NTR82 DVB-T tuner & media player

Εννοείς ένα μόνο καλώδιο στο video in? Στο audio in που είναι δίπλα δεν έβαλες τίποτε?

Εννοείς ένα μόνο καλώδιο στο video in? Στο audio in που είναι δίπλα δεν έβαλες τίποτε?

Περίμενα από έσενα ειδικά Σπύρο (αν δεν κάνω λάθος) μια πρόταση για το θέμα του ανεμιστήρα και όχι τέτοια ερώτηση.
Λες στην τηλεόραση και στο Recorder που ανάφερα να έπαιζε και ήχο μόνο με το RCA του video???

Μην παρεξηγιέσαι. Το συγκεκριμένο που λες το δοκίμασα στο δικό μου μηχανάκι με μια SONY HANDYCAM και παίζει μια χαρά. Αν θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει κανένα λάθος στις συνδέσεις στείλτο ή φέρτο να το τσεκάρουμε.

Για τον ανεμιστήρα δεν μπορώ να πω κάτι. Εγώ προσωπικά δεν το ακούω αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Είναι κάτι που στο έκανε από την αρχή ή τώρα προέκυψε; Μήπως έχει λασκάρει καμιά βίδα που το κρατάει;

καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
εγώ να προσθέσω σχετικα με τα κανάλια DTV που δεν μου έκανε auto-search για να τα βρεί, τελικά έκανα manual search, και εβαλα να ψαξει απο το ch46 και πάνω, ένα-ένα, και τα βρήκε (!ευτυχως).
Πρέπει να διορθωθουν και τα ελληνικα στο μπροστινο LCD γιατι για πολλούς από εμάς ήταν ένας απο τους λόγους που πηραμε το μηχανημα, για να παιζουμε μουσικη χωρις ανοιχτη TV! Πρέπει να βρουν ενα τροπο να χωρεσουν τα greek fonts!
Επίσης μια ερώτηση: μηπως έχει ακουσει κανεις τιποτε για search στο IMDB για info και κανένα image στις ταινιες, δηλαδη του τυπου XBMC κλπ ? κριμα ειναι να εχεις τετοιο μηχανημα και να πρεπει να θυμασαι απεξω τι ειναι η καθε ταινια που εχεις βαλει στο δίσκο ..

Μην παρεξηγιέσαι. Το συγκεκριμένο που λες το δοκίμασα στο δικό μου μηχανάκι με μια SONY HANDYCAM και παίζει μια χαρά. Αν θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει κανένα λάθος στις συνδέσεις στείλτο ή φέρτο να το τσεκάρουμε.

Για τον ανεμιστήρα δεν μπορώ να πω κάτι. Εγώ προσωπικά δεν το ακούω αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Είναι κάτι που στο έκανε από την αρχή ή τώρα προέκυψε; Μήπως έχει λασκάρει καμιά βίδα που το κρατάει;
Kαλημερα και χρονια πολλα σε ολους σας.
Εγω παντως με τον ανεμιστηρα του NTR-90 δεν εχω κανενα προβλημα. Με εκπλησει η ησυχια του. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι που δεν μπορω να βαλω τα καναλια σε σειρα και δευτερον οτι fast forward x2 x4 x8 ειναι μαλλον διακοσμητικο.
Οσο για το interface του XBMC αυτο δεν παιζεται.Ειναι το απολυτο player.
Εαν μπορουσαν τα media players να δεχθουν φλασακι με LINUX λειτουργικο τοτε θα μιλουσαμε για το θανατο του computer.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Πως μπορώ να δω τι επεξεργαστή έχει το NTR82?
Στο manual γράφει RTD1283DD και όχι RTD1283DD+

Last edited:
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Εχω 3 ερωτησουλες.......

1) Θα ηθελα να μου πειτε εαν υπαρχει καποια λιστα με το τι φτιαχνει το καθε fw απο το 64 και μετα.

2) Σκοπευω να βαλω εναν εσωτερικο WD 2TB EARS. Εειδη εχω ακουσει κατα καιρους διαφορα αρωητικα σχολια για τους συγκεκριμενους δισκους θα ηθελα να μου πει καποιος εαν ειχε ποτε προβληματα... Αν θυμαμαι καλα απο καποιο fw και μετα μπορεις να τοποθετησεις τον δισκο ετοιμο/φορτωμενο στο μηχανημα, σωστα???

