Nvidia Shield Android TV 4K

μου ηρθε η συσκευη και εχω μια δυο ερωτησουλες. Εγινε αναβαθμιση κατευθειαν στην 6. Plex ειχε ηδη μεσα και κατεβασα kodi απο το play store. Δεν μπορω να δω 24ρ ομως. Ουτε στο ενα ουτε στο αλλο (στο plex ενεργοποιησα την επιλογη refresh rate switching) και στο kodi δοκιμασα το always και το on start/stop και παλι τιποτα. Εχω διαβασει οτι δουλευει οντως το 24ρ.. πως ομως;
επισης οταν πηγα να γραφτω στο geforce now, αφου εβαλα την πιστωτικη και πηγα να κανω accept μου εβγαλε store error. Καμμια ιδεα για αυτα τα δυο;

Πως καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να δεις 23.976 ? (24p δεν υπάρχει επιλογή στο NVidia Shield)
Για να γραφτείς στο GeForce χρειάζεσαι καλή ταχύτητα ιντερνετ. Αλλιώς κάνει συχνές διακοπές.

Y.Γ. Έχεις μεγάλο judder?

Last edited:
To sync playback to display έχει να κάνει με τον συγχρονισμό audio/video. Μερικές συσκευές χωρίς την επιλογή αυτή ενεργοποιημένη παρουσιάζουν ένα delay του audio σε σχέση με το video (175 με 225ms).
Παλιά υπήρχαν επιλογές για τον τρόπο συγχρονισμού (drop/dupe audio packets με πιθανά audio glitches πού και πού, resampling - έχανες το passthrough), τώρα δεν τις βλέπω (σε windows kodi 16.1RC2) και δεν ξέρω με ποιο τρόπο λειτουργεί πλέον.

To sync playback to display έχει να κάνει με τον συγχρονισμό audio/video. Μερικές συσκευές χωρίς την επιλογή αυτή ενεργοποιημένη παρουσιάζουν ένα delay του audio σε σχέση με το video (175 με 225ms).
Παλιά υπήρχαν επιλογές για τον τρόπο συγχρονισμού (drop/dupe audio packets με πιθανά audio glitches πού και πού, resampling - έχανες το passthrough), τώρα δεν τις βλέπω (σε windows kodi 16.1RC2) και δεν ξέρω με ποιο τρόπο λειτουργεί πλέον.

κάνει resampling εξ ου και δε δουλεύει το passthrough

@onlinen

To framerate φαινεται οταν παταω το info της τηλεορασης. Μου εβγαζε 1920 Χ 1080ρ60

το προβλημα μου ηταν οτι δεν περνουσε την καρτα μου στη συναλλαγη. Δοκιμασα αλλη καρτα και δουλεψε τελικα. Δεν ξερω γιατι, μιας και αυτη που αρχικα δοκιμασα ειναι αυτη που χρησιμοποιω για ολες τις συναλλαγες στο ιντερνετ (amazon, play store, itunes store). Για την ιστορια, δεν περνουσε η χρεωστικη και δουλεψε η πιστωτικη, δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο. Δοκιμασα το Tomb Raider και ηταν παρα πολυ καλη εμπειρια. Στο τεστ που κανει, μονο με το ping ημουν οριακα (80ms), αλλα δοκιμασα μεσημερι καθημερινης (σημερα), το crash test θα γινει ΣΚ. Ειναι παντως μια υπηρεσια που ευχαριστως θα πληρωνα το 10αρικο το μηνα, αν βεβαιως συνεχισει να εμπλουτιζεται με τιτλους.

@papdoux
Σε απευθειας συνδεση με την τηλεοραση, δουλεψε το 24ρ. Ειχες απολυτο δικιο. Δουλεψε το kodi (experimental ειχα πανω εκεινη την ωρα, αλλα θα δουλευει και το "κανονικο"), αλλα και ο Plex client. Κατι παιζει με το hdmi handshake. Στην αρχη μαλιστα δεν πηγαινε η αναλυση (sto system settings -> hdmi) πανω απο 720ρ. Θα δοκιμασω hdmi hdcp reset (http://www.avsforum.com/forum/90-receivers-amps-processors/1531868-official-2014-denon-s-series-x-series-avr-model-owner-s-thread-faq.html#l11) μπας και φτιαξει η κατασταση. Το raspberry pi2 μου εκανε επισης τα ιδια και ηθελε αποσυνδεση των καλωδιων και επανασυνδεση.

