Σας ευχαριστώ βρε παίδες!
Κώστα με τόση γκρίνια που άκουσε, έστρωσε!
Πίνακας , μπράβο Δημήτρη !!!
Flare δε βλέπω , τι έγινε ;
ωραια Δημητρη,
αλλα θα πρεπει να σκεφτεσαι σοβαρα για αλλαγη μηχανης....αυτη η πρασινιλα δεν παλευεται....
Για βοήθα βρε, αυτή η πρασινίλα που λες, που οφείλεται; Αυτό που βλέπεις είναι jpeg σε auto από την μηχανή (xz2). Σε πρώτη φάση θα μπορούσα να το αποφύγω με κάποια ρύθμιση ή να το ελαττώσω με επεξεργασία; Θέλω να πω μήπως φταίω και γω εκτός από την μηχανή;
Σε δεύτερη φάση όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο, δεν έχω βρει μηχανή που να καλύπτει τα κριτήρια μου τόσο, ώστε να δώσω την xz2 και να την πάρω. Αρχικά είμαι compact τύπος (απαραίτητο η σπαστή οθόνη) και jpeg, μιας και ούτε το έχω με την επεξεργασία, αλλά επίσης την βαρίεμαι απίστευτα (μάλλον επειδη δε τοχω). Πλησίασε αρκετά η lx100, αλλά διάβασα και είδα τα χειρότερα για το jpeg της, οπότε και την απέρριψα. Σκέφτηκα την x30 που μαρεσει και εξωτερικά, αλλά είναι ισάξια και αυτή της xz2. Και τόσες άλλες αυτής της κατηγορίας. Να πάω σε μηχανή με φακούς όπως είπα δε θέλω, οπότε είναι μονόδρομος ή να πάρω κάποια καλή με σταθερό φακό πχ ricoh gr (που δε ξέρω αν μου ταιριάζει 100% γιατί πχ μαρέσει και το macro πολύ) ή να περιμένω κάποια από τις επόμενες της κατηγορίας xz2.
Άρα όπως σου είπα, όσο απίστευτο και να σου φαίνεται γιαυτά που θέλω η xz2 με καλύπτει παρόλο τις "χαμηλής" ποιότητας φωτογραφίες που προσφέρει. Αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις (δε ξέρω και όλες τις μηχανές), την πουλάω αύριο κιόλας.