Εγώ αγόρασα πριν λίγους μήνες την Κ100D super από το e-shop με τιμή τότε τα 430 ευρώ περίπου με το κιτ φακό 18-55. Πήγα σε dslr μετά από χρόνια συμβίωση με διάφορες superzoom, όπως olympus 710, fujifilm 5700 κτλ.
Καταρχήν, η μετάβαση σε dslr είναι απίστευτη 'αίσθηση'...! Τραβάς πια φωτογραφία βρε παιδί μου !!!
Από εκεί κ πέρα, πήγα στην Κ100d μόνο κ μόνο επειδή είναι φθηνή επιλογή. Βέβαια δεν είναι κ τυχαία επιλογή κ άγνωστη στον χώρο...
Πάνω σε αυτήν αποφάσισα ότι χρειάζομαι έναν φακό που να ξεκινά "χαμηλά", όπως το λέω εγώ κ να πηγαίνα "μακριά". Οπότε, αγόρασα έναν 18-200 sigma. Αυτός είναι για τα ταξίδια, που θες να τραβήξεις κάτι κ έτσι κ αλλιώς, κ κοντά κ μακριά. Εγώ τον χρησιμοποιώ πηγαίνοντας/γυρνόντας κάπου κ αν ξέρω ότι κάπου θα τον χρειαστώ.
Τέλος, αντικατέστησα τον καλό 18-55 του κιτ με έναν σαφώς καλύτερο 17-70 sigma με διάμετρο 72 χιλιοστών. Αυτόν είναι ο καθημερινός φακός μου.:a0210: Φωτεινός πολύ περισσότερο, πιο γρήγορος στην εστίαση, μεγαλύτερο ζουμ, ελαφρώς πιο ευρυγώνιος κ καλύτερη τελική ποιότητα φωτογραφίας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κ ο 18-55 είναι κακός ή μέτριος. Απλά ο άλλος είναι καλύτερος.
Αν είμαι ευχαριστημένος από την Κ100d ; Μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη αγορά μου σε φωτογραφική μηχανή ! Αυτό βέβαια μέχρι να πάρω κάποιο σώμα ακόμα καλύτερο, όπως μια Κ200d ή ακόμα κ μια κ20d.:worshippy:
Σημειωτέον δε ότι φοράω κ εγώ γυαλιά με 5,5 βαθμούς μυωπία κ 0,5 ασχηματισμό, στραβός δλδ :music-smiley-005:, πρόβλημα όμως δεν έχω με το σκόπευτρο, όλα οκ.
Αν στην προτείνω ; Ναι μεν στην προτείνω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη έτσι ; Απλά είναι μια καλή φωτογραφική, αν είναι καλύτερη από άλλη ή όχι, αυτό το αφήνω στους ειδικούς. Το θέμα είναι ότι τραβά πάρα πολύ καλές φωτογραφίες κ προσωπικά με καλύπτει. Βέβαια υπάρχει μικρόβιο αναβάθμισης οπότε σύντομα...