3) Που μπορω να αγορασω το WiFi USB stick για το NTR82??? Το e-hw.gr λεει οτι αναμενεται συντομα. Ξερουμε ποτε θα ερθει?? Υπαρχει αλλο μαγαζι που να το εχει??? Ρωτησαστο Multirama και μου ειπαν οτι δεν το εχουν...

Ευχαριστω :ADFADF1:

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Εχω 3 ερωτησουλες.......

1) Θα ηθελα να μου πειτε εαν υπαρχει καποια λιστα με το τι φτιαχνει το καθε fw απο το 64 και μετα.

2) Σκοπευω να βαλω εναν εσωτερικο WD 2TB EARS. Εειδη εχω ακουσει κατα καιρους διαφορα αρωητικα σχολια για τους συγκεκριμενους δισκους θα ηθελα να μου πει καποιος εαν ειχε ποτε προβληματα... Αν θυμαμαι καλα απο καποιο fw και μετα μπορεις να τοποθετησεις τον δισκο ετοιμο/φορτωμενο στο μηχανημα, σωστα???

3) Που μπορω να αγορασω το WiFi USB stick για το NTR82??? Το e-hw.gr λεει οτι αναμενεται συντομα. Ξερουμε ποτε θα ερθει?? Υπαρχει αλλο μαγαζι που να το εχει??? Ρωτησαστο Multirama και μου ειπαν οτι δεν το εχουν...

Ευχαριστω :ADFADF1:

http://www.majar.gr/UsersFiles/admin/documents/Imm/Corrections_Changes_of_NTR.pdf

Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ που ενοχλούμαι από το θέμα με το hdmi ( πρέπει να αλλάζεις πηγές και πάλι πίσω σε αυτή του ntr για να δεις εικόνα) αλλά είναι πάρα πολύ σπαστικό π.χ. όταν βλέπεις σειρές....
Είναι θέμα f/w ή hardware τελικά;

Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ που ενοχλούμαι από το θέμα με το hdmi ( πρέπει να αλλάζεις πηγές και πάλι πίσω σε αυτή του ntr για να δεις εικόνα) αλλά είναι πάρα πολύ σπαστικό π.χ. όταν βλέπεις σειρές....
Είναι θέμα f/w ή hardware τελικά;
Δεν κατάλαβα τι εννοείς, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?

Καλημέρα,
Προσπαθώ να δω μια ταινια σε mkv και ακούω μόνο ήχο. Εικόνα τίποτα.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς?
Τα χαρακτηριστικά είναι:
Format : Matroska
File size : 11.0 GiB
Duration : 1h 37mn
Overall bit rate : 16.1 Mbps
Encoded date : UTC 2010-11-03 22:18:39
Writing application : mkvmerge v4.3.0 ('Escape from the Island') built on Sep 5 2010 10:30:51
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Format settings, GOP : M=1, N=24
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 37mn
Nominal bit rate : 12.6 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 816 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.334
Writing library : x264 core 104 r1677 19df41a

Δεν κατάλαβα τι εννοείς, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?

Να σου εξηγήσω.
Πατάω το play να παίξω ένα αρχείο, στην περίπτωση μου mkv, και ουσιαστικά σε κλάσματα δευτερολέπτου έχω μαύρο στην οθόνη και ακούω μόνο ήχο. Πρέπει λοιπόν να αλλάξω κανάλι στην τηλεόραση και να επανέλθω π.χ. στο hdmi 4...
Νομίζω ότι έχει συμβεί και σε άλλους αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι.

Να σου εξηγήσω.
Πατάω το play να παίξω ένα αρχείο, στην περίπτωση μου mkv, και ουσιαστικά σε κλάσματα δευτερολέπτου έχω μαύρο στην οθόνη και ακούω μόνο ήχο. Πρέπει λοιπόν να αλλάξω κανάλι στην τηλεόραση και να επανέλθω π.χ. στο hdmi 4...
Νομίζω ότι έχει συμβεί και σε άλλους αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι.
Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λες. Το μόνο που μου έχει τύχει είναι να έχω ήχο και όχι εικόνα (σε mkv αρχείο) αλλά αυτό το έλυσα (όπως θα γράψω στο επόμενο post στον fotis63). Στο έκανε από την αρχή αυτό ή αφού έβαλες κάποιο νέο firmware? Προσωπικά θα δοκίμαζα τη συμπεριφορά του με ένα άλλο firmware το 64 πχ. Εσύ πιο έχεις?

