Ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης...

Θέλετε και μόνωση σε καινούργιο σπίτι...
Τρομάρα σας!
Του αδελφού μου δεν του είχαν βάλει ούτε τα λάστιχα στα κουφώματα αλουμινίου! Μιλάμε για κόστος 50 ευρώ...
Τζάκι βέβαια έχει... Από αυτά που καις 10 κιλά ξύλα την ημέρα για να ζεσταίνεται όποιος κάθεται μέσα στο τζάκι...

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η προσφορά που έχω είναι στο κάτω όριο των τιμών που λές, στα 36 /τμ για υλικά+εργασία, με τα παχύτερα πάνελς (νομίζω 10άρια).
Δεν γράφει όμως για πλέγμα/σοβά. Μάλλον εννοείται, αλλά θα επικοινωνήσω και θα σου πώ.
Σίγουρα πάντως ΔΕΝ περιλαμβάνει τα δοκάρια. Αφορά μόνο τις οριζόντιες επιφάνειες.
Ο τεχνικός είπε πως η τα δοκάρια θα ανεβάσουν αρκετά το κόστος της εργασίας, χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Τι λες;

Α, έμαθα πως αν γινόταν στη φάση του καλουπώματος, το κόστος θα ήταν περί τα 1.500 ...:furious3:

Η τιμή είναι πολύ καλή, ειδικά αν περιλαμβάνει 10άρες μονωτικές πλάκες. Ρώτησε τι είδους μονωτικό θα σου βάλει. Οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι διογκωμένη πολυστερίνη, πυκνότητας τουλάχιστον EPS 80.

Επίσης οπωσδήποτε να διευκρινήσεις αν στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά (κόλλα, πλέγμα, στηρίγματα, και ρητινούχος σοβάς σε πάστα). Ο σοβάς βγαίνει σε όποιο χρωματισμό θέλεις ώστε να μην απαιτείται βάψιμο, και σε διάφορες κοκκομετρίες (1mm έως 3mm). Προτείνω κοκκομετρία 1,5 ή 2mm. Εχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Για τα δοκάρια συμφωνώ. Δεν χρειάζεται, θα σου ανεβάσει πολύ το κόστος.

Ρίξε μία ματιά στο τι περίπου περιλαμβάνει το σύστημα:

http://www.marmoline.gr/gr/Products/6,39,65

Last edited:
Τώρα που την έχω μπροστά μου, η προσφορά είναι ακριβώς αυτή:

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ / Rigitherm 80G
Τα θερμομονωτικά πάνελ γυψοσανίδας Rigitherm αποτελούνται από θερμομονωτικό EPS80 γραφιτούχο και ανθυγρή γυψοσανίδα RBI13.
Ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις του Κανονισμού Θερμομόνωσης Κτιρίων. ....
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΧΟΥΣ
Μονωτικό: από 30mm έως 80mm + Γυψοσανίδα: 12,5mm.
(δλδ συνολικό πάχος πάνελ από 42,5mm έως 92,5mm).
Από 21 /τμ το λεπτότερο έως 33 /τμ το παχύτερο, με τοποθέτηση.

Υποθέτω πως η τοποθέτηση περιλαμβάνει κόλες, στηρίγματα κλπ.
Θα τον ρωτήσω και για τον σοβά κι αν χρειαστεί τα ξαναλέμε.

http://www.mipeco.gr/content/view/564/1354/lang,el/
(είναι αυτά στον πάτο της σελίδας, αλλά δεν γράφει σωστά τα πάχη)

Last edited:
Ωπα! Αυτό είναι διαφορετικό σύστημα. Εδώ βλέπω πάνελ γραφιτούχου θερμομονωτικού με επένδυση ανθυγρής γυψοσανίδας. Είναι κάτι διαφορετικό απ' το κλασικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σοβάς πάνω στην γυψοσανίδα. Μόνο στοκάρισμα και βάψιμο.

Με τις γυψοσανίδες σε εξωτερικούς χώρους είμαι ολίγον τι επιφυλακτικός, έστω και αν είναι ανθυγρές.

Αν ο τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα και σου υπογράφει ότι δεν θα έχεις πρόβλημα λόγω υγρασίας, τότε καλώς.....

Ούτε κλασικός σοβάς. Δεν ενδείκνυται για χρήση πάνω σε μονωτικές πλάκες λόγω συστολοδιαστολών. Πάντα σχεδόν ρηγματώνεται.