Αυτη τη στιγμη η συνδεση ειναι shield -(hdmi)-> tv -(optical)-> AVR. 1080ρ24 δουλευει κανονικα, αλλα ο ηχος που φτανει στον AVR ειναι PCM 2.0 . Καταλαβαινει το shield οτι δεν παει ο ηχος σε AVR και το γυρναει σε δικαναλο pcm; Εχω την ιδια ακριβως συνδεσμολογια στο xbox360 μου και εκει βγαινει DD 5.1 στον ενισχυτη. Η οπτικη τηλεοραση->AVR μπορει να περασει μεχρι και DTS 5.1 (το εχω δει στο plex app της τηλεορασης). Υπαρχει μηπως πουθενα καμμια επιλογη στο shield για να κανει bitstream τον ηχο; Ρωταω αυτο, ωστε να καταφερω να εχω DTS 5.1 (ετσι και αλλιως ο ενισχυτης δεν μπορει κατι καλυτερο) ακομα και με την τωρινη συνδεσμολογια (shield απευθειας πανω στην τηλεοραση).

Ευχαριστω πολυ

Για εξηγήστε μου κάτι βρε παιδιά, έτσι για να διευρύνουμε την πληροφορία για όλους. Το πράγμα δουλεύει ως εξής: Το Shield διαβάζει τις EDID πληροφορίες της αλυσίδας των συσκευών που είναι συνδεδεμένα μέσω του hdmi που είναι καρφωμένο απάνω του. Όταν κάποια από τις συσκευές δεν υποστηρίζει μια ανάλυση ή ένα frame rate τότε την αποκλείει από τις επιλογές του. Αυτό είναι το λογικό και προκύπτει ότι ο ενισχυτής σου δεν υποστηρίζει 24 ή 23.976 fps.
Η ερώτησή μου είναι γιατί μιλάς μόνο για 24p? Σαν νέα TV δεν σου δίνει επιλογή για 23.976?

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

@onlinen

To framerate φαινεται οταν παταω το info της τηλεορασης. Μου εβγαζε 1920 Χ 1080ρ60

το προβλημα μου ηταν οτι δεν περνουσε την καρτα μου στη συναλλαγη. Δοκιμασα αλλη καρτα και δουλεψε τελικα. Δεν ξερω γιατι, μιας και αυτη που αρχικα δοκιμασα ειναι αυτη που χρησιμοποιω για ολες τις συναλλαγες στο ιντερνετ (amazon, play store, itunes store). Για την ιστορια, δεν περνουσε η χρεωστικη και δουλεψε η πιστωτικη, δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο. Δοκιμασα το Tomb Raider και ηταν παρα πολυ καλη εμπειρια. Στο τεστ που κανει, μονο με το ping ημουν οριακα (80ms), αλλα δοκιμασα μεσημερι καθημερινης (σημερα), το crash test θα γινει ΣΚ. Ειναι παντως μια υπηρεσια που ευχαριστως θα πληρωνα το 10αρικο το μηνα, αν βεβαιως συνεχισει να εμπλουτιζεται με τιτλους.

@papdoux
Σε απευθειας συνδεση με την τηλεοραση, δουλεψε το 24ρ. Ειχες απολυτο δικιο. Δουλεψε το kodi (experimental ειχα πανω εκεινη την ωρα, αλλα θα δουλευει και το "κανονικο"), αλλα και ο Plex client. Κατι παιζει με το hdmi handshake. Στην αρχη μαλιστα δεν πηγαινε η αναλυση (sto system settings -> hdmi) πανω απο 720ρ. Θα δοκιμασω hdmi hdcp reset (http://www.avsforum.com/forum/90-receivers-amps-processors/1531868-official-2014-denon-s-series-x-series-avr-model-owner-s-thread-faq.html#l11) μπας και φτιαξει η κατασταση. Το raspberry pi2 μου εκανε επισης τα ιδια και ηθελε αποσυνδεση των καλωδιων και επανασυνδεση.