Καλημέρα,
Προσπαθώ να δω μια ταινια σε mkv και ακούω μόνο ήχο. Εικόνα τίποτα.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς?

Το πρόβλημα έχει ξανασυζητηθεί εδώ 650 και υπήρξε απάντηση 651 και 684. Το είχα προφανώς και εγώ και με το mkvmerge λύθηκε. Αν θες περισσότερες πληροφορίες πως το κάνεις, εδώ είμαστε.

Το πρόβλημα έχει ξανασυζητηθεί εδώ 650 και υπήρξε απάντηση 651 και 684. Το είχα προφανώς και εγώ και με το mkvmerge λύθηκε. Αν θες περισσότερες πληροφορίες πως το κάνεις, εδώ είμαστε.

Ευχαριστώ ,το είδα και έχω ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει το mkvmerge.
Πως θα καταλάβω αν έχει compressed header ή πως θα το απενεργοποιήσω?

Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λες. Το μόνο που μου έχει τύχει είναι να έχω ήχο και όχι εικόνα (σε mkv αρχείο) αλλά αυτό το έλυσα (όπως θα γράψω στο επόμενο post στον fotis63). Στο έκανε από την αρχή αυτό ή αφού έβαλες κάποιο νέο firmware? Προσωπικά θα δοκίμαζα τη συμπεριφορά του με ένα άλλο firmware το 64 πχ. Εσύ πιο έχεις?
Έχω το .73. Τι να πω θα βάλω το τελευταίο να δω.
Το πρόβλημα του compressed header είναι γνωστό αλλά είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω εγώ.

Ευχαριστώ ,το είδα και έχω ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει το mkvmerge.
Πως θα καταλάβω αν έχει compressed header ή πως θα το απενεργοποιήσω?
Αφού έχει ήχο και όχι εικόνα σε συγκεκριμένα mkv αρχεία, 99,9% είναι με compressed header.
1. Ανοιξε το mkvmerge και κάνε add το αρχείο mkv.
2. (Προαιρετικά) Αν θες κάνε add και το αρχείο srt των υποτίτλων ώστε να ενσωματωθούν (εγώ το προτιμώ έτσι, διότι δεν χρειάζεται να πω μετά στο ntr να διαβάζει υπότιτλους από εξωτερικό αρχείο). Επίσης (πάντα προαιρετικά) ξετσέκαρε τα άλλα αρχεία υποτίτλων srt που ενδεχομένως να έχει μέσα η ταινία.
3. Στο πλαίσιο Tracks, chapters and tags, επέλεξε το stream με την εικόνα (V_MPEG4) και πάτρα Extra options από τις κάτω καρτέλες
4. Στην καρτέλα extra options που ανοίγει, κάνε κλικ στο βελάκι στη γραμμή Compression και επέλεξε none.
5. Πάτα Start muxing και θα δημιουργηθεί το νέο αρχείο mkv στον ίδιο φάκελλο με το αρχικό (με άλλο όνομα φυσικά, το Avatar.mkv θα το ονομάσει Avatar_1.mkv αυτόματα).
Αυτό ήταν!

Αφού έχει ήχο και όχι εικόνα σε συγκεκριμένα mkv αρχεία, 99,9% είναι με compressed header.
1. Ανοιξε το mkvmerge και κάνε add το αρχείο mkv.
2. (Προαιρετικά) Αν θες κάνε add και το αρχείο srt των υποτίτλων ώστε να ενσωματωθούν (εγώ το προτιμώ έτσι, διότι δεν χρειάζεται να πω μετά στο ntr να διαβάζει υπότιτλους από εξωτερικό αρχείο). Επίσης (πάντα προαιρετικά) ξετσέκαρε τα άλλα αρχεία υποτίτλων srt που ενδεχομένως να έχει μέσα η ταινία.
3. Στο πλαίσιο Tracks, chapters and tags, επέλεξε το stream με την εικόνα (V_MPEG4) και πάτρα Extra options από τις κάτω καρτέλες
4. Στην καρτέλα extra options που ανοίγει, κάνε κλικ στο βελάκι στη γραμμή Compression και επέλεξε none.
5. Πάτα Start muxing και θα δημιουργηθεί το νέο αρχείο mkv στον ίδιο φάκελλο με το αρχικό (με άλλο όνομα φυσικά, το Avatar.mkv θα το ονομάσει Avatar_1.mkv αυτόματα).
Αυτό ήταν!

Ευχαριστώ! Δουλεύει