Nvidia Shield Android TV 4K

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Kodi και ποιότητα εικόνας δεν πάνε στην ίδια πρόταση. Τυπικό upscale έχει.

Έχει επιλογές bicubic, bilinear, lanczos2 4-tap, lanczos3 4-tap, spline36 4-tap, lanczos3/spline36 6-tap (τα τελευταία πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω advancesettings.xml).
Δεν ξέρω βέβαια πώς συγκρίνονται όλα με το upscale του dune.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Έχει επιλογές bicubic, bilinear, lanczos2 4-tap, lanczos3 4-tap, spline36 4-tap, lanczos3/spline36 6-tap (τα τελευταία πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω advancesettings.xml).
Δεν ξέρω βέβαια πώς συγκρίνονται όλα με το upscale του dune.
Εχει τέτοιες επιλογές το kodi και στο android; Γιατί στο PC τις έχει αν ενεργοποιήσεις τους high scalers και βάλεις pixel shaders. Εκεί ναι τα βγάζει αυτά, το έχω δει αλλά σίγουρα δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα του madvr.
Το dune μάλλον bicubic έχει. Με τον VXP ενεργοποιημένο δεν ξέρω, από τεχνικής πλευράς, τι κάνει. Εχει λίγο καλύτερη εικόνα σίγουρα με το μάτι.

Στο Android νομίζω δεν έχει τις τελευταίες 2 επιλογές που έγραψα (οι οποίες στο 17 είναι ενεργοποιημένες by default, δεν χρειάζονται πλέον entry στο advancedsetting.xml -- για τις x86 builds).
Όχι, δεν χρειάζεται να ορίσεις pixel shaders στο rendering, τους βγάζει αν το μέγεθος του upscale που απαιτείται είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα ορίσεις στο Enable hq scalers for scaling above...
Minimum επιλογή έχει 10% (έχει και 0% αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν ξέρω τι επίπτωση μπορεί να έχει σε υλικό 1:1 σε σχέση με το προβολικό).
Επίσης στο Android πρέπει να απενεργοποιηθεί το surface rendering για να γίνουν διαθέσιμες οι επιλογές rendering στα video osd settings.

Μολις παρελβα…
Δευτερα βραδυ έδωσα παραγγελία, χτες το έστειλαν, σημερα μεσημέρι παρελαβα ( μια μέρα - έσκισε η dhl)
Αν και τρεχω και δεν προλαβαίνω αυτές τις μερες , του εκανα ένα γρηγορο unboxing .
Τελικα είναι πιο μικρό από ότι περιμενα.
Στις φωτογραφίες δινει την αισθηση μεγέθους τετραδίου.
Φαίνεται ποιοτική κατασκευη όπως και το τηλεκοντρόλ.
Το remote για τα games μάλλον δεν θα το δει το φως της ημερας.
Περισσότερα το βραδακι…

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Μολις παρελβα…
Δευτερα βραδυ έδωσα παραγγελία, χτες το έστειλαν, σημερα μεσημέρι παρελαβα ( μια μέρα - έσκισε η dhl)
Αν και τρεχω και δεν προλαβαίνω αυτές τις μερες , του εκανα ένα γρηγορο unboxing .
Τελικα είναι πιο μικρό από ότι περιμενα.
Στις φωτογραφίες δινει την αισθηση μεγέθους τετραδίου.
Φαίνεται ποιοτική κατασκευη όπως και το τηλεκοντρόλ.
Το remote για τα games μάλλον δεν θα το δει το φως της ημερας.
Περισσότερα το βραδακι…
Καλώς τα δέχτηκα! Το μοντέλο του 15 ήταν ήδη αρκετά μικρό και το 17 μίκρυνε και άλλο. Πιστεύω θα μείνεις ευχαριστημένος από την αγορά σου

Προς το παρόν έχω εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα του.
Μου τρέχει το kodi ποιο γρήγορα και από το pc.
Επιτέλους κίνηση σε 1080 χωρίς λοξυγγα..

