Νυχτερινή φωτογραφία

Αν βρω χρόνο να ξεκλέψω απο την οικογένεια στις διακοπές θα το δοκιμάσω. Τώρα επιβεβαιωσα ότι ο κιτ φακός 18-55 δεν έχει ένδειξη για κλείδωμα στο άπειρο, επομένως απλα με μανουαλ ρύθμιση προσπαθω να βρω το σωστό φοκους στο άπειρο;

εγώ ετσι κάνω πάντως...

Όσο πιο αργά γίνεται!
Εν προκειμένω όμως, πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο που πάντα είναι κλειδωμένος το βράδυ.
Αυτή ήταν μια σπάνια ευκαιρία και έπρεπε να εκμεταλλευτώ τον χρόνο που ήταν ανοιχτός ο χώρος (λόγω εκδήλωσης).
Η πρώτη που ανάρτησα βγήκε στις 11:20 και η δεύτερη 10:06 (το φως που βλέπεις είναι από προβολέα).

Όσο πιο αργά γίνεται!
Εν προκειμένω όμως, πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο που πάντα είναι κλειδωμένος το βράδυ.
Αυτή ήταν μια σπάνια ευκαιρία και έπρεπε να εκμεταλλευτώ τον χρόνο που ήταν ανοιχτός ο χώρος (λόγω εκδήλωσης).
Η πρώτη που ανάρτησα βγήκε στις 11:20 και η δεύτερη 10:06 (το φως που βλέπεις είναι από προβολέα).

μπορεις να μας πεις τις ρυθμισεις και τι φακο φορας?

Ο φακός μου είναι ο 16-35 L II 2.8 και μηχανή μου είναι η 5DMKII
H πρώτη είναι: 30sec, f2.8, ISO 1600, 16 mm
Η δεύτερη είναι: 10 sec, F2.8, ISO 800, 16 mm (χωρίς τρίποδο, ακουμπισμένη η μηχανή σε πέτρα)

Όλες μου οι φωτογραφίες έχουν τα exif "ανοιχτά". Μπορείς να βλέπεις ακόμη πιο αναλυτικά τις ρυθμίσεις πηγαίνοντας στο flickr (κάνε κλικ πάνω στη φωτό).
Όταν είσαι στο flickr πάτα actions---> view exif info

χτες έκανα άπειρες προσπάθειες μέχρι τις 3 το βράδυ...σε απόλυτο σκοτάδι...μόνο τα αστέρια...εκτός του οτι για να εστιάσω στο άπειρο μου έφυγε λίγο η μαγκιά αποτέλεσμα σας το δικό σου δεν πήρα ούτε κατά διάνοια...σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ο φακός...
οπότε...όσο ζάχαρη να ρίξω στο σκ@το(17-55) λουκούμι δεν γίνεται(16-35);)

img1791q.jpg

χτες έκανα άπειρες προσπάθειες μέχρι τις 3 το βράδυ...σε απόλυτο σκοτάδι...μόνο τα αστέρια...εκτός του οτι για να εστιάσω στο άπειρο μου έφυγε λίγο η μαγκιά αποτέλεσμα σας το δικό σου δεν πήρα ούτε κατά διάνοια...σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ο φακός...

Μη "μασάς", ο εξοπλισμός παίζει τον ρόλο του αλλά κατά βάση αυτό που χρειάζεται είναι μελέτη, εφαρμογή, διόρθωση και ξανά φτού κι από την αρχή... Δες τι τραβάνε μερικοί εδώ μέσα με "φτωχά" μέσα και θα πάρεις τα πάνω σου!

Παναγιώτη (μπλε σκορπιέ) σου αρέσει κι εσένα η φεγγαράδα έεε? Καλή προσπάθεια!

Παναγιώτη (μπλε σκορπιέ) σου αρέσει κι εσένα η φεγγαράδα έεε? Καλή προσπάθεια!
σε ευχαριστω. μακαρι να ειχα και εγω ενα καλο φακο να το παλευα περισσοτερο....

Ο φακός μου είναι ο 16-35 L II 2.8 και μηχανή μου είναι η 5DMKII
H πρώτη είναι: 30sec, f2.8, ISO 1600, 16 mm
Η δεύτερη είναι: 10 sec, F2.8, ISO 800, 16 mm (χωρίς τρίποδο, ακουμπισμένη η μηχανή σε πέτρα)

Όλες μου οι φωτογραφίες έχουν τα exif "ανοιχτά". Μπορείς να βλέπεις ακόμη πιο αναλυτικά τις ρυθμίσεις πηγαίνοντας στο flickr (κάνε κλικ πάνω στη φωτό).
Όταν είσαι στο flickr πάτα actions---> view exif info

ωραιος..!τα exif τι ειναι?

μπραβο σκορπιε..!
πες μας ρυθμισεις-μηχανη-φακο.

Μη "μασάς", ο εξοπλισμός παίζει τον ρόλο του αλλά κατά βάση αυτό που χρειάζεται είναι μελέτη, εφαρμογή, διόρθωση και ξανά φτού κι από την αρχή... Δες τι τραβάνε μερικοί εδώ μέσα με "φτωχά" μέσα και θα πάρεις τα πάνω σου!

Όλη η ουσία!

Ο φακός παίζει το ρόλο του, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αυτός που θα κάνει μια φωτογραφία καλή η αποτυχημένη...
Προσπάθεια και ξανά προσπάθεια, αυτό είναι το μυστικό.

Ο φακός σου είναι μια χαρά!
Με τι χρόνους και τι ISO προσπάθησες? Άσε σταθερό το f (στο φωτεινότερο που έχει) και ανέβασε τα άλλα διαδοχικά.
Η εστίαση τη νύχτα σίγουρα είναι δυσκολότερη από την ημέρα. Είναι και αυτό όμως κάτι που μαθαίνεται!
Εστίασε σε ένα μακρινό φως (από σπίτι πχ) αν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, πριν φτάσεις στη τοποθεσία που σε ενδιαφέρει, κάντο στη διαδρομή και θυμήσου που είναι αυτό πάνω στο φακό (αφού δεν έχει χάραξη για το άπειρο)
Πάνω από όλα μη τα παρατάς!
Όσο σου τη "δίνει" στην αρχή με τις ατυχείς προσπάθειες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίησή σου όταν τα καταφέρεις.

ωραιος..!τα exif τι ειναι?

μπραβο σκορπιε..!
πες μας ρυθμισεις-μηχανη-φακο.

Το exif είναι το αρχείο με όλες τις πληροφορίες που αφορούν μια φωτογραφία... χρόνος έκθεσης, εστιακό μήκος, ISO, διάφραγμα, αν άναψε το φλας, ποια μέθοδος φωτομέτρησης χρησιμοποιήθηκε κλπ