Στην εξωτερική θερμομόνωση, πάνω στις πλάκες πολυστερίνης πρέπει να εφαρμόζεται ρευστός (σε μορφή πάστας) ρητινούχος σοβάς, π.χ.

http://www.marmoline.gr/gr/products/6,1,25,15

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η προσφορά που έχω είναι στο κάτω όριο των τιμών που λές, στα 36 /τμ για υλικά+εργασία, με τα παχύτερα πάνελς (νομίζω 10άρια).
Δεν γράφει όμως για πλέγμα/σοβά. Μάλλον εννοείται, αλλά θα επικοινωνήσω και θα σου πώ.
Σίγουρα πάντως ΔΕΝ περιλαμβάνει τα δοκάρια. Αφορά μόνο τις οριζόντιες επιφάνειες.
Ο τεχνικός είπε πως η τα δοκάρια θα ανεβάσουν αρκετά το κόστος της εργασίας, χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Τι λες;

Α, έμαθα πως αν γινόταν στη φάση του καλουπώματος, το κόστος θα ήταν περί τα 1.500 ...:furious3:

Οχι βεβαια 1,5 ευρω! γυρω στα 7 με 12 ευρω αναλογα του παχους και του ειδους του υλικου.

Θέλετε και μόνωση σε καινούργιο σπίτι...
Τρομάρα σας!
Του αδελφού μου δεν του είχαν βάλει ούτε τα λάστιχα στα κουφώματα αλουμινίου! Μιλάμε για κόστος 50 ευρώ...
Τζάκι βέβαια έχει... Από αυτά που καις 10 κιλά ξύλα την ημέρα για να ζεσταίνεται όποιος κάθεται μέσα στο τζάκι...

κανενας κατασκευαστης δεν διακινδυνευει για τετοια ποσα το ονομα του πλεον -μιλαω για το λαστιχο- πιο πιθανον να το ξεχασε ο αλουμινας,
και προφανως κανεις δεν το ελεγξε ειτε ο μηχανικος ειτε ο κατασκευαστης.

Θεωρητικα ολες οι οικοδομες απο το 1980 και μετα εχουν μελετη θερμομονωσης η οποια τηρειτε γενικως ως προς τα υλικα αλλα
οχι παντα ως προς τον τροπο εφαρμογης,κλασικη Ελληνικη παθογενεια.
Αν προβλεπεται θερμομονωση στην PILOTIS και δεν μπηκε αυτο φαινεται ευκολα απο τον φακελλο που ειναι στη πολεοδομια οποτε
μπορει να κληθει εκ των υστερων να το τοποθετησει με εξοδα του ο κατασκευαστης,καθοσον η θερμομονωση μπορει αμεσα να αφορα τους ιδιοκτητες αλλα εχει λογο και το κρατος για προφανεις λογους ενεργειακης καταναλωσης

κανενας κατασκευαστης δεν διακινδυνευει για τετοια ποσα το ονομα του πλεον -μιλαω για το λαστιχο- πιο πιθανον να το ξεχασε ο αλουμινας,
και προφανως κανεις δεν το ελεγξε ειτε ο μηχανικος ειτε ο κατασκευαστης.

Για τώρα δεν ξέρω, μιλάω για οικοδομή 10 ετών.
Και δεν νομίζω ότι ξέχασε ο αλουμινάς να βάλει λάστιχα σε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες!
Στα δικά μου, αντί για τα 3 λάστιχα που πρέπει να μπουν είχε βάλει το 1.
Τυχαίο;
Δεν νομίζω.
Για δείτε και τα δικά σας.
Έχουν 1 λάστιχο στη πόρτα και 2 στο frame; :p

κι αν θα μιλούσαμε για εσωτερική θερμομόνωση σπιτιού, τι θα προτείνατε?

Re: Απάντηση: Ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης...

Τι εννοεις;

Έχεις δίκιο..
εννοώ οτι θέλω να κάνω θερμομόνωση(όχι στην ταράτσα) στο σπίτι, κάτι σαν κέλυφος., αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο εσωτερικά καθότι εξωτερικά θα είμαι παράνομος οπότε αυτή η περίπτωση αποκλείεται.
Στο σπίτι, έχω μεγάλες απώλειες θερμότητας χειμώνα καλοκαίρι όπως επίσης και φαινόμενα μούχλας σε τοίχους(άρα και μεγάλα ποσοστά υγρασίας)

Δεν έχω μπει στην διαδικασία να δοκιμάσω αφυγραντήρα καθότι δεν θέλω να επιβαρύνω τα πάγια έξοδα του σπιτιού με έξτρα μαμησιάτικα απο την ΔΕΗ.

edit :και για να το εξηγήσω καλύτερα, πέρυσι έκανα υγρομόνωση-θερμομόνωση στην ταράτσα..
Στην ανατολική πλευρά του σπιτιού η οποία είναι η μεγαλύτερη και τρώει πολλούς αέρηδες, δεν μπορώ να κάνω εξωτερικά μόνωση καθότι συνορεύω με το οικόπεδο του γείτονα ο οποίος δεν δίνει την συγκατάθεσή του για εξωτερική μόνωση.
Στην δυτική πλευρά του σπιτιού έχω κλιμακοστάσιο οπότε εκεί δεν υπάρχει θέμα, και τέλος μένουν η βόρεια και η νότια πλευρά του σπιτιού οι οποίες είναι μικρές σαν επιφάνειες (είναι μακρόστενο το σπίτι) και εκεί μπορώ να κάνω μόνωση εξωτερικά του σπιτιού.

