Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Eάν εννοείς τον θεσμό τού Οικογενειακού Γιατρού ,Κωνσταντίνε ή τά πάμπολλα Κέντρα Υγείας,πού χτίστηκαν γιά λαϊκιστικους λόγους και είναι σχεδόν άδεια ενώ θα μπορούσαν να είχαν επανδρωθεί αξιοπρεπέστατα τά Επαρχιακά Νοσοκομεία ,και εγώ τόσα χρόνια τά ψάχνω.........

Ο χορός ξεκίνησε...

Ήδη έχω stand by δύο κανάλια...

Σήμερα ξεκίνησε η αφύπνιση στο απλό δωμάτιο (!!!) και κατά τις 11 η ώρα μας είπαν να παρακολουθούμε τα μόνιτορ με τις ζωτικές ενδείξεις του ασθενούς.
Κατά τις 12 η ώρα έπεσε το ρεύμα και έβαλαν μία τρισάθλια μπαλαντέζα μέσα στο δωμάτιο όπου κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν ασηπτικές συνθήκες!
Μόνο που δεν συνέδεσαν το μόνιτορ...
Μετά από φωνές συνέδεσαν το μόνιτορ για να βλέπουμε τι γίνεται.
Να σημειωθεί ότι ο 7ος όροφος του Ευαγγελισμού δεν είχε ρεύμα μέχρι που έφυγα στις 3 η ώρα! :SFGSFGSF:

Ευχαριστώ...
Αλλά αν δεν πάνε καλά θα το ακούσετε το μπαμ στις ειδήσεις...

Πήραμε πάντως πολύ καλές απαντήσεις!

- Ο ασθενής στην παρούσα κατάστασή του δεν έχει ανάγκη από ΜΕΘ....
Είδες τι μαθαίνει κανείς; Η ιατρική έχει προχωρήσει τόσο που μετά από μία εγχείρηση για εγκεφαλικό σε βγάζουν στο προαύλιο να παίξεις με τα άλλα παιδάκια!

Άσε που "Οι ΜΕΘ κάθε καλοκαίρι απολυμαίνονται και για αυτό έχουμε έλλειψη!"
Προφανώς υπάρχει ανάλογη ειδοποίηση του στυλ "Παρακαλείστε να μην αρρωσταίνετε το καλοκαίρι γιατί απολυμαίνουμε τις ΜΕΘ!" Κάτι σαν το "Wet floor" που βάζουν όταν σφουγγαρίζουν τα Goodies...

Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Ναι... Για να πετύχεις τον καψιμιτζή, την καθαρίστρια και κανέναν ξεχασμένο ασφαλίτη.

Τις διακοπούλες τους κάνουν αυτή τη στιγμή! Στη βουλή θα τους πετύχεις μόνο για να υπερψηφίσουν την αύξηση του μισθού τους!

Αλλά τι να λέμε τώρα; Αφού και στις επόμενες εκλογές το 70+ % των Ελλήνων αυτούς θα ψηφίσουν πάλι! Υπάρχει λόγος να αλλάξουν τροπάριο;

Εγώ πάντως φίλε είμαι στο υπόλοιπο 30% και από ότι βλέπω όλο και περισσότεροι...Μπορεί να μην ψήφιζα ποτέ αλλά τώρα πάω για Τσίπραςςςςςςςς!!!!!!!. Άντε να ταράξουμε λίγο τα νερά με τα γελοία υποκείμενα τους πολιτικούς που είναι ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ!!!!

Το σύνταγμα επιτρέπει την δημιουργία κόμματος που δεν θα αντιπροσωπεύεται στη Βουλή;
Έτσι να δημιουργεί κενά έδρανα μόνο!
Προτείνω σαν όνομα το ΔΕ.ΨΗ.ΚΑ.Π.

Φίλε Tzimisce,

μόλις είδα το thread. Κατ'αρχήν και πάνω απ'όλα περαστικά στον πεθερό σου, κουράγιο και δύναμη σε σας.

Όσο για σχόλια, νομίζω ότι εσύ ο ίδιος τα είπες όλα εδώ:
"Όταν δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης των νόμων και θα απωθήσουμε τον τομαρισμό από τον τρόπο σκέψης μας τότε θα αρχίσουμε να γινόμαστε άξιοι να ονομαζόμαστε άνθρωποι...
Μέχρι τότε είμαστε απλά σωματικά εξελιγμένοι πίθηκοι με δικαίωμα ψήφου."

Και πάλι περαστικά και καλή δύναμη.

ατο το Δε.Ψη.Κα.Π γιατί ειναι τόσο ευκολονόητο σαν αρχικά?

