Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

Γκουχ γκουχ, μην είσαι τόσο σίγουρος γι' αυτό. Μπορεί και να τα λέει για να προβοκάρει ο φίλος.

Για πάρε τίποτα εργαλεία και μέτρα το σύστημά του. Όλα θα μετράνε άψογα, είμαι σίγουρος...

Και εγώ της σχολής "Πρέπει να μετράει καλά για να δούμε τα παρακάτω" είμαι αλλά... Πες το αυτό στους οπαδούς του set με μονόδρομα να δεις τι έχεις να ακούσεις... :slapface:

Σαν μέτρο σύγκρισης έχω καταντήσει να θεωρώ το ένα και μοναδικό...
Πόσο θα με κάνει να ανατριχιάσω ένα σύστημα. Πόσο θα με συγκινήσει το άκουσμά του και πόσο κοντά θα φτάσει στην ανατριχίλα που νοιώθω όταν ακούω κάτι ζωντανά.
Αυτό το συναίσθημα το έχω νοιώσει σε ελάχιστα συστήματα και εκεί θέλω να φτάσω.

Καλά, το ένοιωσα και στην παρουσίαση του Spectron αλλά εκεί δεν πιάνει. Εκεί ανατρίχιασα που είδα τον Μαγγελάνο δίπλα μου... :flipout:

(κορμάδι μέχρι να έρθεις για καφέ εγώ θα σου τα χώνω!)

Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

Δηλαδη τα zanden που εχουν τις χειροτερες μετρησεις ever για cd player πως ειναι κορυφαια?

Ποιος λέει ότι είναι κορυφαία; Τα άκουσες ο ίδιος, μπρε; :ears:

Ενταξει δεν τα εχω ακουσει εγω, αλλα αν κατι θεωρειται reference παγκοσμιως δεν νομιζω θα ειναι τουλαχιστον κακο.

Timbre δες τις μετρησεις του stereophile οι μετρησεις του DAC ειδικα ειναι απαραδεκτες.

Αν έχεις σαν αναφορά τον ζωντανό ακουστικό ήχο, τότε να είσαι σίγουρος ότι όποια και αν είναι τα γούστα σου δεν θα κάνεις ποτέ λάθος στην αξιολόγηση ενός συστήματος και θα μπορείς να ευχαριστηθείς με περισσότερα συστήματα διαφορετικής σχεδιαστικής αντίληψης. Φυσικά αυτό δεν θα αναιρεί την πρώτη ή και μοναδική προσωπική σου προτίμηση.
Ανοίξτε τα αφτιά σας και ακούστε χωρίς απολύτως καμία προκατάληψη! Λ.Σ.

ο ζωντανός ακουστικός ήχος διαφοροποιείται αναγογα τον χώρο, την γωνία ακρόασης, το πλήθως που βρίσκεται στον χώρο κλπ Δεν πιστεύω οτι αποτελεί αναφορά

Ενταξει δεν τα εχω ακουσει εγω, αλλα αν κατι θεωρειται reference παγκοσμιως δεν νομιζω θα ειναι τουλαχιστον κακο.

Timbre δες τις μετρησεις του stereophile οι μετρησεις του DAC ειδικα ειναι απαραδεκτες.

Μπορεί να είναι και απλό hype βρε Μιχάλη μου...

Και η Jennifer Lopez έχει τρομερές πωλήσεις παγκοσμίως, αλλά δεν είναι και η καλύτερη φωνή (για μουσικός δεν το συζητάω καν) στον κόσμο...

Αλλα οπως λεει και ενας φιλος: You've measured the wrong thing.

Πρέπει να είσαι πολύ μεγάλος σε ηλικία.
Είναι μέρος απο έκφραση αρχιμηχανικού της πάλαι ποτέ Western Electric κάπου το 50.

Διαφωνω οτι ειναι αποψη και ειναι λαθος αν το πιστευετε αυτο.
οπως λενε και οι λεξεις, υψιλη πιστοτητα, δηλαδη ποιο συστημα φερνει ποιο κοντα την πραγματικοτητα. Ποσο δυσκολο ειναι αυτο να το καταλαβουν μερικοι?(οι περισσοτεροι θα εγραφα)

τεχνη ειναι η απομακρυσνη απο την πραγματικότητα και η δημιουργια μιας αλλης καταστασης πιο κοντά στα ιδανικά (αισθητικά, διανοητικά και συναισθηματικά) του δημιουργού της. Ο ακροατής ενος εργου τέχνης το προσεγκίζει και το κρίνει μεσα απο τα προσωπικά του ιδανικά Το μεσο αναπαραγωγής παρεμβαλεται μεταξη του εργου τεχνης και του ακροατή δινοντάς του την δυνατότητα να το φέρει πιο κοντά στα δικά του ιδανικά. Άρα ο υποκειμεισμός ειναι κυρίαρχο στοιχείο στα πλαίσια κάποιων βασικών παραμέτρων πάντα Το μπάσο για παραδειγμα δίνει το δράμα σε ενα μουσικό έργο. Αν εισαι συναισθηματικά πιο κοντα σε αυτή την κατάσταση ειναι απολυτα θεμιτο να επιλέγεις ενα σύστημα με αυτά τα χαρακτηριστικό ενω αν εισαι εγκεφαλικός τύπος όπως νομίζω οι περισότεροι κριτικοί ήχου προτιμας την ανάλυση και την λεπτομέρεια Περι ορεξεως....

Τα set και οι κορνες που απο τεχνικης πλευρας ειναι απαραδεκτα πως ακουγονται καλα (νταξει, ελαχιστα :flipout:).