Last edited:
Εξωτερικά ΔΕΝ είσαι παράνομος. Προβλέπεται στο νόμο για την ενεργειακή αναβάθμιση. Όταν δεν δίνει τη συγκατάθεσή του, τι εννοείς; Δεν σε αφήνει να προσθέσεις πάχος, ή δεν σε αφήνει να στήσεις σκαλωσιά;

Έχεις δίκιο..
εννοώ οτι θέλω να κάνω θερμομόνωση(όχι στην ταράτσα) στο σπίτι, κάτι σαν κέλυφος., αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο εσωτερικά καθότι εξωτερικά θα είμαι παράνομος οπότε αυτή η περίπτωση αποκλείεται.

Μήτσε, δεν έχετε μάναμ' μηχανικούς στην Καβάλα; Ποιος σου είπε τα περί παρανομίας; Η εξωτερική θερμομόνωση δεν μετράει στην δόμηση, την κάλυψη και τον όγκο της οικοδομής. Η θερμομόνωση εσωτερικά δεν ενδείκνυται, και δεν έχω δει πουθενά κάτι ανάλογο.

Στην ανατολική πλευρά του σπιτιού η οποία είναι η μεγαλύτερη και τρώει πολλούς αέρηδες, δεν μπορώ να κάνω εξωτερικά μόνωση καθότι συνορεύω με το οικόπεδο του γείτονα ο οποίος δεν δίνει την συγκατάθεσή του για εξωτερική μόνωση.

Αν δεν μιλάμε για περίπτωση μεσοτοιχίας όπου υπάρχουν περιορισμοί, μπορείς να βγεις όσο θέλεις έξω, αρκεί να μην εισέλθεις στο γειτονικό οικόπεδο. Οσο βρίσκεσαι εντός του οικοπέδου σου κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να θερμομονώσεις το κτίριό σου, ούτε χρειάζεσαι την συγκατάθεση του γείτονα.

Έχετε δίκιο, ήταν το μυαλό μου αλλού και δεν τα είπα σωστά, το πρόβλημα είναι οτι ο τοίχος μου τελειώνει εκεί που αρχίζει το οικόπεδο του γείτονα..

υ,γ ο γείτονας btw, πέρυσι μου έδωσε την συγκατάθεσή του να κάνω μόνωση στον τοίχο ἆφού το εξήγησα επακριβώς τι μόνωση θα έκανα- κι εγώ του υποσχέθηκα να βάλω κρεμαστή σκαλωσιά για να μην του κάνω ζημιά στα λουλούδια του..
ξεκίνησα λοιπόν την μόνωση, κι όταν έφτασα στα 3/4 του τοίχου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να την ξηλώσω!!!
όταν άρχισα να τον βρίζω, μου δικαιολογήθηκε οτι δεν είχε καταλάβει τι είδους μόνωση ήθελα να κάνω...............

Δεν μπορεις να κάνεις τίποτα. Αν τα πήγαινες καλά μαζί του, θα μπορούσες να του δώσεις τους πόντους (σε τετραγωνικά επιφάνειας ) που θα φάει η μόνωσή, σε κάποιο άλλο σημείο του οικοπέδου αν υπάρχει αυτή η άνεση. Αυτή η λύση όμως θα μπορούσε να αναθεωρηθεί απο τον έναν απο τους δύο στο μέλλον ή απο τυχόν κληρονόμους και θα υπήρχε πρόβλημα σε αγοραπωλησία.

Της μάνας τους το μνι.
Όλα αυτά μόνο στην ελλάδα γίνονται με τις παπαρίες που επιτρέπει η απαράδεκτη πολυνομία και πολλάκις... βόλεψε συναφή επαγγέλματα... ή δημάρχους... να ρημάζουν περιοχές ολόκληρες...
Βέβαια υπήρχαν και οι έξυπνοι που δεν άφησαν σπιθαμή χώρου για μελλοντική εκμετάλλευση/αναβάθμιση.
Ας πρόσεχαν αμφότεροι!
Είναι οι ίδιοι που δεν άφησαν σπιθαμή χώρου για πεζοδρόμιο και τώρα παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να περπατήσουν ασφαλή τα παιδιά τους...
Δεν έχω δάκρια να τους κλάψω
Ας βάλουν λοιπόν τα 10cm ή το 1m αντίστοιχα, στον πωπό τους.
Οι δικηγόροι κλέφτες θα γίνουνε...?