Nvidia Shield Android TV 4K

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Ναι για μένα είναι το καλύτερο, δίνεις βέβαια κάποια χρήματα παραπάνω αλλά σκέψου το σαν επένδυση δεν θα χρειαστεί να ξανά ασχοληθείς με κάτι άλλο.
Και μία προσωπική άποψη για μένα το 2015 μοντέλο είναι καλύτερο από το 2017 η μόνη διαφορά που έχει το 2017 είναι το καινούργιο controller.
Από άποψη hardware είναι ίδια

Ξέρω έχουν το ίδιο hardware αλλά γιατί είναι καλύτερο?
Επίσης του 2017 δεν είναι μικρότερο από το 2015?

Από ελλάδα ποιος το έχει; (το eshop είδα έχει μόνο το προ)

Να πω την αλήθεια ένα κυρίως πράγμα με προβλημάτισε το Shield (Kodi)
επειδή το πήρε ο γαμπρός μου έπαιξα λίγο μαζί του...
δυστυχώς έχει τα βλακώδη κολλήματα - ένεκα android - τα οποία δεν έχω (για την ακρίβεια είναι σπάνια στο Nuc - Libreelec)..
αλλά από ότι φαίνεται για αναπαραγωγή 4κ δεν βλέπω άλλη καλή λύση..

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Να πω την αλήθεια ένα κυρίως πράγμα με προβλημάτισε το Shield (Kodi)
επειδή το πήρε ο γαμπρός μου έπαιξα λίγο μαζί του...
δυστυχώς έχει τα βλακώδη κολλήματα - ένεκα android - τα οποία δεν έχω (για την ακρίβεια είναι σπάνια στο Nuc - Libreelec)..
αλλά από ότι φαίνεται για αναπαραγωγή 4κ δεν βλέπω άλλη καλή λύση..

για δωσε παραδειγμα απο τι εννοεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Ξέρω έχουν το ίδιο hardware αλλά γιατί είναι καλύτερο?
Επίσης του 2017 δεν είναι μικρότερο από το 2015?

Από ελλάδα ποιος το έχει; (το eshop είδα έχει μόνο το προ)

Το remote του 2017 έχω διαβάσει ότι έχει προβλήματα σε σχέση με του 2015.
Δεν μπορώ να στο επιβεβαιώσω ο ίδιος γιατί έχω την 2015.
Ναι επίσης πες μας σε τι κολλήματα αναφέρεστε γιατί δεν έχω παρατηρήσει κάτι αν εννοείς στο κομμάτι streaming ίσως φταίει η σύνδεση του γαμπρού σου, ή και ακόμα από ποια πηγή βλέπει την δεδομένη στιγμή.
Σε αυτή την περίπτωση δεν φταίει το shield.

Αναφέρομαι στα εξής κολλήματα που παρατήρησα από το λίγο "παιχνίδι" μαζί του:

Ενώ κάναμε browsing στη βιβλιοθήκη μου (nfs share - μεγάλη βιβλιοθήκη ) κάποια στιγμή έκανε reboot χωρίς λόγο. Επίσης reboot είχαμε ενώ βλέπαμε ταινία (4κ) την βάλαμε σε παύση και πήγαμε να περιηγηθούμε σε έναν άλλο φάκελο.

Θυμάμαι επίσης όταν βάλαμε kodi μετά youtube (όχι μέσω kodi) μετά kodi για να δούμε κάτι έπρεπε να κάνω restart για να δουλέψω το kodi σωστά..

Όπως ανέφερα χαζά κολλήματα (όχι συχνά αλλά είναι εκεί)... και μάλλον είναι λόγω android ... απλά αν έχεις συνηθίσει σε Libreelec - Nuc κακομαθαίνεις :)

Ευτυχώς η nvidia υποστηρίζει το μηχανάκι της τρελά.

εντωμεταξύ ειλικρινά δεν βλέπω λόγω να πηγαίνω στο προ.. δεν μου χρειάζεται ο δίσκος - καθότι δεν παίζει να παίξω παιχνίδια στο shield (υπάρχει ps4 και το έχω να κάθεται λόγω ελαχίστου χρόνου) - χώρια που είναι πιο μεγάλο (Αλλά έχει IR)

απλά βλέπω να το παίρνω μαζί με το flirc (για να το βάλω μαζί με το Harmony) ..
γιατί δούλεψα λίγο το κοντρόλ του και ειλικρινά ... ΔΕΝ..