Δε.Ψη.Κα.Π. = Δεν Ψηφίζω Κανέναν Λούστη!
Λέω να κυκλοφορήσω και μπλουζάκια του κόμματος με σήμα το πωποδάχτυλο...
(χωρίς τη λογοκρισία)

Αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος ξυπνάει σιγά σιγά...
Οι γιατροί είπαν ότι πάει καλά αλλά η καρδιά του δεν είναι δυνατή, και επειδή ακόμη και η ίδια η αφύπνιση είναι ισχυρό σοκ μπορεί να γίνει κάτι που δεν θα μπορέσουμε να το προλάβουμε λόγω του ότι δεν έχουμε τα μηχανήματα της εντατικής.

Αυτόν τον κίνδυνο φυσικά τον έχουμε και για τις επόμενες ημέρες.
Έτσι όπως έχει το θέμα ακόμη και η μεταφορά του σε ΜΕΘ θα ήταν επικίνδυνη.
Και αυτά γιατί;
Γιατί είναι 72 χρονών, και ήρθε η στιγμή το κράτος να του δώσει σύνταξη.
Γιατί πλέον είναι φύρα για την Ελλάδα!

Γιατί ίσως σαν οικοδόμος συμμετείχε στην διαδήλωση των οικοδόμων που πρακτικά έριξαν τη Χούντα!
Γιατί ίσως όταν αυτοί που μας κυβερνούν έπιναν τα φραπεδάκια τους στο εξωτερικό αυτός έκανε διακοπές στη Μακρόνησο!
Αλλά εντάξει... Άλλους υποδεχτήκαμε σαν σωτήρες τότε. Αυτούς τους αφήνουμε να πεθάνουν αφού δεν τους έχουμε ανάγκη πια.

Η φράση "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν" μήπως πρέπει να αλλάξει σε "σκοτώνουν τους Έλληνες όταν πάρουν σύνταξη";

Και δεν λέω λόγια του αέρα...
Μου έχουν πει μέσα από το ΕΚΑΒ ότι έχει ΜΕΓΑΛΗ σημασία η ηλικία του ασθενή για το κατά πόσον θα του βρουν εντατική μονάδα θεραπείας...

Τα νέα έχουν ως εξής...
Για την μήνυση προς το ΕΚΕΠΙ, τη διοίκηση του νοσοκομείου και του υπουργού υγείας όπου θα εξεταστούν όλα τα νομικά παραπτώματα θα με βοηθήσουν γιατροί συνδικαλιστές από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με στοιχεία.

Επίσης προσφέρθηκαν και υπουργοί.

Μετά τη μήνυση έπεται αγωγή για την κάλυψη των εξόδων όπου τα υπόλοιπα λεφτά θα δωριστούν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στόχος η δημιουργία δικαστικού προηγούμενου και το άνοιγμα ΟΛΩΝ των ΜΕΘ αν όχι επένδυση σε αυτές.

Cheers! :music-smiley-005:

Πρώτα απ'όλα σου εύχομαι περαστικά για τον πεθερό σου και να έχειs και εσύ και η οικογένειά σου ψυχική και σωματική δύναμη για να το ξεπεράσετε.

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει στα νοσοκομεία,
το μοναδικό πράγμα που δεν έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να
αλλάξει ποτέ είναι:
1-To φακελάκι...
2-Το μέσο...
3-Ο άρχονταs του νοσοκομείου,διευθυντήs κάθε μονάδαs που έχει την δύναμη να διώχνει απο την μονάδα του όποιον δετου τα "έσκασε".

Τρανταχτό παράδειγμα ο συγχωρεμένοs ο πεθερόs μου, που είχε καρκίνο στον πνεύμονα και χρειάστηκε πρίν τιs περιβόητεs χημειοθεραπείεs φαρμακευτική αγωγή στο νοσοκομείο Σωτηρία...
Μόλιs χορηγήθηκαν κάποια φάρμακα,την επόμενη ημέρα ο Άρχονταs διευθυντήs,
έκρινε σκόπιμο ότι δεν χρειάζεται πλέον νοσηλεία ο ασθένηs και θα μπορούσε να πάει στο σπίτι του.Μιλάμε ο άνθρωποs ήταν ακόμα σε τραγική κατάσταση,ζαλιζόταν από τα φάρμακα είχε ακόμα ορό (οχι απλό)κλπ.
Μόλιs η πεθερά μου του έκλεισε το μάτι και του είπε ότι χρειαστείτε γιατρέ εδώ είμαστε,ωs δια μαγείαs ο ασθενήs παρέμεινε και τελείωσε κανονικά την νοσηλεία του τιs επόμενεs 7 ημέρεs...
Tι να πείs...

Πραγματικά θλίβομαι με το γεγονόs ότι όπωs έγραψα λίγο παραπάνω,δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και δυστυχώs φίλε μου κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά,γιατί η καλή διάθεση που έχουν λίγοι άνθρωποι να βοηθήσουν,όχι μόνο σε αυτό το θέμα,υπερκαλύπτεται από τουs μ@λ@κεs που μαs κυβερνούν,γιατί κάποιοι άλλοι μ@λ@κεs ανεγκέφαλοι τουs ψηφίζουν και γιατί σε σημαντικέs θέσειs που χρειάζονται
ικανοί άνθρωποι να διαχειριστούν σωστά όλα τα παρακλάδια αυτήs τηs ριμαδοχώραs που ζούμε,είναι κλέφτεs,απατεώνεs και υποκείμενα.....