Που το άκουσες πάλι αυτό; Εχεις κάποια τεχνικά στοιχεία; Ειδικά για τις κόρνες.

ο ζωντανός ακουστικός ήχος διαφοροποιείται αναγογα τον χώρο, την γωνία ακρόασης, το πλήθως που βρίσκεται στον χώρο κλπ

Δεν θα το έλεγα...
Αν αρχίσω να παίζω κιθάρα μέσα σε ένα δωμάτιο, τον ίδιο ήχο θα ακούς όταν θα είμαι στον καναπέ, τον ίδιο αν πάω να καθήσω στη γωνία, και τον ίδιο αν είσαι μόνος σου ή με παρέα 20 ατόμων...
Τα στερεοφωνικά συστήματα έχουν πολλά μείον ως προς αυτό το θέμα.
Πίστεψέ με, ένα ακουστικό όργανο όσο και να το κολήσεις στον τοίχο δεν πρόκειται να μπουμάρει ή να χάσει την τονικότητά του παρά ελάχιστα σε σχέση με ένα ζευγάρι ηχεία...

Εκτός και αν καθήσει ο Γαϊμβράσιος μπροστά σου και δεν ακούς τον ήχο απευθείας αλλά ακούς μόνο τις ανακλάσεις του.

Εμένα είναι τόσο τέλειο το συστημά μου που από το πρωί
μέχρι το βράδυ παίζει το ίδιο CD στο repeat!!
:flipout::flipout::flipout:
Φίλε είσαι μοναδικός, απίθανος!! Με έκανες και γέλασα. Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψε

Οι ηχογραφήσεις ακολουθούν αυτόν τον κανόνα ή βασανιζόμαστε άδικα;
Για τις ηχογραφήσεις ισχύει το γνωστό: όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

Δεν θα το έλεγα...
Αν αρχίσω να παίζω κιθάρα μέσα σε ένα δωμάτιο, τον ίδιο ήχο θα ακούς όταν θα είμαι στον καναπέ, τον ίδιο αν πάω να καθήσω στη γωνία, και τον ίδιο αν είσαι μόνος σου ή με παρέα 20 ατόμων...
.....
όχι ρε C κάνεις λάθος.
Σκέψου ένα mic σταθερό και η πηγή να αλλάζει θέσεις . . .
Σκέψου έναν να παίζει κιθάρα και να αλλάζεις εσύ θέσεις . . . πολλά αλλάζουν.

Λουκά κανείς δυστυχώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί σήμερα για έλλειψη ζωντανών ακουστικών εντυπώσεων. Πες μου που μπορεί κάποιος σήμερα, γιατί εμείς οι πιο παλιοί κάτι προλάβαμε, να ακούσει π.χ. ένα κουαρτέττο τζαζ χωρίς ηχομεγέθυνση? Ισως σε κάποια μπαράκια στη Νέα Υόρκη, Αμστερνταμ, Βερολίνο κλπ. Μόνον κλασσική μουσική που κι αυτό εξαρτάται από την αίθουσα και τη θέση. Και για να να γίνω σαφέστερος, αν κάποιος ακούσει κάτι στο Μέγαρό σας στην θεσσαλονίκη, με την απίστευτη αποτυχία των 2,9ms χρόνου αντήχησης, θα νομίζει οτι όλα τα ηχεία και οι ηχογραφήσεις που ακούει είναι λάθος.
Και πρέπει επίσης να λαμβάνουμε υπ'όψη οτι τα αυτιά μας δεν ακούν όπως τα μικρόφωνα και επίσης οι ηχογραφήσεις δεν είναι binaural χώρου, αλλα πολυμικροφωνικές, κομπρεσσαρισμένες και "γυαλισμένες" οι περισσότερες.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν να διαμορφώσει κάποιος το προσωπικό του γούστο, κοντύτερα στην πιστή αναπαραγωγή, είναι με διάφορες ακροάσεις συστημάτων να αντιληφθεί ποιό είναι πιστό και αληθοφανές και πιο το χρωματισμένο και απλά εντυπωσιακό.
Θέμη 'δυστυχώς' η ζωντανή ακουστική μουσική ακρόαση κατά κανόνα αφορά μόνο την κλασική μουσική και σχεδόν όχι άλλα είδη.
Ας εκμεταλευτούμε αυτή την δυνατότητα όσοι μπορούμε, και είμαστε αρκετοί, και σίγουρα θα οφεληθούμε.
[Όσο για το Μέγαρο Θεσ. επειδή και άλλη φορά μου το είπες αυτό κατ' ιδίαν, έχω να πω ότι ακούω πολύ καλά από τη σειρά 5 έως και 10 που έχω καθήσει όπως και φίλοι μου που έχουμε εμπειρίες και από ξένες αίθουσες στην Αγγλία.]
Μαζί με την ακρόαση ζωντανής μουσικής [αυτής που υπάρχει και όπως υπάρχει] συμφωνώ το να έχει κανείς και εμπειρίες καλοστημένων συστημάτων ανεξαρτήτως τιμής. Εδώ όμως σκοντάφτει η υπόθεση στους ξερόλες και τους παπαγάλους. Κανείς δεν εξασφαλίζει κανένα. Τα έχω περάσει όλα αυτά προ πολλού. Είναι ευτύχημα το να πέσει κάποιος αρχάριος σε κάποιον πραγματικά γνώστη και ειλικρινή. Αλλά αυτό σπανίζει.
Γιαυτό καταλήγω στη ζωντανή ακουστική μουσική. Εκεί δεν μπορεί κανείς να σε ξεγελάσει. Είναι σχολείο, διαπαιδαγώγηση.Λ.Σ.