Αυτη τη στιγμη η συνδεση ειναι shield -(hdmi)-> tv -(optical)-> AVR. 1080ρ24 δουλευει κανονικα, αλλα ο ηχος που φτανει στον AVR ειναι PCM 2.0 . Καταλαβαινει το shield οτι δεν παει ο ηχος σε AVR και το γυρναει σε δικαναλο pcm; Εχω την ιδια ακριβως συνδεσμολογια στο xbox360 μου και εκει βγαινει DD 5.1 στον ενισχυτη. Η οπτικη τηλεοραση->AVR μπορει να περασει μεχρι και DTS 5.1 (το εχω δει στο plex app της τηλεορασης). Υπαρχει μηπως πουθενα καμμια επιλογη στο shield για να κανει bitstream τον ηχο; Ρωταω αυτο, ωστε να καταφερω να εχω DTS 5.1 (ετσι και αλλιως ο ενισχυτης δεν μπορει κατι καλυτερο) ακομα και με την τωρινη συνδεσμολογια (shield απευθειας πανω στην τηλεοραση).

Ευχαριστω πολυ
Μάλλον στο kodi, στη ρύθμιση του ήχου το έχεις να κάνει decode τον ήχο. Πρέπει να ορίσεις ότι το avr ειναι capable για dts & dd

μια ανοητη ερωτηση SPMC η το kodi γιατι εγω δεν εχω βρει διαφορες

Last edited:
Για εξηγήστε μου κάτι βρε παιδιά, έτσι για να διευρύνουμε την πληροφορία για όλους. Το πράγμα δουλεύει ως εξής: Το Shield διαβάζει τις EDID πληροφορίες της αλυσίδας των συσκευών που είναι συνδεδεμένα μέσω του hdmi που είναι καρφωμένο απάνω του. Όταν κάποια από τις συσκευές δεν υποστηρίζει μια ανάλυση ή ένα frame rate τότε την αποκλείει από τις επιλογές του. Αυτό είναι το λογικό και προκύπτει ότι ο ενισχυτής σου δεν υποστηρίζει 24 ή 23.976 fps.
Η ερώτησή μου είναι γιατί μιλάς μόνο για 24p? Σαν νέα TV δεν σου δίνει επιλογή για 23.976?

Το θεμα μου ηταν οτι ο ενισχυτης υποστηριζει 24ρ γιατι με το πι3 το βγαζει μια χαρα (αλυσιδα πι3->ενισχυτης-> τηλεοραση, ολα με hdmi). Πιστευω οτι ειναι θεμα hdmi handshake, απλα πρεπει να βρω λιγο χρονο να τα βγαλω ολα και να τα ξαναβαλω.

Στην τηλεοραση δεν εχω δει πουθενα επιλογη για 23.976

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάλλον στο kodi, στη ρύθμιση του ήχου το έχεις να κάνει decode τον ήχο. Πρέπει να ορίσεις ότι το avr ειναι capable για dts & dd

Τα ειχα ενεργοποιημενα αυτα. Τελικα ηταν κατι πιο χαζο. Επρεπε να παιξω με τις ρυθμισεις της τηλεορασης (μιας και απο εκεινη βγαινει, με την παρουσα συνδεσμολογια, το ηχητικο σημα). Τωρα εχω 24ρ και dts/ac3 passthrough. Στο kodi δουλευει τελεια, το πλεξ εχει θεματακια, αλλα εχω την εντυπωση οτι φταιει το software, γιατι ειχα πετυχει γκρινιες σε φορουμ για το συγκεκριμενο. Οταν εχω χρονο θα κατσω να ξαναδω τη συνδεσμολογια γιατι με την οπτικη γινεται δουλεια, αλλα δεν ειναι το ιδανικο.

@papdoux ναι το ξερω το site το εχω βαλει απλα προσπαθω να καταλαβω αν εχει και ποιες διαφορες γιατι μου φαινεται το ιδιο ακομα και στο περιβαλλον εργασιας

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

@papdoux ναι το ξερω το site το εχω βαλει απλα προσπαθω να καταλαβω αν εχει και ποιες διαφορες γιατι μου φαινεται το ιδιο ακομα και στο περιβαλλον εργασιας

αν το χρησιμοποιείς το spmc με τον controller τότε θα έβλεπες μία αλλαγή

μπορείς να διαβάσεις και εδώ http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=264102

ναι και αυτα τα εχω διαβασει και καπου διαβασα οτι εχει δυνατοτητα αναπαραγωγης atmos αν και εφοσον αυτο υποστηριζεται απο ολα τα υπολοιπα συστηματα η κανω λαθος?

