Νίκο και Πέτρο κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι και των δυό σας οι τηλεοράσεις είναι 720 και HD ready. Μπορείτε να δείτε μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο mode της τηλεόρασης για βελτίωση της εικόνας όπως έχουν οι περισσότερες και να το απενεργοποιείστε? Swisstec η δική σου τηλεόραση τι είναι?
Επίσης θα ήθελα αν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε και με το component καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία να μου πείτε αν αλλάζει κάτι στις διαθέσιμες επιλογές του TV out.
Πρώτα από όλα, η τηλεόρασή μου είναι SAMSUNG LE32A756 και είναι Full HD, (ζητώ συγνώμη για το λάθος, έλεγα LE32a457).
Λοιπόν, πέρασα ένα gran giniol βράδυ. Διάβασα με πολύ προσοχή αυτά που έγραψες και όταν πήγα σπίτι, έλεγξα σε ποια θύρα ήταν το μηχάνημα συνδεδεμένο. Κατά λάθος νόμισα ότι το είχα συνδέσει στο HDMI 1 (ενώ ήταν συνδεμένο στο HDMI 2) και έβγαλα το καλώδιο. Αμέσως όμως κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να το βγάλω και το ξαναέβαλα (πάντα στο HDMI 2). Ανοίγω την τηλεόραση και πάω πρώτα να δοκιμάσω να δώσω έξοδο σε HDMI auto, όπως πρότεινες.
Πρώτο σοκ: από τις διαθέσιμες επιλογές εξόδου, οι μισές έγιναν κόκκινες! Εκεί δηλ. που μόνο τα PAL και NTSC ήταν πρώτα ανενεργά, τώρα σχεδόν οι μισές επιλογές έγιναν ανενεργές!
Μετά από το πρώτο μικρό εγκεφαλικό, ήρθε και η χαριστική βολή: Δεν είχα ήχο!
Μου ήρθε να κάνω χαρακίρι, αλλά συγκρατήθηκα. Αλλεπάλληλα σβησίματα και ανοίγματα μηχανήματος και τηλεόρασης δεν έδωσαν αποτέλεσμα. Τελικά θυμήθηκα πως είχα διαβάσει κάπου στο forum για σβήσιμο και βγάλσιμο από την πρίζα του μηχανήματος. Το έκανα και δόξα το Θεό, επανήλθαν οι υπόλοιπες επιλογές και ο ήχος!
Τελικά, δήλωσα στην τηλεόραση το HDMI σαν PC και η ταινία που είδα δεν είχε τα ενοχλητικά 'σπασίματα' στην εικόνα σε κάποιες σκηνές. Για καλύτερο τσεκάρισμα, έβλεπα την ίδια σκηνή πρώτα με την παλιά ρύθμιση που εμφάνιζε τα σπασίματα και μετά το γύριζα στη ρύμιση που μου πρότεινες και αυτά δεν εμφανίζονταν. Κάναμε λοιπόν κάποια πρόοδο. Μόνο που τα PAL και NTSC εξακολουθούν να είναι κόκκινα.
Το μόνο πρόβλημα τώρα, είναι ότι με τη ρύθμιση για PC, η εικόνα χάνει σε ποιότητα, τα χρώματα δηλαδή δεν είναι τόσο ζωντανά.
Για να μην σας κουράζω άλλο (για σήμερα εννοώ

), το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ενδιαφέρον. Θα δοκιμάσω και τη σύνδεση component (είχε σίγουρα η συσκευασία καλώδιο component? δεν θυμάμαι), και επίσης, μου ήρθε και μία φλασιά: Θα το βάλω και στις άλλες HDMI θύρες ΑΛΛΑ θα βγάζω και θα επανατοποθετώ το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος της συσκευής, μια που η χθεσινή μου εμπειρία δείχνει να παίζει κάποιο ρόλο αυτή η κίνηση. Ιδωμεν.
Αυτά για την ώρα. Καλημέρα σε όλους σας.