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Αναφέρομαι στα εξής κολλήματα που παρατήρησα από το λίγο "παιχνίδι" μαζί του:

Ενώ κάναμε browsing στη βιβλιοθήκη μου (nfs share - μεγάλη βιβλιοθήκη ) κάποια στιγμή έκανε reboot χωρίς λόγο. Επίσης reboot είχαμε ενώ βλέπαμε ταινία (4κ) την βάλαμε σε παύση και πήγαμε να περιηγηθούμε σε έναν άλλο φάκελο.

Θυμάμαι επίσης όταν βάλαμε kodi μετά youtube (όχι μέσω kodi) μετά kodi για να δούμε κάτι έπρεπε να κάνω restart για να δουλέψω το kodi σωστά..

Όπως ανέφερα χαζά κολλήματα (όχι συχνά αλλά είναι εκεί)... και μάλλον είναι λόγω android ... απλά αν έχεις συνηθίσει σε Libreelec - Nuc κακομαθαίνεις :)

Ευτυχώς η nvidia υποστηρίζει το μηχανάκι της τρελά.

εντωμεταξύ ειλικρινά δεν βλέπω λόγω να πηγαίνω στο προ.. δεν μου χρειάζεται ο δίσκος - καθότι δεν παίζει να παίξω παιχνίδια στο shield (υπάρχει ps4 και το έχω να κάθεται λόγω ελαχίστου χρόνου) - χώρια που είναι πιο μεγάλο (Αλλά έχει IR)

απλά βλέπω να το παίρνω μαζί με το flirc (για να το βάλω μαζί με το Harmony) ..
γιατί δούλεψα λίγο το κοντρόλ του και ειλικρινά ... ΔΕΝ..
ποιο harmony έχεις;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Reboot δεν εχω δει ποτε σε κανενα shield. Ουτε στου 15 ουτε στου 17. Ουτε τα κολληματα που λες οτι θελει reboot για να λειτουργησει αν δεις εναλλαξ. Αυτα εμενα μου λενε προβλημα hardware... Αλλα το θεμα με το remote ειναι υπαρκτο στο 17, το οποιο δεν υπηρχε στο 15 απλα ηθελε φορτιση καθε 1.5 βδομαδα. Ενω τωρα το εχω κανενα χρονο και ακομα να τελειωσουν οι αποσπωμενες μπαταριες...

δεν αμφιβαλλω τον @NiKa αλλα και εγω δεν εχω δει πολλα reboot. Εχω το μοντελο του '15 αλλα δεν εχω καθολου υλικο 4κ (δεν ξερω αν εχει καποια σημασια αυτο). Εν τω μεταξυ, το χρησιμοποιουν πολυ η συζυγος και τα παιδια και δεν μου εχουν παραπονεθει για τετοια προβληματα. Στο κινητο μου εχω πιο συχνα reboot :D

Και'γω παιδιά 2 βδομάδες δουλεύει ασταμάτητα.. 4Κ απο nas συνέχεια, netflix 4K, πολύ YouTube με τα παιδιά, εναλλαγές με spmc, kodi, YouTube, netflix, ούτε δείγμα κολλήματος..
Το μόνο καμία φορά, λαγκακια στο χειριστήριο τα οποία όμως εξαφανίστηκαν μετά τη τελευταία ενημέρωση!

Χαίρομαι που λέτε ότι δεν έχετε κολλήματα με το Shield ... (ούτως ή άλλως "πρέπει" να το αγοράσω)..
ίσως επειδή το ζόρισα με τις εναλλαγές που του έκανα να bootare ...

Με κανονική χρήση από ότι λέτε δεν παρουσιάζει προβλήματα και αυτό είναι καλό :)

Από ποιότητα εικόνας και κίνηση όπως το είδα (σε 1080p υλικό) ήταν εφάμιλλη του Nuc (Haswell) που έχω...

Και εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει ως τώρα κολλήματα .
Μάλιστα στο kodi πρέπει να εχω το πιο βαρύ σκιν που υπάρχει αλλά παρόλα αυτά το τρέχει νεράκι.
Δεν ξέρω αν αλλάξει συμπεριφορά όταν θα του φορτώσω 4Κ.

το μοναδικο bug που εχω ειναι οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον google assistant γιατι μου βγαζει Ελληνικες!!! οτιναναι απαντησεις...με ελληνικο tts.H γλωσσα ειναι english US παρολαυτα απανταει στα ελληνικα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Το καλύτερο από όλα .... Harmony 300 :)
OFF TOPIC
αυτό "μαθαίνει" από τα μαμά κοντρόλ βάζοντας τα δίπλα δίπλα; η μόνο με προεγκατεστημενους κωδικούς;

πόσες συσκευές μπορεί να αντικαταστήσει; έχω έχω το Marantz rc 2000 mk2 με 10 συσκευές και άπειρα κουμπιά που τα κάνεις ό,τι θέλεις και εάν δεν βρω κάτι καλύτερο δεν το αλλάζω με τίποτα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

OFF TOPIC
αυτό "μαθαίνει" από τα μαμά κοντρόλ βάζοντας τα δίπλα δίπλα; η μόνο με προεγκατεστημενους κωδικούς;

πόσες συσκευές μπορεί να αντικαταστήσει; έχω έχω το Marantz rc 2000 mk2 με 10 συσκευές και άπειρα κουμπιά που τα κάνεις ό,τι θέλεις και εάν δεν βρω κάτι καλύτερο δεν το αλλάζω με τίποτα!

Αφού το έχεις σετάρει και το έχεις συνηθίσει δεν υπάρχει λόγος για άλλο..

Τα Logitech γενικά δεν είναι με κωδικούς, έχουν λογισμικό όπου με βάση τη συσκευή που έχεις γίνονται οι αντίστοιχες ρυθμίσεις στο χειριστήριο - παρέχοντάς σου παράλληλα τη δυνατότητα να ορίσεις όποια εντολή θέλεις σε όποιο κουμπί σε βολεύει.
(πχ ενώ βλέπω ταινία στο Nuc (και έχω επιλεγμένο το Nuc στο χειριστήριο) τα κουμπιά της έντασης του ήχου να ανεβοκατεβάζουν την ένταση στον ενισχυτή) και πολλά άλλα....

Το 300 ρι είναι το μικρό της σειράς (μόνο 4 συσκευές - αλλά δεν χρειάζομαι παραπάνω)..

Μια επίσκεψη στο site της Logitech θα σε διαφωτίσει σχετικά με τα μοντέλα που έχει... αλλά όπως είπα και παραπάνω η Logitech έχει άψογο λογισμικό.. (όχι κωδικοί συσκευών.. μπλιαχ)
Κλείνω την απάντηση στο offtopic ;)

Λοιπόν έχω εγώ το shield του 2017. YouTube, chromecast-mirrorikg, kodi 17.6 και Nvidia gamestream/Steam stream είναι οι χρήσεις του. Τι έχω αντιμετωπίσει κατά καιρούς. Αρκετές φορές το μηχάνημα δεν μπορεί να δει το PC για να streamαρει το παιχνίδι και θέλει επανεκκίνηση το PC. Αυτό είναι θέμα της Nvidia και του gamestream, με την 6.3 έκδοση υποτίθεται το έκαναν πιο σταθερό αλλά πάλι είχα το θέμα. Κάτι random restarts που είχα στις αρχές πλέον δεν τα έχω, ίσως άλλαξα κάποια ρύθμιση και έστρωσε. Κάποιες φορές είχα αντιμετωπίσει θέμα με τον ήχο, έβγαινα από το kodi, έμπαινα YouTube και ο ήχος ήταν άθλιος με παράσιτα, δεν ξέρω αν ήταν θέμα Android drivers η ενισχυτή. Τα παραπάνω ήταν γενικά μεμονωμένα περιστατικά που λύνονταν με ένα restart. Το πρόβλημα που συνεχίζω να έχω με το kodi είναι random διακοπές των ταινιών/σειρων που τα βλέπω από το PC με nfs share. Σε ανύποπτη στιγμή απλά σταματάει την ταινία και με πετάει στην τελευταία οθόνη του kodi. Bug του Kodi ή του Android δεν ξέρω. Δεν ξέρω αν το gamestream προκαλεί θέματα και προβλήματα στα άλλα apps, αλλά πλέον με την 6.3 αφού στριμαρω κάποιο παιχνίδι κανω ένα restart στο μηχάνημα καλού κακού και έχω βρει κάπως την υγειά μου... Με το τελευταίο firmware update των controllers βελτιώθηκε επίσης και η απόκριση αλλά όσο και αν μου αρέσει το shield remote, Harmony δεν είναι μην κοροϊδευόμαστε. Εν κατακλειδι, παρά τα όποια θέματα, θεωρώ πως για τα λεφτά του είναι ότι καλύτερο σε media center, οι δυνατότητες είναι πολλές. Το γεγονός πως η Nvidia συνεχίζει και το υποστηρίζει φουλ και δεν έχει νιώσει την ανάγκη ή την "απειλή" να το ανανεώσει σε επίπεδο hardware, τα λέει όλα κατ'εμέ.

Γιατί μέσω nfs share;; Δεν δοκιμάζεις μέσω smb;
Εγώ στριμαρω πάρα πολύ 4Κ και 1080,χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί το έχω 3 βδομάδες περίπου αλλά το δουλεύω 4 ώρες τη μέρα σίγουρα!