Να με συγχωρατε αλλα δεν αντεχω να διαβασω νημα 44 σελιδες (αναφερομαι στο φορουμ του kodi gia to spmc). To SPMC "στα χαρτια" φαινεται εξωπραγματικα καλο. Kodi προσαρμοσμενο οχι απλα για android tv, αλλα συγκεκριμενα για nvidia shield, μιας και η πλειοψηφια των χρηστων του, οπως αναφερει ο developer, χρησιμοποιουν τη συγκεκριμενη πλατφορμα (shield). Απο οτι καταλαβαινω δουλευουν τα addons, skins του kodi. Εχει καποιο μειονεκτημα; Φανταζομαι οτι θα εχει πιο αργα update σε σχεση με το kodi, μιας και θα πρεπει να βγει πρωτα το kodi, να γινει μια αναλυση του και μετα να βγει το αντιστοιχο spmc. Περα απο αυτο ομως, υπαρχει καποιο αλλο μειον;

ΥΓ: δοκιμασα χ265 με bitrate γυρω στα 9mbps και dts-hd (dts core εβγαινε σε εμενα, λογω παλαιοτητας ενισχυτη) και δεν κομπιασε πουθενα. Δυστυχως δεν βρηκα κατι με φοβερη δραση, ωστε να γινει καλο crash test.

αν θυμαμαι καλα αυτος που εχει φτιαξει το smpc ειναι αυτος που εφτιαχνε τις <<πειραγμενες>>εκδοσεις του kodi για pass trough ο koying η καπως ετσι αλλα αποχωρησε και εφτιαξε αυτο

Γραφω για να μην κρατησει κανεις, που ενδιαφερεται να το αγορασει, λαθεμενη εντυπωση. Το προβλημα μου τελικα ηταν hdmi handshake και μετα απο αποσυνδεση ολων των καλωδιων και επανασυνδεση (με τις συσκευες ανοιχτες, οπως ελεγε το λινκ) δουλευουν ολα οπως επρεπε. dts/dd passthrough (hd audio οχι εγω γιατι δεν υποστηριζει ο ενισχυτης) και 24ρ. Αψογη συνεργασια με harmony. Παρασκευη θα κατσω να το φερω στα μετρα μου (skins, plexbmc, tvheadend) το κουτακι και μετα παροπλιζεται το chromecast και το πι2. Απο τις αγορες που πραγματικα ευχαριστηθηκα παρα πολυ! Να ειστε καλα ολοι και ειδικα ο papdoux που ανοιξε το δρομο απαντωντας και σε πολλες ερωτησεις...

αν θυμαμαι καλα αυτος που εχει φτιαξει το smpc ειναι αυτος που εφτιαχνε τις <<πειραγμενες>>εκδοσεις του kodi για pass trough ο koying η καπως ετσι αλλα αποχωρησε και εφτιαξε αυτο

Δήμο, συνεχίζει να είναι Team - Kodi Developer o Koying.

Σε όποιον αρέσει το aeon MQ6 πάντως, το modded Spin-3 παίζει άψογα στο NVidia

ενοουσα προφανως οτι δεν ασχολειται πια με το κομματι του φορουμ http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252852&page=91 αλλα εχουν φτιαξει αποκλειστικα το κομματι smpc σιγουρα παραμενει kodi developer
ααα και ακτι ασχετο νικο θυμασαι που σε ειχα ρωτησει για ενα αρχειο που δεν μοθ επαιξε στο kodi?εεε με τοsmpc επαιξε αψογα χωρις κανενα προβλημα το γιατι δεν το καταλαβα βεβαια

Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Τελικα βαρεθηκα να περιμενω προσφορα (αν και οταν υπαρξει) και το παρηγγειλα μεταχειρισμενο απο γερμανικο αμαζον. Ελπιζω να τα παει καλα το geforce now, μιας και ειναι ο κυριος λογος που το αγοραζω, καθως (στον δικο μου εξοπλισμο) δεν θα προσφερει τεραστια αναβαθμιση σε σχεση με το pi 2 που εχω. Διαφορετικα επιστροφη...

Είναι καλά τα μεταχειρισμένα του Amazon.de; Είχε ιδιαίτερες ζημιές ή κάποιο χτύπημα; Γιατί το έχω δει κατά καιρούς στο warehouse deals στα 160 και λέω πως αν δεν πέσει σύντομα, να το πάρω από εκεί.