκινες ενδειξεις PAL/NTSC, εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους στο set up του μηχανηματος και της τηλεορασης και δεν δουλευει...

Πως μπορουμε να το κανουμε να δουλεψει???

Νίκο και Πέτρο κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι και των δυό σας οι τηλεοράσεις είναι 720 και HD ready. Μπορείτε να δείτε μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο mode της τηλεόρασης για βελτίωση της εικόνας όπως έχουν οι περισσότερες και να το απενεργοποιείστε? Swisstec η δική σου τηλεόραση τι είναι?
Επίσης θα ήθελα αν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε και με το component καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία να μου πείτε αν αλλάζει κάτι στις διαθέσιμες επιλογές του TV out.

Σας παρακαλώ πείτε μου, πώς μπορώ να ταξινομήσω τα κανάλια με όποια σειρά θέλω εγώ? Πηγαίνω εγκατάσταση, καθορισμός καναλιών και προσπαθώ να αλλάξω την θέση των καναλιών, αλλα μάταια. Το προσπάθησα με την 0.47 που είχε όταν το αγόρασα προχθές, με την 0.68 και με την 0.64 που έβαλα τώρα (γιατι η 0.68 κολλούσε συχνά οταν άλλαζα κανάλι και ενώ είχε κανονικά ήχο η οθόνη παρέμενε μαυρη).

Νίκο και Πέτρο κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι και των δυό σας οι τηλεοράσεις είναι 720 και HD ready. Μπορείτε να δείτε μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο mode της τηλεόρασης για βελτίωση της εικόνας όπως έχουν οι περισσότερες και να το απενεργοποιείστε? Swisstec η δική σου τηλεόραση τι είναι?
Επίσης θα ήθελα αν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε και με το component καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία να μου πείτε αν αλλάζει κάτι στις διαθέσιμες επιλογές του TV out.

Πρώτα από όλα, η τηλεόρασή μου είναι SAMSUNG LE32A756 και είναι Full HD, (ζητώ συγνώμη για το λάθος, έλεγα LE32a457).

Λοιπόν, πέρασα ένα gran giniol βράδυ. Διάβασα με πολύ προσοχή αυτά που έγραψες και όταν πήγα σπίτι, έλεγξα σε ποια θύρα ήταν το μηχάνημα συνδεδεμένο. Κατά λάθος νόμισα ότι το είχα συνδέσει στο HDMI 1 (ενώ ήταν συνδεμένο στο HDMI 2) και έβγαλα το καλώδιο. Αμέσως όμως κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να το βγάλω και το ξαναέβαλα (πάντα στο HDMI 2). Ανοίγω την τηλεόραση και πάω πρώτα να δοκιμάσω να δώσω έξοδο σε HDMI auto, όπως πρότεινες.

Πρώτο σοκ: από τις διαθέσιμες επιλογές εξόδου, οι μισές έγιναν κόκκινες! Εκεί δηλ. που μόνο τα PAL και NTSC ήταν πρώτα ανενεργά, τώρα σχεδόν οι μισές επιλογές έγιναν ανενεργές!
Μετά από το πρώτο μικρό εγκεφαλικό, ήρθε και η χαριστική βολή: Δεν είχα ήχο!
Μου ήρθε να κάνω χαρακίρι, αλλά συγκρατήθηκα. Αλλεπάλληλα σβησίματα και ανοίγματα μηχανήματος και τηλεόρασης δεν έδωσαν αποτέλεσμα. Τελικά θυμήθηκα πως είχα διαβάσει κάπου στο forum για σβήσιμο και βγάλσιμο από την πρίζα του μηχανήματος. Το έκανα και δόξα το Θεό, επανήλθαν οι υπόλοιπες επιλογές και ο ήχος!
Τελικά, δήλωσα στην τηλεόραση το HDMI σαν PC και η ταινία που είδα δεν είχε τα ενοχλητικά 'σπασίματα' στην εικόνα σε κάποιες σκηνές. Για καλύτερο τσεκάρισμα, έβλεπα την ίδια σκηνή πρώτα με την παλιά ρύθμιση που εμφάνιζε τα σπασίματα και μετά το γύριζα στη ρύμιση που μου πρότεινες και αυτά δεν εμφανίζονταν. Κάναμε λοιπόν κάποια πρόοδο. Μόνο που τα PAL και NTSC εξακολουθούν να είναι κόκκινα.
Το μόνο πρόβλημα τώρα, είναι ότι με τη ρύθμιση για PC, η εικόνα χάνει σε ποιότητα, τα χρώματα δηλαδή δεν είναι τόσο ζωντανά.

Για να μην σας κουράζω άλλο (για σήμερα εννοώ :laugh:), το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ενδιαφέρον. Θα δοκιμάσω και τη σύνδεση component (είχε σίγουρα η συσκευασία καλώδιο component? δεν θυμάμαι), και επίσης, μου ήρθε και μία φλασιά: Θα το βάλω και στις άλλες HDMI θύρες ΑΛΛΑ θα βγάζω και θα επανατοποθετώ το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος της συσκευής, μια που η χθεσινή μου εμπειρία δείχνει να παίζει κάποιο ρόλο αυτή η κίνηση. Ιδωμεν.

Αυτά για την ώρα. Καλημέρα σε όλους σας.

Σας παρακαλώ πείτε μου, πώς μπορώ να ταξινομήσω τα κανάλια με όποια σειρά θέλω εγώ? Πηγαίνω εγκατάσταση, καθορισμός καναλιών και προσπαθώ να αλλάξω την θέση των καναλιών, αλλα μάταια. Το προσπάθησα με την 0.47 που είχε όταν το αγόρασα προχθές, με την 0.68 και με την 0.64 που έβαλα τώρα (γιατι η 0.68 κολλούσε συχνά οταν άλλαζα κανάλι και ενώ είχε κανονικά ήχο η οθόνη παρέμενε μαυρη).

Απ'οτι εχω δει στο δικο μου μηχανημα και διαβασει στο forum δεν μπορεις να ταξινομησεις τα καναλια οπως θελεις εσυ. Το κανει αυτοματα μονο του και θα πρεπει να ...ζησεις με αυτην την ταξινομηση.

Θα το δοκιμασω μεσα στο Σ/Κ και θα σου πω.:music-smiley-005: