Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Και δυο απο μένα

Attachments

• 2-3-2008 8-42-50 μμ_0005B.jpg
    2-3-2008 8-42-50 μμ_0005B.jpg
    75 KB · Views: 144
  • 2-3-2008 8-42-51 μμ_0006b.jpg
    2-3-2008 8-42-51 μμ_0006b.jpg
    71.5 KB · Views: 155
Last edited:

...δεν τον κόβω όμως για τύπο του τριπόδου, έτσι?:flipout:

Κάνεις λάθος ! Και οι δύο είναι τραβηγμένες με τρίποδο. Απλά στην 2η το είχα στημένο μεσα στο αυτοκίνητο !!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Και δυο απο μένα. Υμηττός.

Πολύ καλές και οι δύο. Η δεύτερη θα μπορούσε να είναι φώτο από τον πλανήτη Άρη σε 200-250 χρόνια.

Κάπως έτσι τον φαντάζομαι.

Και δυο απο μένα

Η πρώτη είναι λιγότερο πετυχημένη από τη δεύτερη.
Γιατί;
1. Υπάρχει άτομο κομμένο στο πλάι (διορθώνεται με crop στο PS).
2. Η φωτο γέρνει. Όταν έχουμε ορίζοντα πρέπει να είναι ίσιος.
3. Υπάρχει φωτιστικός θόρυβος, καθώς το φως από τη μεσαία κολώνα είναι περισσότερο από τις άλλες και βάφει μπλε τον ουρανό (και μάλιστα άσχημα).
4. Έχω την αίσθηση ότι από άλλο σημείο η φωτο θα ήταν τέλεια.
5. Υποθέτω ότι σε αυτή τη φωτο φάνηκαν τα όρια του αισθητήρα της μηχανής, ή είχε μείνει αναμμένος πολύ ώρα πριν και ζεστάθηκε.

Από Σαντορίνη. Το πλοίο δεν έχει ρίξει άγκυρα. Έχει μεγάλο βάθος εκεί.

Κάθεται με αναμμένες μηχανές.

Attachments

• Πλοίο.jpg
    Πλοίο.jpg
    69.4 KB · Views: 148

Ευχαριστώ jim...

Άλλες δύο ακόμη 1η Πάργα και 2η Παραδοσιακό σπίτι στην Κυπαρισσία.

Attachments

• Parga_Night.jpg
    Parga_Night.jpg
    97.1 KB · Views: 138
  • Porta Parathyro Kyparissia.jpg
    Porta Parathyro Kyparissia.jpg
    81.1 KB · Views: 119

Ωραιες και οι δυο! (η πρωτη βεβαια εχει μια "περιεργη υφη"... σαν oversharpening ή κατι τετοιο). Με τι μηχανη τις εχεις τραβηξει?

Ωραιες και οι δυο! (η πρωτη βεβαια εχει μια "περιεργη υφη"... σαν oversharpening ή κατι τετοιο). Με τι μηχανη τις εχεις τραβηξει?

Η «περίεργη» υφή ίσως προέρχεται από το πρόγραμμα αφαίρεσης ψηφιακού θορύβου. Όπως αυτή τώρα από το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Τραβηγμένες όλες από Nikon D50

Χαίρομαι που σας άρεσαν

Attachments

• imerovigli_nigth3.jpg
    imerovigli_nigth3.jpg
    98.2 KB · Views: 125

Πολυ ωραιο θεμα και μερικες καταπληκτικες φωτογραφιες.
Συγχαρητηρια στον φιλο Βλασσιδη που ξεκιναει τετοια θεματα!

θα βαλω κι εγω μερικες φωτο που εβγαλα με την καινουργια μου 400D προσπαθωντας να τη μαθω. Ειμαι πολυ καινουργιος στο χωρο κ θελω μια ειλικρινη γνωμη για να ξερω αν κανω κατι λαθος.

1η απο Λειβαδεια
2η κ 3η απο Βουδαπεστη
4η απο το τζακι μου :flipout:

http://gallery.mac.com/jarvanitis#100101&view=mosaic&sel=0

η 3η (πολη απο μακρια) μου αρεσε. Κατα την γνωμη μου μιας και το νερο σου εδινε υπεροχες αντανακλασεις επρεπε να ειχε περισσοτερο μερος του πλανου. επρεπε το καδραρισμα να κατεβαινε λιγο πιο χαμηλα.

Επισης μπορεις να δοκιμαζεις διαφορετικα white balances περα απο το αυτοματο και να συγκρινεις. Μερικες φορες παιρνουμε λιγοτερο ακριβη χρωματικα- αλλα περισσοτερο εντυπωσιακα- αποτελεσματα.

Καλοσώρισες!!!Οι φωτό είναι πολύ καλές,ειδικά αυτή με τον καταράχτη.ίσως θα ήταν καλύτερη η Πράγα, αν έβγαιναν περισσότερες αντανακλάσεις.Η φωτό όμως είναι πετυχημένη.Τι φακό χρησιμοποιες;:a0210:

Αφού βγαζεις πολύ ωραίες (για το καλές υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα να το πουν), φωτογραφίες τώρα που είναι νωρίς, φαντάζομαι είσαι σε πολύ καλό δρόμο...

Καλοσώρισες!!!Οι φωτό είναι πολύ καλές,ειδικά αυτή με τον καταράχτη.ίσως θα ήταν καλύτερη η Πράγα, αν έβγαιναν περισσότερες αντανακλάσεις.Η φωτό όμως είναι πετυχημένη.Τι φακό χρησιμοποιες;:a0210:

Χρησιμοποιω τον 17-85 IS της Canon μιας και ειμαι σε περιορισμενο budget και ηθελα κατι all around καλυτερο απο τον κιτ.