Και πάλι εύχομαι περαστικά και κουράγιο φίλε Μιχάλη.

Μιχάλη εύχομαι σε λίγες μέρες να έχει ξεχαστεί το πρόβλημα και το μόνο σας μέλημα να είναι πως θα επιστρέψει σπίτι γερός και δυνατός.

Σαν πρώην ιατρικός επισκέπτης μπορώ να σου πω ότι είναι σίγουρο ότι θα βρεις ανθρώπους ιατρούς και μη οι οποίοι θα σε βοηθήσουν, δυστυχώς όμως μπλέξατε σε κάτι που και οι ίδιοι το λένε μαύρη τρύπα........

Πρώτα ο άνθρωπος όμως ...

Φυσικά και βασικό μας μέλιμα είναι να γυρίσει ο άνθρωπος γερός σπίτι του.
Από εκεί και πέρα, και ειδικά αν δεν γυρίσει γερός, θα το κυνηγήσω εώς εκεί που δεν παίρνει!
Θα πέσουν κεφάλια. Γιατί αν δεν γίνει η αρχή από κάποιον δεν θα γίνει ποτέ.
Οι κινέζοι λένε ότι το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινάει από ένα βήμα...

ισως το πιο ενδιαφερον νημα που εχω διαβασει εδω μεσα απο την ωρα που εγινα μελος
εδω μεσα....

δυστυχως η ευτυχως η νοοτροπια του "εαυτουλη μας" δεν δημιουργηθηκε απο τον
Λαο και τους πολιτες αυτης της χωρας...
δημιουργηθηκε απο την εξαρτηση του Λαου απ το πολιτικο συστημα...

και ενας Λαος που ειναι εξαρτημενος απο λιγους (ανεντιμους) ειναι αξιος της μοιρας του...

ειναι γεγονος οτι εχει φτασει η ωρα να ξυπνησει ο φουκαρας απ τον λιθαργο,,,να παρει την τυχη στα χερια του και να δωσει ωθηση στον καθεναν μας,,,ετσι ωστε την στιγμη που θα συμβει και σε μας (που θα συμβει κοβω το κεφαλι μου),,,να πραξουμε με τον ιδιο ακριβως τροπο και χωρις να σκυβουμε
το κεφαλι....:operator:

Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Εγώ πάντως φίλε είμαι στο υπόλοιπο 30% και από ότι βλέπω όλο και περισσότεροι...Μπορεί να μην ψήφιζα ποτέ αλλά τώρα πάω για Τσίπραςςςςςςςς!!!!!!!. Άντε να ταράξουμε λίγο τα νερά με τα γελοία υποκείμενα τους πολιτικούς που είναι ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ!!!!

Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης.

Μπας και αλλάξει κάτι !!!

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει η ΜΕΘ στους ασθενείς.

Δεν ξέρω τι σάλος έχει γίνει στα κανάλια, δεν έχω βγει άλλωστε να μιλήσω σε κανένα εκτός από κάποια τηλεφωνήματα που είχα με τη δημοσιογράφο του Ελεύθερου τύπου. Τα υπόλοιπα έχουν απλά το κείμενο που έγραψα και εδώ.
Εξ' άλλου δεν έχω και το χρόνο να δω τηλεόραση, απλά κάποιοι γνωστοί είπαν ότι ακούστηκε.

Μάλλον οι "νομικές διαδικασίες" τους ευαισθητοποίησαν; Δεν ξέρω και ελπίζω να μην είναι αυτό.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει ξεκινήσει η αφύπνιση, ευτυχώς πάμε καλά ως τώρα, έχει πολλούς γιατρούς που ενδιαφέρονται για αυτόν συνέχεια, έχουν μεταφέρει μηχανήματα από το ΜΕΘ στο δωμάτιο και από ότι είπαν στην περίπτωση που κάτι στραβώσει ο ασθενής θα σωληνωθεί και θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ με το που θα αδειάσει το πρώτο κρεβάτι αυτόματα.

Το καλό που τους θέλω...
Για να μη γίνει η "Απόπειρα ανθρωποκτονίας" σκέτη ανθρωποκτονία και τότε δεν θα σταματάω με τίποτα... :violent-smiley-030:

Το "υπεράνθρωπες προσπάθειες" δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που βλέπω να καταβάλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού.
Μιλάμε για γιατρούς που δουλεύουν 48 ώρες συνεχόμενα, για μία νοσηλεύτρια ανά 50 ασθενείς, για καταστάσεις που σε κάνουν να ουρλιάζεις "Ποιος πούστης έχει φάει τα λεφτά του κόσμου"!

Αυτές τις ημέρες έχω δει τόση σαπίλα στο σύστημα που έχω αηδιάσει!