Μια ερώτηση...
Από το kodi δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης αλλαγής των frames ανάλογα με το υλικό;

Προς το παρόν έχω εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα του.
Μου τρέχει το kodi ποιο γρήγορα και από το pc.
Επιτέλους κίνηση σε 1080 χωρίς λοξυγγα..

Μια ερώτηση...
Από το kodi δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης αλλαγής των frames ανάλογα με το υλικό;

Προφανώς, και το κάνει αυτοματα.
Διάβασε όμως τι έχω γράψει παραπανω.Αν έχεις την τελευταία έκδοση του firmware, πρέπει όλη η αλυσίδα σου να είναι hdcp 2.2

Όχι εντάξει είναι.
Αν και μου έκανε αναβάθμιση Μόλις το άνοιξα πρώτη φορά τελικά δεν έχω χάσει το auto frame.
Ως τώρα όλα θετικά.
Δυστυχώς ήχο προς το παρόν δεν μπορώ να τσεκάρω γιατί ο ενισχυτής μου είναι παλιός και δεν υποστηρίζει HDMI in out. ( είναι και αυτός στο πρόγραμμα)
Πάντως και το WiFi του είναι άριστο.
Μου δείχνει χωρίς να σκαλώνει remux από bluray αρχείο των 30gb ενώ και το 40gb το παλεύει ( εδώ βέβαια θέλει καλώδιο)
Το ρούτερ είναι στο δίπλα δωμάτιο και δεν υπάρχει οπτική επαφή ( μεσολαβεί τοίχος)
Και όλα αυτά με το αρχαίο μου ρουτερακι.

Προφανώς, και το κάνει αυτοματα.
Διάβασε όμως τι έχω γράψει παραπανω.Αν έχεις την τελευταία έκδοση του firmware, πρέπει όλη η αλυσίδα σου να είναι hdcp 2.2

Αυτό τ πρόβλημα έχω και εγώ και για αυτό τον λόγο πήρα ένα hdmi splitter με την έκδοση 1.4 που από όσα διάβασα θα λύσει το πρόβλημα αυτό ανμπεί μετα την έξοδο του ενισχυτή και πριν τον προβολέα.

Αυτό τ πρόβλημα έχω και εγώ και για αυτό τον λόγο πήρα ένα hdmi splitter με την έκδοση 1.4 που από όσα διάβασα θα λύσει το πρόβλημα αυτό ανμπεί μετα την έξοδο του ενισχυτή και πριν τον προβολέα.

Οταν δοκιμασεις, ενημερωσε μας.
Αν πχ η τηλεοραση/προβολεας σου ειναι 1.4, τι διαφορα θα εχει αν βαλεις ακομα ενα 1.4 splitter στην αλυσιδα? Να ηταν 2.0 να το καταλαβω.
Μη μας ξεχάσεις!

Παίζει το πρόβλημα να ωφελείται από το in out HDMI του ενισχυτή;
Εγώ προς το παρόν το έχω συνδεόμενο κατευθείαν στην τηλεόραση ( Panasonic vt30) και δεν έχω θέμα
Υποθέτω πως και ο ενισχυτής θα πρέπει να υποστηρίζει έκδοση 1,4 αλλιώς μπλοκάρει την αλλαγή frames.

Από όσο διάβασα το πρόβλημα αυτό λύνεται είτε αν η nvidia βγάλει επιλογή να γυρνάει το shield hdmi 1.4 όταν η συσκευή προβολής δεν υποστηρίζει το 2.2 ή αν π.χ. ο ενισχυτής σου έχει κάποια είσοδο hdmi 1.4 (κάποιοι ενισχυτές την μπροστινή hdmi την έχουν 1.4) το βάζεις εκεί και λύνεις το θέμα ή βάζεις ένα splitter hdmi 1.4 .

Υπάρχει και άλλη λύση συσκευούλα hdcp 2.2 to hdcp 1.4 converter αλλά υπάρχει μόνο από αγγλία και βγάινει κόστος 100

Εξαιρετικο μηχανημα με πολλες δυνατοτητες αλλα εαν ΔΕΝ το θες ΚΑΙ σαν παιχνιδομηχανη θεωρω οτι ειναι πολυ ακριβο..(..ισως και αδικαιολογητα 'ακριβο').
Eχει ενσωματωμενο player ή βασιζεται αποκλειστικα στο kodi?
(Αληθεια, απο που το περνεται?_)

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Έφταιγε η ασυμβατότητα του προβολέα με το hdcp 2.2
Με την 4Κ τηλεόραση ολα λειτούργησαν σωστά με το frame rate switching.Στον προβολέα το αφηνει εκει που το εχεις.
Ελπιζω να το αλλάξουν σε μελλοντικο update.

Με εχει μπερδέψει η ασυμβατότητα που αναφέρεις.
Η τηλεόραση μου είναι hdmi 1.4 και δεν εχω θεμα με την αλλαγή των frames με το schield.
Ο ενισχυτής που θα αγορασω υποστηρίζει HDCP 2.2
Τι να περιμενω;
Παίζει να μπερδεύεται και να μην λειτουργεί το frame rate switching;

Από όσο διάβασα το πρόβλημα αυτό λύνεται είτε αν η nvidia βγάλει επιλογή να γυρνάει το shield hdmi 1.4 όταν η συσκευή προβολής δεν υποστηρίζει το 2.2 ή αν π.χ. ο ενισχυτής σου έχει κάποια είσοδο hdmi 1.4 (κάποιοι ενισχυτές την μπροστινή hdmi την έχουν 1.4) το βάζεις εκεί και λύνεις το θέμα ή βάζεις ένα splitter hdmi 1.4 .

Υπάρχει και άλλη λύση συσκευούλα hdcp 2.2 to hdcp 1.4 converter αλλά υπάρχει μόνο από αγγλία και βγάινει κόστος 100

Δεν έχω καταλάβει πότε εμφανίζεται το πρόβλημα, ούτε ο ενισχυτής μου ούτε η τηλεόραση μου είναι 2.2 και δουλευει μια χαρά.
Εμφανίζεται όταν ο ενισχυτής είναι 2.2 και το μέσω προβολής 1.4? Υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένες τηλεοράσεις?

Shield -> Marantz SR7011 (HDCP2.2) -> Panasonic 4K Ολα ΟΚ
Shield -> Marantz SR7011 (HDCP2.2) -> Benq W7500 χωρις auto frame rate (με το Dune Solo Lite κανενα προβλημα ομως)

Δεν εχω δοκιμασει με απευθειας συνδεση του Shield στον Benq (δεν εχει και νοημα). Σε αλλα setup δεν ξερω πως θα παιξει.

Shield -> Marantz SR7011 (HDCP2.2) -> Panasonic 4K Ολα ΟΚ
Shield -> Marantz SR7011 (HDCP2.2) -> Benq W7500 χωρις auto frame rate (με το Dune Solo Lite κανενα προβλημα ομως)

Δεν εχω δοκιμασει με απευθειας συνδεση του Shield στον Benq (δεν εχει και νοημα). Σε αλλα setup δεν ξερω πως θα παιξει.

Έχεις ψάξει μήπως το πρόβλημα είναι με το συγκεκριμένο προβολέα? Αν είναι δύσκολα θα φτιαχτεί

Έχεις ψάξει μήπως το πρόβλημα είναι με το συγκεκριμένο προβολέα? Αν είναι δύσκολα θα φτιαχτεί

Παλιά επαιζε.Χαλασε μετά από αναβάθμιση του shield.
Με το dune γίνεται κανονικά switching.

Δεν θα χάσω και τον ύπνο μου.

Δεν έχω καταλάβει πότε εμφανίζεται το πρόβλημα, ούτε ο ενισχυτής μου ούτε η τηλεόραση μου είναι 2.2 και δουλευει μια χαρά.
Εμφανίζεται όταν ο ενισχυτής είναι 2.2 και το μέσω προβολής 1.4? Υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένες τηλεοράσεις?
Έχω Yamaha 679 με hdcp 2.2 και τηλεόραση 1080p οπότε δεν έχει 2.2
Δεν έχω πρόβλημα. Κάποιες φορές που έμενε κολημμενο στα 60, έσβηνα όλη την αλυσίδα (και έβγαζα το shield από την πρίζα) και το πρόβλημα διορθωνοταν.